Lekeler, Çiller Roaccutane Sınavım - 28.01.2015

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

BibLoSuRat

herşeygüzelolucak ♥
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2010
3.443
6
merhaba,

Sitenin eski üyelerindendim bir zamanlar her anımı gelir burada paylaşır içimi dökerdim. Şimdi kalmışmıdır o zamanki üyeler bilmem ama duruyorlarsa selam olsun

Çok stresli bir dönem geçirdim detayların bir kısmı açtığım diğer konularda mevcut Allah başka dert vermesin zaten geçti atlattım ama o dönemin bana yadigarı 2 senedir suratımdan ayrılmayan aknelerim , lekelerim ve şimdi sıra onları yok etmekte. Çok zor oldu bu kararı vermem işim gereği sürekli insanlarla muhattabım sürekli toplantılardayım yani ne sebepsiz sinirlenme lüksüm ne bakımsız gitme lüksüm var.

Gel gelelim artık kararımı verdim ve 28.01.2015 itibariyle tedaviye başladım, tedavi süresince de vakit buldukça buraya yazacağım.

Sizden ricam çok zor aldığım bir karardı keşke başlamasan bıraksan gibi yorumlar yapmamanız çünkü suratım böyle oldukça ben maziyi bir kenara atamıyorum

Roaccutane yanı sıra 3 gün boyunca Azitron kullanacağım (500 mg)
1 ay boyunca da benzamycin krem
İlk olarak günde bir doz roaccutane 10 mg ile başladım.

Benim için radikal bir karardı , yeni hayatımın yeni başlangıçların ilk günü olsun

2. günümden merhaba

10 mg hemde 2.günden tabiki bir yan etki olmaz ama psikolojik olarak olabilir yada yanı sıra kullandığım hap sebebiyle yanaklarımda kaşıntı var ve belki tesadüf ama bir iki sivilcenin içi beyazlaşmış.

bugün 5. günüm

hemen hemen hemen olsun bitsin istiyorum. Hafiften etkisini gösterdi sanırım yada yanında kullandığım krem sebebiyle yüzüm kurudu ,sivilcelerim daha da belirgin oldu. Ama umrumda değil sonunun güzelliğini düşününce hergün daha mutlu uyanıyorum

Yalnız cildime makyaj yapmasamda bütün gün dışarda olduğum için cildimi temizlemek için tonik tarzı bir şeye ihtiyacım var o yüzden de bioderma sensibio h2o almayı düşünüyorum. Bu dönemde kullanan olduysa tecrübelerini yazarsa sevinirim.

12. gün
bugün cildimin 12 gün önceki haline baktım farkında değilim ama kötüleşmiş sanıyorum kusmaya erken başladı olsun şuan beni rahatsız eden bir şey yok ben zaten o halde yaşıyordum.
Dudaklarım artık kurumaya başladı soyuluyor onun ötesinde koskoca bir uçuk oluştu. uçuğun tabiki ilaçla alakalı yok o davetsiz misafir oldu
Fondoten ,pudra gibi şeyler sürmüyorum çok özel bir şey olmazsa sürmeyi de düşünmüyorum. Günlük temizliğimi bioderma sensibio h2o ile yapıyorum.

Dudaklarım içinde blistex medplus 'uma yarın kavuşuyorum, arkadaşım almışta benim için

Merhaba biblosurat, bende eski üyelerdenim. Uzun zaman bakamamıştım siteye, bende iki gün önce cilt doktoruna gittim. Banada roucoutane önerdi. Kan tahlili yaptık. Ama hava şartları nedeniyle sonuçları götürmedim daha. Herhalde sonuçlara göre bakıp reçete yazıcak. Ben daha önce bu ilacı kullandım. O zaman 20 li yaşlardaydım. Hiç bir yan etkisini görmedim. Sadece dudaklarım aşırı kuruyordu. Netrogene dudak kremi sürüyordum sık sık. Bu kadar çok yan etkisi olduğunu da bilmiyordum. Şimdi 41 yaşındayım açıkcası korkuyorum yan etkilerden. Ama doktora kafama takılanları sorucam. Bende başlamayı düşünüyorum. Burdan takipleşe bilir. Birbirimizle paylaşa biliriz. Bende gelişmeleri yazıcam. Kafamıza takılan şeyleri paylaşırsak sevinirim. Umarım çok güzel oluruz. Iyi düşün iyi ol. :)

Selam :) Ben roacuttane savaşının 3. Ayindayim.. Kusma dönemini bitirdigimi düşünüyorum çünkü cildim tamamen kurudu cok cok nadir sivilce çıkıyor. Öncelikle ilk 2 ayim tam bir faciaydi. Istambulda okudugum icin ailemden uzagim ara tatil icin memleketime gitmem gerekiyodu ve ben cok istememe ragmen gitmek istemiyodum. O halde beni gormeleri kabustu ve ben o kabusu yasadim. Pudra surerek kapiyorum sürekli ama aksine daha cok belirginlesiyor. Sunu da söylemeden gecemicem . Pudra, fondoten gibi kapaticilar sivilceleri daha cok belirginlestiriyor. lekeler uzerinde tabi ki etkili neyse. Ailem beni tamda kusma doneminin en siddetli anında gördü ve tepkileri "yüzüne ne yaptin sen?" Kisa bir soktan sonra alistilar. Kimseyi gormek istemiyordum hic kimseyi. 1 ay boyunca eve tıkılıp kaldım. Aksine düğünler basladi o zamana kadar sivilceler yavas yavas sonmeye baslamisti da kapaticalar sayesinde atlattim.. Suan 3. Ayim bitmek üzere sivilce yok denecek kadar az. Lekelerle savastayim. Ilaca devam pes etmek yok. Ilaci asla kesmeyin sonucunu dusunun..

