Rezil oldum arkadaşıma :((

Sakin. Sakin.
Dini gerekçelerle alkol kullanmayan birisiyim. Arkadaşlarımdan biri böyle bir ürün getirse ve mesaj attıysa bana rezil olmuş olmaz. İnsanlık hali derim. (Yemiş olsam da üzülürüm ama bilerek olmadığı için sorun olmadığını bilirim.)
Ayrıca arkadaşların paylaştığı ürün ise o üründen haram bir madde olmaldığını biliyorum. Bi ara hep yerdim yoksa gümledik mi 🤪

Bugün arkadaşıma bebek görmeye gittim giderken marketten kurabiye aldım dış kabından kurabiyeler güzel görünüyordu içini göremedim. Neyse verdim filan eve gelince evdekilerede alsam mı diye düşündüm. Aynı kurabiyeye bakarken içinde çikolata likörü oldugunu gördüm arattım alkolmüş bu ve harammış. Şok oldum ve rezil oldum arkadaşım ve eşi namaz kılan dini bütün insanlar zaten bide bebegini emziriyor o kadar kötüyüm ki nasıl aldım bilmedigim şeyi diye kendime kızıyorummm. Tek temennim yemememiş olması. Ama açmıştır bakmıştır tadına illaki :KK43:((( yazdım şimdi yedin mi diye çok kötüyüm cidden şuan rezil oldum. kaç yıllık arkadaşım kötü bir imaj çizdim resmen yıllar geçsede unutulmaz çok kötüyüm :KK43:((((
arayıp izah etseydiniz buraya yazana kadar.

Bugün arkadaşıma bebek görmeye gittim giderken marketten kurabiye aldım dış kabından kurabiyeler güzel görünüyordu içini göremedim. Neyse verdim filan eve gelince evdekilerede alsam mı diye düşündüm. Aynı kurabiyeye bakarken içinde çikolata likörü oldugunu gördüm arattım alkolmüş bu ve harammış. Şok oldum ve rezil oldum arkadaşım ve eşi namaz kılan dini bütün insanlar zaten bide bebegini emziriyor o kadar kötüyüm ki nasıl aldım bilmedigim şeyi diye kendime kızıyorummm. Tek temennim yemememiş olması. Ama açmıştır bakmıştır tadına illaki :KK43:((( yazdım şimdi yedin mi diye çok kötüyüm cidden şuan rezil oldum. kaç yıllık arkadaşım kötü bir imaj çizdim resmen yıllar geçsede unutulmaz çok kötüyüm :KK43:((((
Hangi market? Hangi marka? 😄

Rezil olacak ne var bunda? Bilmeden olmuş bi şey, izah edersin, onlar da bu konuda hassassa yemez, olur biter. Allah biliyo sonuçta kasıtlı bi şey olmadığını, dini böyle korkularla doldurmayın lütfen.

Bugün arkadaşıma bebek görmeye gittim giderken marketten kurabiye aldım dış kabından kurabiyeler güzel görünüyordu içini göremedim. Neyse verdim filan eve gelince evdekilerede alsam mı diye düşündüm. Aynı kurabiyeye bakarken içinde çikolata likörü oldugunu gördüm arattım alkolmüş bu ve harammış. Şok oldum ve rezil oldum arkadaşım ve eşi namaz kılan dini bütün insanlar zaten bide bebegini emziriyor o kadar kötüyüm ki nasıl aldım bilmedigim şeyi diye kendime kızıyorummm. Tek temennim yemememiş olması. Ama açmıştır bakmıştır tadına illaki :(((( yazdım şimdi yedin mi diye çok kötüyüm cidden şuan rezil oldum. kaç yıllık arkadaşım kötü bir imaj çizdim resmen yıllar geçsede unutulmaz çok kötüyüm :(((((
Kac yıllık arkadasiniza kötü imaj çizme kısmı düşündürdü.

nesi imaj nesi kötü?
tek kötülük dünyada bu olsa keşke.
benim de aklıma ne geldi
eşime kolonya al gel demiştim bir keresinde
böyle süslü kolonyalardan olsun demiştim bayram arefesi seneler önce
adam gerçekten de gitmiş süslü bir kolonya şişesi almış gelmiş ,ama kolonya değil ,limon likörü imiş:)
bakmamış hiç şapşal :)
eve getirdiğinde üstüne ben de bakmamışım,bi açtım ki ALLhım sirkeden beter keskin bir koku,sonra okudum üstünü, küçük bir yazıyla limon likörü yazıyor:)
eşime dedimki gider ayak bizi alkolik de yapacaktın iyi mi:)
ne bileyim kolonya sandım aldım ,işyerinde alkol kullanan bir arkadşı vardı samimi, gitmiş ona vermiş hediye olarak:)
biz de alkol kullanmıyoruz ama son dakika köşeden döndük:)

Çikolata likörü ile likörlü çikolata farklı olduğunu öncelikle söyleyim.

ÇİKOLATA LİKÖRÜ (Chocolate Liquor)

Çikolata likörü (kakao likörü), katı veya yarı katı haldeki saf kakao kütlesidir. Fermente edilmiş, kurutulmuş, kavrulmuş ve kabuğundan ayrılmış kakao çekirdeğinden üretilir ve çikolata imalatında kullanılır.

Bazı şekerlemeler, içecekler ve çikolatalarda "kakao likörü" ya da "çikolata likörü" kullanılırken, bazı çikolatalarda ise alkollü içecekler arasında yer alan "likör" vardır.

Çikolata liköründeki likör ile alkollü içecek olan likörün hem yazılıışı hem de özellikleri farklıdır. Bir alkollü içecek olan "Liqueur-Likör" dinen haram, alkol içermeyen "Liquor-Çikolata Likörü" haram değildir.

Kaynak:Gimdes

Bugün arkadaşıma bebek görmeye gittim giderken marketten kurabiye aldım dış kabından kurabiyeler güzel görünüyordu içini göremedim. Neyse verdim filan eve gelince evdekilerede alsam mı diye düşündüm. Aynı kurabiyeye bakarken içinde çikolata likörü oldugunu gördüm arattım alkolmüş bu ve harammış. Şok oldum ve rezil oldum arkadaşım ve eşi namaz kılan dini bütün insanlar zaten bide bebegini emziriyor o kadar kötüyüm ki nasıl aldım bilmedigim şeyi diye kendime kızıyorummm. Tek temennim yemememiş olması. Ama açmıştır bakmıştır tadına illaki :KK43:((( yazdım şimdi yedin mi diye çok kötüyüm cidden şuan rezil oldum. kaç yıllık arkadaşım kötü bir imaj çizdim resmen yıllar geçsede unutulmaz

Hiç duymadım kurabiye içinde likör. Likorlu cikolata da oyle durduk yere kolayca bulunacak bir şey değil. Üzerinde yazar fiyatı da pahalı olur. Sacma sapan dalga geçmek için hikaye uydurduğunuz çok açık. Amacınız ne cidden ne gerek var böyle şeylere

Kaç senelik arkadaşınız bunu yanlışlıkla yaptığınızı anlamayacak kadarsa eski arkadaşınız olsun artık. Kasıtlı bir tutumunuz yok ki. Niye bu kadar dert ettiniz?

Bilmediğin birşeyden sorumlu olmazsın zaten. Yılların arkadasiymis rezil olunmaz öyle arkadaşa. Ama mesaj atmak yerine arasaymissin keşke hemen. Ben bi tek buna bozulurdum. E kızım arasaydin ya mesaj atana kadar derdim.

Back
X