rpndka batyorum....

saruya katılıyorum haklı bende ewliliğimin ilk yılı bir türlü kabullenemedim onun erkek benim bayan oluşumu son bir yıldır farkındayım erkeklerle duygularımız düşüncelerimiz çok farklı bu durumu kabullendim artık ben bayanım alttan almam gerekiyor yeri geldiğinde daha ılımlı olmaya başladım yoksa çıkar yolu yok bu işin kolay gelsin arkadaşım yapacak başka bir şey yok

haklı olduğun yönler var ama kendimizden çok ödün veriyoruz,benim kocamla çözemediğim bir sorunum olmuyor çok şükür orta yol bulunuyor her zaman.ama bunu yaşayan kadınlara üzülüyorum ve de sinirleniyorum.aslında erkeklerde bir adım atsa o kadında evlilikten bir şey anlar,birlikte olmanın tadını alır.kadınlar dadımı sürekli erkeği pışpışlasın.ömür boyu kocasını idare eden kadınlar tanıyorum,ama bu haksızlıklmaz:insan ayrıl da diyemiyor ama maddi gücün varsa 1 şans,2 şans hadi 3 olsun,baktın olmuyor.kimse kusura bakmasın,ben dünyaya bir kere geliyorum,tak sepeti koluna herkes kendi yoluna:umursamaz:

yok yanlış anladın sanırım..ben pış pış yapmıyorum kocama..
onu sinirlendirip arkasını sıvazla demiyorum kimseye..
sadece fazla bir şey beklememek ve de çok da ilgilenmemek gerek diye düşünüyorum..
ama ben düşünüyorum..benim düşüncem.
ayrıca benim mantığımda evlilik basitlenecek bir şey değil..bir kere evlendim bu evliliği sürdürmek için elimden geleni yaparım..hayat benim için ailem ve eşimden ibaret,laylaylom yapacağım devreleri geçtim..:1ninca:

Suçlu olan tek taraf degilmiş bence
ama hep bir iletişim kopukluğu yasanmış
oturup karsılıklı acı ksecik konuşmalar yapılmamış
ve bu yüzsden doğru kararlar alınmamış..
sonunda yine senin aniden yaptıgın ters bir hareketi onu son noktaya kadar getirmiş
sana tavsiyem biraz daha yapıcı daha ince davran..
kızdıgın zamanlarda tabiki bunu bel li et ama çok kırıcı olmadan..
yani acıkcası yataga girdiginde ona düşman gözüyle bakma sonuçta kocan çocugunun bababası..
sevmiyor olsaydın evlenmezdin ..degil mi?
ona kocan gibi davranmayı denemelisin...

senin için demedim,çoğunlukta böyle oluyor.evlilik tabiki basit değil,sonuçta normal hayatımızda da idare ettiğimiz insanlar oluyor,eşimizimi idare etmicez.bak eşin hasta olur,işi bozulur ne bileyim işte bu tarz konularda fedakarlık yaparsın,tabiki yanında olursun eşinin.ama psikolojik baskıya karşıyım,kötü bir huyu varsa o da değiştiricek sende kendini değiştiriceksin.idare etmekte bir yere kadar,karşındaki gerçekten idare edilmeyi hakediyorsa,sonuçta çok kendini bilmeyen eşler var.senin iyiliklerini anlamayan bir eş varsa karşında ne yaparsın?bilmem anlatabildimmi:uhm:

katılıyorum vereliniortak ewlilik ne zorluklarla kurulan bir müsese yıkmakta bi o kadar basit kişi 5 kere düşünüp bir kere konuşması gerek herkezin kişiliği eşi farklı ama genel olarak alttan almaya çalışmak en mantıklısı uzun ewliliklerin de göstergesi kimi yapar kimi yapamaz zemuszemus

evet anladım..benneyaptımki

bu tarz konusu olan başka birinede hiç durma kaç demişim mesela..
yani dediğin gibi erkekten erkeğe fark var kabul ediyorum ama denemedende bilemeyiz..
arkadaş daha henüz hiç bir şey yapmamış;ondan beklemekten başka..

hereyse..

Cogu erkegin anlayamadigi..daha dogrusu anlamak istemedigi cok önemli bir nokta var...

Mutsuz bir kadin mutluluk veremez.....

