Rezil oldum arkadaşıma :((

Likörlü çikolata çok severim. İşin haram helal kısmını bilmem ama eğer arkadaşınızı arayıp uyarırsanız bir problem olmaz.

Bugün arkadaşıma bebek görmeye gittim giderken marketten kurabiye aldım dış kabından kurabiyeler güzel görünüyordu içini göremedim. Neyse verdim filan eve gelince evdekilerede alsam mı diye düşündüm. Aynı kurabiyeye bakarken içinde çikolata likörü oldugunu gördüm arattım alkolmüş bu ve harammış. Şok oldum ve rezil oldum arkadaşım ve eşi namaz kılan dini bütün insanlar zaten bide bebegini emziriyor o kadar kötüyüm ki nasıl aldım bilmedigim şeyi diye kendime kızıyorummm. Tek temennim yemememiş olması. Ama açmıştır bakmıştır tadına illaki :KK43:((( yazdım şimdi yedin mi diye çok kötüyüm cidden şuan rezil oldum. kaç yıllık arkadaşım kötü bir imaj çizdim resmen yıllar geçsede unutulmaz çok kötüyüm :KK43:((((
Konu başlığını okuyunca arkadaşınızın yanındayken lastiği gevşeyen pantolonunuzun bir anda ayak bileklerinize kadar iniverdigi gibi bir senaryo canlandı gözümde 🙈🙈 şaka bir yana hassasiyetinizi anlıyorum ama kasıtlı yapılan bişey değil sonuçta arkadaşınıza farkında olmadan aldığınızı açıklayın

Siz bence o çikolatanın içindekiler bölümüne bir bakın. Markasını hatırlıyor musunuz?

Meyve sularında bile meyve değil aroma katıyorlar, likörlü çikolatada hiç alkol olmayabilir.

Buldum: Lambertz Exquisite cookie mix 200g / 7.05oz

Ingredients:
WHEAT FLOUR, sugar, vegetable fats (palm, coconut), cocoa mass, cocoa butter, BUTTER CREAM, rock candy, WHEAT STARCH, SWEET MILK POWDER, invert sugar syrup, MILK POWDER, low fat cocoa powder, FULL MILK POWDER, MILK SUGAR, dextrose, coconut flakes, natural flavor, emulsifiers: lecithins (contains SOYA), mono- and diglycerides of fatty acids; rapeseed oil, hazelnuts, powdered whole egg, salt, raising agents: sodium carbonates, diphosphates, ammonium carbonates; glucose syrup, puffed rice, coffee powder, FULL MILK POWDER, MILK MILK WHITE, CHICKEN DRY EY WHITE, LIQUID CHICKEN YEAST, color: beta-carotene. MAY CONTAIN OTHER NUTS, PEANUTS, LUPINE AND SESAME SEEDS.

Alkol likör göremedim bu üründe

İ
Bugün arkadaşıma bebek görmeye gittim giderken marketten kurabiye aldım dış kabından kurabiyeler güzel görünüyordu içini göremedim. Neyse verdim filan eve gelince evdekilerede alsam mı diye düşündüm. Aynı kurabiyeye bakarken içinde çikolata likörü oldugunu gördüm arattım alkolmüş bu ve harammış. Şok oldum ve rezil oldum arkadaşım ve eşi namaz kılan dini bütün insanlar zaten bide bebegini emziriyor o kadar kötüyüm ki nasıl aldım bilmedigim şeyi diye kendime kızıyorummm. Tek temennim yemememiş olması. Ama açmıştır bakmıştır tadına illaki :KK43:((( yazdım şimdi yedin mi diye çok kötüyüm cidden şuan rezil oldum. kaç yıllık arkadaşım kötü bir imaj çizdim resmen yıllar geçsede unutulmaz çok kötüyüm :KK43:((((
Üründen bağımsız olarak: insanlar böyle küçük hatalar yaptıklarında sizin gözünüzde rezil olurlar ve yıllarca unutmaz mısınız? Olaya yaklaşımınız gerçekten fazla dramatik. Kaç yıllık arkadaşlığınızda bir kutu kurabiye mi ifade ediyorsunuz sizce kendinizi. Neden körü imaj çizdiğinizi düşünüyorsunuz. Bu kadar abartacak bir durum yok ortada. Sorun sizin yaklaşımınız.

Üstünden zaman geçtiği için net hatırlayamıyorum, inşallah attığım tutar 🙄

Özütler likit olarak kullanıldığında Türkçe olarak likör diye de adlandırılıyor. Her likit alkolle çözdürülmüyor. Su bazlı da olabilir. İçki olan likörle gıdadaki likör aynı şey değil.

Aynı ürün BİM'de vs varsa muhtemelen alkol içermiyordur.

