• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Rota aşısı ve diğer özel aşılar hakkında yardım

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

sbilge

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
426
1
296
Bursa
Arkadaşlar yiğenim 3 aylık oldu...özel aşılar varmış yapılması gereken...rota ve pnömokok aşıları...acaba bunları yaptırmalımıyız...yardımlarınızı bekliyorum...bu arada rota aşısı 114 tl ymiş...diğerini bilmiyorum...

pnomokok aşısını sağlık ocakları yapıyor ücretsiz.suçiçeği aşısı 1 yasında yapılıyor.70tl.hepatit aşısı 2 yasında yapılıyor 30 tl

rota aşısını yaptırdınmı adnans...onu merak ediyorum daha çok...bir çok kişi önermiyor...gerek yok diyorlar...bizde kararsız kaldık...

rota aşısı sadece bir ishal türü için geliştirilmiş. diğer ishallerde işe yaramıyo. ama en tehlikeli olan halk ağzıyla kanlı ishal aşısı. ben yaptırmadım. aslında yaptıracaktım ama günü geçmiş belli bi aya kadar yaptırabiliyomuşsun sanırım. türkiye haricindeki bütün avrupa ülkelerinde zorunlu bir aşıymış devlet ücretsiz yapıyomuş bu aşıyı. galiba önemli bi aşı. tercihe kalmış vurulması,birazda pahalı olduğu için kimse vurdurmuyo.

rota virüsü aşısını ben vurdurdum oğluma çünkü etrafımda bu hastalıkla uğraşanları çok gördüm doktorumda vurdur deyince vurdurdum tanesi 140 liraydı rotateks ti sanırım markası 3 doz yapılıor 2 ay ara ile herbirine veriosun 140 lira

bu aşılar konusunda doktorlar da insanın kafasını karıştırıyor kimisi gerek yok derken kimisi ısrarla tavsiye ediyor.rota virüsü aşısını bizim doktor ısrarla tavsiye etti yaptırdım hiç bir yan etkisi de olmadı.Allaha şükür ishal de olmadı.sadece bir tek ishal virüsünden korusa bile bence maddi gücü olan yaptırmalı.

çocuğunun hasta olmasını istemiyorsan aşı yaptıracaksın bu, bu kadar basit.

rota virüsü her bebekte aynı etkiyi göstermeyebilir,kimisi evde atlatıyor 2 günde kimisi 1 hafta sürünüyor hastanede (aylarca bebeğin gözünün içine bakıyorsun güzel beslensin kilo alsın diye,sonra bir bakmışsın bir virüs gelmiş çocuk 1 hafta da bir deri bir kemik kalmış),kimi bebek ise hiç kaldıramıyor virüsü ölüyor ki dünya üzerinde rota virüsü nedeniyle ölen bebek sayısı hiç de az değil.

çok teşekkürler arkadaşlar...bakalım neye karar verecekler..aslında internetten okuduklarıma göre bebeklerde çok fazla yan etki yapıyomuş..iştah kesiyomuş...çokta gerekli bi aşı olmadığı söyleniyor çoğunlukla...ve ilerde beyinde problemlerede yol açabiliyomuş...tedirgin olduk.

çok teşekkürler arkadaşlar...bakalım neye karar verecekler..aslında internetten okuduklarıma göre bebeklerde çok fazla yan etki yapıyomuş..iştah kesiyomuş...çokta gerekli bi aşı olmadığı söyleniyor çoğunlukla...ve ilerde beyinde problemlerede yol açabiliyomuş...tedirgin olduk.

İlk defa sizden duyuyorum bu yan etkileri.hadi iştah kesmesi neyse de beyinde probleme yol açabilecek bir aşı hiç bir doktor tarafından tavsiye edilmez ve üretilmez .sonuçta bir çok ülkede uygulanan bir aşı.yaptırıp yaptırmamak sizin kararınız.

bence gerekli.. doktorlar şiddetle tavsiye ediyor.. ben de dahil olmak üzere cogu arkadasım yaptırdı.. yaptırmayanlar ise ishalden hastanede yattılar.. cok sükür bugüne kadar ishal problemimiz olmadı.. yan etkilerini bende duymadım.. bir ara asılsız bi haber cıkmıstı dünya sağlık örgütü yasakladı diye.. internetten arastırdım ama öle bi yazı göremedim.. doktoruma da sordum yok öle bişi dedi.. ayrıca aşıyı ister 2 ve 4 istersede 3-5. aylarda 2 doz halinde yaptırabilirsiniz. ben her iki doza 142-şer tl ödedim

İlk defa sizden duyuyorum bu yan etkileri.hadi iştah kesmesi neyse de beyinde probleme yol açabilecek bir aşı hiç bir doktor tarafından tavsiye edilmez ve üretilmez .sonuçta bir çok ülkede uygulanan bir aşı.yaptırıp yaptırmamak sizin kararınız.

Beyinde probleme yol açar derken şöyle açayım...ileride ms hastalığına yakalanma olasılığı fazlaymış...tanıdığımız bi aile dostumuzdan da bu şekilde duydum..doktoru söylemiş bunu kendilerine,karar size kalmış demiş tabiiki...ve yine aynı şekilde anne sütünü alan bir bebek birden sütten de kesilmiş...bunlar yan etkiler olarak söyleniyor...bunların bilincine vararak karar vermek lazım diye düşünüyorum...

