Resim Yarışması Meselesi ...

kardeşim 10 yaşında aynısı oldu hangi kurum için bilmiyorum ama o da resim yarışmasına katılacaktı,aynı şekilde okuldan ailesiyle beraber resim yapan bir çocuğun resmi seçilmiş eve gelip ağlamıştı. Babam "yapacak bir şeyimiz yok hayatta böyle durumlar hep olacak sen kendin ondan daha iyi iş çıkardığını zaten biliyorsun" vs tarzında konuşmuştu.

ama veli toplantısında çocukların kendilerini geliştirmesi için kurslar,aktiviteler konuşulurken babam "iyi güzel çocukları aktivitelere teşvik edelim de veliler de duracağı yeri bilsin isim söylemeyeyim çocuk yarışmasına evden resim yapıp gönderen var kendi çocuğu için diğer çocukların psikolojisini alt üst eden var" demişti yanımda. hiç beklemiyordum ağzım açık kaldı.

Babamın bu tepkisinden sonra birkaç kişi daha çocuğunun bu duruma üzüldüğünü söylemişti. o veliler kim hiç bilmiyorum ama öğretmen sadece kem küm etmiş bir şey diyememişti. tabiki kardeşimin bu durumdan haberi yok,olsaydı eğer her haksızlığa uğradığında babama gelirdi.

Belki siz de böyle bir yol izleyebilirsiniz. yani çocukların yanında değil ama bunun kendi çocuğunuzun gelişimini kötü etkilediğine,sizin ona buradan da verecek bir ders bulduğunuza ama bunun haksızlık yoluyla yapılmaması gerektiğine dair bir konuşma bence yerinde olur.

Ayşe ye ya da annesine tepki vermeyin
kadın çocuk beceresinin gelişimi vs. umrunda olsa kendi yapmazdı

tepki verecekseniz öğretmene söyleyin
ben çocuğuma hiç yardım etmedim, Ayşe anne babasıyla yapmış ama onu seçmişsiniz
halbuki çizimlerde cetvel bile kullanılmış belliydi
deyip kısa konuşmayla üzüntünüzü belli edebilirisinz ama abartmadan çünkü bunlar çok çıkacak karşınıza

Merhaba,
2.sınıfa giden bir kızım var ve küçük yaşlardan beri resme karşı ilgisi ve yeteneği var. Geçen yıl öğretmeni de farketti ve Bilsem için başvuru yapmıştı, ancak okulun ihmalinden kaynaklanan bir sorun nedeniyle giremedi sınava. Bir de en yakın arkadaşı Ayşe var .Ayşe nin ise resim yeteneği yok,annesi de bahsetmişti daha önce, derdim resimle ilgili olduğu için bu bilgileri verdim, yanlış anlaşılmasın.

Derdim şu ki, il çapında yapılacak 29 Ekim konulu resim yarışması için bugün resim seçilecekti okulda. Dün,öğretmeni sınıfta birkaç kişiye kağıt vermiş resim yapmaları için, kızım ve Ayşe'ye de.son ders yapmaya başlamışlar,yetişmediği için öğretmen evde tamamlayın demiş. Eve geldiğinde devam etti, çizim konusunda hiç yardımcı olmadım, sadece fikir alışverişinde bulunduk. Ayşe nin ise evde yaptığı kısmı anne ve babası yapmış! Bunu da Ayşe kızıma söylemiş,oradan biliyorum. Ve çizimler bariz belli, yani şöyle ki okulda çizdiği çocuklar bayağı orantısız , ama bir konuşma kürsüsü çizmiş(!) cetvelle bile ben o kadar düzgün çizemem.( ki cetvel kullanmak yasak )

Sonuç, tabi ki Ayşe' nin resmi seçilmiş. Tabi ki olabilir, fakat haksızlık yapıldığını düşünüyorum..Yarışmaya gönderilecek resmi seçen öğretmenler bu durumun farkında olmayabilir, çocuğun gerçekten yetenekli olduğunu düşünebilirler, fakat öğretmenimizin bunun Ayşe tarafından yapılmadığının farkında bence.Kızım çok üzüldü , her yarışmada şunu derim " senden daha iyiler hep olacaktır, önemli olan çaba göstermek " Ben de üzüldüm seçilmemesine değil ama haksızlığa :KK43: Bu konu da öğretmene,Ayşenin annesine tepkimi göstermeli miyim? Veya nasıl göstermeliyim?
Öğretmen resmi teslim etmus komisyonda kabul edip yarismaya göndermiştir.
Siz resmi ne zaman nasil gördünüz?
Ayse nin annesine tepki göstermek sizi kizinin basarisini çekemeyen kadin pozisyonuna düşürür.

