• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rte'nin gelir adaletsizliğine isyan etmesi

kaç yıldır olan seçimlerde daha bu sene nasip oldu oyum Recep Tayyip Erdoğan a neden niye hiç girmeyeceğim
iyi olacak ümidiyle verdik oyumuzu
ki olur inşallah
evet gelir adaletsizliği var evet muhtaç insanlar var
evet
ancak bu muhtaç insanlar 2003 ten öncede vardı
sakat insanlar 2003 ten öncede vardı
asgari ücretliler yine vardı
hala daha da var
ama daha evvel sakata yaşlıya ona bakana herhangi bir maaş varmıydı
engelli memur alımı diye bir sınav varmıydı
yada herneyse kaç asgari üsretli tanıyorsunuz
kaç kere gidip sofrasına oturdunuz
oturduğumuz yerden elimizin altında internetten ağalık olmuyor
mevzuda bu değil zaten
uzun süredir yazmak istemedim bu konulara
çünkü düşünüyorum
evet bu böyle olabilir miydi şu şekilde olabilir miydi
yanlış mı yapıyoruz diye
gelip okuyup gidiyordum o kadar
yine seçim var ben ve benim gibi düşünen bi çok kişi için bu sene çok kritik
herkes için hayırlı olması ümidiyle...

ama görüyorumki
bazılarının derdi ülkenin refahı değil
burda iki laf sokup
ooooooooooooh gördünüzmü nerdesiniz diyerek polemik çıkarmak
oy verenlerden biriyim
evet gelir adaletsizliği var diyorum
buyrun kararsız burdayım
ne diyecekseniz deyin
sonuç ne olacak merak ediyorum
birşeyleri değiştirebilecek miyiz

aaa bizden beklediğiniz bu özveriyi -tepkiyi
chpli belediyenin konusuna diğer arkadaşlar gibi sizinde yazınızı görmek isterdim
işte o zaman derdim ki evet haklı
ülkenin vatandaşıyız
hepimiz aynı ülkenin vatandaşıyız bi çoğumuz aynı dine mensubuz
mensup olmayana düşman değiliz
neden çatışma derdindesiniz
anlayamıyorum

şimdi gelelim mune abla size
ne bu şimdi ?

kaç yıldır olan seçimlerde daha bu sene nasip oldu oyum Recep Tayyip Erdoğan a neden niye hiç girmeyeceğim
ki olur inşallah
evet
hala daha da var
mevzuda bu değil zaten
çünkü düşünüyorum
yanlış mı yapıyoruz diye

ama görüyorumki
burda iki laf sokup
oy verenlerden biriyim
buyrun kararsız burdayım
ne diyecekseniz deyin

chpli belediyenin konusuna diğer arkadaşlar gibi sizinde yazınızı görmek isterdim
ülkenin vatandaşıyız
anlayamıyorum

ne bu şimdi ?

Ben gelir adaletsizligin rte'den önce olmadigni iddia etmiyorum, sadece basbakan oldu, cumhurbaskani oldu ve bu gelir adaletsizligini ortadan kaldirmadi, hatta daha siddetlendi.

Yani soruyorum size

Normal mi bu denli gelir adaletsizliginde 1000 odalik saray yapmasi? kaç milyarlik uçak almasi, araba almasi?
Normal mi Soma faciasindan sonra halen maden isçilerin zor ortamlarda, asgari ücretlerde çalismasi? Ki Soma'dan sonra halen her gün madenlerde ölen insanlar var ve çalisma kosullari halen degismedi.
Normal mi sadece maden isçileri için degil, isçilerin genel olarak çalisma kosullarin kötü oldugu? Insaatlarda halen 5 kurus para almak adina insanlar ölüyor.

Sinavlardan, memurlardan bahs ediyorsun, sanirim bu sinavlar hep olay ile geçtigini bilmiyorsunuz. Zenginler için sinav gerekmiyor bile, bakanlarin çoçuklari istedigi yerlere giriyorlar. Cok degil, bundan bir iki yil önce cemaatte üye olmak demek, sinav sorularini bilmek demekti.

Siradan bir insan gelir adaletsizligini isyan ederse normal, fakat bunu yasalar ile önleyebilen, gücü elinde olan insanin isyan etmesi ve bunca para savuran insanin isyan etmesi gülünçten baska birsey degil.

