Tatlı Tarifi Revani(Resimli)

Bende bayramda yaptım bu tatlıyı kare borcamda hem sevdiğim gibi kabarık oldu lezzetide süperdi.Tarif için çok teşekürler.Yalnız bu sefer en büyük dikdörtgen borcamda yapmak istiyorum kabarması için malzemeleri yarım ölçümü artırmalıyım mesela kaç yumurta olmalı?un nekadar ve şurup için ölçüler ne olmalı?başka deneyen arkadaşlarda varsa yardımcı olursa sevinirim.

Herkesin ellerine sağlık....çook güzel gözüküyorlar.....Yanlız ben bişey sormak istiyorum Revaniyi dilimledikten sonra mı şerbeti döküyorsunuz......

azeri kızı resimden de anlaşılıyo ne kadar lezzetli olduğu ellerine sağlık tarifi aldım en kısa zamanda deniycem.

Bende bayramda yaptım bu tatlıyı kare borcamda hem sevdiğim gibi kabarık oldu lezzetide süperdi.Tarif için çok teşekürler.Yalnız bu sefer en büyük dikdörtgen borcamda yapmak istiyorum kabarması için malzemeleri yarım ölçümü artırmalıyım mesela kaç yumurta olmalı?un nekadar ve şurup için ölçüler ne olmalı?başka deneyen arkadaşlarda varsa yardımcı olursa sevinirim.

Begendigine cok sevindim canim.Ellerine saglik.

Bence önce 1,5 tarifle yap,yani dedigin gibi yarim arttir.Fotografta gördügün yarim arttirilmis tarif zaten.Tariften miktarlardan hic sasmadan arttir.Mesela 6 yumurta,1,5 su bardagi un,serbete 4 su bardagi su,3 su bardagi seker gibi.
Ama yaptiktan sonra sana kalin gelmezse o zaman iki kat tarifle yapmani öneririm.Kolay gelsin canim.

Herkesin ellerine sağlık....çook güzel gözüküyorlar.....Yanlız ben bişey sormak istiyorum Revaniyi dilimledikten sonra mı şerbeti döküyorsunuz......

Tesekkür ederiz canim.Revaniyi pisirdikten sonra ilit,sonra hic kesmeden serbeti dök.Iyice soguduktan sonra serbeti dök.Kolay gelsin canim.

Ablam kendi tarifinin üstüne tarif tanımazdı, ben onun tarifiyle kac defa denedim ama tutturamadım onun gibi Revaniyi.
Gecen bu tarifle yaptım ve inanamadım, o kadar güzel oldu ki ablamınki yanında halt yemis naniknanik (gerci onunkide bir harika oluyor ama yinede)

Azeri kızı cok tesekkürler canım, tarif defteri yapmak istiyordum kendime ilk bunu ekledim deftere, cok cok sagol emeklerine saglık :1hug:

:roflol::roflol:demek ablanin ki halt yemis.Cok güldüm canim.Allah iyiligini versin.Ne mutlu bana,tarif defterinin ilk acilisini benimle yaptin.Cok iyi bir ahci olman dilegiyle.......

dsci0193.jpg

benim revanim de böyle oldu. çok da güzel oldu bayıldı eşim.

canım muhtemelen seninkinin cevizleri dibe çökmüştür tutmasıda ondandır.bu vesile ile bende azerikızına sorayım cevizleri unlamamızmı gerekiyor üzümlü kekteki üzümler gibi.CADIARZU

ben bu mesajı görmemişim.. benimkinin dibinin tutması evde margarin yoktu... sıvıyağ yaptım o yüzden oldu sanıyorum... çünkü ayda 2 kez yapıyorum artık bu tatlıyı ve artık hiç dibi tutmuyo ve her yiyen tarifini alıp gidiyo... kaydirigubbakcemile2

Ellerinize sağlık.Herkes beğenmiş.Bende annemin gününe yapmak istiyorum.Bu tariften kaç kişilik çıkıyor.Nasıl bir tepsi kullanmalı.Annemin büyük ocaklı fırını var.Onun tepsisi uygun mudur? teşekkürler.

Ellerinize sağlık.Herkes beğenmiş.Bende annemin gününe yapmak istiyorum.Bu tariften kaç kişilik çıkıyor.Nasıl bir tepsi kullanmalı.Annemin büyük ocaklı fırını var.Onun tepsisi uygun mudur? teşekkürler.

Ben bunu yuvarlak borcama yapiyorum hep.Eger gününüz kalabaliksa [/B kat tariften yapin.Cünkü bir borcam yetmez canim.Kolay gelsin.

herkes çok beğenmiş bu tarifi.yorumlara bakarak yapıcam bende.ilk defa bilmiyorumkismile inş güzel olur.zemuszemus sağolasın tarif için opuyorumnanaktan yorum yazarım inş yapınca ayy inş güzel olur ya boshayallersmile

dün yapıcam demiştim ama yapamadım.bugün yaptım.görüntüsü güzel oldu kızarttım üstünüde... bilmiyorumkismile ama kabarmadı fazla mafoldumben dikdörtgen borcama yaptığım için olduğunu düşünüyorum.kare falan olsa daha güzel olurdu eminim.yada dikdörtgene yaptığım için ölçüyü artırmam mı gerekiyordu acaba fisfisfis okumuştum sanki öle bi mesaj.neyse artık oldu bi kere.tadına bakmadım henüz.ama güzel olduğunu düşünüyorum. alkisalkisalkis

canım ben midi fırının diksörtgen tepsisine yapıyorum.... kabarması da tadı da enfes oluyor...

canım ben midi fırının diksörtgen tepsisine yapıyorum.... kabarması da tadı da enfes oluyor...

Canim tesekkür ederim cevabin icin.Ben ne zamandir girememistim KK ya.

benimkinin de tadı güzel oldu eşim çok beğendi zemuszemus inş bi dahakine daha fazla kabarır. boshayallersmile

Eger benim bildigim büyük dikdörtgen borcamda yaptiysan ,evet kabarmaz.malzemeyi 1,5 artirman lazimdi.Artik bir dahakine.Ama tadinin güzel olduguna sevindim.

canim harika gorunuyor.tarifini bende denemek istiyorum ama ben bir kere yaptim revani.hamur oldu.hic begenmedim.puf noktasi nedir.kek sicak serbet sogukmu olacak.yoksa serbet soguk kek sicak mi olcaka.soylersen cok sevinirim

Back
X