Bugün yaptırmazsanız Allah korusun yarın öbür gün o virüsü kaparsa çok pişman olursunuz.
Gözünüzü korkutmak istemem ama eşimin tanıdığı bir çift vardı. Kadın 1.5 sene önce falan doğum yaptı. Doğum öncesi, sonrası ortalukta aşı karşıtlığı propagandası yapıyordu. Hani şu " biz Amerika'nın büyük oyununu çözdük, aşılar ilaç şirketlerinin uydurması, siz cahilsiniz, ben çocuğumun vücuduna bilerek zehir verdirmem, kaynımın kızı aşı olunca böyle böyle oldu, biz aşı yaptırmadık hamdolsun çocuğum asla hasta olmaz vsvsvs" söylemleriyle gezen üstün zekalı(?) tipler var ya onlardan biriydi. Sonra ne mi oldu? Bebekleri rotavirüsten 15 gün sürünerek hastanede yattı sonra da öldü. Evet öldü. Annesinin babasının çok bilmişliğinden, cahilliğinden 2-3 aylık bebek öldü.
Çocukluk dönemi aşılarını yaptıran daha hiçbir bebeğin genel bir sağlık sorunu yaşadığını görmedim. En fazla aşıdan kaynaklı basit yan etkiler oluyor.illaki istisnalar vardır da tabi genel bir yorum bu. Ama aşısızlıktan ölen onlarca çocuk biliyorum.
Tedbirsiz olup da Allah korur diye beklemek çok saçma. Sonuçta önce tedbir sonra tevekkül diye boşa denmemiş.