Ria takılırken yaşanan olay

Ben devlet hastanelerine güvenirim aslında. Çok daha dikkatli olduklarına ve daha basarili olduklarını düşünmüşümdür hep. Belki de bi kardeşim doktor olduğu içindir ne aşamalardan geçtiklerini görebiliyorum. Ama bu durum kafamı çok karıştırdı. Bazen de herkes de kullanırlar prezervatif bi kere unutmuşlarsa belki de temizdir diyorum. Bilemiyorum ya canım sıkılıyor düşündükçe...

Yok gibi gelmişti. Tekrar edeyim yine, adet zamanımdi ve kanlı halini gördüm ve yok gibiydi. Bi afalladım ama birşey diyemedim o an. Sonra sonra dank etti. Sonuçta prezervatif olsa direk çıkarıp atarlardı kanın yokolusunu izlerdim. Ama olmadı öyle birşey.
İnsallah unutulmamistir.

Tekrar gidip doktora sorma şansin yok mu? Ben de herzaman prezervatifle muayene oldum. Bence tekrar git sor icin rahat etsin, ihmal etme, sonra bir sıkıntı olursa onu yasayacak olan sensin...

Bende 12 gün önce özel bir üniversite de taktirdim bende prezervatif taktigini görmedim zaten yoktu da ama vajina ya giren alet plastik gibi duruyor du . Bende sonradan düşündüm daha önce başka hastanedeki muayene de takmislardi şimdi neden takmadilar diye sonradan aklıma geldi. O an spirali taktirma gerginliği o catala cikma gerginliği vardı hiç bir şey dusunemedin.ama söyle bir şey de var önceden doktorun asistanı muayene sedyesini ve ultrasonu hazirladi belki o sırada tek kullanımlık aleti takmistir.oylede olabilir.

bnde 4 ay once taktirdim ama cikarttrdim kanamam vardi takarken sanirim siliyorlar ultrason aletini bnde devlette taktrdim ama ultrason aletlerini temzliyorlar skma canini yani temizdir ben taktrirkende ultrason aletine prezrvatf takmamslardi cikarttrdim enfeksiyonum falan yok cok sukur ama ria cok tehlikeli enfeksiyon kaptgin zaman butun rahime yumurtaliklra bile ulasiyo enfeksiyon bnce baska bir kornma yontemi bul knu sahbi

Bende 12 gün önce özel bir üniversite de taktirdim bende prezervatif taktigini görmedim zaten yoktu da ama vajina ya giren alet plastik gibi duruyor du . Bende sonradan düşündüm daha önce başka hastanedeki muayene de takmislardi şimdi neden takmadilar diye sonradan aklıma geldi. O an spirali taktirma gerginliği o catala cikma gerginliği vardı hiç bir şey dusunemedin.ama söyle bir şey de var önceden doktorun asistanı muayene sedyesini ve ultrasonu hazirladi belki o sırada tek kullanımlık aleti takmistir.oylede olabilir.

Aynen o hislerle soramadım zaten. Benim gittiğimde de bizden önce hemşire girmişti içeri. Zaten hemşire ve doktor varlardı. Belki de dediginiz gibidir.

bnde 4 ay once taktirdim ama cikarttrdim kanamam vardi takarken sanirim siliyorlar ultrason aletini bnde devlette taktrdim ama ultrason aletlerini temzliyorlar skma canini yani temizdir ben taktrirkende ultrason aletine prezrvatf takmamslardi cikarttrdim enfeksiyonum falan yok cok sukur ama ria cok tehlikeli enfeksiyon kaptgin zaman butun rahime yumurtaliklra bile ulasiyo enfeksiyon bnce baska bir kornma yontemi bul knu sahbi

Bu iki yorum çok iyi geldi. tesekkurler hanımlar. Spiral kullanılırken akıntının renk ve kokusuna çok dikkat etmek gerek haklisiniz. Ama dediginiz durum çok ilerlemiş bir enfeksiyon için geçerli olabilir. Allah kimseye de yasatmasin öyle durumlar. Benim özel yaşantıma en uygun korunma yönteminin bu olduğuna karar verdim. Belki ilerde başka yöntemler de düşünebilirim. Teşekkürler.

Benim de geçenlerde bir arkadaşımın başına gelmişti. Vajinal ultrason cihazına prezervatif gibi bişey takıyorlar normalde. O yoktu dedi. Cikardiktan sonra fark etmis. Sonr dezeklnfekte ediyomusunuz gibi bisey sormus. Doktor evet demis. Ama tatmin olmamisti. O da çok endiselenmisti. Ben de sen fark etmemişsindir falan dedim. Ama bu başlığı da görünce emin olamadım çünkü. O prezervatifi doktor değil yanında çalışan takıyordur. Doktor da dikkatli değilse veya laf dinletemeyen bir tipse böyle bişey olabilir mi acaba? Doktor olan veya kadın doğum hemşiresi biri bir yorum yapsa da biz de öğrenşek.

Hadi ya cok kötü bi durum. Caba dr el cabukluguyla cikartip atmis olabikir mi

Iyi de de biz şu anda ne diyebiliriz ki? Muayene olmadan bakmanız ve sormanız gerekirdi.