Ben de gayet farkında olduklari halde dereceye girmek icin gonderdikelrini dusunuyorum, bu gozler resim ogretmeninin kendi yaptigi resmi ogrencisi adına yarismaya gonderdigini bile gordu, hicbir seye sasirmam :olamaz:

+1 Koyayım hemen, aynen kendi özel resim hocası ile birlikte yaptığı yağlı boya tablo ile yarışmaya giren kızı gördü bu gözler.
İl çapında bir yarışmaya girmiştik, ortaokul zamanıydı sanırım.

Tek başıma yaptım nasıl özendim... Ki babam resim konusunda delidir; dokunsa jilet gibi çıkarır resmi.
İlk üçe girerim, belki birincilik gelebilir diyordum.
O kız birinci oldu, resim hocasıyla birlikte(!) yaptığı tabloyla.
Ve kız bunu bir de gülerek anlattı.

İkincilik de güzel be... Ne diyek?

Yarışmaları, çocuklara bırakamayacak kadar hırslı ebeveyn ve öğretmenler var, siz ne derseniz deyin sonuç çıkmadığı gibi, bir de gereksiz polemik yaşanır. Jüriden bile geçiyor, herkes de farkında ilginçtir ki.

Kızınızla hayatın gerçekleri üzerine güzel bir sohbet yaparak başlayın bence.
Ve bu tip şeylerin hayatın belli kademelerinde yaşandığı, yılmaması, haksızlık yapanlar için kendi yeteneklerinden vazgeçmemesi gerektiğini anlatın.

Öğretmene belki dile getirebilirsiniz de veliye böyle birşey demeniz saçma olur ben çocuğumun resmine yardımcı olsam da başka bir veli bana laf dese sanane derim

kardeşim 10 yaşında aynısı oldu hangi kurum için bilmiyorum ama o da resim yarışmasına katılacaktı,aynı şekilde okuldan ailesiyle beraber resim yapan bir çocuğun resmi seçilmiş eve gelip ağlamıştı. Babam "yapacak bir şeyimiz yok hayatta böyle durumlar hep olacak sen kendin ondan daha iyi iş çıkardığını zaten biliyorsun" vs tarzında konuşmuştu.

ama veli toplantısında çocukların kendilerini geliştirmesi için kurslar,aktiviteler konuşulurken babam "iyi güzel çocukları aktivitelere teşvik edelim de veliler de duracağı yeri bilsin isim söylemeyeyim çocuk yarışmasına evden resim yapıp gönderen var kendi çocuğu için diğer çocukların psikolojisini alt üst eden var" demişti yanımda. hiç beklemiyordum ağzım açık kaldı.

Babamın bu tepkisinden sonra birkaç kişi daha çocuğunun bu duruma üzüldüğünü söylemişti. o veliler kim hiç bilmiyorum ama öğretmen sadece kem küm etmiş bir şey diyememişti. tabiki kardeşimin bu durumdan haberi yok,olsaydı eğer her haksızlığa uğradığında babama gelirdi.

Belki siz de böyle bir yol izleyebilirsiniz. yani çocukların yanında değil ama bunun kendi çocuğunuzun gelişimini kötü etkilediğine,sizin ona buradan da verecek bir ders bulduğunuza ama bunun haksızlık yoluyla yapılmaması gerektiğine dair bir konuşma bence yerinde olur.
bu çok mantıklı işte babanız ailesine değer veren zeki biriymiş

Çok güzel tepki vermiş babanız, işte ben buna karar veremedim, ben durumun farkındayım, öğretmen de çizen veli de farkında, rahatsızlığımı da bilmelerini istiyorum.

İlkokul 2 ye giden çocuğu yarışmaya sokmanız büyük hata. Şimdi keyif ve eğlence için yaptığı bir aktiviteyi kazanma, ödül veya başarı için yapmaya başlıyor. Sonra bunları elde edemeyince resim yapmaktan soğuyacak. Geçmiş olsun. Öğretmeni ile konuşup çocuğu yarışlara sokmamasini isteyin.