Güler yüz bekliyorlar, Ilgi alaka bekliyorlar, sefkatli anlayisli olmani bekliyorlar, suh ve sahane olmani bekliyorlar, tamam ammennah......lakin böyle istedikleri gibi bir kadin olabilmek icin onlarinda yeri geldigi zaman anlayisli, hosgörülü, ilgili alakali, yardimci birer es olmasi gerekmiyormu?

Iste asil sorunda burda.....sürekli beklentideler.....Kadin söyle olur kadin böyle olur....Peki erkek nasil olmali?

Sen önce bir erkek olarak karini mutlu et....Karin seni zaten mutlu edecektir....a.s

Surat yapmakla küsmekle sadece kendini yipratip duruyorsun arkadasim....al esini karsina ciddi ve kararli bir sekilde konus...birseylerin degismesi gerek de...hisslerini tam manasi ile anlat esine....Mutlu olmak istiyorsan önce beni mutlu et de....a.s

Hakkinda hayirlisi olsun.

valla herkes kendine göre haklı ama bi yerde dur diyebilmeli onlar istedikleri gibi davranacaklar biz alttan alacaz ve onlar aaa bak demekki ben doğru yapıyorumki karım beni haklı görüp istediğim gibi davranıyo deyip yine aynı hatta dah kötü olacaklar... kavga etmek sürekli yüz göz olmak çare değilse sadece alttan alıp onları pışpışlamak hiç doğru değil... iki tarafta anlamalı birbirini tek taraflı olmaz ki tamam alttan aldığımız acaba neye bozulmuş deyip hiç farkettirmeden düzelttiğimiz anlarda olmalı ama kimse kusura bakmasın ama kendimi hep altta bırakmakta bana göre değil bende sinirli olabilirim bende yorulmuş olabilirim benimde ihtiyaçlarım olabiir ve onunda bunları anlayıp olumlu çıkışlar yapması gerekir gülsüm sultan arkadaşım haklı ben mutlu olmadan mutlu edememm eşimde bunu istiyordur eminim ama buda karşılıklı olur ötesi yok ve bu konunun muhatabı olan arkadaş ise bence eşinden çok çocuğunu düşünmeliydi ve eşimin çocuğumuzu sağlıklı yetiştirebilmesi için sağlıklı bi psikolojiye sahip olması gerekir demeliydi ama dememiş... alttan almak, güler yüz göstermek çaremi buna sadece kendin karar verebilirsin onu en iyi sen tanıyorsun çünkü ama tüm bunları yaparkken kendinişde gözetmelisin çünkü sen bebeğini yetiştirmek zorunda olan bi annesin sağlam durması gereken bi kadınsın ve evliliğini yürütsende yürütmesende ayakta sağlıklı bir şekilde kalman gerekiyo hepimiz kendimizce yorumlayabiliriz bu durumu ama doğru kararı sen vereceksin unutma

BENCE DE KENDİNLE ONCE KNŞ
KENDİNİ TART SONRASI KARARINI VE YUVANI DAĞITMAAAAfisfisfis
BU GÜNLER GECER ÜZÜLMEYE DEĞMEYCEĞİNİ ANLAYAÇAKSINNNNfisfisfis

en son gece bana eğer ben bukadar kötüysem herşey senin olsun boşanalım demişti,bende zaten rahatsızdım başım ağrıyodu ve bebekde yanımızda uyuyodu,yarın konuşuruz tamam demiştim.nyse o gün öyle geçti kendi kafamda planlamaya başladım ve tarttım.en kötü ne olabilir?genelde çocuk konusunda takılıyoduk-birkere daha bu noktaya gelmiştik-ben tamam çocuğuda alıp giderim diyodum,o da çocuğu götüremezsin kendin istediğin yere git diyodu.kafamda planladım boşanmaya tamam,çocuk konusunda orta noktayı bulalım diye.çocuğum yanımda olduktan sonra hiç bişey sorun değil,gider aileme yakın bi ev tutarım belkideaynı bloklarda,tayinimide oraya aldırırım,oh gül gibi geçinirim diye düşünüyodum.neyse bunun konuşacağı yok,en son yine ben konuştum çünkü o hala o sözü söylmmemiş gibi davranıyodu.

