Rhonda Byrne-The Secret

• Konu Sahibi Konu Sahibi siluet
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

siluet

Ziyaretçi
'sır'diye bir kitap var bilmem duydunuzmu arkadaşlar.hani şu olumlu düşünmeyle ilgili kitaplardan.sormak istediğim sahip olmak istediğimiz şeyi sürekli düşünerek ve hayal ederek elde edebileceğinize inanıyormusunuz?gerçekten olumlu düşünerek istediğimiz şeyleri kendimize çekebileceğimiz bir çekim yasası varmı?

bu kitabı ben de duydum. Alıcam okuycam. Ama bu dediğin şeyden bahsediyorsa ben buna inanmıyorum. O zaman oturup yerimize mutlu olmayı düşünüp hayal edelim. Mümkünmü. Bence değil.

bu kitapta evrenin sırrının çekim yasası olduğu anlatılıyormuş.bir şeye inanır ve hayal ederseniz evrenin size istediğinizi vereceğini savunuyor.ben buna benzer 2 kitap okumuştum insanı etkiliyor ve mantıklı yanlarıda var aslında.mesela güne kötü başladığımızda aksiliklerin üst üste gelmesi.olumsuz düşünerek bunları üzerimize çekiyoruz galiba ne dersiniz?

kaderi bi kenara atamam ama geçmişini irdelersen eğer nekedar doğru olduğunu anlarsın.çok istediklerin olmamışsa eğer mutlaka olumsuz olacağını biliyordun...

Hayrı düşün,Allah hayır verir derler ya..Öyle işte..Ben okudum o kitabı.Filmini de seyrettim.Birçok açıdan mantıklı,ama bazı noktalarda çok dikkat etmek gerekiyor.Yoksa Allah muhafaza kendinizi tanrıcılık oynarken buluverirsiniz.Bu konuda çok kitap okudum.Vardığım sonuç şu:Koyununuzun otundan sandalınızın bağına kadar herşeyi Allah'tan isteyiniz hadis-i şerifi doğrultusunda,herşeyi Allah'tan isteyeceğiz ve kabul olacağına tüm kalbimizle inanacağız.Tabii bu istekler,başkalarının zararına olmayacak...Sevgiler....

Nil Gün hanımın yazdığı ÇEKİM YASASI'nı okudum.Bana yazdıkları bazı şeyler mantıklı geldi.Detaylı olarak yazılmış okuyun derim.

Yalnız şuna dikkat edin:Nil Gün,yaratıcı sizsiniz diyor kitabında.Bu yazarın diğer kitaplarını da okuduysanız,aynı üslubu görürsünüz.Ben Nil Gün'ün bütün kitaplarını okudum.AyrıcaÇekim Yasası kitabı,The Secret filminin birebir kopyası.Birçok cümle filmdeki cümlelerle tıpatıp aynı.Tamam,düşüncelerimiz,umutlarımız,temennilerimiz,özellikle pozitif düşünce geleceğimize yön vermede çok önemli yer tutar.Ama bütün bunlar,Yaradan'a sırt dönülerek yapılmaz.Bu çok hassas bir nokta...Unutmayalım:Günahların hepsi affolur;iki şey hariç;kul hakkı ve şirk...Şirk Allah'a ortak koşmak demektir.Şirkin en korkuncunun da gizli şirk olduğunu söyler Allah Rasulü.Yani farkına bile varmadan Allah'a ortak koşmak...Benim acizane fikrim:elbette okuyup istifade edeceğiz,ama her okuduğumuzu motomot kabul etmeyeceğiz.Akıl ,vicdan ve inanç süzgecinden geçireceğiz.Nil Gün'ün bazı önermeleri çok hoşuma gider benim.Uygularım da..Amaaa,bu konulardaki bakış açısına asla katılmam,katılamam..The Secret(Sır)kitabı,filmi bana çok şey öğretti;ama asla Yaradan'a kafa tutmam,tutamam..What The Bleep Do We Know filmilağanüstü etkileyici ve güzel bir film;ama bu tür film ve kitaplar,çok dikkatli ve ince eleyip sık dokunarak okunması gereken kitaplar.Piyasada çok güzel kişisel gelişim kitapları var.Hemen hepsini okuyup yararlı bölümlerini ayıklayıp uygulamaya çalışırım;ama inanç bazında çok dikkatli olmalı derim ben.Bunlar benim şahsi fikirlerim..Katılanlar da olacaktır,katılmayanlar da..Ama ben her durumda her ne kadar tanımasam da,hepinizi çok seviyorum....Bir de,eğer bu konulara meraklıysanız,benim hakikaten her alanında yararlandığım bir-iki kitap tavsiyem olacak:İstemenin Esrarı-Muhammed Bozdağ,yine Muhammed Bozdağ'danRuhsal Zeka...Herkese kucak dolusu sevgiler....

merhaba arkadaşlar,

The secret kerçekten düşünce gücü konusunda yazılmış kitaplar içinde iyi bir yapıt.Ben yıllardır bu tür kitapları okuyorum ve uyguluyorum.Olumlu düşündüğüm zamanlarda gerçekten harika bir hayatım oldu.Olumsuzluğa yenildiğimdeyse canımı her yönüyle acıtan bir hayatım oldu.
Zaten tüm dinlerde inanmanın ve şükretmenin önemi vurgulanır.Butür kitapların yazarlarının çoğunun yabancı olmasından ötürü içlerinde gizli bir hırıstiyanlık propagandası yapıldığıda gerçek.
Benim sizlere önerim bu kitabı okuyarak hayatınızda küçük denemeler yaparak sonucu görmeniz.
sevgilerimle

Dirimhan

Bende olumlu düşüncenin gücüne inananlardanım... Bunu Allah'a şirk koşmak olarak değerlendirmek doğru gelmiyor... Bir şeyi çok isterseniz o şey gerçekleşir... Elbette Allah'ın izniyle... !!

