rota virüs :(

pamukprensesim_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2010
678
3
118
40
İstanbul
selam arkadaslar bu rota virüsü vurduranlar varmı aranızda ben ıyıce ıkılemde kaldım onunda sebebı 99 da yapım pıysadan kaldırılması bağırsakları tıkadığna yol actığı sebebıyle sonra tekrar asamadan gecıp pıyasaya surulolmus gercı ama doktorumuz ben tavsıye edıyorum dedı cumartesı ılk doz ıcın bızı beklıyo sız ne yaptınız bılgı verırsenız sevınırım şimdiden tşkrlr

Ben yaptırdım canım..Bana da arkadaşlarım bir yıgın şey söyledi bu konuyla ilgili ama hepsine kulağımı tıkadım..Ve doktorumda hep vurdurma yanlısıydı..
Yiğenim rota virüsü oldugu halde rotaya yakalandı ama artısı çok hafif atlattı.2 gün yatıı ,çıktı hastaneden
Eşimin yiğeni ise yaptırmadı.Tam 12 gün aynı virüsten hastanede yatıı,çok kilo kaybetti vs..
Hiçbişide olmadı canım çok şükür..ben doktoruma sordum sindirim ve bağırsaklarla ilgili sorun oluyormuş dedim,kesinlikle kabul etmedi..Yinede sen bilirsin canım.Sağlıklı günler dilerim..

canım bu konuyla ilgili çok paylaşım var sitede bir göz at istersen.ben vurdurdum kesinlikle çok gerekli olduğu kanaatindeyim.sevgiler.

bende yaptırdım 15 gün önce..hemde doktorumuz hiç sormadı bile kafadan yapıcaz dedi ve yaptıda.. benim kardeşim rotadan ölüyormuş neredeyse oyuzden dr sorsaydı bıle dusunmeden yaptırırdım zaten..

Arkadaşım cumartesi sizin için geç deilmi? bu aşı en geç 3. ayın sonunda yapılıyor sanıyordum ben..
Bizde dün yaptırdık,doktorumuz yaptırmamızı tavsiye etmişti zaten bende yaptırdım..Aşı yani zararlı olacağını sanmıyorum,artısı olacaktır elbetteki..zaten ağız yoluyla yapılıyor..

rotarix 2 doz rotateg 3 doz şeklinde ve ilk doza neyle başlandıysa onunla devam edilirmiş..ilk 3 ay içinde uygulanmalıdır yazıyor her yerde ondan dedim..

ben de 2 hafta önce yaptırdım bebeğime. 2.ci ya da 3.cü ayda ilk doz vuruluyor. 3.cü aydan sonra ilk doz bebeğe verilmiyor diye biliyorum. mutlaka yaptırılmalı diye düşünüyorum. son uçta o hastalığa yakalandıktan sonra hem anne hem bebek perişan oluyor. maddi manevi sarsılıyor insan.

ben biryerde bu aşının çok fazla koruyuculuğunun olmadığını okumuştum. Çok yakın bir arkadaşım oğluna bütün dozlarını yaptırmıştı. Fakat hastalığa yakalandı maalesef
Sen bilirsin. İçin rahat edecekse yaptır derim

Son düzenleme:
bizde yaptırdık
fakat bu aşıyı olunca çocuk rota virüs hastalığını geçirmiyecek anlamına gelmiyor
gerçirdiği taktirde daha hafif atlatmasını sağlıyor

haklısın
bizim dr.umuzda ilk dozun ilk 12 hafta içinde yapılması gerekiyor demişti

bizde yaptırdık
fakat bu aşıyı olunca çocuk rota virüs hastalığını geçirmiyecek anlamına gelmiyor
gerçirdiği taktirde daha hafif atlatmasını sağlıyor

canım uzman tv dende dınledım en gec 6 8 bu asıların tamamlanması lazımmıs valla doktorumuza güvenıyorum ama yıne sorarım kızım ılk dozunu 13 haftada almıs olucak cumartesı randevumuz sorarım cok tskr ederım bılgılerınız ıcın

kesinlikle yaptırmalısın... aşının %100 koruyuculuğu yok ama aşısı olmayanlar aşısı olana göre 8 kat fazla ağır geçiriyor hastalığı...
benim aşı yaptıran arkadaşımın bebeği çok rahat geçirdi ama yaptırmayanınki ölümden dndü... çocuk 1 günde 2.5 kilo kaybetti düşün...ben yaptırmadım çok pişmanım şahsen...

yok canım gec olduğunu sanmıyorum bende en gec 6 ay dıye bılıyorum

canım bizde ilk dozu 2.ayın sonunda 2.dozuda 4.ayda yaptırcaz...bu arada bence yaptırmalısın...doktorumuz bu aralar çok vaka gelıyor bu öle bır vürüs ki zengın fakır bakımlı bakımsız çocuk dinlemiyo diyor...hastanelerde uzun süre yatmak bebekle allahım korusun bunu önlemek için ne varsa yaptırırım çünkü sarılık için iki gün kaldım ishalle yatan çocukların halini gördüm allah evlerden ırak etsin...bence vurdur

biz ilk iki dozunu yaptırdık, 2 ay sonra son dozumuz yapılacak, bende kesin gerekliliğine inanıyorum, aşı hastalığa yakalanma riskini sıfıra indirmiyor ama etkilerini çok çok azaltıyor. allah korusun ölümcül bi hastalık bu..

hiçkimseye tavsiye etmiyorum,bulduğum her yere yazıyorum,oğlum perişan oldu bu aşı yüzünden.vurulduktan sonra ishal başladı tam 3ay sürdü,zayıfladı eridi gitti,doktor doktor hastane hastane gezdik,bir dünya antibiyotik kullandı,bir dünya tahlil yapıldı,sabahlara kadar karın ağrısından çığlık çığlığa ağladı.çok zor günler yaşadık anlatmakla bitiremem.bizim doktorumuz da şiddetle tavsiye etmişti.konu sağlık olunca doktorun ağzının içine bakıyoruz ne derse yapıyoruz ama birçok doktor bizim bebeğimizin sağlığından önce kendi çıkarını düşünüyor,ilaç firmaları çok güzel avantajlar sunuyor doktorlara.şu ilacımızdan şu kadar hastaya yaz,sana şu hediyeyi verelim diyorlar.elektronik eşyalar,yurdışı tatilleri...bu aşı zaten yeni bir aşı,yeterince çalışma yapılmamış,zaten hastalanmasını yüzde yüz engellemiyor,hastalanırsa sözde daha hafif atlatıyormuş.çok gerekli bir aşı olsa zaten devlet karşılar kızlar,yaptırmayın,ben oğlumu yaktım,siz yakmayın.topaç gibiydi oğlum,şimdi 10aylık oldu,hala toparlanamadı,doktor 2kilo eksiği var diyor.çektiğimiz acı da cabası.oğlum yemyeşil su gibi kaka yaptı aylarca,iğne yemekten bacakları mosmor olmutu,o ağlarken eşim de başını duvarlara vurup ağlıyordu

Herkesin bünyesi farklıdır sanırım,bzimkisinde tahminimce karın ağrısı oldu ama ishal falan yok..gerekli bir aşı olsa bakanlık yaptırırdı demiş arkadaşın biri,eskiden pnömokok aşısınıda yaptırmıyordu bakanlık şimdi bünyesine almış durumda..zamanla bu aşıda bakanlığın aşısı olacaktır diye düşünüyorum ben..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…