aynı şeyleri söyledi,işte biz konuşamıyoruz,aslında bizi tarafsız,sözüne güvenip uyacağımız bir insan dinlemeli,biz konuşmayı başaramıyoruz filan. bende tamam kimi istiyosan getir ben verilen karara razıyım,beni bugün bu çocuktan başka burada tutan bişey yok dedim.bugün kimi arıyosan ara yarın gelsin konuşalım dedim.yan çizmeye başladı,ben müsait bi zamanda ararım,bakalım müsait oluyomu arayacağımız kişi,sen ara fln demeye başladı,bnde isteyen sensin kimi istiyosan sen çağır ve yarın çğır ben artık sıkıldım,en kötü karar kararsızlıktan iyidir dedim.çocuğu aldım gezdirecektim,en son kukuma kuşu gibi derin derin düşünüyodu artık hayırlısı,şimdi ben köşeme çekildim bekliyorum.ne olacaksa olsun.....

canım hayırlısı bence tavrını koymuş ve doğru yapmışsın bırakta o düşünsün bide seni kaybetmek ne demekmişaklı başına gelsin

zor adam..ilgisiz,düşüncesiz ve çok bencil..sanırım hisleride yeterli değil..düzeltmek için çabala yinede..belki değişebilir..

bencede en kötü ne olabilirki zaten madem konuşamıyosunuz bile o halde bitirme düşünceside varsa senin bu durumda kaybın olmaz.mesleğinde de varmış işte ne güzel..kendi kendini geçindirirsin..

gelişmeleri yazmamışsın arkadaşım

gelişmeleri yazmadım çünkü bi deneme sürecine girdim ve emin olmayı beklediğim şeyler vardı.şuanda bitraz daha net şeyler söyleyebilirim.

en son bana bi aile büyüğünü çağıralım,hakkımızda objektif karar versindemişti ve bende ok demiştim.o sanırım olayın dallanıp budaklanmasını istemeyeceğimi düşünmüştü ama ben artık herşeyi göze almıştım ve ciddiydim.neyse ertesi gün oldu,ses soluk çıkmadı bizimkinden,kimseyi aramayacağı belliydi.daha sonra geldi sarıldı öptü fln,özür dilemez barışma şekli budur.neyse bende öyle bi sarılmayla öpmeyle hallolcak şeyler deil bunlar oturup konuşucaz ve bazı kararlar alıcaz dedim.konuştuk ve beni çok üzen yapmamasını istediğim şeyleri saydım döktüm,oda söyledi.genelde bu şekilde çok konuşmuştuk ama bi sonuca ulaşamamıştık

bu sefer bu konuşmadan sonra,özellikle saruböceq arkadaşımızın tavsiyesine uyarak daha dikkatli davranmaya,hemen sinirlenmemeye ve özellikle surat asmamaya özen gösteryorum.ve inanın okadar çabuk netice aldımki,o da dikkat ediyor.geçen bi gün konuşuyoduk bi tatsızlık olmuştu herneyse hatırlamıyorum şuanda,ben artık çok dikkat etmeye çalışıyorum,yeri geliyo dişimi sıkıyorum sabrediyorum,bu sence ilişkimize pozitif yansımıyomu,2 haftadır bişeyler farketmedimi,etmediyse kendimi yormayayım dedğimde farketmez olurmu,tabiki farketti dedi.şimdi kızsamda ,kırılsamda uzatmamayı öğrendim.yaptığım şey kayıtsız şartsız sabır yada itaat değil,bu zaten karakterimede aykırı,şimdi beni rahatsız eden şeyi kızıp bağırmadan söylüyorum ve oda buna değer veriyo,önceden bağırıp çağırırdım,sinirlendiğimle kalırdım,o da kendini hiç düzeltmezdi.

şuanda relaxım,alttan almanın yıpratıcı olduğunu ve yorduğunu düşünürdüm ama gördümki aslında alttan alan-tabi herzaman değil-kendi ruh sağlığınıda koruyor.uzun süredir olmadığım kadar kendimin ve eşimin huzurlu olduğumuzu hissediyorum.muhabbet ediyoruz,birlikte birşeyler yapmaktan zevk almaya başladık...

sizdedee çokk frazlaa hataa varr eşinizii kendinizdenn soğutmakk için elinizdenn gelenii yapmışsınızz adeta

bakk canımm hatanınn sendeede olduğunuu görmüşsünn sadecee eşinii suçlamaa sendee birazz sinirlii birisinee benziyorsunn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…