Bu arada hayir, ben asgari ucretle geçinen insani tanimiyorum. Hayirdir, tanimak mi gerek acilarini anlamak için? Tanimak mi gerek bu simdiki hükümetin onlari sömürdügünü bilmek için?

Her zaman ayni hikaye "biz" halki düsunmüyoruz, kiskirtiyoruz sadece. Polemik, propaganda pesindeyiz. Bunu Somadada dediniz, bunu Gezidede dediniz, her isyan ettigimizde dediniz. Bu sonuça nasil variyorsunuz anlamdim. Ters giden seyleri söylemek niye propaganea, polemik oluyor?

Ha bu arada o chp konusunda olmasi gereken oldu. Demokraside parti üyesi, kendi partisine karsi gelebilmeli. Ve elbette yaptiklari yalnis. Türkiyede ciddi bir doga katliami var. Ben ayrica chp'li degilim, partizan bile degilim. Politikacilarin %90'ini kendi ceplerini düsünüyorlar, bu her parti için geçerlidir. Bundan dolayi sadece akp'nin yaptigi politika yalnis degil, üstelik muhalefet bile yok. Hem cumhurbaskani, hem basbakani, hem meclisi ele aldilar. Bu kadar güc hangi partide olsa kötü sonuçlara varir.

Simdi ben bu elistirileri yapiyorum, siz yapabiliyormusunuz akp üzerine? Ben cidden merak ediyorum artik niye akp'liler rte'den vazegeçmiyor diye. Yani Soma'da 500 can giti ve halen yasam odasi yok. Utanmaz bir sekilde "bu isin fitratinda" var dedi rte, çekilip gitti. Somada gidip insanlarin üzerine yürüde, bir müsavir madenci yakini tekmeledi ve isinden bile olmadi.

Her gün kadin cinayetler artarken, kadina siddet artarken, kiz çoçuklari 60 yasindaki adamlara verilirken, okula gidemeyen kiz çoçuklari varken, dogum yapmis fakat gelir adaletsizlikten! çalismak zorunda olan kadinlar, çoçuguna kim bakacak derdinde olan kadinlar varken,... gidip "erkek ile kadin esit degildir" ne demek ya?

Berkin Elvan için çok yazilmis seyler olabilir fakat gidip cesedi sogmadan bu çoçugu ve ailesini topluma yuhlatmak nedir ya? Gidip ayakkabi kutusunda paralari saklamak ne demek ya? Ondan sonra birde islamdan dem vurmak ne demek ya? Kabatas'ta benim basörtülü bacima saldirdilar (sanki açiklar bacilar degilmis gibi) yalan söylemek nedir ya? Camide içki içtiler iftira atmasi nedir ya? Bakara makara diyen biri bakan yapma, zirveyi onun ile kutlamak nedir ya?

Bunca vaka olduktan sonra nasil bu adamin arkasinda durulur onu anlamdim. Cidden anlamadim. Hani hakikatten dindar biri olsa yine diyecegim neyse, ama yaptiklari o kadar uzak ki tuttugu dinden. Hatta ben müslüman olsam, yaptiklarinin açikça dinime saygsizlik olarak algilardim. Bana bunlari açiklayabilirmisin Amine? Bu kadar çok vahim vakalardan sonra, sadece bir kaç iyi birsey yapti diye nasil tutuyorsun bu adami açiklayabilirmisin?

Cok uzun oldu biliyorum, buraya kadar okuyanlar candan gönülden kutluyorum fakat sanirim bende bir öfke birikimi olmus ve sonunda patladim..

ki olur inşallah
evet
hala daha da var
mevzuda bu değil zaten
çünkü düşünüyorum
yanlış mı yapıyoruz diye

ama görüyorumki
burda iki laf sokup
oy verenlerden biriyim
buyrun kararsız burdayım
ne diyecekseniz deyin

ülkenin vatandaşıyız
anlayamıyorum

ne bu şimdi ?

12 yıldır tek başına iktidarda olan bir partinin, 12 yıl önce de var olan sorunları hala çözmemiş olması normalse peki.

