Ria takılırken yaşanan olay

emin misiniz? :110:
siz gormeden cope atmis olmasinlar prezervatifi?
cunku diger turlusu yani takmama ihtimalleri cok tedirgin edici

Prezervatif doluncamı çıkarıp atıyorlar
Ay bu ne ya niye anlatmıyor konu sahibi
Spiral takıldıktan sonra vajinal ultrason denilen.... Ultrason cihazının cabuk gibi olan ucuyla muayene yapılıyor... O ucla muayene yapılırken hijyen amaçlı o uca prezervatif takılır... Konu sahibi arkadas muayeneden sonra o başlıkta prezervatif görmemiş ve herkese kılıfsız(prezervatifsiz) mi kullanılıyor diye baya bir tedirgin olmuş haklı olarak... Bende bir sağlıkcı olarak o sekilde mümkün değil kullanmaları ama o başlığı daha vajenden cıkarırken kirlenmiş olan prezervatifinde direk el alışkanlığı ile atıldığını endişe etmemesini anlatmaya calıstım..

Spiral takıldıktan sonra vajinal ultrason denilen.... Ultrason cihazının cabuk gibi olan ucuyla muayene yapılıyor... O ucla muayene yapılırken hijyen amaçlı o uca prezervatif takılır... Konu sahibi arkadas muayeneden sonra o başlıkta prezervatif görmemiş ve herkese kılıfsız(prezervatifsiz) mi kullanılıyor diye baya bir tedirgin olmuş haklı olarak... Bende bir sağlıkcı olarak o sekilde mümkün değil kullanmaları ama o başlığı daha vajenden cıkarırken kirlenmiş olan prezervatifinde direk el alışkanlığı ile atıldığını endişe etmemesini anlatmaya calıstım..
Sağol Can'ım

Olmadıgına emin misiniz ? Keşke sorsaydınız normalde hasta gelmeden takıp hazırlanıyor.

Hayir takili olmasi gerekiyor neden ayni anda doktora sormadiniz. Acaba her seferinde dezenfekte mi ediliyor kucuk biyer miydi. Bende cok tedirgin olurdum :S

Ankaranin en büyük kadın doğum hastanelerinden biriydi canım. Sormama fırsat kalmadı çünkü öğle arasına girdiler alelacele yaptılar diyebilirdim.

O aletlerin artık tek kullanımlık olduğunu biliyorum. O nedenle içinize dert olmasın.

Umarım öyledir. Plastik gibi duruyordu malzemesi ama bilemiyorum. Ultrasonu iyice bi temizlemek lazim artik dediler benden sonra. Ay sinir oluyorum düşündükçe :(

emin misiniz? :110:
siz gormeden cope atmis olmasinlar prezervatifi?
cunku diger turlusu yani takmama ihtimalleri cok tedirgin edici

Yok eminim çünkü adet dönemimdi ve çok affedersiniz ama ultrason cihazı kanlıydı.

Bir önceki yorumda dediğim gibi atılmış bir prezervatif yoktu. Zaten prezervatif yoktu ya. :(

Ankaranin en büyük kadın doğum hastanelerinden biriydi canım. Sormama fırsat kalmadı çünkü öğle arasına girdiler alelacele yaptılar diyebilirdim.

Zubeyde hanim mi, Zekai tahir mi sikayet edin eminseniz hastalik var mikrop var insan hayati ucuz degil

Umarım öyledir. Plastik gibi duruyordu malzemesi ama bilemiyorum. Ultrasonu iyice bi temizlemek lazim artik dediler benden sonra. Ay sinir oluyorum düşündükçe :KK43:

Yok eminim çünkü adet dönemimdi ve çok affedersiniz ama ultrason cihazı kanlıydı.

Bir önceki yorumda dediğim gibi atılmış bir prezervatif yoktu. Zaten prezervatif yoktu ya. :KK43:

Zübeyde hanımdı. P.tesi gideceğim tekrar. Sorar eğer hata varsa hem şikayet eder hem de tahlil yaptiririm

images.jpg

Vajina açan bu adı spekulum

images (1).jpg

Aha bu da ultrason aleti konu sahibinin ucuna kondom takmadılar dediği

Eger rahimagzini muayene edilirken kullanilan spekulumdan bahsediyorsaniZ onlar artik tek kullanimlik zaten, ama yok kesinkes vajinal ultrasondan bahsediyorsaniz, şöyle bir durum oluşmuş olabilir,bazi hastalarda vajen kaslarinin etkisiyle ultrason iceri sokulurken kondom patlama,yirtilmayapabiliyor,bu durumda aletin ucunda kondom yok gibi gorunuyor patlayip iyice asagi dogru kaydigi icin,boyle durumlarda dezenfektanlarla prob dedigimiz o çubuk kisim iyice temizlenir,bu durum bir sorun teskil etmez.

Merhaba hanimlar
Geçen ay devlet hastanesinde ria taktırdım. Sonrasında alttan ultrasonla muayene yaptılar.o aleti çıkardıkları da normalde olmasi gerektiğine inandığım prezervatif takılmamıştı. Sizce bu normal mi biraz tedirgin oldum. Sonuçta umumi birşey. Epey canım sıkıldı.
Bu konu da bilgisi olan var mi?

Açıklama1: ria:rahim ici araç. Spiral. Doğum kontrol yöntemlerinden biri.

Aciklama2: ria takıldıktan sonra ultrason cihazıyla vajinal muayene yapıldı. Vajinal muayene sırasında kullanılan cihaza prezervatif takıyordu önceki gittiğim doktorlarım. Bu defa cihaza prezervatif takınmamıştı. Genel kullanılan birşey sanıyorum o. Bu yüzden garipsedim. Bilgisi olan var mi diye soruyorum.
Eğer muayene masasının altında çöp varsa aleti sizden çeker çekmez prezervatifi çıkarmışlardır. El pratikliğinden fark etmemişsinizdir. Zaten aleti çıkarıp sallayarak ( hastanın göz hizasına kadar kaldırarak )prezervatifi çıkarmak pek hijyenik değil, hızla çıkarılması gerekir ki ; hastadan geçmiş bir şey etrafa bulaşmasın. İçiniz rahat olsun, prezervatifsiz işlem yapılmaz.

Back