- 4 Mart 2014
- 864
- 457
- 323
- Konu Sahibi Perfect0123
-
Bir günden birşey olmaz heralde ,imkanınız varsa gününde yoksa ertesi gün götürünarkadaşlar mrb rota virüsü aşısı için gün çok önemli mi?? Yani örnek olarak 22 martta doğan bir bebek bu ay 22 haziran da mı rotavirüs aşısı olmalı??? Bir gün geçse yani 23ünde olsa sorun olur mu??? çocuk doktoru tam aynı gün getirin dedi sağlık ocağı hemşiresi bir gün geçse sorun olmaz dedi hangisi doğru?
evet biliyorum teşekkürlerHanımefendi rota virüsü beş yaş altı ölümlerin en sık ikinci nedeni Allah korusun ve kusmuk,ishal tarzı seylerden bulasidir ihmal etmeyin ve gününde götürün derim ben
aşı eczaneden alınıp sağlık ocağında yapılıyormuş duyduguma göre. bir de bizim bu ay kalça çıkığı ultrasonu varBu aşı özel açılardan değil mi? Sağlık ocağında yapılıyor mu ki??
Aşı takvimine bakın. İlk ay 4 aşı oluyor zaten zorunlu. Ekstra bir de rota virüs olmazarkadaşlar mrb rota virüsü aşısının önemini biliyorum aşı için doğduğu gün mü götürmeliyim. Yani örnek olarak 22 martta doğan bir bebek bu ay 22 haziran da mı rotavirüs aşısı olmalı??? Bir gün geçse yani 23ünde olsa sorun olur mu??? çocuk doktoru tam aynı gün getirin dedi sağlık ocağı hemşiresi bir gün geçse sorun olmaz dedi hangisi doğru?
hayatım. bebeğm ilk ayında değil tam rotavirüs aşısı ayındaAşı takvimine bakın. İlk ay 4 aşı oluyor zaten zorunlu. Ekstra bir de rota virüs olmaz
teşekkür ederimİlk ay rotavirüs yapılmıyor ki. Yaptıran var mı? Biz 4. Ayda yaptırdık. Ve bir kaç gün geçse de sorun olmuyor. 16. Haftaya kadar ilk dozu yaptırmak gerekiyor demişti doktorumuz.
evet biliyorum teşekkürler
Bizim kendi çocuk doktorumuz var ama ilgisiz asik süratli ve oldu bittiye getiriyor. Şimdi başka hastanede başka Dr bulduk ilk kez cuma günü ona götüreceğiz. Peki siz cocugunuzA ne zaman yaptırdınız gün olarak? Mesela subat 20 sinde dogduysA Mayıs 20 sinde mi aşı yaptirdinizBenim bebekliğimde bu aşı olmadığı için, ölüp dirilmişim. Mecazi anlamda değil, buz dolu küvete sokup canlandırmış doktor. Günlerce serum içirmişler damarlardan verilemediği için. Annem hep anlatır sen öldün ve dirildin diye :)
O yüzden ben yaptırdım oğluma. Yanlış hatırlamıyorsam grip olduğu için birkaç gün sonra yapılmıştı. Doktor sakıncası yok dedi ama siz yine de kendi doktorunuza danışın.
rota virüs mutlaka yapılmalı bence de ben yaptırmıştım kızıma ve faydasını da gördük ama mesela dişine florür vernik kabul etmedim yaptırmayı zararlı diye .Aşı karşıtlarına hayret edıyorum ben hepsi pek bir uzman ya tıp konusundaİlk çocuğuma 2 dozluk olandan yaptırdım 2 ve 4. aylarda ..4 .ay asisi 3 ay 20 günlükken filan yapıldı.İkinci çocuğumda 3 doz olandan yapıldı 2/4/6 .aylarda ama aralarda takvim farkı vardı yani birinci dozda 60 günlükken ikinci dozda 125 günlük gibi
Aşının tutmamasinin sebebi nedir acabaRota aşısının zamanı yoktur.
24 haftaya kadar iki dozu da olmak zorunda
2 ve 4. Aylar ya da 3 ve 5. Aylarında.
Geçen bir tanıdığımızın bebeği rota hastalığı kaptı aşılı olmasına rağmen( tutmadığını söylediler) ve minnacık yavru 1 aydır per perişan.
Yeni taburcu oldu hastaneden, bu süreçte susuz kaldığı için birçok organı da zarar gördü.
Bir zahmet aşısız çocuklarınızı fanusunuzda yetiştirin, salmayın topluma!
O çok zararlı olan aşılardan değil, aşısız çocukların yaydığı hastalıklardan illallah geldi!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?