geçmiş olsun
benim oğularımdan birisi 45.gününde 3.derece rop ameliyatı oldu 49.gün taburcu oldu
bize iki damla verdiler birini hala kullanıyoruz düzeltilmiş 2.5 aylık oldu ilk 1,5 ay herhafta kontrole gittik sonra iki haftada bir şimdi 3 haftada bir gelin dediler devamlı takipdeyiz çok zorluk çekiyoruz
sana yeni doğan retinoskopisinin ne olduğunu anlatayım:
benim bebeklerim 28 haftalık doğdular göz gelişimi 38-40 haftada tamamlandığı için erken doğan bebeklerin gözü tam gelişemez damarlanmalar ve retina dokusu dış ortamda oluşur
olması gerekenden fazla damar oluşursa görmeyi sağlayan beyne giden ana damarları sarmaşık gibi sarar ve bebek kalıcı olarak kör olur bu durumun evreleri vardır 1-2 sadece takip 3-4 ameliyat 5 ve sonrası artık geri dönüşü olmayan sıkıntılar doğurur
bizim bebekler 3.derecede ameliyat oldukları için %80 görme ve iyileşme şansları var
%20 gibi bir oranda ise körlük,şaşılık,göz büyüklüğü yada küçüklüğü gibi sorunlar yaşanabilir
iyileşip iyileşmediği (görüp görmeyeceği)ameliyattan 3 ay sonra anlaşılabilir
benim oğlum hala takip etmiyor ama ışığı algılıyor inşallah bebeklerimiz görür ve sorunsuz yaşamlarını sürdürürler