• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Romantik anlamda sevilmeme hissi ve manevi boşluk

berenns

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2025
5
2
1
25
Merhaba, çok uzun zamandır kendimi sorguladığım ve elimde olmadan üzüldüğüm bir konudan bahsetmek istiyorum. Ben 25 yaşındayım hatta 25i bitirmek üzereyim. Ama bu zamana kadar romantik anlamda beni seven biri hiç olmadı. Ben de en son lisede birine aşıktım sonra da kimseye aşık olmadım, kimse de bana olmadı. Ya da yanıma gelip tanışmak isteyen falan yoktu hiç. Sadece aile büyükleri aracılığıyla haber yollayan birkaç kişi oldu, ama benim istedigim sey bu değil, anlamışsınızdır. Güzellikten dolayı mı acaba diyorum ama girdigim ortamlarda, iş yerinde falan herkes çok güzelsin, çok naifsin çok güzel bi kızsın falan diyor. Demek ki mesele güzellik değil. Bu yaşıma gelip hayatımda kimse olmamasi bana kendimi sorgulatiyor. Aslında ben de o taraflarda bezi olan biri olmadım hiç, yani birine adım atayim ya da biriyle sevgili olayım evleneyim falan hiç o kafalarda olmamıştım şimdiye kadar. Hâla da evliliğe mesafeliyim, ama hayatımda manevi anlamda bir boşluk olduğunu düşünüyorum. Sevilme, değer görme, beğenilme ihtiyacı bence herkesin yaşadığı şeyler ve ben de ihtiyaç duyuyorum bunlara. Bazen kafama takmıyorum hicbir zaman da dillendirmiyorum bu konuyu fakat cevremde çok güzel sevilen , deger gören kızlar gördüğümde ben neden bu duyguyu yaşamadım diye üzülüyorum. Elbette her şeyin bir zamanı vardır ama bu zamana kadar olmayan, bundan sonra olur mu emin değilim açıkçası.. öyle içimi döküp paylaşmak istedim bu konuyu. Vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkürler

Normal biri olsa tanisirdiniz zaten şimdiki zamanda normal erkekler hemen evlilik sorumluluk olayına girmek istemiyor artık kadınlar gibi değiller eskisi gibi hiç değiller artık evlilik kredisi değil ev verilmesi gerekli o derece Herkes malum ekonomide geçinme iyi yaşama derdinde iki çıplak bir hamama görüşü sevince samanlık seyran olur görüşünü aştı sizin yasinizdakiler ne aşk ne aile kurmak ne de anne baba baskisi ile evlenmek istemiyor artık ekonomik durum ve aile olmak paralel grafik çizer .En az defolusunu bulmak da mesele.Bu nedenle işler çoğu kişi için artık böyle.Bosanmalar evlilik oranını geçti gerçekçi olursak erkekler de artık güzellikten çok maddiyata bakıyor kafinlarda sevgiden ziyade iyi baba ve bilinçli olarak karakter ve maddiyata.Bu nedenle romantik maneviyat geçerliliğini yitirdi çünkü uzun vadede sevgi ilgiye ve hoşgörüye dönmezse ihtiyaçlar karsilanmazsa uyum ve ekip olma hissi tanamlanmazsa çok çabuk gecerliligini yitiriyor Artık evlilik oldu tamam rahatız yok bakalım surecekmi bakalım sırtımızı yaslayabilecekmiyiz bakalım kabilemi olacağız ailemi gibi gibi ....

Dışarıdan mesafeli/soğuk görünüyor olabilir misiniz ?
Biraz aura ile ilgili bence. Güzel ya da çirkin olmaktan ziyade etrafa yaydığımız enerjiye göre değerlendiriyor insanlar.
Yani biri bana güler yüzle yaklaşırsa ben de aynı şekilde yaklaşırım ama uzaktan ciddi ve mesafeli duruyor olabilirim biraz. Fakat sebep bu mu bilemiyorum, sonucta böyle olan bir sürü insan vardır

Yani biri bana güler yüzle yaklaşırsa ben de aynı şekilde yaklaşırım ama uzaktan ciddi ve mesafeli duruyor olabilirim biraz. Fakat sebep bu mu bilemiyorum, sonucta böyle olan bir sürü insan vardır

Sebep bu bence, bir üstteki mesajda da yazmışlar bakıyorlar ki aklı başında bir kız var, ciddi ilişki beklentisinde eee o zaman uzak duruyorlar. Erkeklerin çoğu laylaylom takılıyor artık ciddi ilişki yerine soytarılık peşinde. Bence sende bir acaiplik yok, toplum apacaip bir yer oldu artık

Böyle bakmayanlar sonuçta adliyede er yada geç evlilik yada romantik ilişki olgusunda bile bilinçli olmak zorundayız günümüz bizden akıl bekliyor kalp yetmez bunu başta analiz ederseniz o iş yürür ortada sonda değil en başta

