• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rpndka batyorum....

imtihan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2009
147
16
118
Diğer
şuanda nereden ve nasıl başlasam diye düşünüyorum ama kafamı bi türlü toplayamıyorum.
5 yıllık evliyim ve 15 aylık bi oğlum var.eşimin işi nedeniyle şuanda yurtdışındayım ,türkiyede çalışıyodum burada öyle bi imkanım yok.buraya geldiğimizde bebeğim 4 aylıktı.eşim benden 2 ay önce gelmişti,yeni doğum yapmak,türkiyeden işimi bırakıp gelmek,yeni yer ve insanlar,eşimin yoğunluğu ve ilgisizliği hepsi üst üste geldi.

daha lohusayken yorgun ve uykusuz kaldığım için gergin oluyodum,sen nasıl biannesin dedihala içimden çıkmıyo.

hamile kalmadan önce evliliğin 3. yılıydı,beni neden sürekli üzdüğünü,insan sevdiğini üzermi dediğimde önceki kadar sevmiyorum seni dedi.hemen boşanmaya karar verdim,buarada çocuk içinde uğraşıyoduk,bi kaç gün sonra hamile olduğumu öğrendim,güya üzerine sünger çektik.şimdi beni her üzdüğünde beni sevse üzmez diye düşünüyorum

neyse yurtdışına geldim,evimiz lojman gibiydi,bi önceki görevlinin evine geldik.ben türkiyedeyken,çocuk zaten küçük zor olur evi biraz temizle toparla demiştim,oda sen gelince birlikte yaparız diyodu.geldimki hiç bişeye dokunmamış,yoldan gelmişim çocuk emziren kadınım değilmi insan bi lokma bişey hazırlamazmı?sonra tmizlik işlerivs,buarada ramazandı,emzirdiğim için oruç tutmuyodum,bi de her akşam bi yerlere iftara söz vermiş,evmi temizleyeyim,çocuğamı bakayım,tanımadığım insanlara iftara mı gideyim.ben ilk günden itibaren evin halini görünce surat yaptım ayrıldığımızda lohusaydım,bana hiç yaklaşmadı surat yapıyorum diye.1 haft sonra patladım,evdeki herşeyi temizlemeye çalışıyorum,sadece mutfaktan 3 günde çıktım,herşeyi çamaşır suyuna koyduğum için.neyse niye en azında evin bi odasını olsun temizlemedin dediğimde ne dedi:sen hayatın zorluklarına alış diye.e ben 27 yaşındayım,18 yıl okudum,6 yıl çalıştım.bunun 2 yılı hem çalışıp hem okuma,zaten ben hayatın kolay yönünü hiç yaşamadımki....resmen sinir krizi geçirdim,elimde nevarsa attım fln.....

neys brz zaman geçti,bir gün izni var ne gezdireyim diyo ne bişey.akşama kadar yatsa kimse ona bişey söylemese

para konusunu hiç halledemedik,cebimden al dedi aldım,cebimden para azalmış acaba düştümü senmi aldın diye sordu,biyere para koydu burdan al dedi artık onuda ben almak istemedim.kafasına estikçe 10-20 lira harçlık verdi.çaışmaya alışan ve kendi parasını kazanan bi insan için ne büyük imtihan

izne gelmeme 1 ay kala sana nekadar harçlık vericem diye sayıklamya bşladı,kendisi hedeflediği miktarda birirkim yapamadığını araba fln da aldığımız için çok veremeyeceğini söyledi.bende türkiyedeki maaşını 1ay ben alır kullanırım dedim kabul etmedi,o çok dedi.en son 500 lira veirim diyodu,ben gelirken bana hiç para vermedi,hava alanında gözünün içine baktım söyleyemedim.taa türkiyeden gelirken nolur nolmaz diye üzerimde olan brz para vardı,bide onun ailesinin yanına gidiyodum bizimkilerden önce,gelince onu kullandım.ben geldikten sonrada hiç sormadı,en son dayanamadım sordum,ben sen gelince vercektim diyo e ben nerden bulup harcayacaktım acaba?

