- 24 Mayıs 2010
- 7.875
- 16.884
- 448
- 31
Çok geçmiş olsun... Takip ettirmek de önemli, siz ihmal etmeyin aman eklem şişliklerinizi...Erken teshis cok onemli ama romatoid artrit lupus bu hastaliklarda kanda hemen ortaya cikmiyo ilerleyince cikiyo benim sikayetlerim romatoid artritle uyuyo ama kanlar temiz sislikler basladi
Ben dediğim gibi ağrıdan duramayacak hale gelmiştim. Romatoloğa gitmeye karar verdim fibromiyalji sebepli fakat o sırada kuzenime lupus teşhis konuldu. Lupusun adını, risklerini az çok biliyordum ama semptomlarını bilmiyordum. Benim şikayetlerime benzer olduğunu öğrenince hemen romatolojiye gittim. Sonra doktor zaten hastalık ismi söyleme bana, sadece şikayetlerini anlat deyince öyle anlattım genel ve tahlil istedi, romatizmal hastalıklar genetik geçişli olabildiği için ailedeki hastalıkları da söyledim. Kan tahlili sonrası ilaç başladık. Sistemik bağ dokusu tutulumum olduğunu söyledi doktor. Sonra kuzenimin doktoruna gittim, o da sistemik bağ dokusu tutulumu dedi vs ekstra testler vs yaptırdı daha ileri.Bisey soracam kizlar suzin ilk teshisin kanda mi cikti nasil anlasildi yani
Bende 3 aydir fibromiyalji tedavisi görüyorum ama artik fayda etmiyo ilk ay iyiydim sadece agrilarim dayanilmaz egzersizlere ragmen bizim ailedede var bikac kisi romatoid artrit hatta anneannemde varmis o zaman teshis konulamamis 28 yasindayim ben bile hic gormedim onu düşün elleri yamulmus yatalak kalmis bazj hastalarda ilk kanda cikmiyomus ondan sordumBen dediğim gibi ağrıdan duramayacak hale gelmiştim. Romatoloğa gitmeye karar verdim fibromiyalji sebepli fakat o sırada kuzenime lupus teşhis konuldu. Lupusun adını, risklerini az çok biliyordum ama semptomlarını bilmiyordum. Benim şikayetlerime benzer olduğunu öğrenince hemen romatolojiye gittim. Sonra doktor zaten hastalık ismi söyleme bana, sadece şikayetlerini anlat deyince öyle anlattım genel ve tahlil istedi, romatizmal hastalıklar genetik geçişli olabildiği için ailedeki hastalıkları da söyledim. Kan tahlili sonrası ilaç başladık. Sistemik bağ dokusu tutulumum olduğunu söyledi doktor. Sonra kuzenimin doktoruna gittim, o da sistemik bağ dokusu tutulumu dedi vs ekstra testler vs yaptırdı daha ileri.
Doktorum tam isim hala söylemiyor aslında, önemli olan iyileşmen, hastalığının ismi değil diyor. Sjögrene dönüşmesini umuyorum zaten sende olan lupus şemsiye altındaki bir hastalık ama sjögrene gönüşürse daha güvenli bizim için diyor vs vs
Çok geçmiş olsun.Evet fibromiyalji teşhisi muayene ile konuyor ama diğer hastalıkları elemek için gerekli kan tahlillerini yapmaları gerekiyor.
Benim birçok şikayetim vardı mesela, bunlarla ilgili hiçbir test yapılmadan yollandım hep. Bu sene romatolog kan tetkikleri isteyince sistemik tutulumum olduğu ortaya çıktı, teşhis koyabilmek için mr bile çekildim, çeşitli ileri tetkikler yapıldı, göz doktorunda schirmer testi yapıldı vs... Ağızdan tükürük bezi biyopsisi de yapılacaktı ama şimdilik doktorum erteledi ilaçlarla iyiye gittiğim gözlemlenince.
Benim dezavantajım ekstradan fibromyaljimin de olması... Malesef fibromiyaljiyi duyan doktorlar zaten ağrı yapar deyip diğer şikayetlerimi de ona bağladı. Teşhis edilmese ve iç organlarımda tutulum olsaydı Allah korusun ilerde neler yaşardım düşünmek istemiyorum
3ay fibromiyalji tedavisinde cevap almak için çok kısa bir süre. Ne tedavisi görüyorsunuz fibromiyalji için?Bende 3 aydir fibromiyalji tedavisi görüyorum ama artik fayda etmiyo ilk ay iyiydim sadece agrilarim dayanilmaz egzersizlere ragmen bizim ailedede var bikac kisi romatoid artrit hatta anneannemde varmis o zaman teshis konulamamis 28 yasindayim ben bile hic gormedim onu düşün elleri yamulmus yatalak kalmis bazj hastalarda ilk kanda cikmiyomus ondan sordum
Çok teşekkür ederimÇok geçmiş olsun.
