Ruhumun Penceresinden . . . . . .

Feraceli

Nirvana
Pro Üye
9 Ocak 2015
19.221
79.874
Herkese Merhaba
2017'de Yapmak istediklerimden biride kendime bir kitap topiği açmaktı ve sürekli aktif kalmak
Aslında bu uzun zamandır yapmak istediğim birşeydi "Benim Kütüphanem"Konseptinde bir topik olacak inşaallah,2017 itibariyle okuduğum kitaplar, Alacaklar listem,okumakta olduğum kitaplar,kitap yorumları,O an yazmak istediğim bir yazı olabilir,Ruh halime bağlı yazılar,Şiir olabilir,Psikoloji yazıları olabilir,yani tam edebiyat kulübü gibi olacak
Peki neden "Benim kütüphanem","Kitap günlüğüm"vs. diye bir başlık yok şöyleki
ben her kitabın ruhumuza kattıkları,yada eksilttiği şeyler olduğunu düşünüyorum burda eksilmek iyi anlamda bir kitap okumak insana kötü anlamda asla birşey katmaz...
Duygusal bir roman okursunuz içinizdeki nefret,kin,öfke tohumlarını çöpe atarsınız..
Benim kitaplarım belki zevkinize hitap etmeye bilir şöyleki okuduğum kitaplar benim birer biyografimdir aslında,benden ip uçlarıdır
İşte bu yüzden Ruhumun Penceresinden oldu...
Kitaplarla tanışmam, kaynaşmam 7.Sınıfta başladı..önceden öyle kitap okuyan bir çocuk değildim..
Aslında kendi hobimi kendim keşfettim

Fotoğraf çekmeyi çok seven biriyim okuduğum kitaplardan sözleri, kitapları okuduğum yerleride çekmekten zevk alıyorum..
Ama maalesef ki bu yaz telefonumu tamire gönderdiğimde kamerası bozuk olarak bana geldi,genede birşeyler yapmaya çalışacağım..

Bol Bol okumalı,yazmalı.. Kendimizi geliştirdiğimiz güzel yıllara

Son düzenleme:
Umut nedir?
Bence umudu George Bernard Shaw çok güzel tanımlamış.
Şöyle diyor George "
Hiç Hayal kırıklığına uğramayanlar,Hiç umut beslememiş olanlardır"

Umut nasıl birşeydir ki,Herkeste bulunmaz her yürekte barınmaz . . .
Umut yürekte barınır,Yürekten beslenir . . .
Yürek yer,Yürek içer,Yürekten geçer tahminimce,Yani bence . . .
Bir kaç parça, Paramparça edilmiş hayal,Üç beş yakılıp,külleri savrulmuş aşk,acı,keder,sevgiyi icap eder . . .

Kimimizin umudu kan revan,Canhıraş bekler hürriyeti !
Kimimizin ki,Gökyüzü kadar temiz berrak..Deniz gibi açık,Hayat dolu...

Şuda bir gerçektir ki,Umutlarda kirlenir,ağlar,çamura batar,dizini yarar,elini yakar,dilini ısırır. . Umutlarda sıkılır,bunalır,daralır . . .

Umudumuzun miktarınca acıdık,yandık aslında...

Nazım Hikmet'den şu dizeyle herkese güzel umut dolu,Huzurlu yıllar dilerim

Umut binbir ayaklı...
Umut Güneşte saklı...
Umut edenler haklı...
Umut insanın hakkı !

Yeni yılın ilk kitabı

Canım abimden 3-4 kitap istemiştim bugün elime ulaştılar
Sezai Karakoç _Mona Rosa
Nizzar Kabbani_Gazaba Uğramış Şiirler
Vee Milenaya Mektuplar

Çok çok sevinçli ve mutluyum yaşasım

Ben Şiir okumanın bile bir adâbı olduğuna inanırım. . .
Misal ben şiir kitabı aldığımda yada bana hediye edildiğinde önce şairle tanışmak isterim . . Nerede doğmuş? Nerede okumuş? Hangi yılda yazmış kitabı? Onu Şairliğe iten neymiş? gibi. gibi.

Mesela ben şiir kitabımı manzaralı bir yere gideceksem açarım bir iki dize okur derin nefes alır,Manzaraya döner o mısraları sindiririm yüreğimde. .Veya kendimi çok çaresiz,tükenmiş hissediyorsam açar okurum . . .Şiir kitabı okumak normal kitap okumaya benzemez öyle okursanız Şaire ayıp etmiş olursunuz. . .
Zaten incecik kitabı bir kaç dakikada bitirip
Rafa koymak,okuduğunuz anlamına gelmez. .
Monna Rosa'nın yeri bende hep ayrıdır çünkü ilk defa dinlediğimde bu şiiri bir kenara köşeye yazmalıyım açıp açıp okuyabilmeliyim demiştim..
Galiba 3 yıl önceydi bir gece zerre üşenmeden oturup yazmıştım şiir defterime. .
Gönül isterdiki şöyle en eski baskılardan içi eski zamanlar kokan bir Monna Roza satın almak olsun bunada şükür diyelim. .
Ama ilerde eski baskıları olan şiir kitaplarına bakacağım artık sahaflar benim için tam bir hazine yeri . . .Eskiden böyle bir huyum yoktu ama şimdi eski baskı olsun,eski kitap olsun istiyorum . . .
Şairin, Yazdığı yıllarıda belirtildiği şiirleri mevcut kitapta . . .
Ara Ara Alıntılar paylaşacağım inşaallah...

Daha çok daha çok şiir kitaplarına İnşallah,Allah Kesemize bereket versin

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…