neys izinden döndüm verdiği parayıda almadım.son 10 gündür yine limoniyiz.geçen hafta tartıştık,bana olmadık hakaretisaydı.ne suratsızlığım kaldı ne adiliğim.hiç kin tutamıyodu ve herzaman barışıyodum,artık busefer barışmamaya karar verdim ve 10 gündür suratsız suratsız dolanıyorum evin içinde.4-5 gün sonra yine bişeeyden tartıştık kaçnmama rağmen,böyle giderse trye göndericem seni ddi.10 günde 3 kilo vermişim başım dönüyo,midem bulanıyo,gözüm kararıyo.bikaç gündür onada söylemeye başlamıştım.neyse dün bi arkadaşta grill fln yapıldı eve geldik rahatsızlandı ve ona söyledim.gezerken hiç hasta olmuyosun dedi,bende yine surat düştü,e sonra niye her lafa alınıyosun diyo.bu alınılmyacak lafmı benmi çok hassasım.gittim yattım.ışığa bakıyorum gelse diye yok aradan 1.5 saat geçmiş saat 2.30 olmuş,uyumuşum,gelmiş sarılıyo fln bende refleksle ittim.tamam bu böyle olmaz herşey sana kalsın boşanalım
dedi

bizden ne istiyorsun derseniz bana bu evliliğin bi analizini yaparmısınız özellikle evlilikte tecrübeli olanlarr.ben arttık yoruldum ve ne yapacağımı bilmiyorum.

düşüncesiz ve sorumsuzca hatta bencilce davranıyor..
yinede daha tatlı dilli ve ve sıcak yaklaşımlarda bulunmaya gayret gösterin,bir sürede sineye çekip daha ılımlı bir yaklaşım sergilemeye çabalayın bakalım..erkekler asık surat gördümü yapmayacakları varsa da yaparlar,hır çıkaracak yer ararlar...

Bence de daha tatlı dilli, güler yüzlü olun, tamam tatlım tamam bitanem modunda olun biraz. O zaman nasıl davranıcak bakalım. Böyle deneyin bir de. Ha olmazsa, anlaşamıyorsanız evli kalmanın da bir anlamı yok ki... Çocuk olsa bile.

sizinde hatalarınız olmakla beraber eşinizde suçun büyüğü.
ama bence siz biraz herşeyi büyütüyormuşsunuz gibi geldi hoş bi evin içinde olanları anlatılmakla analiz yapamayız ama onsuz daha mutlu olacaksanız ayrılın.madem bir mesleğinizde var..

söylediklerim kimine yanlış gelecek belki bilmihyorum ama yinede yazacam evlilik karşılıklı anlayış vbe ortak bi hayat anlayışıyla olur bence ama eşin hiç düşünmemiş bunun ne demek seni eskisi kadar sevmiyorum demek sen bebek olacak yeni bi nefes gelecek demiş sineye çekmişsin ama o bebeği bile düşünmemiş senin üzülmenin yorulmanın bebeğe etkisini, düşünmememiş işini hayatını bırakıp sırf onun için bilmediğin bi yere gitmeyi göze almışsın alttan almışsın ama değmişmi daha fazla çabaya değermi çocuğun bu sağlıksız ortamda nasıl büyür ve sen bu keşmekeşin içinde nasıl yaşarsın para bile dert olmuş aranızda sen çalışmayacaksın orda en küçük ihtiyacın için ondan isteyeceğin para aranızda nasıl dert olacak yada bu iş nereye varacak bence ona karar ver bazen birine bağlı kalmak yalnız olmaktan daha zordur sen karar ver ama kendini de düşün ruhunudaa

yasadiklarin kolay deil..dogum yapmissin..
hamilelik basli basina insani etkiliyor zaten..uzerine logusalik..
birde tasinma falan olaylariniz olmus..
yiprandigin belli..zaman ver esinede kendinede..
biraz alttan al bakalim degisecekmi..
yok degismezse zaten daha once sana soyledigi (seni sevmiyorum) ve senin sunger cektik dedigin konuda esin sunger cekmemis olabilir...