Resim konusunda geliştirmek istiyorsanız ilerde ders aldirirsiniz veya kurslara gönderirsiniz. Bu haliyle yapılan iş çok saçma.

+1 Koyayım hemen, aynen kendi özel resim hocası ile birlikte yaptığı yağlı boya tablo ile yarışmaya giren kızı gördü bu gözler.
İl çapında bir yarışmaya girmiştik, ortaokul zamanıydı sanırım.

Tek başıma yaptım nasıl özendim... Ki babam resim konusunda delidir; dokunsa jilet gibi çıkarır resmi.
İlk üçe girerim, belki birincilik gelebilir diyordum.
O kız birinci oldu, resim hocasıyla birlikte(!) yaptığı tabloyla.
Ve kız bunu bir de gülerek anlattı.

İkincilik de güzel be... Ne diyek?

Yarışmaları, çocuklara bırakamayacak kadar hırslı ebeveyn ve öğretmenler var, siz ne derseniz deyin sonuç çıkmadığı gibi, bir de gereksiz polemik yaşanır. Jüriden bile geçiyor, herkes de farkında ilginçtir ki.

Kızınızla hayatın gerçekleri üzerine güzel bir sohbet yaparak başlayın bence.
Ve bu tip şeylerin hayatın belli kademelerinde yaşandığı, yılmaması, haksızlık yapanlar için kendi yeteneklerinden vazgeçmemesi gerektiğini anlatın.
resim yeteneği baba genlerinden gelen birşey herhalde, eşim de çok güzel resim yapar.

Kesinlikle haklısınız, aslında bazı olaylar karşısında tepkisiz , sessiz kalamıyorum, ama bu durumda nasıl ispat edilebilir ki? Kızım diyoki," anne Ayşe öğretmene yalan söyledi". "O nun hatası kızım, elbet yanlış olduğunu anlar"..gibi bişiler dedim. Çocuk bu yaşta adaletsizliği,adam kayırmayı öğrendi, biz bile bazen baş edemiyoruz bu tarz haksızlıklarla, ufacık bebeler ne eder :110:

Bizim bir müdür vardı. Toplantıda patrona bizim gözümüzün içine baka baka yalan söylerdi. Yalanından biz utanır bir şey söyleyemezdik. Sonra bizim başımıza bela olurdu o yalanlar. Yalan söyleyen insana sen yalan söylüyorsun diyebilmek büyük meziyet. Kızınıza bunu da öğretin.

Öğretmen resmi teslim etmus komisyonda kabul edip yarismaya göndermiştir.
Siz resmi ne zaman nasil gördünüz?
Ayse nin annesine tepki göstermek sizi kizinin basarisini çekemeyen kadin pozisyonuna düşürür.
Resmi whatsup tan göndermiş öğretmen. İşte bu pozisyona düşmek istemiyorum, ama bir yandan bizi de saf sanmasın istiyorum

İlkokul 2 ye giden çocuğu yarışmaya sokmanız büyük hata. Şimdi keyif ve eğlence için yaptığı bir aktiviteyi kazanma, ödül veya başarı için yapmaya başlıyor. Sonra bunları elde edemeyince resim yapmaktan soğuyacak. Geçmiş olsun. Öğretmeni ile konuşup çocuğu yarışlara sokmamasini isteyin.

Resim konusunda geliştirmek istiyorsanız ilerde ders aldirirsiniz veya kurslara gönderirsiniz. Bu haliyle yapılan iş çok saçma.
Yarışmaya ben sokmadım ki ? Okul adına öğretmen istemiş.

Yarışmaya ben sokmadım ki ? Okul adına öğretmen istemiş.
O zaman sizin mantığınızla, tüm yarışmalar, tüm sınavlar ( bir nevi yarış sayılır ) saçma .Siz hiç sınava, yarışmaya katılmadınız mı? Belli bir başarıyı elde edemeyince hayattan mı soğudunuz? Önemli olan, yanlışını ,doğrusunu , eksiğini görmek ,ders çıkarmak. kızıma da bunu aşılamaya çalışıyorum.

X