Ve izâ reeytehum tu’cibuke ecsâmuhum, ve in yekûlû tesma’, li kavlihim, ke ennehum huşubun musennedeh(musennedetun), yahsebûne kulle sayhatin aleyhim, humul aduvvu fahzerhum, kâtelehumullâhu ennâ yû’fekûn(yû’fekûne).

onları gördüğün zaman kalıpları hoşuna gider, konuşurlarsa sözlerini dinlersin. onlar sanki duvara dayanmış kütükler gibidir. her gürültüyü kendi aleyhlerine sanırlar. düşman onlardır.

mune abla ayet yazdım diye kızma

bu aralar bu ayet bendeki çoğu düşünceyi değiştirmeye farklılaştırmaya başladı

kararsız yazdıklarına katılmıyor değilim
kızdığım meydan okuman akpliler gelsin
fikrini yazarsın çeker gidersin olay budur forumun özelliği budur

yukarıdada yazdığım gibi ağustostan sonra olanlar kafama takılanlar var

aaaaa şimdi biride çıkar derki sizin yüzünüzden durun daha aklınız başınıza gelecek acımıyorum hakettiniz vs vs vs

hani burası forumdan fikir paylaşımından çok meydan okuma yeri gibi oldu

shot chelyz

benim yazdıklarımdan sen akpye ne karışıyon ne iş koyuyun anlamımı çıktı bunu mu anladınız...peki diyorum da bişey demiyorum

mune abla ne bu şimdi derken neyi kimi çağırıyor demek istedim

kararsız tazdıklarına tek tek bi cevabım olanda var olmayan da
ama yazmak istemiyorum
önceki mesajımda dediğim gibi gelir adaletsizliği -vergi adaletsizliği-yaşam koşulları-çalışma şartları bunların hepsinde haklısın
12 yıl önce ile kıyaslamıyorum elbette daha iyi olmalıydı ama sonuçta şunu da kabul etmeliyiz ki batık bir halden çıkarılmaya çalışılıyor
tekrar söylüyorum evet ak partiye oy verdim ama körü körüne bi bağlılık değil benimki
kötünün iyisini bulmaya çalışmak
iyisinide görüyorum kötüsünüde ve doğruyu bulmak istiyorum gerçekleri görmek -ama Erdoğana muhalefetken bunu kk gibi yapmayanı görmek

birde demişşinya ben müslüman olsam saygısızlık kabul ederim diye
ALLAH aşkınaa bir müslümana ne zaman zulmedilmedi
bir müslümanın inancıyla diniyle hangi dönem oynanmadı
hepsi ülkeyi bıraktı baştaki örtüye taktı
okunan kurana taktı -yasaklamaya çalıştı
bunlardan çoğunun haberi yok ama benim küçüçük çevremde en az kaç kişi var okula gitmeyen -bırakan

emin ol korkularımız ve can havliyle sarılmamızın nedeni 98 e ve öncesine dayanıyor

seminere gidiyoruz diyolarki aman binadan girmeden açın saçınızı yoksa sertifika vermezler
milli eğitieki memur kzım getirin ben imzalatayım sizi böyle görürse hayal olur sertifika
düğüne gidiyoruz bi telefon teyzem telefondaki...amine iğneleri çıkarın başörüsünü bağlamış gibi yapın ya da gelmeyin almıyolarmış
gitmedik tabi
daha neler neler bunlar bi anda aklıma gelenler

evet belkide kullandı belkide buna kandık
ama bunun tek suçlusu bizler değiliz ülkem kimlerin elinden geldi geçti bi refah göremedi

Ben gelir adaletsizligin rte'den önce olmadigni iddia etmiyorum, sadece basbakan oldu, cumhurbaskani oldu ve bu gelir adaletsizligini ortadan kaldirmadi, hatta daha siddetlendi.
Yani soruyorum size

Normal mi bu denli gelir adaletsizliginde 1000 odalik saray yapmasi? kaç milyarlik uçak almasi, araba almasi?
Normal mi Soma faciasindan sonra halen maden isçilerin zor ortamlarda, asgari ücretlerde çalismasi? Ki Soma'dan sonra halen her gün madenlerde ölen insanlar var ve çalisma kosullari halen degismedi.
Normal mi sadece maden isçileri için degil, isçilerin genel olarak çalisma kosullarin kötü oldugu? Insaatlarda halen 5 kurus para almak adina insanlar ölüyor.