Dyloxia 30 mg kullaniyodum suan 60 mg gectik romatoloji doktorunu degistirdim haftaya yeni birine gidecem diger doktora sislik icin gittigimde ki bariz sislik ortada yani yok bu sislik degil dedi ne zaman kullanamaz hale gelirsen ustune basamazsan o zaman gel dedi yani direk sakat kalinca gel dedi3ay fibromiyalji tedavisinde cevap almak için çok kısa bir süre. Ne tedavisi görüyorsunuz fibromiyalji için?
Anneanneniz için de çok üzüldüm... Malesef romatizmal hastalıklar genetik geçiş yapabiliyor ama artık ilaçlarla daha iyi kontrol sağlanıyor, moralinizi bozmadan tedaviye devam edin..
Önce uzun süre ağrısını çektirip sonra tahlillerde şekilleniyor evet ama yine de henüz şekillenmediyse de sadece şüphe olunca 6ayda bir kan bakılıyor sanırım. Her doktorun yöntemi de farklı olabiliyor
Hasarları geriye döndürmek çok çok zor ama hasar olmadan önlemek daha kolay... Nasıl basamazsan kullanamazsan gel der ya, elimiz ayağımız yaşamımız söz konusu... Doktora güvenmek lazım ama bu sözden sonra değişmeniz iyi olmuş doktoru...Dyloxia 30 mg kullaniyodum suan 60 mg gectik romatoloji doktorunu degistirdim haftaya yeni birine gidecem diger doktora sislik icin gittigimde ki bariz sislik ortada yani yok bu sislik degil dedi ne zaman kullanamaz hale gelirsen ustune basamazsan o zaman gel dedi yani direk sakat kalinca gel dedi
Duzenli kullaniyorum insallah görürüm etkisiniHasarları geriye döndürmek çok çok zor ama hasar olmadan önlemek daha kolay... Nasıl basamazsan kullanamazsan gel der ya, elimiz ayağımız yaşamımız söz konusu... Doktora güvenmek lazım ama bu sözden sonra değişmeniz iyi olmuş doktoru...
Direkt çok yükseltmiş dyloxia yı da, ben 30mg kullanıyorum (benimkinin adı duloxx ama etken maddeleri aynı) doktorum hep diyor Duloxx u bir gün bile ihmal etmeden iç, yine de 5-6ay olmadan etkisini göstermeyecek bir ilaç bu, beyindeki bozulmuş mu ağrı algısını düzeltiyormuş, o da uzun sürel ve düzenli kullanımla etkisini göstermeye başlıyormuş
İnşallah en kısa zamanda etkisi başlar, tekrar geçmiş olsunDuzenli kullaniyorum insallah görürüm etkisini
RA hastasıyım CRP, Sedimantasyon, RF testlerim her zaman temiz. HLA B 27 gen testim pozitif ve tüm bulgularım var. Benim ıskıntım ayak ve sakroiliak eklemde... Bir romatoloğa görüün..Merhaba fibromiyalji hastasiyim agrilarim ilac kullanmama ve egzersiz yapmama ragmen tavan yapmış durumda bi dizimde şişlik olustu iki haftadır doktor bugun fibromiyaljide tek eklemde şişlik görülmez baska bisey olabilir dedi romatoid artrit olma olasigi var mi tahliller temiz cikiyo biyle bi durumu yasayan varsa yazabilir mi
Çok geçmiş olsun. Sakroiliak ekleminizdekine ne dendi acaba? Hangi ilaçları kullanıyorsunuz RA için?RA hastasıyım CRP, Sedimantasyon, RF testlerim her zaman temiz. HLA B 27 gen testim pozitif ve tüm bulgularım var. Benim ıskıntım ayak ve sakroiliak eklemde... Bir romatoloğa görüün..
Benim spondiloartropati grubundan reaktif artrit aslında ayaktaki durumum ama birden fazla eklemde tutulumum var biri ayak parmağı diğeri omurga.Çok geçmiş olsun. Sakroiliak ekleminizdekine ne dendi acaba? Hangi ilaçları kullanıyorsunuz RA için?
