• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Romantik akşam yemeği... lütfen yardim

Ya zaten bu özel gün menüleri dışarıda 250 ise evde de 200e denk geliyor, anca taksi benzin falan cebe kalıyor. Yorgunluk da cabası.

O söylediğim marine edilmiş bifteği yapacak olursa 800 gr bile desen 80 90 TL en az ete verecek sırf.
Yilbadi menuleri falan anca oyle daha ucuza bile gelebilir disarda o yuzden :)

Erkekler pek et yemeğine hayır demez heralde. :d alkol kullanıyorsanız ortamı gevşetmek için güzel olur. Böyle sulu yemeklerden ziyade daha şık sunumlu patates püreli Izgara et Izgara sebze falan romantik sofraya daha şık olur. Arayı yumuşatırsınız inşallah, nice Mutlu yıldönümleriniz olsun.
Ya öyle sulu yemek seven bir kültürümüz yok zaten... illaki düzelecek ama insanin evinde huzur olmayınca dünyalara sahip olsa boş geliyor.. o yüzden surecı hızlandırmak lazım

Marine edilmiş biftek al.
Isıtılmış döküm tavada yüksek ateşte her yönü 1er dk pişir. Sonra orta ateşte her yönü 2şer dk pişir.
Biftek kalınlığı 1 cm olsun.

Ya ölüyorum şu an kendi ağzımın suyunda boğulucam. Konuyla alakası yok tabi ama böyle az pişmiş et falan hamilelikte yenmiyor ondan benim sıkıntım
Yani bu durumda et kaç dakika da pişmiş olacak sanırım göz kararı olacak

Bi de yorgunlukta cabasi ama dışarı cikamiyirz bebisten dolayı bırakacak kimse yok ve çok erken uyuyor
Sakin romantik bir yer secerseniz bebis de arabada uyuyabilir :) cunku gercekten evde telas. Masayi hazirla yemek ye sonra ev ortami adam gidip koltuga yatsa siz bulasik yikayacaksiniz ve gecenin istediginiz gibi gecmeme olasiligi var.

Sakin romantik bir yer secerseniz bebis de arabada uyuyabilir :) cunku gercekten evde telas. Masayi hazirla yemek ye sonra ev ortami adam gidip koltuga yatsa siz bulasik yikayacaksiniz ve gecenin istediginiz gibi gecmeme olasiligi var.
Ay bi de gidip koltuğa yatsa artık gebertirim yanii :sinirli::KK62:

sevdiği bir çorba, sevdiği bir et yemeği, ortaya paçanga böreği, sarma, güzel bir meze, mumlar, kalpçikli peçeteler, yatak odasına uzanan gül yaprakları :KK8:
kalpçlikli peçeteleri ben neden kelepçeler diye okudum..:KK53: mumdan sonra olaya dalmışım demekk i yok yok içim fesat felan diil benim:KK28::KK48::KK48:

Bence radyodan bi türkü aç dumanı tüten bi tarhana corbasi karniyarik pilav salata,sohbet ede ede samimi sicak bi yemek guzel olur :)

O olur illa ki yoksa içkisiz romantik tipler olamayız biz :KK70:

O zaman en temizi kendinizi yormadan hazırlanan rakı sofrası diyorum ben :D
Hazır balık pişiren yerlerden sipariş verin hem yorulmazsınız hem de ev kokmaz. Ortaya da deniz börülcesi, yoğurtlu semizotu ve peynir tabağı yeter yormazsın da kendini.

Ben kendi yaptığımı anlatyim kayınvalide yanimda 2 yaşında kızım var ikisini karşı binada bi tanidiga gonderdim oda yasli ve torunuyla kaliyo aksam yemegine sknti olmasin diye peynirli yaptırmalari için para verdim gönderdim neyse detaylara geçiyim
Girise tavandan iple sarkan bi not: hic bisey sorma ve hızla yatak odasına git
Banyo kapisinda not: banyo yapmalisin
Yatak odasinin kapisinda not: senin için hazirladiklarimi giy ( hazirladiklarimda damatligi:) )
Gül yapragi alamadgim için kirmizi kartondan kalp kestim yerlere attım masayı onceden hazirlamistim tavuk pilav salata kadehlerde visne suyu :) puding ustu kalpli süsleme masanın üstünde mumlar ve kırmızı yapraklar müzik açtım iki tane ilki bitmeye yakin geldi ikinci sarkida dans içindi ve herşey çok güzeldi
Arada boyle şeyler insanin havasını degistiriyo bambaska yerlere götürüyo

Meze acılı ezme;rus salatası, humus,bir tepsi borek yerinizde olsam ana menü olarak et kavurma az dolma ve bide tatlı servisi içkiyle olayı bitirir.

Domates çorbası. , tavuk veya hindi şinitzel, patates püresi, sarma ve Yoğurtlu meze ve salata.
Kesinlikle eskilerden konuşmamak.! hataları file getirmemek. Hoş sohbet, tatlı dil ☺

Back
X