Sinavlardan, memurlardan bahs ediyorsun, sanirim bu sinavlar hep olay ile geçtigini bilmiyorsunuz. Zenginler için sinav gerekmiyor bile, bakanlarin çoçuklari istedigi yerlere giriyorlar. Cok degil, bundan bir iki yil önce cemaatte üye olmak demek, sinav sorularini bilmek demekti.

Siradan bir insan gelir adaletsizligini isyan ederse normal, fakat bunu yasalar ile önleyebilen, gücü elinde olan insanin isyan etmesi ve bunca para savuran insanin isyan etmesi gülünçten baska birsey degil.

Bu arada hayir, ben asgari ucretle geçinen insani tanimiyorum. Hayirdir, tanimak mi gerek acilarini anlamak için? Tanimak mi gerek bu simdiki hükümetin onlari sömürdügünü bilmek için?

Her zaman ayni hikaye "biz" halki düsunmüyoruz, kiskirtiyoruz sadece. Polemik, propaganda pesindeyiz. Bunu Somadada dediniz, bunu Gezidede dediniz, her isyan ettigimizde dediniz. Bu sonuça nasil variyorsunuz anlamdim. Ters giden seyleri söylemek niye propaganea, polemik oluyor?

Ha bu arada o chp konusunda olmasi gereken oldu. Demokraside parti üyesi, kendi partisine karsi gelebilmeli. Ve elbette yaptiklari yalnis. Türkiyede ciddi bir doga katliami var. Ben ayrica chp'li degilim, partizan bile degilim. Politikacilarin %90'ini kendi ceplerini düsünüyorlar, bu her parti için geçerlidir. Bundan dolayi sadece akp'nin yaptigi politika yalnis degil, üstelik muhalefet bile yok. Hem cumhurbaskani, hem basbakani, hem meclisi ele aldilar. Bu kadar güc hangi partide olsa kötü sonuçlara varir.

Simdi ben bu elistirileri yapiyorum, siz yapabiliyormusunuz akp üzerine? Ben cidden merak ediyorum artik niye akp'liler rte'den vazegeçmiyor diye. Yani Soma'da 500 can giti ve halen yasam odasi yok. Utanmaz bir sekilde "bu isin fitratinda" var dedi rte, çekilip gitti. Somada gidip insanlarin üzerine yürüde, bir müsavir madenci yakini tekmeledi ve isinden bile olmadi.

Her gün kadin cinayetler artarken, kadina siddet artarken, kiz çoçuklari 60 yasindaki adamlara verilirken, okula gidemeyen kiz çoçuklari varken, dogum yapmis fakat gelir adaletsizlikten! çalismak zorunda olan kadinlar, çoçuguna kim bakacak derdinde olan kadinlar varken,... gidip "erkek ile kadin esit degildir" ne demek ya?

Berkin Elvan için çok yazilmis seyler olabilir fakat gidip cesedi sogmadan bu çoçugu ve ailesini topluma yuhlatmak nedir ya? Gidip ayakkabi kutusunda paralari saklamak ne demek ya? Ondan sonra birde islamdan dem vurmak ne demek ya? Kabatas'ta benim basörtülü bacima saldirdilar (sanki açiklar bacilar degilmis gibi) yalan söylemek nedir ya? Camide içki içtiler iftira atmasi nedir ya? Bakara makara diyen biri bakan yapma, zirveyi onun ile kutlamak nedir ya?

Bunca vaka olduktan sonra nasil bu adamin arkasinda durulur onu anlamdim. Cidden anlamadim. Hani hakikatten dindar biri olsa yine diyecegim neyse, ama yaptiklari o kadar uzak ki tuttugu dinden. Hatta ben müslüman olsam, yaptiklarinin açikça dinime saygsizlik olarak algilardim. Bana bunlari açiklayabilirmisin Amine? Bu kadar çok vahim vakalardan sonra, sadece bir kaç iyi birsey yapti diye nasil tutuyorsun bu adami açiklayabilirmisin?