Benim de MRda Sakroiliakta iltihap bulgusu izlendi ama çok ileri değilmiş. Bir romatolojik hastalığı olanda başka romatolojik bulgular olması da görülüyor, kişiden kişiye değişir demişti dayım (radyolog kendisi) normal karşıladı doktorum da
Gecmis olsun carsamba randevum vad yeni bi doktora goruncem benim degisiyo gun icinde bikac saat dizim agriyo sonra parmaklarim geciyo bu sefer ayaklarim belim bazen hepsi birden oyle olunca dayanamiyorum kalcamda da bi ara cok sidettli vardi benim bi tek ana testim pozitif cikti o pozitif olunca ileri testler yapildi negatif cikti bisey yok dedi doktorRA hastasıyım CRP, Sedimantasyon, RF testlerim her zaman temiz. HLA B 27 gen testim pozitif ve tüm bulgularım var. Benim ıskıntım ayak ve sakroiliak eklemde... Bir romatoloğa görüün..
Şişlik olunca bi kerede mi sisiyo yavas yavas mi bunu cok merak ediyorum ve ne zamab geciyo dizimdeki sislik 1 aya yakimdir var hala gecmedi parmaklarimda da kalinlasma var sanki genis olan yüzüğüm suan girmiyo cok zorlayinca giriyo diyoruk acaba onlarda da mi sislik olacak offfBenim spondiloartropati grubundan reaktif artrit aslında ayaktaki durumum ama birden fazla eklemde tutulumum var biri ayak parmağı diğeri omurga.
Doktorum Salazopyrin verdi alerjim var kullanamadım sonrasında Reumil kullanıyordum ,semptomlarım geçince ilacı bırakmıştım, ayakta farklı parmakta tekrar nüksetti (şişlik , hareket kısıtı, ayak tabanında hafif ağrı oluyor) ve yeniden ilaca başladım ama yan etki olarak aşırı saç dökülmesi yapınca doktorum bıraktırdı. Toplamda 2,5 ay kulLandım ilacı araya covid aşısı muhabbeti girdi o ara ilaç almadım aşı antikor oluştursun diye. Şimdi de iğne tedavisine geçeceğiz ama henüz kontrole gitmedim. Şu an ilaçsız devam ediyorum.
Çok geçmiş olsun... Allah şifalarımıza kavuştursun hepimiziBenim spondiloartropati grubundan reaktif artrit aslında ayaktaki durumum ama birden fazla eklemde tutulumum var biri ayak parmağı diğeri omurga.
Doktorum Salazopyrin verdi alerjim var kullanamadım sonrasında Reumil kullanıyordum ,semptomlarım geçince ilacı bırakmıştım, ayakta farklı parmakta tekrar nüksetti (şişlik , hareket kısıtı, ayak tabanında hafif ağrı oluyor) ve yeniden ilaca başladım ama yan etki olarak aşırı saç dökülmesi yapınca doktorum bıraktırdı. Toplamda 2,5 ay kulLandım ilacı araya covid aşısı muhabbeti girdi o ara ilaç almadım aşı antikor oluştursun diye. Şimdi de iğne tedavisine geçeceğiz ama henüz kontrole gitmedim. Şu an ilaçsız devam ediyorum.
birden şişiyor ve ilk seferde ilaç kullanımı ile tabi öncesi teşhis süreci falan 4 ayda düzelmişti ama ilaç kullanmasam belki daha uzun vadede düzelecekti ya da öyle kalacaktı.Şişlik olunca bi kerede mi sisiyo yavas yavas mi bunu cok merak ediyorum ve ne zamab geciyo dizimdeki sislik 1 aya yakimdir var hala gecmedi parmaklarimda da kalinlasma var sanki genis olan yüzüğüm suan girmiyo cok zorlayinca giriyo diyoruk acaba onlarda da mi sislik olacak offf
bende sabit bölgeler de sıkıntı var.Gecmis olsun carsamba randevum vad yeni bi doktora goruncem benim degisiyo gun icinde bikac saat dizim agriyo sonra parmaklarim geciyo bu sefer ayaklarim belim bazen hepsi birden oyle olunca dayanamiyorum kalcamda da bi ara cok sidettli vardi benim bi tek ana testim pozitif cikti o pozitif olunca ileri testler yapildi negatif cikti bisey yok dedi doktor
teşekkürler...Çok geçmiş olsun... Allah şifalarımıza kavuştursun hepimizi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?