Böyle bakmayanlar sonuçta adliyede er yada geç evlilik yada romantik ilişki olgusunda bile bilinçli olmak zorundayız günümüz bizden akıl bekliyor kalp yetmez bunu başta analiz ederseniz o iş yürür ortada sonda değil en başta
Boşanmak dünyanın sonu mu öleceğiz diye yaşamayalım tuvalete gideceğiz diye yemek yemeyelim. İnsan sadece evlilikte de sevilmez. Romantizm ihtiyaç

Ama ben sevilmek, o hissi yaşamak istiyorum. Hemen evleneyim olsun bitsin kafasında olmadım hiçbir zaman. Evlenmeden de yaşanabilir sonuçta bu duygu

Ben evlenmek istiyorsunuz demedim romantik ilişki için bile ruhsal dengesi olan ana kuzusu olmayan kafası çalışanı bulmak zor dedim erkekler pek romantik his kafasında değil günümüzde anlıyorum sizi denk gelmek zor dedim 6 ay süper şahane olan adam ilişki eskidikce sarı cizmeli Mehmet Ağaya dönüyor dedim bunlardan çok var dedim tecrübesiz oldugunuz için öyle yazdığınız için bu güzel duygularinizi tuzla buz etmesinler dedim Mantıkla dilerim bir şekilde denk gelin

Ben de sizin yaşlarda aynı durumdayım. Görüntü olarak da çirkin falan değilim. Bence de tamamen duruşla alakalı. Ciddi ve mesafeli olunca böyle oluyor yani. Çok normal. Erkeklerin çoğu vasat zaten bizim memleketteki, umursamıyorum artık bu mevzuyu, hiç ugrasasim falan da yok valla 😂

Ben de sizin yaşlarda aynı durumdayım. Görüntü olarak da çirkin falan değilim. Bence de tamamen duruşla alakalı. Ciddi ve mesafeli olunca böyle oluyor yani. Çok normal. Erkeklerin çoğu vasat zaten bizim memleketteki, umursamıyorum artık bu mevzuyu, hiç ugrasasim falan da yok valla 😂
Eskiden hep "Güzel olmadığım için erkekler bana yaklaşmıyor" derdim, şimdi güzelim ama bu sefer de cinsellik için yaklaşıyorlar :işsiz: Bazı erkeklerin tek derdi iki dakikalık zevkleri için kullanip atmak. Bence çoğumuzun bu sebepten dolayi ilişkisi olmuyor. Ne kadar güzel ve eğitimli olursan ol karsindaki erkek öküzse eğer olmuyor.

Eskiden hep "Güzel olmadığım için erkekler bana yaklaşmıyor" derdim, şimdi güzelim ama bu sefer de cinsellik için yaklaşıyorlar :işsiz: Bazı erkeklerin tek derdi iki dakikalık zevkleri için kullanip atmak. Bence çoğumuzun bu sebepten dolayi ilişkisi olmuyor. Ne kadar güzel ve eğitimli olursan ol karsindaki erkek öküzse eğer olmuyor.
Aynen öyle, bu devirde erkeklerin yapısı çok bozuldu. Çoğu eğleneyim, sıkılınca bırakayım zaten çok seçeneğim var gözüyle bakıyor. Belirli bir yaşa geldikten sonra da yana yakıla evlenmeye çalışıyorlar.

Yakın zamanda bir kadın anlattı, adam otuz beş yaşına gelmiş ailesi evlen diye baskı yapıyormuş, gezmeyi pek sevmeyen çalışmak istemeyen bir kadın aradığını söylemiş. Gez, dolaş istediğini yap ama kadını böyle iste. Çok doluyum çok.

Aynen öyle, bu devirde erkeklerin yapısı çok bozuldu. Çoğu eğleneyim, sıkılınca bırakayım zaten çok seçeneğim var gözüyle bakıyor. Belirli bir yaşa geldikten sonra da yana yakıla evlenmeye çalışıyorlar.
"Cinsellik olmadan olmaz" diyorlar bi de. Ben evlenmeden yaşamak istemiyorum ama kimse saygı duymuyor.

"Cinsellik olmadan olmaz" diyorlar bi de. Ben evlenmeden yaşamak istemiyorum ama kimse saygı duymuyor.
Evet evet, bu da çok büyük bir problem. Umarım hayata sizin gibi bakan, evlenmeden önce cinsellik yaşamak istememenize saygı duyan biri karşınıza çıkar. Zaten değer yargılarınıza saygı duymayan biriyle uzun vadeli olarak anlaşamazsınız. Bu devirde her şeye kolay ulaşım olduğu için istediklerini direkt söylüyorlar.

Back