Cok uzun oldu biliyorum, buraya kadar okuyanlar candan gönülden kutluyorum fakat sanirim bende bir öfke birikimi olmus ve sonunda patladim..

lamelif,
ne bu şimdi dediğin nedir?

Arkadas 2003 ten beri de vardi simdide var o yuzden ne diye iş koyuyon diyor :)

12 yıldır tek başına iktidarda olan bir partinin, 12 yıl önce de var olan sorunları hala çözmemiş olması normalse peki.

Yinemi "nerdeler " muhabbeti yav ? ilahi...

12 yıldır hiç bişey yapmayan ! partiye oy vermek saçmalık, ama 12 yıl öncesinden beri var olan partileri desteklemek normal öylemi ?

Şimdi sorsan kimse chp.yi,mhp.yi desteklemiyor,nerden biliyosun kime oy verdiğimi diyorlar.Oy verdikleri partiyi sahiplenip söyleyebilecek kadar bile günenmiyorken,gelip burda akp. seçmenini eleştirip kendi çaplarında dalga geçiyorlar güya.Zaten çoğunluk işçi partisine,saadete falan oy veriyordur kesin:KK53:

Yahu adam dünyanın en zenginleri arasında, mal varlığını nasıl edindiği ortada. Kalkmış "gelir adaletsizliği ve hurma" dan dem vuruyor utanmadan. Siz de gelip niye dalga geçiyorsunuz diyorsunuz. Biz miyiz şimdi dalga geçen?

Pes..Valla pes. Hala başı secdeye değen lider diye oy verenleri de müsade edin eleştirelim. Adamların hala müslüman olduğunu zannedenler var. Ucu bizim çocuklarımıza dokunuyor.

Kendine bin odalı saray diktirirken, gemicikler ve eve sığdıramadığı paralar dillere pelesenk olmuşken, ülke son 12 yılda yolsuzluğun, hırsızlığın en dibine vurmuşken, "hurmayla açlığını bastıran peygamberin ümmetiyiz" diye açıklama yapan bi şahıs..

Adam bizle değil sizle dalga geçiyor..Size oradan normal geliyorsa sorgulayın kendi aklınızı fikrinizi, vicdanınızı..Ne diyim.

Erdoğan hesap gününe inanıyormuş demek, enteresan..

Lamelif kardeş muhtaç ve sakat insanlar 2003 ten önce de vardı peki halkın parasını yiyip bu derece fakirleştirip kendine saray yaptırmak için milyarlarca lira harcayıp heryere fitnesini sokup torpilsiz iş bulamaz hale getirip bölüp ayrıştırıp ülkenin anasını ağlatan kaç tane iktidar vardı? Bi deyiversene Allasen.

ki olur inşallah
evet
hala daha da var
mevzuda bu değil zaten
çünkü düşünüyorum
yanlış mı yapıyoruz diye

ama görüyorumki
burda iki laf sokup
oy verenlerden biriyim
buyrun kararsız burdayım
ne diyecekseniz deyin

ülkenin vatandaşıyız
anlayamıyorum

ne bu şimdi ?

Hatta ve hatta kendinden olanları müslüman sayıp diğerlerini saymayan teröristi meclise sokup ülkenin bugünlere gelmesine neden olan senin şu an özgürce internet kullanıp özgürce o nasib oldu dediğin oyunu kullanmanı sağlayan Ata'yı yoksayan, ananı da al git diyen ....... sayayım mı daha?

Dunya forumu yapilan istatistiklere gore diger avrupa ulkerinde zengin sayisinda %2 lik bir artis varken Turkiyede bu oran %10.Aciklayin hele nasil oluyormus bu ? Siz sadece gozlerimi kaparim vazifemi yaparim mantigiyla yaklasiyorsaniz bilemem hatta 17 araligin koyu savu uculariydiniz.Hic mi vicdaniniz sizlamiyor ?Hersey gun yuzune cikti yoksa hala yolsuzluk yok mu diyeceksiniz.He beklerim neden soruyorsam bende...

