• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Riskli gebelik ve kimsesizlik

Ne kadar iyi insansın asıl sana maşallahhhh.. Ankara’da 8 yılım geçti.. Ortaokul, Liseyi Ankara’da okudum.. Ama şuan Bursa’da yaşıyorum Bursalıyım.. Tavsiyen için çok ama çok teşekkür ederim.. Çalışmıyor olsaydım kesin giderdim..
Hamile kalınca bana yaz olur mu? Bursa da da vardır iyi merkez. Değiştir mutlaka tebdili mekanda ferahlık vardır. Minik tavsiye her zaman doçentker çok ilgilidir. Ben ahmet hocaya başladığımda kendisi yard.doçentti😁(o yıllar yard. Doçentlik vardı)

Önce sizin sağlığınız sonra bebeğiniz en son da annenizin soğukluğu boşverin kafanızı boşaltın da düşünmeyin bebeğinizi düşünün nasıl güzel anne olurum düşünün bebeğinizi nasıl seveceğinizi düşünün yüzünü kokusunu hayal edin negatif olumsuz duyguları aklınızdan çıkarın olumsuz şeylere takılı kalmayın size değer vermeyene sizde hakettiği değeri verin bütün güzellikleri bebeğinize verin

Altı Aydır evde izole sadece eşini görerek riskli bir gebelik geçiren biri olarak sizi çok iyi anlıyorum :( eşlerimiz tabiki en önce yanımızda olmasını istediklerimiz ama anne maneviyatı da başka bişey insan arıyor annesi bişey olmayacak desin mesela bir kahve içsin yanında iki sohbet etsin filan . Ama olmayınca olmuyor bebeğinize odaklanın lütfen bu günler geçince siz de bir anne olacaksınız ve kendi anneliğiniz kendiniz yaratacaksınız bunlar belki de sizi daha da iyi bir anne yapacak kimbilir.zor günler ama geçecek 🙏🏼

Süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim. Lekelenme kanamaya çevirdi ama aşırı bir kanama değildi. Ağrılarım da vardı. Daha önce düşük yaptığım için hastaneye gittim ilaç verdiler. Çok şükür dış gebelik değilmiş. Sürekli yatmam gerekiyormus, ayağa kalkma dedi doktor. Buraya kadar bir şey yok aslında.
Ama ev işlerini iki gündür yapamadım. Eşim yapmaya çalışıyor ama o da market işi, kendi işi derken ev işlerini yapamadı. Anneme söyledim 1 buçuk hafta gelir misin anne durum riskliymis dedim. Annem emekli, babam da emekli. Ev yaptırıyorlar onu öne sürdüler. Gelemem yakin olsak gelirdim dedi. 2 saat mesafede oturuyor. Zaten diger 2 düşükte de hastanede yatmıştım annem bana ihtiyacın var mı diye sormuştu. Gelmeme gerek var mı demişti. Ben de yok demistim ne diyeyim. Kimsemiz olmadığı için de refakatcim olmamıştı. Ameliyattan çıkıp kendim giyinmiştim. Giyinirim sorun değil ama insan çocuğunu neden yalnız bırakır.
Durum şuan riskli olduğu için eşim de işe gittiği için bana yoldaş olacak birine ihtiyacım vardı. Yoksa sadece yemek için istemiyorum. Yemegi disaridan da söylerim. Annemin böyle bana karşı yarım ağız olması çok üzüyor beni. Eşim elinden geleni yapıyor ama annenin yeri ayrı. Ameliyat olduğumda bile eşim hastane önünde bekledi. Yemek almış getirdi hemen. Annemi aramış annem eşime sen varsın gelmeme gerek var mı demiş:KK43: Ben çok mu takıyorum acaba? Annemi böyle mi kabul etsem yoksa kendisi ile mi konuşsam? Konuşsam da bir şey değişmeyecek gibi geliyor. Annemin bu tavrı cümleleri normal mi sizce? Ben abartıyor olabilir miyim?
Ben böyle anneleri anlamıyorum.Benim annem gelme desem bile gelir dayanamaz.Ah canım eşin sana destek oluyormuş boşver

Süpriz bir şekilde hamile olduğumu öğrendim. Lekelenme kanamaya çevirdi ama aşırı bir kanama değildi. Ağrılarım da vardı. Daha önce düşük yaptığım için hastaneye gittim ilaç verdiler. Çok şükür dış gebelik değilmiş. Sürekli yatmam gerekiyormus, ayağa kalkma dedi doktor. Buraya kadar bir şey yok aslında.
Ama ev işlerini iki gündür yapamadım. Eşim yapmaya çalışıyor ama o da market işi, kendi işi derken ev işlerini yapamadı. Anneme söyledim 1 buçuk hafta gelir misin anne durum riskliymis dedim. Annem emekli, babam da emekli. Ev yaptırıyorlar onu öne sürdüler. Gelemem yakin olsak gelirdim dedi. 2 saat mesafede oturuyor. Zaten diger 2 düşükte de hastanede yatmıştım annem bana ihtiyacın var mı diye sormuştu. Gelmeme gerek var mı demişti. Ben de yok demistim ne diyeyim. Kimsemiz olmadığı için de refakatcim olmamıştı. Ameliyattan çıkıp kendim giyinmiştim. Giyinirim sorun değil ama insan çocuğunu neden yalnız bırakır.
Durum şuan riskli olduğu için eşim de işe gittiği için bana yoldaş olacak birine ihtiyacım vardı. Yoksa sadece yemek için istemiyorum. Yemegi disaridan da söylerim. Annemin böyle bana karşı yarım ağız olması çok üzüyor beni. Eşim elinden geleni yapıyor ama annenin yeri ayrı. Ameliyat olduğumda bile eşim hastane önünde bekledi. Yemek almış getirdi hemen. Annemi aramış annem eşime sen varsın gelmeme gerek var mı demiş:KK43: Ben çok mu takıyorum acaba? Annemi böyle mi kabul etsem yoksa kendisi ile mi konuşsam? Konuşsam da bir şey değişmeyecek gibi geliyor. Annemin bu tavrı cümleleri normal mi sizce? Ben abartıyor olabilir miyim?
Hayatta ve sağlıklı bir anneye sahip olmak ve gelmemesi çok üzücü.
2saat mesafe nedir ya nasıl bir buzdolabı öyle ?
Konuş kus nefretini içine atma bağır çağır. Ben de basliktan kimsesiz görünce anne baba ölmüş sandım.
Iliskiniz hep mi boyle soguktu anne babaniz sizi hiç öpüp sevmez koklamaz miydi cocukken sanki öyle gibi.