Öyle bir aletin de sonradan dezenfekte edilebileceğini sanmıyorum. Elektronik birşey sonuçta, alkole batıracak hali yok. Üstünden silmeye de gider mi bütün enfeksiyon ve mikroplar

konu sahibine teşekkürler, böylece bizlerin de dikkatini çekmiş oldu konuya. bence ne olursa olsun prezervatif takmaları gerek. neye göre ve nasıl temizledikleri belli değil. hastanelere pek güvenemiyorum.

siz yine de endişelenmemeye çalışın, olmadı o hastaneye gidip bir sorun derim.

Merhaba hanimlar
Geçen ay devlet hastanesinde ria taktırdım. Sonrasında alttan ultrasonla muayene yaptılar.o aleti çıkardıkları da normalde olmasi gerektiğine inandığım prezervatif takılmamıştı. Sizce bu normal mi biraz tedirgin oldum. Sonuçta umumi birşey. Epey canım sıkıldı.
Bu konu da bilgisi olan var mi?

Açıklama1: ria:rahim ici araç. Spiral. Doğum kontrol yöntemlerinden biri.

Aciklama2: ria takıldıktan sonra ultrason cihazıyla vajinal muayene yapıldı. Vajinal muayene sırasında kullanılan cihaza prezervatif takıyordu önceki gittiğim doktorlarım. Bu defa cihaza prezervatif takınmamıştı. Genel kullanılan birşey sanıyorum o. Bu yüzden garipsedim. Bilgisi olan var mi diye soruyorum.
Bende ria taktırmayı düşünüyorum o yüzden hemen başlığa atladım ama beni ayfınlatacak bişey yokmuş:KK37:
Prezervatif olayına gelince bende daha önce vajinal ultrason çektirdim ve başlıkda muhakkak prezervatif vardı keşke bu durumu doktora söyleseydiniz mikrop kapabilirsiniz:KK69:

Yok gibi gelmişti. Tekrar edeyim yine, adet zamanımdi ve kanlı halini gördüm ve yok gibiydi. Bi afalladım ama birşey diyemedim o an. Sonra sonra dank etti. Sonuçta prezervatif olsa direk çıkarıp atarlardı kanın yokolusunu izlerdim. Ama olmadı öyle birşey.
ultrason aleti kanlıydı diyorsunuz hadi sizi geçtim size kullanılırken temiz olduğunu varsayarsak ama sizden sonra o aletin kullanılacağı hastayı düşündüm bir an dezenfekte edilmesi de pek işe yaramaz..bu başlıklar sterilizasyona giriyor mu acaba..size prezervatifsiz kullanıp sonrasında sterilizasyona yollamış olabilirler mi ki.kendimde hekimim ve bir doktor öyle bir duyarsızlık yapmaz..bence içiniz rahat olsun mutlaka vardır bir açıklaması..ha tabii devlet hastanesinin işleri prezervatif bittiyse alım yapılmadıysa doktor da prezervatifsiz dezenfektanla silerek kullanmaya mecbur kalmış olabilir..kafamda deli sorular..lütfen öğrenince burdan yazın bize..

Arkadasım bende taktrcam da. Emziriyo musun ? Bi de devlette takılanı sen mı alıosun onlar kendılerı mı takıyor. Kalıte farkı dıe bişey varmışş . Bizide aydınlatsan.

Merhaba hanimlar
Geçen ay devlet hastanesinde ria taktırdım. Sonrasında alttan ultrasonla muayene yaptılar.o aleti çıkardıkları da normalde olmasi gerektiğine inandığım prezervatif takılmamıştı. Sizce bu normal mi biraz tedirgin oldum. Sonuçta umumi birşey. Epey canım sıkıldı.
Bu konu da bilgisi olan var mi?

Açıklama1: ria:rahim ici araç. Spiral. Doğum kontrol yöntemlerinden biri.

Aciklama2: ria takıldıktan sonra ultrason cihazıyla vajinal muayene yapıldı. Vajinal muayene sırasında kullanılan cihaza prezervatif takıyordu önceki gittiğim doktorlarım. Bu defa cihaza prezervatif takınmamıştı. Genel kullanılan birşey sanıyorum o. Bu yüzden garipsedim. Bilgisi olan var mi diye soruyorum.
kontrol ettikleri seye prezrvatif takilmadigini soyluyorsunuz sanirim ??? evet ilginc normalde prezrvatif takiyrlr hijyen acisindan :KK12::63: unuttular desk nasil unutabilirlerki takmayi

Çok sorulduğu için edindiğim bilgiyi de paylaşmak istiyorum.
En yaygın kullanılan spiraller bakir ve hormonlu olanlar.
Hormonlu spiraller ilaç ,iğne kullanımına benziyor. Hormon salgıladığı için hamilelik gerçekleşmiyor. Adet ya olunmuyor ya da çok az olunuyor. Adet yoğunluğu fazla olan kadınlarda öneriliyor. Ama vücudun hormon dengesi tabiki değiştirilmiş oluyor.
Bakir spiraller döl yollarını kapattığı için gebelik gerçekleşmiyor. Hormon içermiyor. Adet yoğunluğunu ve süresini arttırıp ara kanama yapabiliyor.
Spiraller adet döneminde daha rahat takılıyor rahim ağzı biraz daha açıldığı için. spiral hissedilmiyor, takılırken ağrı değil ,garip bir his yaşanıyor ama 5 dk sürmüyor takılması. Devlet hastanesinde aile planlamaya gidip yaptırdım. Bakir spiral kullanıyorlar. Ben herhangi birşey götürmedim. Ayrıca bir ücrette ödemedim. Özeller de nasıl pek bilmiyorum.
Yazdıklarımın tamamı kişisel araştırma ve tecrübelerimdir.

Back