Gecmis olsun ondan supheleniyorum bende bi 10 gun sonra sislik inmez agrilarim gecmezse tekrar gidicemBendede romatoid artrist var ama eklem kas agrilarim oluyo sislik yasamadm
Gecmis olsunGecmis olsun ondan supheleniyorum bende bi 10 gun sonra sislik inmez agrilarim gecmezse tekrar gidicem
Teşekkür ederimGec
Gecmis olsun
Geçmiş olsun cipetpet bende romatoloji hastasıyım forumda fazla bilgi ve topik yok aktif olan gördüğüm an yazıyorum herkese bende ankilozan spondilit hastasıyım Allah hepimize şifa versinÇok geçmiş olsun.. Romatoloğa gittiniz mi?
Ben de 9yıldır fibromiyalji hastasıyım, hep fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne gitmiştim. Ağrılarım tavan yaptığı için geçen sene dayanamayıp romatolojiye gittim bu sefer (burada okumuştum, fizik tedavi doktoru yönlendirmedi) ocak ayında sistemik bağ dokusu tutulumum olduğu ortaya çıktı. Kortizona vs başladık
Miniğim sana da çok geçmiş olsun. Benim amcam as hastası, biliyorum çok zor bir hastalık o da, Rabbim şifalar versin...Geçmiş olsun cipetpet bende romatoloji hastasıyım forumda fazla bilgi ve topik yok aktif olan gördüğüm an yazıyorum herkese bende ankilozan spondilit hastasıyım Allah hepimize şifa versin
Aynı durumdayim cipetim ..bana da 2013 de teşhis konuldu ama bir Allah'ın kulu da git ramatoloji takip etsin demedi ..Miniğim sana da çok geçmiş olsun. Benim amcam as hastası, biliyorum çok zor bir hastalık o da, Rabbim şifalar versin...
Bana da lupus diyorlar, sjögren diyorlar valla çok karışık bu romatoloji.. Bende de algıda seçicilik oldu galiba, görünce direkt yazıyorum belki yardımım olur diye. Bir de kimi doktor fibromiyalji var deyip direkt yolluyor, kan tahlili bile yapmadan... Romatolojiye yönlendirmediler beni 9yıldır. KK sayesinde burada okudum da kendim gittim...
Çok geçmiş olsun ya, malesef bu hastalıklarda bir şey oldu mu geri döndürme imkanı olmuyor ama ilerlemesini durduruyorlar en azından... Çok iyi yapıyorsun canım, birbirimize destek olmaya çalışıyoruz böyle böyle...Aynı durumdayim cipetim ..bana da 2013 de teşhis konuldu ama bir Allah'ın kulu da git ramatoloji takip etsin demedi ..
Romatolojinin varlığını netten karistirdikca ogrendim ...bende kamburluk başlangıcı varmış ...anti tnf denen ilaçlara başladım ..ama ikinci ayda hiç bir faydası olmadı ...
Bende yardimci olabilmek adına iltihaplı romatizma diye okduugum herseye yonleniyorum
Gerçekten bizim gibi hastaların romatoloji denen bölümden bilgisi haberi yok ve bu çok üzücü
Aynen öyle sırt agrilarim için 4-5 yil doktora gittim as li oldguumu soyledim her seferinde ama kas gevşetici ağrı kesici verip gönderdiler meğerse deforme başlamış o zamanÇok geçmiş olsun ya, malesef bu hastalıklarda bir şey oldu mu geri döndürme imkanı olmuyor ama ilerlemesini durduruyorlar en azından... Çok iyi yapıyorsun canım, birbirimize destek olmaya çalışıyoruz böyle böyle...
Bir de ASde takip ve tedavi ne kadar önemli ya, nasıl söylemezler... Kendin araştırmasan haberin bile olmayacaktı kıyamam ya... Başka hangi ilaçları kullanıyorsun? Kortizon başladılar mı?
Ben plaquenil (sıtma ilacı olan) başladım ama alerji yaptı bana, sonra yurtdışından muadili olan quensyli getirttik çok şükür o alerji yapmadı. Ocak ayından beri de bağışıklığı baskılıyoruz kortizonla. Bu ay bir de kolşisin başladık vücut yaraları, gözde arpacık ve ağız aftları için... Geceleri de duloxx içiyorum fibromiyalji için, beyindeki bozulmuş ağrı algısını düzeltiyormuş bu da...
Çok şükür erken gitmişim ben, iç organlarımda tutulum yok, temizim. İlerlememesi ve atak yaşamamak için ömür boyu bu sıtma ilacını içip doktora da devamlı kontrole gidecekmişim...
Evet teshisi romatolog koydu zaten ilk ay ilac iyi geldi ama simdi berbat bi durumdayim size de cok gecmis olsunÇok geçmiş olsun.. Romatoloğa gittiniz mi?
Ben de 9yıldır fibromiyalji hastasıyım, hep fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne gitmiştim. Ağrılarım tavan yaptığı için geçen sene dayanamayıp romatolojiye gittim bu sefer (burada okumuştum, fizik tedavi doktoru yönlendirmedi) ocak ayında sistemik bağ dokusu tutulumum olduğu ortaya çıktı. Kortizona vs başladık
Fibromiyalji kanda cikmayan fiziki muayenede teshis edilen bi hastalikMiniğim sana da çok geçmiş olsun. Benim amcam as hastası, biliyorum çok zor bir hastalık o da, Rabbim şifalar versin...
