- Konu Sahibi Angel wing
-
bu arada ben yaklaşık 18 yıldır RA ile tanışığım...senelerce aralıklı kortizon kullandım ağrıyı mucizevi şekilde geçiriyor ama iki ucu keskin bıçak derler ya hep,şimdi kortizon yok ama onun yüzünden artan iştahım ve kilolarım varsenağlamadaha başka hasar da vermiştir mutlaka......kullanıyorsan göz dr una gitmelisin mutlaka.ben çocuk düşündüğümde dr 6 ay önce bütün ilaçları bıraktırmıştı.ve zaten hamilelik çok rahat geçiyor ne ağrı ne bişey:teytey: biraz karışık yazdım kusura bakma noolur sırnaşık şey
slm arkadaşlar bende hamile kalmak istiyorum ama bunu dr.söyleyemedim henüz yaşımda geçiyor 37 yaşındayım arkadaşımız 6 ay öncesinden ilaçları bırakmış ben hala devam ediyorum haftada bir 6 adet olan ilacım var buna hiç başlamadım ....... kullanıyorum ramazan bayramından beri hastayım ama ra kesin değil asdanda şüpelendi dr.mr çektireceğim bakalım ne çıkacak benim öğrenmek istediğim ilaçları çok önceden bırakmayıp hamile kalan varmı bebeğe herhengi bi zarar verdimi ben çok korkuyorumda teşekkürler.
slm...bende 3 yıldır ra hastasıyım.Başlangıçta bazı ilaçlar kullanılıyor eğer seninki yeniyse ve hala biyolojik ajan denilen ileri ilaç kategorisi kullanılmaya başlanmadıysa şanslısın..çünkü bu tip durumlarda yani biyolojik ajan kullanımlarında 5 ay önceden bu ilaçların bırakılması gerektiğini biliyorum ve eğer diğer ön tedavi sürecindeki ilaçlar kullanıyorsan bunlar azaltılabiliyor ama yine de dr kontrolünde bırakman yada azaltman lazım aman ben bu hataya düştüm sen yapma ben bekarım hamilelik gibi bir düşüncem yok ama ilaçlar çok bunalttı ben iyiyim diye ilaçları azaltayım dedim hastalık yeniden alavlendi...Geçmiş olsun...senağlama
slm ecrın bende romatoıd ardrıt hastasıyım ve 15 yaşından berı sana tavsıyem sakın ılaçlarını ıhmal etme ınan çok daha kötu olursun onlar bızler için nefes kaynağımız ama arkadaşım mutlaka psıkolojık destek al ınan ağrıların yarı yarıya azalıcak bende evlenmeyı ve çocuk sahıbı olmayı çok ıstıyorum ama o korkular benı mafedıyor sanırım bız sağlığımızın kıymetını bılıyoruzda hastalık acımasız saygılar dostum
Arkadaşlar hepimiz bu hastalığa yakalandıysak bir ortak noktamızın olması lazım sebebi sıkıntı deniyor ama başka bişi olmalı bunu çözebiliriz belki
mesela ben içki sigara hayatta kulanmadım
yemek cok secerim tavuk balık yemem hayattta .
cok cola içerim aburcubur tatlı cikulata cok yerim biskuvi filan
ayakta cok dururum
beslenmemizden mi neden yakalandık bu hastlıga bir ortak noktamız olmalı?????
Ben et yemiyorum sadece ... çok az köfte zorlamayla..
sigara-içki kullanmam şimdi asitli içecekte içmiyorum
kimse yok galiba
Bir arkadaş vardı kartal hast.sinden bahsetmiş ben çok yakınım doktorun ismi ne acaba benim doktorum ASO testi artık geçti diyor? çocuklar için uygulanırmış eskiden?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?