• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

rezil gibi hissediyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi esl3ss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

esl3ss

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2024
27
1
1
25
eskiden hiç olmazdı ama son zamanlarda sürekli oluyor ve kafamdan hiç çıkmıyor. aslında utanç verici olmayan ama bana utanç verici gelen şeylerimi düşünüyorum sürekli aklıma geliyor. onlar aklıma gelmese bile sürekli içimde rezil biriymişim hissi var hani 2 3 gündür evden bile çıkmadım ama kendimi rezil ve utanç verici hissediyorum sanki insanlar bi yerde benle dalga geçiyormuş gibi. çok rezilim of bilmiyorum sürekli bağırıyorum evde bu düşüncelerim aklıma gelince kafayı yiyorum bağırıyorum kafama vuruyorum. napmalıyım neden oluyor bu?

Sürekli neye kime bağırıyorsunuz ? Kafanıza vurmak mecaz anlamdadır diye umuyorum ..

Konu hiç anlaşılmıyor ne yazık ki, daha açıklayıcı konuşsanız mesela utanç verici olan şeyler neler?
Utanç verici olan bişey olmasa bile öyleymişim gibi hissediyorum yani çok garip ama benliğim utanç verici ve rezil geliyor çıldıracak gibiyim kafamdan çıkmıyor.

Acilen bir psikiyatrise randevu alıp gidin.

eskiden hiç olmazdı ama son zamanlarda sürekli oluyor ve kafamdan hiç çıkmıyor. aslında utanç verici olmayan ama bana utanç verici gelen şeylerimi düşünüyorum sürekli aklıma geliyor. onlar aklıma gelmese bile sürekli içimde rezil biriymişim hissi var hani 2 3 gündür evden bile çıkmadım ama kendimi rezil ve utanç verici hissediyorum sanki insanlar bi yerde benle dalga geçiyormuş gibi. çok rezilim of bilmiyorum sürekli bağırıyorum evde bu düşüncelerim aklıma gelince kafayı yiyorum bağırıyorum kafama vuruyorum. napmalıyım neden oluyor bu?
Acilen tedavi olmalısınız.

Bir duş al, süslen püslen kendine en yakıştırdığın kıyafeti giy en güzel kokunu sür, saçını en sevdiğin şekilde yap. Git bir cafeye veya sevdiğin mekana en sevdiğin içececeği veya yemeği söyle. Gitmeden sevdiğin bir dergi al veya kitap tek oturmayı sevmiyorsan. Kendini mutlu et. İnsanlar hata yapabilir, hatalarından ders almak önemli. Her insan değerlidir sen de değerlisin. Ama değeri ilk önce sen kendine ver ki mutlu hisset.
Kendini yargılamak yerine kişisel gelişim kitapları oku, kendini anlamaya çalış. Eğer bu işte tek halledemezsen profesyonel destek al mutlaka.🌸
Her insanın ruhu yorulur, kendine haksızlık etme

Utanç verici olan bişey olmasa bile öyleymişim gibi hissediyorum yani çok garip ama benliğim utanç verici ve rezil geliyor çıldıracak gibiyim kafamdan çıkmıyor.
Çocukken bu şekilde yetiştirmiştir aileniz. Kötü hissettiren utandırarak öğretmeye çalışmışlardır. Mesela çocuk misafirlikte birşey döktü ailesi buna normal sorun yok demedi de ne kadar ayıp rezil oldun sakar vs denmiştir gibi. Yani bu hisler gerçek his değil de öğretilen his. Öyle anlarda iç sesinizle konusacaksınız neden utandın neden öyle hissettin vs . Teknikleri var bir psikoloğa ćalışıtsanız birkaç seansa halledebileceğiniz bir konu esasen

Anksiyete mi var sizde acaba? Ne zamandan beri böyle düşünüyorsunuz, sadece 2-3 gün mü yoksa uzun zamandır öyle mi ? Sizi tetikleyen bir şey mi oldu?

Süper egon cezalandırıyor seni. Bu duruma son vermeye bak. Sen rezil bi insan değilsin

Bir örnek verir misin ke dini rezil hissettiren

Anksiyete mi var sizde acaba? Ne zamandan beri böyle düşünüyorsunuz, sadece 2-3 gün mü yoksa uzun zamandır öyle mi ? Sizi tetikleyen bir şey mi oldu?
1 2 aydir boyle sanırım. ben bipolar teşhisliyim aslinda anksiyete icin de ilaclar kullanmistim ama bu konuda neyin tetiklediğini bilmiyorum. cevap icin tesekkurlerr

Back