Tatlı Tarifi Revani(Resimli)

hemen buaksama yapıcam dun aksa azerıkızından gene bı trıf denedım bolu usulu patates corbası annem babm cok begendı duygulandılar valla benı mutfakta gorunce:Dbugunde ılk revanımı denıcem tarıflerın pratık ve guven verıcı tsk ederım azerı kızı paylasmak cok gzel bısey yuregıne emegıne saglık umarım revanıyıde tututrum hayatımda ıılk tatlı yapısım olcak:) bıde bu malzemeler mıkserlemı carpılıcak ve koyma sırası onemlımııdır?serpet soguk olsa nolck bıde kac dk fırında durcak ay cok soru sordum:utangac:

Canim,bolu usulü corba benim degil,Mehay'in.O corbayi bende yaptim,cok güzel oldu gercekten.
Eveeet gelelim revaniyeeee.Tarifi benim verdigim gibi yaparsan tutturursun canim,niye tutturamiycan.Ilk denemende benim tarifini secmene cok sevindim.
Böyle kek kivaminda tarifler mikserle cirpilir.Tarifte de yazdigim gibi ilk önce yumurtalarla seker cirpilir,sonra diger malzemeler ve en sonda unla kabartma tozu.Yumurta disarida beklemis olacak.Yani direkt dolaptan alip yaparsan kabarmaz.VeeeeSerbet de revani de ilik olacak ki cok güzel ceksin icine.
160° decede pisir canim.

Kolay gelsin canim.Basarilar.:sm_cool:

Son düzenleme:
bak ıyıkı dedın ben yumurtaları dırek dolaptan cıkarıp kırardım ne bılem yenıenı baslıyorum:)bu ıslre sızlerın guzel pratık guvenlı tarıflerınden cesaret alıyorum ınsallah yuzmu karar cıkarmaz revanıyı cok sveerım senın tarıfını secmemmıı ılk hep senı ve mehay alayı takıpteyım dun bıde sey yaptım o senındde sanrıım fıırnda tavuk patates carlıston bıber annemler cok begendı ya:)dunku ıftar yeemklerı benden dı yanı annecgıım bırgun rahat ettı:) bıde forumdan aldım gene makarna kavurması dıe sen bılıyomsuun bunu yaptım onuda ama tadını pek begenemdık tekrar tskler ablacımm opuyorumnanaktan

haaa bırde yorumlarda bırı demıskı ırmıkle unu karıstırıp once sonra karısıma eklıyorum daha farklı oluyo demıs dogrumudr bı fark olurmu

ben yaptım güzel olduda şerbeti az geldi bazı yerleri kuruydu...ama ben her tarafına döktüm şerbeti..sen iki buçuk su bardağı yazmıştın ben beş su bardagıyla yaptım yinede az geldi yuvarlak borcamda yapmıştım..

ben yaptım güzel olduda şerbeti az geldi bazı yerleri kuruydu...ama ben her tarafına döktüm şerbeti..sen iki buçuk su bardağı yazmıştın ben beş su bardagıyla yaptım yinede az geldi yuvarlak borcamda yapmıştım..

Aslinda bu serbet yeterli tamamiyle ama $ok gecirdim.Sen 5 su bardagi yapmana ragmen azmi geldi???:1shok::1shok:Allah Allah.Anlayamadim ben bu isi vallahi canim yaa.

sımdı fırından cıkardım benımkıler bu resımlerdekı kadar kabarmadı ya ınce oldu nıe acaba:sinifsinif:bıde oyle hemen serbetını cekmedı

Nihayet bende bugün yapabildim azerikızı tadını bilemiyorum yarın misafirlerimle birlikte bakacağım şimdiden çok teşekkür ederim cnm.

*Dikdörtgen borcama döktüm kalınlığı bence gayet iyi oldu.
*Birşey dikkatimi çekti,piştikten sonra tepsiden kendi kendine ayrılarak küçüldü adeta sıkıştı acaba normal midir?
*Bir ikincisi şerbeti birkaç dak içinde çekiyor demişsin cnm ben şerbetini dökeli ortalama 45 dk oldu %40 nı falan çekti,senin tatlında hiç şerbet kalmıyor mu merak ettim,tepsinin boyutuyla da alakalı olabilir mi?
Sanırımçok soru sordum sadete geleyim lütfen aşağıya :)))))))
Sizlerinde görmesi açısından tırtıkladığım bir dilimin resmi işte buyrun;
cimg3412g.jpg
[/URL][/IMG]

cimg3413.jpg
[/URL][/IMG]

Son düzenleme:
Nihayet bende bugün yapabildim azerikızı tadını bilemiyorum yarın misafirlerimle birlikte bakacağım şimdiden çok teşekkür ederim cnm.

*Dikdörtgen borcama döktüm kalınlığı bence gayet iyi oldu.
*Birşey dikkatimi çekti,piştikten sonra tepsiden kendi kendine ayrılarak küçüldü adeta sıkıştı acaba normal midir?
*Bir ikincisi şerbeti birkaç dak içinde çekiyor demişsin cnm ben şerbetini dökeli ortalama 45 dk oldu %40 nı falan çekti,senin tatlında hiç şerbet kalmıyor mu merak ettim,tepsinin boyutuyla da alakalı olabilir mi?
Sanırımçok soru sordum sadete geleyim lütfen aşağıya :)))))))
Sizlerinde görmesi açısından tırtıkladığım bir dilimin resmi işte buyrun;
cimg3412g.jpg
[/URL][/IMG]

cimg3413.jpg
[/URL][/IMG]

Harika gözüküyorakannehir.Cok güzel olmusa benziyor.Ellerine saglik.

Normalde tepsode kücülmüyor,oldugu gibi kaliyor ve serbetide hizli cekiyor.Ve geriye hic serbet kalmiyor.Acaba ununu mu biraz fazla kaciyor.Bir dahakine unu yarim su bardagi koy istersen.Cünkü farkettimde Türkiye'nin unu buraninkinden daha kuvvetli.

Hımmmmmm tamam canım birde öyle deneyeyim bakalım tekrar teşekkür ederim

Dayanamadım tadına baktım gerçekten çok hafif olmuş hiç şerbetli gibi değil şiddetle tavsiye ederim.

Not:Ben içine limon kabuğu rendelediğim için hoş bir aroma vermiş :)

Son düzenleme:
resım nasıl ekledınız bende koycam benımkınınde once korktum kotu oldu sandım ama okadar lezzıtlı oldukı ılk revanım basarılıydı ts ederım azerı kzıı:D

Hımmmmmm tamam canım birde öyle deneyeyim bakalım tekrar teşekkür ederim

Dayanamadım tadına baktım gerçekten çok hafif olmuş hiç şerbetli gibi değil şiddetle tavsiye ederim.

Not:Ben içine limon kabuğu rendelediğim için hoş bir aroma vermiş :)

resım nasıl ekledınız bende koycam benımkınınde once korktum kotu oldu sandım ama okadar lezzıtlı oldukı ılk revanım basarılıydı ts ederım azerı kzıı:D

Afiyetler olsun ikinizede.Sevindim,begendiniz demek.delikafaduldenmisracim limon kabuguda olur,ceviz,hindistan cevizi vs.Bunlari icine attigin zamanda cok farkli tatlar yakaliyorsun.

Evrem'cim resim yüklemek böyle oluyor.Burayi olkursan anlarsin canikom
http://www.kadinlarkulubu.com/sik-sorulan-sorular-cevaplar/70065-foruma-avatara-resim-ekleme.html

Back
X