Dunya forumu yapilan istatistiklere gore diger avrupa ulkerinde zengin sayisinda %2 lik bir artis varken Turkiyede bu oran %10.Aciklayin hele nasil oluyormus bu ? Siz sadece gozlerimi kaparim vazifemi yaparim mantigiyla yaklasiyorsaniz bilemem hatta 17 araligin koyu savu uculariydiniz.Hic mi vicdaniniz sizlamiyor ?Hersey gun yuzune cikti yoksa hala yolsuzluk yok mu diyeceksiniz.He beklerim neden soruyorsam bende...
yolsuzluklar ispatlanmış chelzy,okadar yüksek maaş ve makamlarının getirdiği kolaylık ve refaaha rağmen akp ekonomi bakanı sarraftan 7000 tl lik kol saartini kabul etmiş ispatlanmış..ve rte nin oğluyla yaptığı para konuşmaları da ispatlandı..hayatımda bu kadar büyük paraların ismini bu partiyle duydum ne yalan söyleyeyim..
bunların müslümanlık anlayışı farklı bence..dünya malına fazlaca tamaah edilmez peygamber efendimizin dininde..

Ve izâ reeytehum tu’cibuke ecsâmuhum, ve in yekûlû tesma’, li kavlihim, ke ennehum huşubun musennedeh(musennedetun), yahsebûne kulle sayhatin aleyhim, humul aduvvu fahzerhum, kâtelehumullâhu ennâ yû’fekûn(yû’fekûne).

onları gördüğün zaman kalıpları hoşuna gider, konuşurlarsa sözlerini dinlersin. onlar sanki duvara dayanmış kütükler gibidir. her gürültüyü kendi aleyhlerine sanırlar. düşman onlardır.

mune abla ayet yazdım diye kızma

bu aralar bu ayet bendeki çoğu düşünceyi değiştirmeye farklılaştırmaya başladı

kararsız yazdıklarına katılmıyor değilim
kızdığım meydan okuman akpliler gelsin
fikrini yazarsın çeker gidersin olay budur forumun özelliği budur

yukarıdada yazdığım gibi ağustostan sonra olanlar kafama takılanlar var

aaaaa şimdi biride çıkar derki sizin yüzünüzden durun daha aklınız başınıza gelecek acımıyorum hakettiniz vs vs vs

hani burası forumdan fikir paylaşımından çok meydan okuma yeri gibi oldu

shot chelyz

benim yazdıklarımdan sen akpye ne karışıyon ne iş koyuyun anlamımı çıktı bunu mu anladınız...peki diyorum da bişey demiyorum

mune abla ne bu şimdi derken neyi kimi çağırıyor demek istedim

kararsız tazdıklarına tek tek bi cevabım olanda var olmayan da
ama yazmak istemiyorum
önceki mesajımda dediğim gibi gelir adaletsizliği -vergi adaletsizliği-yaşam koşulları-çalışma şartları bunların hepsinde haklısın
12 yıl önce ile kıyaslamıyorum elbette daha iyi olmalıydı ama sonuçta şunu da kabul etmeliyiz ki batık bir halden çıkarılmaya çalışılıyor
tekrar söylüyorum evet ak partiye oy verdim ama körü körüne bi bağlılık değil benimki
kötünün iyisini bulmaya çalışmak
iyisinide görüyorum kötüsünüde ve doğruyu bulmak istiyorum gerçekleri görmek -ama Erdoğana muhalefetken bunu kk gibi yapmayanı görmek

birde demişşinya ben müslüman olsam saygısızlık kabul ederim diye
ALLAH aşkınaa bir müslümana ne zaman zulmedilmedi
bir müslümanın inancıyla diniyle hangi dönem oynanmadı
hepsi ülkeyi bıraktı baştaki örtüye taktı
okunan kurana taktı -yasaklamaya çalıştı
bunlardan çoğunun haberi yok ama benim küçüçük çevremde en az kaç kişi var okula gitmeyen -bırakan

emin ol korkularımız ve can havliyle sarılmamızın nedeni 98 e ve öncesine dayanıyor

seminere gidiyoruz diyolarki aman binadan girmeden açın saçınızı yoksa sertifika vermezler
milli eğitieki memur kzım getirin ben imzalatayım sizi böyle görürse hayal olur sertifika
düğüne gidiyoruz bi telefon teyzem telefondaki...amine iğneleri çıkarın başörüsünü bağlamış gibi yapın ya da gelmeyin almıyolarmış
gitmedik tabi
daha neler neler bunlar bi anda aklıma gelenler

evet belkide kullandı belkide buna kandık
ama bunun tek suçlusu bizler değiliz ülkem kimlerin elinden geldi geçti bi refah göremedi

Su an ülke refah görüyormü? Artik basörtü sorun degil, refah gördümü?

