hiçkimseye tavsiye etmiyorum,bulduğum her yere yazıyorum,oğlum perişan oldu bu aşı yüzünden.vurulduktan sonra ishal başladı tam 3ay sürdü,zayıfladı eridi gitti,doktor doktor hastane hastane gezdik,bir dünya antibiyotik kullandı,bir dünya tahlil yapıldı,sabahlara kadar karın ağrısından çığlık çığlığa ağladı.çok zor günler yaşadık anlatmakla bitiremem.bizim doktorumuz da şiddetle tavsiye etmişti.konu sağlık olunca doktorun ağzının içine bakıyoruz ne derse yapıyoruz ama birçok doktor bizim bebeğimizin sağlığından önce kendi çıkarını düşünüyor,ilaç firmaları çok güzel avantajlar sunuyor doktorlara.şu ilacımızdan şu kadar hastaya yaz,sana şu hediyeyi verelim diyorlar.elektronik eşyalar,yurdışı tatilleri...bu aşı zaten yeni bir aşı,yeterince çalışma yapılmamış,zaten hastalanmasını yüzde yüz engellemiyor,hastalanırsa sözde daha hafif atlatıyormuş.çok gerekli bir aşı olsa zaten devlet karşılar kızlar,yaptırmayın,ben oğlumu yaktım,siz yakmayın.topaç gibiydi oğlum,şimdi 10aylık oldu,hala toparlanamadı,doktor 2kilo eksiği var diyor.çektiğimiz acı da cabası.oğlum yemyeşil su gibi kaka yaptı aylarca,iğne yemekten bacakları mosmor olmutu,o ağlarken eşim de başını duvarlara vurup ağlıyordu