arkadaşlar benim kayınvalidem de RA hastasıydı bir sene tedavi gördü. ekim ayında şiddetlene ağrılarından dolayı mr çektirdik ve malesef son safhada kanser teşhisi konuldu.
kullandığı bir ilacın bu hastalığıyla ilgili olabileceği konusunda ciddi şüphelerimiz var. sizlerle paylaşmak istedim. internetten bir alıntıyı aşağı aynen kopyalıyorum. emin değiliz dediğim gibi ama ilaç kullanırken lütfen dikaktli olun iyice araştırın size her verilen ilacı hemen kabul edip kayınvalidemin yaptğı gibi imza atmayın ve yeşilim in de dediği gibi birbirinize ilaç tavsiyesinde bulunmayın. çünkü herkeste farklı sonuçlar doğuruyor ilaçlar.
ENBREL
yan etki olarak ; enjeksiyon bölgesinde reaksiyon (eritem ve/veya ka*şıntı, ağrı ve şişme) daha fazla görülmüştür.
Üst solunum yolları enfeksi*yonları en sık rapor edilen ciddi olmayan enfeksiyonlardır.
enbril’in tespit edilen en önemli yan etkisi ; değişik vücut bölgelerinde kanser geli*şi*mi bildirimleri olmuştur.
Pazarlama sonrasında,romatoid faktör pozitif romatoid artritli hastalar da dahil, klinik görünüm ve biopsi ile subakut deri lupusuna benze*yen kızarıklar ile ilave oto antikorlar geliştiren kendiliğinden ortaya çıkan nadir advers etkiler rapor edilmiştir. Ayrıca, ateş ve kaşıntı sık olarak bildirilmiştir.
özellikle KANSER nedeni olan bir ilaç olması nedeniyle pek çok ülkede yasaklanmış bir ilaçtır.
hülasa ; enbrel tehlikeli bir ilaçtır..
romatoid artrit tedavisinde kullanılan bir sürü ilaç varken ; bu tehlikeli ilacı kullanmanızı tavsiye etmem.
şahsen ; şimdiye kadar bu ilacı hiç bir hastama reçete etmediğim gibi , bundan sonrada reçeteye yazmayacağım ilaçların başında gelmektedir.
benim size önerim ; bu ilacı hemen bırakmanız ve hastalığınız ile ilgili güvenilir emniyetli ilaçları almanızdır.
geçmiş olsun dileklerimi sunar , acil şifalar dilerim