Ayrica müslümanlara bu ülkede zülm edilmedi. Basörtü bir sorundu, dogru, ve kabul ediyorum ki o konuda çok yalnis kararlar alindi fakat zülm edildi, dine karsildi demek yalnis. Sonuçta sünni toplum her zaman namazini kildi, camisine gitti, orucunu tuttu, bayramini kutladi ve çogunlukta oldu.

Yarisma haline getirmek istemem fakat sen tam zülmün ne demek oldugunu biliyormusun? Sivas, maras olaylarini hatirliyormusun? Sirf dininden dolayi yakilmak nedir, 30 yillik komsun seni biçaklamasi, hamile kadinlari biçaklamasi nedir biliyormusun? Alevi oldugunu saklamak, cem evi ibadethane olarak halen kabul edilmedi bu nasil bir histir biliyormusun? Yani kusura bakma, tüm bunlar basörtü mevzularindan çok daha agir mevzular. Ve yinede çogu aleviler daima hosgörülü olmaya çalisip, tüm din ve irklara saygi duymaya çalisiyorlar.

Kin ve nefretin arkasina saklanmak hiç bir zaman iyi birsey degil, iyi nedenler degil. Ikinci dünya savasida aynen kin ve nefret ile baslamisti. Yahudiler zenginlikte yasarken, almanlarin fakirlikte yasamasi ile nefret söylemleri basladi. Basörtü konusundan dolayi, simdiki alinan yalnis kararlari dogrulamaz.

Zamaninda basörtü yasakti, simdi ise kadinin kahkaha atmasi o göz ile bakiliyor. Simdi artik ise girmen için birçok isverenler basörtü takilmasini istiyorlar. Kapali, açik kadin fark etmez, kadinin haklari yok oluyor. 13 yasindaki kiz tecavüz edilip "rizasi var" denildi. Halen küçük çoçuklar 60 yasindaki adam ile evlendiriliyor. Kadina karsi siddet artti, taciz artti, her gün ayni seyleri okuyoruz gazetelerde. Erdogan imali bir sekilde kadinlarin kendisini annelige vermesi gerektigini, kadinlarin çalismamasina getirdi lafi. Kisacasi kadinlarin durumu bu geçmis 12 yilda daha berbat bir hal aldi.

Senin için ne önemli Amine, kadinlarin basörtü takabilmesi mi? Yoksa tüm kadinlarin, açik, kapali haklarin olmasinin, özgür olmasimi?

Ayrica 12 yil az bir süreç degil. Normal demokrasilerde hükümetin 4 yili var ve seçimlerden sonra iktidarda olan partiler degisiyor. Akp'nin elinde hem meclis var, basbakan var, cumhurbaskani var ve halen en basit maden isçilerin çalisma kosullari degismedi. Genel isçilerin çalisma kosullari degismedi. Üniveriste sistemi, lise, çoçuklarin hayati koca bir sinav olmasi degismedi. Geçenlerde onca kayip ve ölü bulunan küçük çoçuklar oldugunda güya plan yapacaklardi, bu konuya el atacaklardi yine birsey degismedi.

Tek degisen ne oldu biliyormusun? Her yerde yesilligin gitmesi, binalarin dikilmesi, yollarin yapilmasi. Isin ironik tarafi ise, bu insaatlarda çalisanlarin durumu halen degismedi.

Din konusunda kullanildikmi diyorsunda, sonuna kadar kullanildiniz. Bismillah diyen adama, basörtülü karisina aldandiniz. Bunun suçu sadece 2000 yilin öncesinden olan seyler degil. Evet bunun suçu yüzeysel seylere daha çok önem veren, baska seylere gözünü kapayan seçmenler oldu. Baze seylerin sorumlulugu alinmasi lazim. Herkes sonuçta aldanabilir, yalnis yapabilir yada fikir degistirebilir. Önemli olan bunun sorumlulugunu almak.

İlk defa doğru söylemiş bak izah edemeyeceksin evet.

Back