Premature Bebekler rop ameliyatı hakkında bilgisi olan arkadaşlar

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

yasnur

herşeye rağmen gülümse
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
584
7
116
Kocaeli
merhaba arkadaşlar benim bebeğim 30 haftalık doğdu 24 gün küvezde kaldı hatırlarsanız çıkalı 2 ay oldu bebeğimde 3. derecede rop oluştu bugün lazer ameliyatı olduk atlattık çok şükür 1 hafta sonra kontürolümüz var inş sonucu güzel olucak ancak bize çıkışta ilaç falan yani enazından damla falan yazmadılar sordum ama gerek yok dediler aranızda bu ameliyatı olanlar siz neler yaşadınız neler kullandınız inş bu gördüklerimizle kalırız :25:

geçmiş olsun
benim oğularımdan birisi 45.gününde 3.derece rop ameliyatı oldu 49.gün taburcu oldu
bize iki damla verdiler birini hala kullanıyoruz düzeltilmiş 2.5 aylık oldu ilk 1,5 ay herhafta kontrole gittik sonra iki haftada bir şimdi 3 haftada bir gelin dediler devamlı takipdeyiz çok zorluk çekiyoruz
sana yeni doğan retinoskopisinin ne olduğunu anlatayım:
benim bebeklerim 28 haftalık doğdular göz gelişimi 38-40 haftada tamamlandığı için erken doğan bebeklerin gözü tam gelişemez damarlanmalar ve retina dokusu dış ortamda oluşur
olması gerekenden fazla damar oluşursa görmeyi sağlayan beyne giden ana damarları sarmaşık gibi sarar ve bebek kalıcı olarak kör olur bu durumun evreleri vardır 1-2 sadece takip 3-4 ameliyat 5 ve sonrası artık geri dönüşü olmayan sıkıntılar doğurur
bizim bebekler 3.derecede ameliyat oldukları için %80 görme ve iyileşme şansları var
%20 gibi bir oranda ise körlük,şaşılık,göz büyüklüğü yada küçüklüğü gibi sorunlar yaşanabilir
iyileşip iyileşmediği (görüp görmeyeceği)ameliyattan 3 ay sonra anlaşılabilir
benim oğlum hala takip etmiyor ama ışığı algılıyor inşallah bebeklerimiz görür ve sorunsuz yaşamlarını sürdürürler

geçmiş olsun
benim oğularımdan birisi 45.gününde 3.derece rop ameliyatı oldu 49.gün taburcu oldu
bize iki damla verdiler birini hala kullanıyoruz düzeltilmiş 2.5 aylık oldu ilk 1,5 ay herhafta kontrole gittik sonra iki haftada bir şimdi 3 haftada bir gelin dediler devamlı takipdeyiz çok zorluk çekiyoruz
benim bebeklerim 28 haftalık doğdular göz gelişimi 38-40 haftada tamamlandığı için erken doğan bebeklerin gözü tam gelişemez damarlanmalar ve retina dokusu dış ortamda oluşur
olması gerekenden fazla damar oluşursa görmeyi sağlayan beyne giden ana damarları sarmaşık gibi sarar ve bebek kalıcı olarak kör olur bu durumun evreleri vardır 1-2 sadece takip 3-4 ameliyat 5 ve sonrası artık geri dönüşü olmayan sıkıntılar doğurur
bizim bebekler 3.derecede ameliyat oldukları için %80 görme ve iyileşme şansları var
%20 gibi bir oranda ise körlük,şaşılık,göz büyüklüğü yada küçüklüğü gibi sorunlar yaşanabilir
benim oğlum hala takip etmiyor ama ışığı algılıyor inşallah bebeklerimiz görür ve sorunsuz yaşamlarını sürdürürler

teşekkür ederim arkadaşım cevabın için sizede geçmiş olsun inş bir sorun yaşamayız takiplerimiz çok güzel olsun ben bebeğimle konuştuğumda bugün 2. günümüz bana doğru bakıp beni dikkatle dinliyor sanırım görmese dikkatle bana doğru bakmaz değilmi damarlanmalar kenarlarda imiş göz bebeğinde değilmiş öyle demişti doktoru bu iyi birşey sanırım gözbebeğinde olması acaba sonraki evremi oluyor birde ameliyat günü akşamı doktorumu aradım antibiotik damla önerdi onu kullanıyoruz cnm sizin şuan kullandığınız damlalar ne için cevaplarsan çok sevinirim

lazer işleminden sonra damarların birbirine yapışmaması için predfort kullanıyoruz
mikrop kapmaması için tropamit kullanmıştık
ama sen dr söylemeden birşey kullanma hepsinin durumu farklı biliyorsun

lazer işleminden sonra damarların birbirine yapışmaması için predfort kullanıyoruz
mikrop kapmaması için tropamit kullanmıştık
ama sen dr söylemeden birşey kullanma hepsinin durumu farklı biliyorsun

yok dr sormadan asla kullanmam ama bize damarların yapışmaması için damla vermediler kafam takıldı kontrolde ayrıntılı sorucam dra birde nerede yapıldı sizin lazer