Tekrar Merhaba, bugün tahlillerimi doktora götürdüm. Doktor bana 20mg sabah akşam kullan. Sonraları sabah öğlen akşam kullanabilirsin dedi. Biraz kafam karıştı çok değil mi dedim. Hayır çok değil bak bakalım kendini kötü hissetmezsen herşey yolunda giderse günde üçkereye çıkar. Çabuk geçsinler dedi. Onun yanında temizleyici süt, güneş koruyucu birde nemlendirici yazdı. İlacı aldım eczaneden. Ama diğerleri her eczanede yokmuş. Yarın onlarada bakıcam. Bu akşamdan itibaren bende başlıcam. Hayırlı olsun bakalım:) bende gelişmeleri yazıcam :) iyi düşün iyi ol :)

Yani gunde 60 mg mi kullaniyosunuz ? Boyunuz ve kilonuz kac

Yani gunde 60 mg mi kullaniyosunuz ? Boyunuz ve kilonuz kac

Hayır henüz 60 mg kullanmıyorum. Doktor önce sabah akşam 20mg den başla kendini kötü hissetmezsen sabah, öğlen, akşam içebilirsin dedi. Bu gün beşinci gün sadece burun kuruluğu biraz başladı. Onun için bepanthen felan sürüyorum burun içine. Boyum 160 kilom 64 . Kullanma talimatında duruma göre 60 kilo ve üzeri günlük toplam 60 mg alabilir yazıyor. Biraz daha bekleyip 60 mg. Çıkarmak istiyorum.

merhaba 40 gün,

uzun süredir uğrayamadım 1 ayın sonunda tahlillerimi yaptırıp tekrar doktora gittim hafif bir kolestrol yükselmesinden başka bir şey yok. Çok az mg'la başlamama rağmen kolestrolüm 200'ün üstüne çıktı önümüzdeki ay bununla alakalı sorun yaşarım gibi görünüyor.

kontrolden sonra dozu günde 20mg'a çıkarttık. Aynı şekilde yine azitron 500mg (3 gün) verdi ve benzamycin sürmeye devam et dedi. (benzamycin'i çok düzgün kullandığım söylenemez)

Dudak kuruluğu dışında yan etkisi yok diyebilirim onu da blistex lip relief ile hallediyorum. Henüz bir yerim kanamıyor

henüz bir etki göremedim sivilcelerim aynı şekilde birer ikişer çıkıp sönüyor umarım kusma dönemini böyle atlatabilirim

arkadaşlar ben de kullanıyorum bu ilacı 1 buçuk aydır.10 mg çok az hiç yan etkisi olmaz bile benimkinin yanında diye düşünüyorum :) yüzümün soyulması dudaklarımın çatlaması falan beni çok etkilemiyor açıkçası umrumda değiller,saçlarım dökülmedi henüz ona şükrediyorum hattyağlı saçlarım artık kupkuru,3 gün yıkamasam tertemiz duruyorlar, bana roacutanın tek kötü yan etkisi kabızlık oldu.bağırsak mukozalarım kurudu, tuvalete çıkarken çok canım acıyor basur olmaktan korkuyorum, katı yiyeceklerden kaçıyorum,su içiyorum ama yine de makattaki kuruluk gitmiyor,böyle canım acımaya devam ederse ilacı bırakmak zorunda kalıcam çünkü dayanılmaz bir acı. doktora söyledim krem verdi ama pek işe yaradığı yok buna çözüm bulmak istiyorum öneriniz var mı acaba??

Sanıyorum sık sık gelemeyeceğim anlatmak için ama en azından ayda bir gelip gelişmeleri yazmak istiyorum

Son kontrolden sonra (20 gün önce) dozumu 30 mg'a çıkarttık. 30 mg ile birlikte dudak kurulukları arttı. Mesela dün dışarı çıkarken dudak kremimi unutmuştum ve anladım ki o benim hep yanımda olmalıymış Henüz kanayacak seviyede değil ama ciddi bir kuruluk var. Bunun dışında vucudum çok kurudu ama hiç krem sürmediğim için olabilir sadece hapa bağlı bir sonuç olduğunu sanmıyorum.

kusma dönemim hala olmadı diyebilirim geçen gün yanağımda çıkan sivilce isimli yaratığı saymazsak kendisi bağımsızlığını ilan etmişti

veee ilacın ilk olumlu sonucunu açıklıyorum Geçen gün tesadüf fark ettim siyah noktalarım artık yok burnumun üzeri tertemiz

bakalım 10 gün sonra yine doktora gitmem gerekiyor dozumu arttırır mı neler olur izlemede kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…