Doktorumuzun ve çevrede yaptıran yakınların tavsiyesi ile yaklaşık 1 ay önce rota aşısı yaptırdık. Aşıdan sonra oğlum kabız oldu ve 3 gün sonra ilk kez yeşil kaka yaptı. Aşı sonrası hergün yediği bir öğünü dolu dolu kusmaya başladı. İştahlı olan ve herkesin tombik dediği bebeğim yediği herşeyi reddeder oldu. Bu da yetmedi her yedikten sonra yüzünde kırmızı noktalar çıkıyordu. Doktor doktor dolaşmaya başladık. Yapılmadık tahlil kalmadı. Bu arada oğlumun kilo alımı düştü ağlamaları arttı ve mama saatleri işkenceye döndü hem onun hem benim için kimi zaman 1.5 saat uğraşıyorum mama yedirmeye eskiden 5 dakikada yediği mamayı. En sonunda gittiğimiz doktor süt alerjisi teşhisi koydu. Rota aşısının doğrudan alerji yapmadığı ama bir alerjiyi tetiklediğine dair çalışmalar olduğunu ancak kesinleşmediği için yayınlanmadığını söyledi. Şuan bebeğim neocate diye diyet bir mama yiyiyor, zorlayarak yedirmeye çalışıyoruz. Eskiden yediğinin yarısını yemeye başladı. Her mama saatinde karşılıklı o ağlıyor benimde sinirlerim yıprandı üzüntüden ben de ağlıyorum. Doktor alerjen maddeyi atmasının yeni mamayı kullanmaya başladıktan sonra en az 3 hafta süreceğini söyledi. Yeni mamanın işe yarayıp yaramadığını ancak bu süre sonunda anlauabileceğimizi söyledi. Alerji hafiflese bile mamayı yiyecek mi bilemiyorum. Tadı ve kokusu çok kötü. Bebeğim uyanık olduğunda sürekli ağlıyor ben de sabır diyorum geçecek bugünler ama dayanmak çok zor. İştahlı mutlu bebeğim gitti yerine başka bir bebek geldi. Bunları paylaşarak aşı yaptıracak anneleri uyarmak istedim. Belki biz şanssız bir grubun içindeyiz çoğu bebekte yan etki olmuyor. Ama biz bunları yaşadık bir ihtimal sizin de başınıza gelebilir. Özellikle ailede alerji varsa bebekte de bu tetiklenebilir. Benim eşim de alerjiktir. Böyle bir yan etkisi olabileceğini bilseydim kesinlikle yaptırmazdım ve bu yan etkinin yayınlanmama sebebinin ilaç firmalarının engellemesinden kaynaklandığını düşünüyorum. İkinci dozu doktora sordum ilk dozda yan etki görüldüğünde ikinci dozu uygulamıyoruz dediler. Böylece hem bebeğim perişan oldu hem de ikinci doz uygulanmayacağı için ilk aşı da çöpe gitti. Umarım biran önce bu günler geçer katı gıdaya geçtiğimizde de süt ürünleri tüketemeyecek sakın yoğurt verme dedi. Çok zor gerçekten. Herkesin bebeklerine sağlıklı günler dilerim.