İstediğiniz birşeyin gerçekleşmesi için o şeyin önce Hayalini kurmalısınız... Sonra inanmalısınız... Eğer hayalini kurarsanız ve inanırsanız zaten o şey herneyse... elde etmek için sahip olmak için HAREKETE geçersiniz... işin özü budur benim kanımca... eğer gerçekleşmiyorsa ... bu üç şıktan birinı eksik yapıyorsunuz demektir... Ya hayalini kurmuyorsunuz... ya yüreğinizden inanmıyorsunuz...yada Harekete geçmiyorsunuz...

Bu kitabın adını bu gün bir arkadaşımdan duydum.. Alıp okuyacağım.. fikrimi yazarım okuduktan sonra:)

Hayır dile hayır olsun derler.Olumlu düşünce mutlaka olumlu sonuç verir.Tabi Allahtan istemek kaydıyla.Sır kitabını okumadım ama Muhammet Bozdağın, ''istemenin gücü ''ve'' ruhsal zeka'' adlı kitapları bu konularla alakalı en kısa zamanda okumanızı tavsiye ederim.

ben %100 düşünce gücü ve bilinçaltının gücü adlı kitapları okumuştum.zaten hepsinde temelde aynı şey anlatılıyor.ben okuyorum ama uygulayamıyorum.kitabı okuyunca bir hevesle başlasamda devam ettiremiyorum.olumsuz düşüncelerden kurtulamıyorum.pozitif düşünmeyi öğrenemedim birtürlü.

O sorun bende'de var :içelim:

Vallahi ben pozitif düşünürüm hep.Ama bu yapı meselesi herhalde.Çünkü ben bu kitapları okumadan önce de pozitif düşünürdüm.

Sürekli pozitif düşünmek gerçekten çok zordur.Ama doğru yöntemi bulunca,uygulaması daha kolay oluyor.Allah'a ve hayata güvenmek lazım.Amaçlarımızı,yapmak istediklerimizi veya sıkıntılarımızı yazmak çözümlerden biri.Böylece artı ve eksileri görüp değerlendirmek daha kolay oluyor.

böyle olumlu telkinlerle,çok isteyip,inanarak gerçeğe dönüşen hayalleriniz oldumu hiç?

Bu sırrın ne olduğunu söyleyemem.Tek söyleyebildiğim varolduğu."
(Alexander Graham Bell-Telefonun Mucidi)

Çağlar boyu nesilden nesile geçerken, bir çok insan ona göz dikti, onu gizledi, kaybetti, çaldı, büyük paralar karşılığı satın alanlar oldu. Tarihteki en önemli insanların bazıları yüzyıllar kadar eski olan "Sır"ra vakıf olmuşlardı. Eflatun, Galileo, Beethoven, Edison, Carnegie, Einstein ve diğer mucitler, bilim adamları ile büyük düşünürler "Sır"rı biliyorlardı; ve şimdi "Sır" dünyaya açıklanıyor.
"Sır"rı öğrendiğinizde, istediğiniz her şeyi elde etmeyi, yapmayı, ya da istediğiniz her şey olmayı da öğrenmiş olacak; asıl kimliğinizi bulacak ve hayatta sizi bekleyen gerçek ihtişamın ne olduğunu göreceksiniz.
Sizce dünya nüfusunun sadece %1'lik bir kısmını oluşturan bir kesimin tüm maddi gelirin %96'sına sahip olması bir tesadüf mü?
Olağanüstü bir servete sahip olmak ister misiniz?
Muhteşem bir malikanede yaşamak ister misiniz
Ömrünüz boyunca hiç sıkıntıya düşmeden bolluk, bereket içinde yaşamak ister misiniz?
Ruh eşinizi bulmak ya da huzurlu, mutlu bir evlilik yaşamak ister misiniz?
Peki kendinize sorun. Gerçekten ne, ama ne istersiniz?

Amaçlarınıza ulaşmak için bu kitabı kullanmaya başlayabilirsiniz. Yaşamınızdaki herhangi bir şey için bir cevap, bir rehber arıyorsanız, sorunuzu sorun, cevap alacağınıza inanın ve bu kitabı rastgele açın. Açılan sayfada aradığınız cevabı ve tavsiyeyi bulacaksınız.

"Sır tüm olmuşların, olanların ve olacakların cevabıdır."

(Ralph Waldo Emerson-Filozof)

evet canım bir kitapdan bahsediyorum ismide the secret türkçesi sır okumadıysanız tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…