rop cok ciddi bi sorun. ehli ellerde yapılmazsa özellikle evresi ne olursa olsun geri dönüşümü olmaz sorunlar yaratır.
bu kadar kesin konusuyorum cünki yaşadık! tarifi olmaz bir acı bu aile için...
1ve 2. evrede evet takipte kalınıyor cunki kendiliginden düzelebiliyor fakat 3ve 4 de ameliyat
ameliyatında ceşitleri var elbette
doktorunuzun size bunu iyice anlatması gerek
olabilecek enfeksiyon icin damla kullanılması gerekiyor biri gözü temizleyici nitelikte digeri kortizon türü.
size nasıl yazılmamıs bilmiyorumm.. ve ilginçç
3. evrede olan gözler genelde kurtuluyor (hasarsız) fakat bazen göz inatcı oluyor bazen yapan doktor yapamıyor bu yüzden kanamalar devam edip evre 4 de geciyor. inşallah sizde olmaz
benimde prematüre bir kızım var e artık prematüre diil önümüzdeki ay 6 yasını dolduracak anasınıfında
ve karanlıktan kurtuldugu icin önce Rabbime sonra şevkatli ekibiyle doktoruna sonsuz teşekkürler ediyorum..
benim kızıma hic bir doktor ümit vermiyordu
göremez dendi
ankara , antalya, istanbul doktor doktor gezdik
en iyi üniversitelerde bide sonucsuz kaldık ama istanbulda bulduk caremizi. şimdi görüyor.:) sadece miyopi gelişti gözlük kullanıyor ama bize bakması gülümsemesi cektigimiz tüm sıkıntıları alıp götürüyor
darısı tüm diger annelere :) isterseniz doktorumuzun adını adresini verebilirim size.
böyle güzel bilgileri paylaşmaktan guru duyarım :) allah şifa versin

geçmiş olsun

canım takip edemesi reflexlerinin gelişmemesinden kaynaklanabilirr endişelenme:) benim kızım ameliyattan 2,5 ay sonra başladı takibe
takip edemesede görüyodur zamanla inş düzelecek
sana kocaman gülücükler atacak :))

rop cok ciddi bi sorun. ehli ellerde yapılmazsa özellikle evresi ne olursa olsun geri dönüşümü olmaz sorunlar yaratır.
1ve 2. evrede evet takipte kalınıyor cunki kendiliginden düzelebiliyor fakat 3ve 4 de ameliyat
olabilecek enfeksiyon icin damla kullanılması gerekiyor biri gözü temizleyici nitelikte digeri kortizon türü.
3. evrede olan gözler genelde kurtuluyor (hasarsız) fakat bazen göz inatcı oluyor bazen yapan doktor yapamıyor bu yüzden kanamalar devam edip evre 4 de geciyor. inşallah sizde olmaz
benimde prematüre bir kızım var e artık prematüre diil önümüzdeki ay 6 yasını dolduracak anasınıfında
ve karanlıktan kurtuldugu icin önce Rabbime sonra şevkatli ekibiyle doktoruna sonsuz teşekkürler ediyorum..
göremez dendi
en iyi üniversitelerde bide sonucsuz kaldık ama istanbulda bulduk caremizi. şimdi görüyor.:) sadece miyopi gelişti gözlük kullanıyor ama bize bakması gülümsemesi cektigimiz tüm sıkıntıları alıp götürüyor
darısı tüm diger annelere :) isterseniz doktorumuzun adını adresini verebilirim size.

cnm çok haklısın valla şakaya gelmez hacettepede yaptırdık biz şu an takipteyiz damla hakkında ısrarla gerek yok dediler kontürolümüzü olduk şükür lazer iyi geçmiş 2 hafta sonra yine kontrol var bahsettiğin drunuzun bilgilerini verirsen çok sevinirim hem benim hem başka arkadaşların işine yarıyabilir

cnm çok haklısın valla şakaya gelmez hacettepede yaptırdık biz şu an takipteyiz damla hakkında ısrarla gerek yok dediler kontürolümüzü olduk şükür lazer iyi geçmiş 2 hafta sonra yine kontrol var bahsettiğin drunuzun bilgilerini verirsen çok sevinirim hem benim hem başka arkadaşların işine yarıyabilir

size özel msj attım :))
link atmak yasak diilse doktorumuzun sitesinin linkini atıcam :)

ISTANBUL RETINA INSTITUTE

sonucta saglık icin yasak olmamalı diimi :87:

göremez dendi
aradan cok zaman gecmis ins cevap yazarsiniz benim bebegim 23.3 te dogdu 130 gundur kuvezde bi gozu gornuyor ikinci goz icin lazer igne yapildi ama agresifmis kotuye gidiyor yarin ameliyat olacak sizin durumunuz nasildi netten baktim drda aynisini soyluyor sansi az diye :(

merhaba arkadaşlar benim bebeğim 30 haftalık doğdu 24 gün küvezde kaldı hatırlarsanız çıkalı 2 ay oldu bebeğimde 3. derecede rop oluştu bugün lazer ameliyatı olduk atlattık çok şükür 1 hafta sonra kontürolümüz var inş sonucu güzel olucak ancak bize çıkışta ilaç falan yani enazından damla falan yazmadılar sordum ama gerek yok dediler aranızda bu ameliyatı olanlar siz neler yaşadınız neler kullandınız inş bu gördüklerimizle kalırız :KK25:
Merhaba benim kızımda 31haftalık bes günlük doğdu ve dört hafta küvezde kaldı sadece 4 gün oksijen almasına rağmen gözlerinde rop gelişti fakat bizim muayene için gittiğimiz ege üniversitesi hastanesindeki doktor kacıncı evre oldugunu söylemedi acil lazer olmalı dedi ve lazer ameliyatı oldu kızım ben merak ediyorum senin bebeğin bu ameliyattan ne kadar zaman sonra görmeye başladı inşaallah cevaplarsın okadar üzgünüm ki

Back
X