Bence haftaiçi en az 3 kez gelip sağlıklı yemekler yapacak, temizlik yapacak birini bulamaya çalışın. Hem logusayken de gelir o zaman da ihtiyacınız olacak.
Anneniz çok tuhaf bir insan. Benimki hayatta olsa koşa kosa gelirdi normali o zaten

üzülmeyın benım de annem boyle yanı bazı annelerın annelık duygusu pek baskın olmuyor
4 amelıyat gecırdım hangısınde annem vardı sorun bakalım :KK70: bır arka sokagımda oturuyordu ne temızlıgı ne ev tasıması hatta dugunumde nişanımda bıle sabah cıktı taaa aksama kadar yok mısafırlerle bırlıkte geldı eve :KK70: ben tek basıma kostur kostur kostur :KK70:

ödü kopar yardımına ıhtıyacım olur da bırsey ısterım dıye ...

benımde esım ve babam sagolsun rısklı hamıleydım evde basımda babam beklemıstı dogum yaptıgımda babam yardımıma gelmıstı esım cok yardımcı olmustu bana haklarını odeyemem

sızın de esınız yardımcı oluyormus sagolsun ... sız sıze yetersınız hıııııcccc uzulmeyın beklemeyın ve arayıp da ıstemeyın . onu boyle kabul edın hıc uzulmeyın . saglıkla kucagınıza alın ınsallah

Aynı benım annem.
2 saat uzağı yine anlarım
Bnmki yürüyerek 10 dk uzaklıkta oturuyor..
Yenidoğum yaptım, valla yaptıklarını anlatmaya mecalim yok.
Boşver, konuşsan da değişmez,evini yaptırsın güle güle otursun.
Bugünlerin yarınları var, unutuyorlar..

Sana Kocaman sarılıyorum burdan.. Aynı şehirde olsaydık kesinlikle seve seve yardımcı olurdum kuzum.. Kendim olamıyorum ya kimin hamile olduğunu öğrensem içim coşuyor, kıyamıyorum.. Rabbim şifa ve rahatlık versin inşallah 🙏🙏

Allah razı olsun öyle mutlu ettiniz ki beni. Allah size de tez zamanda sağlıklı evlatlar nasip etsin insallah sağlıklı gebelik geçirmeyi nasip etsin. Rabbim kalbinizin mükafatını versin 🤲

Merhaba 27 haftalık erken doğum yaptım beş ay önce hersey iyi giderken birden bşr sabah suyum geldi bebeğim hayatta değil neyse ben de çalışıyordum o dönem bir saat yol gidiyordum sabahları annem tek basına bşr ilçede idi annem Yalnız kalmasın beni her gün görsün diye devam ettim ama kusma halsizlik zor bir hamilelikti buna rağmen annemi çok düşünüyordum eşimle aramızda her zaman tartışma konusu olur bu durum çok üzdün çok yıprattın da böyle oldu gibi imalar bile var neyse anneme gelelim elinden birsey gelmez geçmişte yaşadığı acıları daima gündem de ben zamanın da böyle cektim söyle üzüldüm gibi doğum yaptım mesela o üzülmesin diye demedim bebeğim vefat edince söyledim acımı içime attım o kadar olağan bşr durum gibi anlattım ki orda bile kendim yüklendim acıyı hiç bir zaman annemin yemek yaptığını temizlik yaptığını görmedim üstelik çok da huysuz ama annem işte sözün bittiği yer diyeceğim şu ki senin ki en azından sormuş benim annem de o bile yok ama alınmıyorum küsmüyorum o da öyle diyip geçmekten başla çarem yok bşr sonraki hamileliğim muhtemelen Rahime dikiş atılarak geçecek İnan ki annem gelir de bakar diyemiyorum kim bakar onu da bilmiyorum allah kimseyi kimseye düşürmesin senin de allah yardımcın olsun

Hamile kalınca bana yaz olur mu? Bursa da da vardır iyi merkez. Değiştir mutlaka tebdili mekanda ferahlık vardır. Minik tavsiye her zaman doçentker çok ilgilidir. Ben ahmet hocaya başladığımda kendisi yard.doçentti😁(o yıllar yard. Doçentlik vardı)

Rabbim böylesine güzel olan mucizeyi bir gün bahşederse mutlaka yazacağım sana canım.. Yazdıklarınla beni o kadar mutlu ettin ki Rabbim senden razı olsun 🙏🙏

Back
X