bence o adam kendinden başka kimseyi düşünmüyor. Tatlı dil matlı dil bahane... Hadi karını düşünmüyon evladınıdamı düşünmüyon.Ben yeni doğum yapıcam hiç bilmediğim bi ülkeye gidicem.Aç susuz orda gidip yemek hazırla temizlik yap.O pis eve evladını hemde yeni doğmuş bi bebeği nasıl sokuyor ben anlamadım yani...Bi iki bişi yapsa eline yapışmazdı.

söylediklerim kimine yanlış gelecek belki bilmihyorum ama yinede yazacam evlilik karşılıklı anlayış vbe ortak bi hayat anlayışıyla olur bence ama eşin hiç düşünmemiş bunun ne demek seni eskisi kadar sevmiyorum demek sen bebek olacak yeni bi nefes gelecek demiş sineye çekmişsin ama o bebeği bile düşünmemiş senin üzülmenin yorulmanın bebeğe etkisini, düşünmememiş işini hayatını bırakıp sırf onun için bilmediğin bi yere gitmeyi göze almışsın alttan almışsın ama değmişmi daha fazla çabaya değermi çocuğun bu sağlıksız ortamda nasıl büyür ve sen bu keşmekeşin içinde nasıl yaşarsın para bile dert olmuş aranızda sen çalışmayacaksın orda en küçük ihtiyacın için ondan isteyeceğin para aranızda nasıl dert olacak yada bu iş nereye varacak bence ona karar ver bazen birine bağlı kalmak yalnız olmaktan daha zordur sen karar ver ama kendini de düşün ruhunudaa

çok güzel açıklamışşın arkadaşım katılıyorum sana

bence biraz canım cicim hoşgörü bayanlarda fazla olmalı ki erkeklerde daha anlayışlı düşünceli ve bağlı olabilsin.. uzun süre küs kalmamalı çiftler buna alıştırılmamalı evlilklerde...
siz biraz inat biraz o inat çabuk gözden çıkarıyorsunuz birbirinizi...

anlattıkların çok aşırı olmamakla birlikte huzursuz edici şeyler tabi..ama ortada şiddet ileri derecede hakaret ve aldatma olayı yok bir de üstüne bunlar olsa zaten çekilmez olurdu ama şu anda eşinin karakteriyle alakalı bir durum var ki anlaşılan insanlara karşı saygısı olmayan hep ben diyen bir tip..onu değiştiremezsin ..

merak ettiğim yurtdışına geldikten sonra mı değişti? yoksa önceden de böyle şeyler yaparmıydı?çünkü yurtdışına gelenler ve burda yaşayanlar ipin ayarını kaçırıyorlar da o sebeple sordum..ondan kaynaklı olabilir mi diye? ayrıca çoğu erkek hamilelik ve lohusalık döneminin ne kadar hassasolduğunu bilmez ve ona göre davranmaz maalesef yapanlar var ama onların da karıları şanslı azınlığı oluşturuyor bence..

esi ve kucucuk bebegini pislik icindeki eve getiriyor....esi ve bebegi izine gidiyor ve bes kurus harclik vermiyor!!!! ya hadi esinden esirgiyor parayi, bebegin ihtiyaclarinidami dusunmez bu adam? bu adamdan bi cacik olmaz arkadasim kusura bakma...

bence sizinde biraz eşinizden birşeyleri bekleme huyunuz ciddi anlamda rahatsızlık verici..
nedense biz bayanlar kocalarımız bizim çevremizde dönsün diye bekleriz,isteriz..ama böyle değil..
en azından her erkekde bu olmuyor..
bence eşinizi yargılamaktan çok kendinizle ilgili sorunlarınızı çözün siz.sonra eşinizle ilişkinizde düzeltmeye gidersiniz..
ki bence sizin suratınızdan ve kaprisinizden bıkmış bir koca var karşınızda..:delphin:

Hemen üstümdeki yoruma, yani Saruboceq arkadasin dediklerine harfi harfine katiliyorum.
Cok güzel yazmis arkadasim, aynen öyle düsünüyorum 9 yillik evlilik tecrübemle.