Bana da lupus diyorlar, sjögren diyorlar valla çok karışık bu romatoloji.. Bende de algıda seçicilik oldu galiba, görünce direkt yazıyorum belki yardımım olur diye. Bir de kimi doktor fibromiyalji var deyip direkt yolluyor, kan tahlili bile yapmadan... Romatolojiye yönlendirmediler beni 9yıldır. KK sayesinde burada okudum da kendim gittim...
Çok geçmiş olsun gerçekten canım ya, yaşamayan bilemez malesef... Uyku uyuyamamak, dinlenememek, hayat boyu ağrı çekmek çok ağır...Aynen öyle sırt agrilarim için 4-5 yil doktora gittim as li oldguumu soyledim her seferinde ama kas gevşetici ağrı kesici verip gönderdiler meğerse deforme başlamış o zaman
geceleri ağlayarak uyanıyordum şükür o günler geride kaldı ...kortizon hiç verilmedi bana sanırım ileri evre de olduğum için olabilir mi bilmiyorum
Gerçi doktor evre ile alakalı bişey söylemedi ama
Kamburluk başlamasına rağmen çoğu hareket rahat yapiyorim simdilik sadece araba ile geri geri manevra da elimi arkaya attihimda Cat çıt sesler geliyor sırttan
Buna da şükür diyorum ...
Romotoloji hastalarına yazılmış bir sürü şeyler var sonradan araştırıp öğrendim bende mesela senin rahatsizligiji orda uzunca okumuştum ..
Hepsinin ayrı zorluğu var ...Rabbim şifa arayana buldursun gercekten ağrı çekmek çok zor ya :/
Evet fibromiyalji teşhisi muayene ile konuyor ama diğer hastalıkları elemek için gerekli kan tahlillerini yapmaları gerekiyor.Fibromiyalji kanda cikmayan fiziki muayenede teshis edilen bi hastalik
Erken teshis cok onemli ama romatoid artrit lupus bu hastaliklarda kanda hemen ortaya cikmiyo ilerleyince cikiyo benim sikayetlerim romatoid artritle uyuyo ama kanlar temiz sislikler basladiEvet fibromiyalji teşhisi muayene ile konuyor ama diğer hastalıkları elemek için gerekli kan tahlillerini yapmaları gerekiyor.
Benim birçok şikayetim vardı mesela, bunlarla ilgili hiçbir test yapılmadan yollandım hep. Bu sene romatolog kan tetkikleri isteyince sistemik tutulumum olduğu ortaya çıktı, teşhis koyabilmek için mr bile çekildim, çeşitli ileri tetkikler yapıldı, göz doktorunda schirmer testi yapıldı vs... Ağızdan tükürük bezi biyopsisi de yapılacaktı ama şimdilik doktorum erteledi ilaçlarla iyiye gittiğim gözlemlenince.
Benim dezavantajım ekstradan fibromyaljimin de olması... Malesef fibromiyaljiyi duyan doktorlar zaten ağrı yapar deyip diğer şikayetlerimi de ona bağladı. Teşhis edilmese ve iç organlarımda tutulum olsaydı Allah korusun ilerde neler yaşardım düşünmek istemiyorum
Evet hareket edebiliyorum ama yanmalarim iğneler ile de geçmedi doktorim da benim gibi hasta olan bir kişi daha 3. İğneden sonra iyileşme olacak diye artık inancım kalmadı ensemde hep bir ağırlık hep bir yanma çok yoruldumÇok geçmiş olsun gerçekten canım ya, yaşamayan bilemez malesef... Uyku uyuyamamak, dinlenememek, hayat boyu ağrı çekmek çok ağır...
Benim amcam da kullanıyor kortizonu, o yüzden sormuştum. Ama işte romatolojide her hasta kendine has değişim gösteriyor, kendine has tedaviye ihtiyaç duyuyor, o yüzden doktor çok çok önemli... Çok şükür hareket yine de en azından ağrısa da hareket edebiliyormuşsun
Sen yine de pes etme canım, vaktinde ol iğneni. En azından ilerlemesini bile durdursa kardır...Evet hareket edebiliyorum ama yanmalarim iğneler ile de geçmedi doktorim da benim gibi hasta olan bir kişi daha 3. İğneden sonra iyileşme olacak diye artık inancım kalmadı ensemde hep bir ağırlık hep bir yanma çok yoruldum
Sen yine de pes etme canım, vaktinde ol iğneni. En azından ilerlemesini bile durdursa kardır...
Bisey soracam kizlar suzin ilk teshisin kanda mi cikti nasil anlasildi yaniEvet hareket edebiliyorum ama yanmalarim iğneler ile de geçmedi doktorim da benim gibi hasta olan bir kişi daha 3. İğneden sonra iyileşme olacak diye artık inancım kalmadı ensemde hep bir ağırlık hep bir yanma çok yoruldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?