Ben de zor tanı aldım ileri tetkik yapmadılar başta . Yaptıkları basit tetkikler normal çıktı.Ama ağrılarım vardı.psikolojik dediler önce.Yani ben Zaten romatizmam var diye iddia etmedim sıkıntılarımın geçmesini istedim sadece.Önce reyno ile başladı benimki 5 yıl içinde de eklem ağrıları eklendi.Neyse psikiyatriye gittim durumu anlattım aslında kendimi iyi hissediyorum ama ağrılarım var vs dedim depresyon teşhisi ile antidepresan verdiler iyi gelecek diye umut ederek 1 yıl kullandım geçmedi.Sonra tekrar diğer doktora gittim o zaman fibromiyalji vardır dedi tamam dedim 1 yıl da fibromiyalji tedavisi gördüm.Ağrılarım yine geçmedi etkilenen eklem sayısı daha da arttı.Sonra üniversite hastanesine gittim romatoloji bölümüne durumumu anlattım ileri tetkik istediler RF ve anti sm pozitif çıktı.Tanımlanmamış bağ doku hastalığı teşhisi kondu ilk 2 yıl plaquenil kullandım bu arada koltukaltı kasık ve boyun bölgemde lenf nodları vardı Hematoloji takibinde kaldım 2 yıl,Hematoloji takibinden çıkardı beni 2 yıl Sonra,hematolojik değil durumunuz ama romatizmanızı baskılamanız gerekiyor dediler,o ara ellerimde de bir sıkıntı oldu tabak tutamaz tornavida çeviremez duruma geldim,doktorum da metoart iğne başlattı. Geçen yıl mesela sağ kalça kemiğimde bir ağrı başladı MR çekiliyorum normal çıkıyor ama bi görseniz ağrı devam ediyor.Tam 1 yıl sürdü o ağrı.Daha yeni yeni kendiliğinden geçiyor.El parmak eklemlerimde ağrı var dr ilaçlar iyi gelecek diyor bekliyorum ama 1,5-2 kgluk şişe kaldırınca ağrıyor mesela eklem yerlerim.Ne zaman iyi gelecek ilaçlar bilmiyorum.İğneye geçeli de 1,5-2 yıl oluyor sanıri zor hastaliklar