• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Rota aşısı ve diğer özel aşılar hakkında yardım

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
burda herkes anne ve en küçük şeyde endişe ediyoruz,rota aşısını bütün doktorlar öneriyor,amasen yazdıklarınla aklımzı karıştırıyorsun,bundan dahaaçık nasl olabilirim??

yazdıklarımın hiç biri uydurma değil...senin dışında herkes kendince yorumunu yaptı...kendi doktorlarının söylediklerini dile getirdiler...olumlu veye olumsuz..ben sadece doktorlar tarafından dile getirilen yan etkileri söyledim,paylaştım...acaba bu şekilde doktoru yan etkilerden bahseden biri olabilirmi diye konu açtım...sen hangi hakla savunuyosun peki kendini...tedirgin olanlardan biride sensin,kendinde emin değilsin endişelerini sende yazmışsın...bu yüzden uzatmanın anlamı yok...kimseninde kimseyi endişelendirmek istemesi gibide bi durum yok...ok??

bende kızıma 1. dozunu yaptırdım. hiç bir yan etkiside olmadı. Bütün ilaçların yan etkileri vardır, yarar-zarar durumunu değerlendirir kullanırsınız. Doktorumuz tavsiye etti bizde yaptırdık. fiyat yüksek olmasaydı bence herkes bu aşıyı yaptırırdı. Fiyatının yüksek olması yararının sorgulanmasına sebep oluyor. Pnömokök aşısınıda yeni olduk. Onunda bir yan etkisi olmadı. Onu sağlık ocakları yapıyor zorunlu olarak zaten..

yazdıklarınız kafamı karıştırmadı , çünkü benimde 5,5 aylık oğlum var. 3 ve 5. aylarda yaptırdık aşısını . Çocuklar özellikle diş çıkarma döneminde rota virüsünü kaparlarmış bu aşı çocuğun vucudüna giren virüsün ileri düzeyde ishal va ateş yapmasını önlermiş. Rota virüsü sebebeiyle (aşı olmayan) ishal olup hastaneye kaldırılan , hastanede yatan bebekler varmış. Ateşi anlatmaya gerek yok yeterince tehlikeli zaten . Doktor bu açıklamayı yaptı hiç düşünmeden aşılattık bebeğimizi diğer özel aşıları da yaptıracağız.

ben rotavirüsü vurdurmadım.çünkü zamanını geçirmişim.sağlık ocaklarının insanlara bu özel aşıları da hatırlatmaları lazım diye düşünüyorum.ama geçirmemiş olsaydım vurdururdum.su çiçeğini 15 aylıkken vurdurdum.pnömokok aşısı da zaten devletin aşı takvimine girdi artık.şimdi de hepatit a aşısını vurdurcaz canım...başka da bildiğim özel aşı yok.bu arada grip aşısı da vurdurmayı düşünüyorum.ama kararsızım.bakalım

slm.benim oğlum 1 yaşında ve bizde doktorumuzun tavsiyesi üzerine 2 doz halinde bu rota aşısını yaptırdık.doktorumuza ben her konuda çok güveniyorum çünkü verdiği karalardan uygulamalardan şimdiye kadar hep olumlu yanıt aldık . benim içinde oğlum sağlığı içinde doktor konusu çok önemlidir.doktorumuz gerekli olmadan en ufak bi rahatsızlıkta ilaç kullanmaktan yana değil ve şimdiye kadar açıkcası izlediği yolu ben hep takdir ettim.yani söylemek istediğim eğer bu aşıda söylenildiği gibi olumsuz etkiler olsaydı kesinlikle karşı çıkacağından emin olurdum.ben şimdiye kadar aşının hiç bir zararını görmedim daha çok faydasını gördüm diyebilirim.

rota aşısının ilk dozunu biz dün yaptırdık , aslında 2 ay aşıları ile birlikte yapılıyor ama o vakitte kaçıranlar 1 ay sonra ilk dozu yaptırabiliyormuş..biz de dün yaptırdık , 3.ayımız bittiği için ve aşı 6.aya kadar yapılması gerektiği için diğer 2 dozu da 3'er hafta ara ile yaptıracağız..

ben bütün özel aşıları yaptıracağım..evet rota cok pahalı bir aşı ama tehlikeli bir hastalık söz konusu , bebeğim ateşler içinde hastanelerde kıvranırken ona bunları sırf para yüzünden çektirdiğim için pişman olmak , suçluluk duymak istemem...

zehirli ishal önemli bir hastalık , zaten eminin bir kaç yıla kalmaz bu aşı da devlet tarafından karşılanır...

imkanı olanlar bence mutlaka yaptırsın arkadaşlar bu aşıyı...

kızımıza 3. ayında ve 5. ayında yaptırdık. iştahsızlık falan olmadı. durumu olan bence herkes yaptırmalı.

rota yaptırdık ama oglum rota vırusu oldu

rota yaptırdık ama oglum rota vırusu oldu

aşı zaten tamamen korumuyor , en hafif sekilde atlatmasını sağlıyor diye biliyorum ben..
hem daha bebişin küçükmüş , 2. doz yapılmamıştır diye tahmin ediyorum...

çok ağır geçmemiştir inşallah...

zorunlu olsa devlet yapardı bence para tuzagı hem yaptırıp hasta olanda var
bence sız bebegınızı ıyı besleyın bıse olmaz

bende yaptırmıştım 7. ayında kızım rota oldu 1 hafta hastanede kaldık en ağır şekliydi kızım resmen eridi kusma ishal ateş 1 haftada 2 kilo vermişti kesin olmuycak die bişey yok hastalık sonuçta
maddi durumu iyi olanlar tabiki yaptırsın ben yaptırdım diye hiç pişman olmadım ama yaptırmayıp aynı şeyleri yaşasaydım vicdanım hiç rahat olmazdı nie yaptırmadım die suçluluk duyardım

biz çok kararsız kaldık rota için,hatta çevrem genelde yaptırma dedi ama doktorumuz yaptırmamızın çok faydalı olacağını ilettiği için yaptırdık..ağızdan sıvı olarak içirdi hemşire..rota virüsü aşısı rotatec tek dozu 114 tl (2 doz oluyor) , pnömokok için ithal olanı (prevanal 13 adı sanırım) 154 tl idi..

Back