Ona gelene kadar da içindeki diğer maddeler de sağlıklı değil. Palm yağı, glukoz şurubu, soya ürünü var.

Konu başlığını okuyunca arkadaşınızın yanındayken lastiği gevşeyen pantolonunuzun bir anda ayak bileklerinize kadar iniverdigi gibi bir senaryo canlandı gözümde 🙈🙈 şaka bir yana hassasiyetinizi anlıyorum ama kasıtlı yapılan bişey değil sonuçta arkadaşınıza farkında olmadan aldığınızı açıklayın
Ayy ben bunu yaşadım birebir 🙈hem de 9 aylık hamileyken ve bir küçük ev aletleri mağazasında😅

Birşey olmaz.Yinede siz uyarın.

Bir biranın 50 lira üzerinde olduğu piyasada, çikolatalı ve alkollü kurabiyeyi 40 liraya aldığını düşünmek, gerçekten harika bir düşünce yapısı.
Kaldı ki, adını markasını yazıp, internette arattıktan sonra içindekilere bakmak ve "Lambertz Exquisite Çikolatalı Karışk Kurabiye 200 G içindekiler: Buğday unu, şeker(şeker pancarı, şeker kamışı), bitkisel yağlar (palm yağı, hindistancevizi yağı, kolza yağı), çikolata likörü, kakao yağı, tereyağı, kahverengi şeker, buğday nişastası, kurutulmuş peynir altı suyu, invert şeker şurubu, yağsız kuru süt, kakao tozu(alkali ile işlem görmüş), laktoz, dekstroz, hindistancevizi parçaları, doğal aroma verici: vanilya, emülgatör: soya lesitini(E322), fındık, kurutulmuş bütün yumurta, tuz, kabartıcılar (sodyum hidrojen karbonat(E500ii), disodyum difosfat(E450i), amonyum karbonat(E503)), glukoz şurubu(buğday,mısır), patlamış pirinç, kolza lesitini, yağ asitlerinin mono ve digliseritleri (E 471), kuru süt, kahve tozu, süt proteini, kurutulmuş yumurta akı, ayçiçeği lesitini, yumurta sarısı, renklendirici: beta karoten(E160a) Bitter çikolatada kakao kuru maddesi minimum %50?dir, Sütlü çikolatada kakao kuru maddesi minimum %30 dur" açıklamasını görmek bu kadar zor olmamalı! :işsiz:

likörlü kek yiyorum şuan😄bunda ne varki bişe olmaz,pişince alkol uçmuştur sadece aroması kalmıştır

Bu normal cikolata.
Likörlü olanların uzerinde kadeh falan oluyor zaten.
Arkadaşınıza yedin mi diye soracağınıza,eve giderken kendimize de almak için ,cikolatayı aldığım yere ugradım ve likörlü olduğunu farkettim kusura bakma bilmeden aldım deseydiniz ya konu sahibi. Rezil olunacak bir durum yok dikkatsizlik olmuş sadece.
Bize de küçükken yurtdışından getirirlerdi,ilk ağzıma attıgımda tükürmüştüm,sonra kenarından minicik kırıp icindeki likörü dökup çikolatasını yemiştim😉

Aldıgım bu
Bu alkollü değil ki.
Kurabiye bu alkol ne arasin içinde. Çikolata sanmıştım ben kurabiyeymiş. Olsa olsa cikolata likörü vardır içinde o da aroma arttırıcı falan gibi birşeydir.

Bu normal cikolata.
Likörlü olanların uzerinde kadeh falan oluyor zaten.
Arkadaşınıza yedin mi diye soracağınıza,eve giderken kendimize de almak için ,cikolatayı aldığım yere ugradım ve likörlü olduğunu farkettim kusura bakma bilmeden aldım deseydiniz ya konu sahibi. Rezil olunacak bir durum yok dikkatsizlik olmuş sadece.
Bize de küçükken yurtdışından getirirlerdi,ilk ağzıma attıgımda tükürmüştüm,sonra kenarından minicik kırıp icindeki likörü dökup çikolatasını yemiştim😉
Yok kendisi atti zaten kurabiyeymis
Icinde de cikolata likoru yaziyor ama alkol yok cikolata serbeti gibi birsey var

Gerçekten şaka olduğuna inanmak istiyorum..

Fetva vermek haddim değil ama siz bunu bilerek yapmadınız, o bunu bilerek yemedi. Niyetinizden eminsiniz. Herhangi bir kasıt yok.Öğrenince de haber verdiniz. Burda ben hiç bi sıkıntı göremedim. Rezil olmak bu değil ki! Marka ürün söylerseniz likör sevdalıları için hayıra bile geçebilirisiniz. 🥳

Back
X