Beyinde probleme yol açar derken şöyle açayım...ileride ms hastalığına yakalanma olasılığı fazlaymış...tanıdığımız bi aile dostumuzdan da bu şekilde duydum..doktoru söylemiş bunu kendilerine,karar size kalmış demiş tabiiki...ve yine aynı şekilde anne sütünü alan bir bebek birden sütten de kesilmiş...bunlar yan etkiler olarak söyleniyor...bunların bilincine vararak karar vermek lazım diye düşünüyorum...

daha neler duyacağız acaba :olmaz: madem böyle bir olasılık demesine göre fazlaymış ne diye o doktor yine de kararı aileye bırakıyor komik yani.ısrarla karşı çıksın o zaman. kim ister bir çocuğun aşıdan ötürü ms hastası olmasını.ben böyle her duyduğunuza kulak asmamanızı tavsiye ederim.tabiki araştırıp soracaksınız hatta tek bir doktora sormakla yetinmeyin bir çok doktora sorun ben öyle karar vermiştim. ama dediğim gibi artık çok uygulanan ve bir çok doktorun tavsiye ettiği bir aşı.daha yeni çıkıp araştırılmamış bir aşı değilki geçen yılki domuz gribi aşısı gibi.böyle bir yan etki olma olasılığına inanmıyorum.yan etki olarak sadece bazı bebeklerde ishal olduğunu duymuştum ama bizde hiç bir sorun olmadı vurdurduğum için de içim çok rahat.siz de bir kaç doktorla daha görüşün derim ben içiniz rahat etsin diye ona göre karar verirsiniz.sonuçta burda kimisi yaptırdık kimisi de gerek yok diye yaptırmadık diyecek.kararı anne baba olarak doktorunuzla siz vereceksiniz.kolay gelsin.

daha neler duyacağız acaba :olmaz: madem böyle bir olasılık demesine göre fazlaymış ne diye o doktor yine de kararı aileye bırakıyor komik yani.ısrarla karşı çıksın o zaman. kim ister bir çocuğun aşıdan ötürü ms hastası olmasını.ben böyle her duyduğunuza kulak asmamanızı tavsiye ederim.tabiki araştırıp soracaksınız hatta tek bir doktora sormakla yetinmeyin bir çok doktora sorun ben öyle karar vermiştim. ama dediğim gibi artık çok uygulanan ve bir çok doktorun tavsiye ettiği bir aşı.daha yeni çıkıp araştırılmamış bir aşı değilki geçen yılki domuz gribi aşısı gibi.böyle bir yan etki olma olasılığına inanmıyorum.yan etki olarak sadece bazı bebeklerde ishal olduğunu duymuştum ama bizde hiç bir sorun olmadı vurdurduğum için de içim çok rahat.siz de bir kaç doktorla daha görüşün derim ben içiniz rahat etsin diye ona göre karar verirsiniz.sonuçta burda kimisi yaptırdık kimisi de gerek yok diye yaptırmadık diyecek.kararı anne baba olarak doktorunuzla siz vereceksiniz.kolay gelsin.

katılıyorum.. ms'den bahsediyorsunuz ishalden değil.. tıpta kar-zarar dengesi vardır.. ms riski taşımaktansa ishal olup birkaç kilo kaybetmesini tercih eder o zaman insanlar.. o zaman da aşı olmaz zaten.. kaldı ki ben, doktorumun dediğiden ziyade yaptığına bakarım.. 2 çocuğuna da bu aşıyı yaptırmış bir doktor.. ayrıca yapabilceği yan etkilerden bahsedilir (ateş, huysuzluk, uykusuzluk) gibi.. tercih ebeveyne aittir.. Ama asla tek doktorla yetinmeyin, şüphelerinizi en az 2 doktorla paylaşın derim..

pnömokok aşısı için de ne kadar dedikodu çıkmıştı, şimdi devletin aşı listesine girdi.. çok yakında rota'nın da gireceğine inanıyorum.. Allahım evlatlarımızı korusun..

arkadaşlar bişey sormak istiyorum kızım 3,5 aylık ve biz rotariks aşısı yaptırdık 2 gün önce yapıldıkdan 20dk sonra falan kızımkustu,doktoruma sordum ilacın etkisi gitmişmidirdiye oda yokbağırsaklarına inmiştir,zaten normalde ihtiyacından daha fazla veriyoruz,önemli değil dedi.sizce ilacın etkisi olmuşmudur??bu arada biz155tl ödedik tek doza..2 doz olucak,doktorumuz rotateki önermedi çünkü..

arkadaşım ilk senden duyuyorum beyinde probleme yol açabileceğini öyle olsa yasaklanırdı diye tahmin ediyorum bende yaptırdım aşıyı genelde sulardan bulaşan ve akdeniz bölgesinde daha sık görülen bir mikropmuş rota virüsü rotarix 2 dozda yapılıyor 140 lira her dozu drumuz tavsiye etti

arkadaşlar ona bakarsak ms hastalığına sebeb olabilecek o kadar çok olasılık var ki. beyinde hasar ve ms olayı aşıdaki civa nedeniyle söyleniyordur. ona bakarsak saç boyanızdan veya rujunuzdan geçen ağır metallerde ms nedeni...veya bazı içme sularındaki metaller....

yaa arkadaşlar gereksiz kulakdan dolma bilgilerle burda annelerin kafasını karıştırmayın,bişeyi bilmeden yorumyapmayın..

gereksiz bilgi değil duyduklarım...daha önce kendi doktorlarından bu şekilde bir bilgilendirme alan tanıdığım insanların söylediği şeyler...kimsenin kafasını karıştırmak gibi bi niyetim yok...

Back