ayrıca bi rde şunu eklemek istiyorum..kocan haklı ya da doğru yapıyor demiyorum mutlaka daha düşünceli daha saygılı ve hassas olması gerekiyo..ama sen şu anda içinde bulunduğun psikoloji itibariyle yapılanları daha da zor kabulleniyorsun..birincisi hayatına bir bebek girdi..bu başlı başına bir değişiklik ikincisi farklı bir ülkeye geldin bu da üstüne gelince sen de daha hassas oldun tabiki..aynılarını ben de yaşadım bu tip bir durumun içindeyken zorluklarla mücadele gücümüzü kaybediyoruz maalesef..

sana tavsiyem kocana odaklanma kendine dön..kendin için bişeyler yap kursa git arkadaş edin..kendine bak..onun yaptıklarını görmezden gelerek dene bir süre de..

bu arada hangi ülkedesin?

bir birliktelikte asla olmaması gereken birşeyi yapıyorsun, affetiğin konuları hatları tekrar gündeme getiriyor,asla unutmuyorsun. resmen hataların çeteresini tutmuşsun tatlım. evlılık kavga ıster, gürültü ister elbet ama barışmak, sarılmak, mutlu olmak, unutmak ta ister. eşinin yaptıgı hatalarda var ama bunları boşanmak yerine düzeltebılır, eşini yetiştirebılırsın. sabırlı davranıp olumlu olmalısın. guzel guzel konuş, sureklı hakkını arayan kavgacı tiplerden olma lütfen. evlılık, bir sen kazandın, ben kazandım oyunu degıldır. hata kımde olursa olsun, sonuçta kaybeden hep ikiniz olursunuz. işi hep tatlıya bağlamayı ögrenmelısınız bana göre.

Son düzenleme:
düşüncesiz ve sorumsuzca hatta bencilce davranıyor..
yinede daha tatlı dilli ve ve sıcak yaklaşımlarda bulunmaya gayret gösterin,bir sürede sineye çekip daha ılımlı bir yaklaşım sergilemeye çabalayın bakalım..erkekler asık surat gördümü yapmayacakları varsa da yaparlar,hır çıkaracak yer ararlar...

önceleri yapmıyodum surat,çalışıyodum zaten işe gidince kafamı dağıtıyodum eve geldiğimde normale dönmüş oluyodum.ama şimdi evde olduğum için sürekli içim içimi yiyo

Bence de daha tatlı dilli, güler yüzlü olun, tamam tatlım tamam bitanem modunda olun biraz. O zaman nasıl davranıcak bakalım. Böyle deneyin bir de. Ha olmazsa, anlaşamıyorsanız evli kalmanın da bir anlamı yok ki... Çocuk olsa bile.

hamileliğin 8. ayında izne ayrıldım ve sabahları erken saatlerde kalktım ,kahvaltısı,ütüsü ,el bebek gül bebek baktım nede olsa evdeyim diye,o ara biraz iyiydik...

böbreklerimde bi rahatsızlık çıktı,yoğun bakıma aldılar,erken doğum riski var dediler.iğne ilaç derken,saat 6da gitmiştik gece saat 12 oldu,zaten yoğun bakımdayım görüştürmüyolar diye eve gitmiş tabi benim haberim yok.kaldıki telim yanımdaydı söyleyebilirdi.evimizde yakındı ama kendimi o an kötü hissettim ve bunu ona söylediğimde,seni en güvenli ellere bıraktık,bişey olsa onlar müdahale edecek,benim yapacak bişeyim yoktuki dedi,ama onun orada olduğunu bilmek bile bana yeterdi...

sizinde hatalarınız olmakla beraber eşinizde suçun büyüğü.
ama bence siz biraz herşeyi büyütüyormuşsunuz gibi geldi hoş bi evin içinde olanları anlatılmakla analiz yapamayız ama onsuz daha mutlu olacaksanız ayrılın.madem bir mesleğinizde var..

sırf evde olduğm için bunu yaptığımı düşünüyorum bende ama üstesinden nasıl geleyim?

şuanda hissettiklerime tamamen tercüman olmuş yorumunuz,teşekkürler

Back