renkli ultrason ok mu gerekli, ektiren var m?

terazi_5

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2009
888
1
42
slm ben 4 aylık mamileyim ve dr.um birdahaki ay için renkli ultrason istedi fiyatıda 200 çok geldi bana bilen birkaç kişiye sordum çok gerekli olan birşey değil isteğe kalmış dedi çektirenler varsa yardım nelere bakıldı çok kafam karıştı çektirmesem ne olur çektirsem ne olur yardım

ya o kadar pahalı mı? benim doktor da istedi ama bilmiyorum çok mu gerekli lütfen bu konuda bilgisi olanlar yazsın.

bence gerekli ben yaptırdım kalp kapakcılarına kan akısına ve dgr butun organlarına bakıyorlar ben 125 e yaptırdım ama devlette parasız yada coook uyguna yapılıyor dıe bılıyorum

ben 5. aydayım bana öle bişey yapılmadı.....haftaya anomali taraması var. acaba aynı şeymi ki?

valla benim böyle bişeden haberim bile yoktu doktorum hiç bahsetmedi bile. ve süper ötesi bi doktorum var o istemediyse önemli değildir diye düşünüyorum. ama tabi karar senin.

ya benim dr. çok iyi özel hastane ama bilmiyorum çok kararsız kaldım çoğunluğunda dr.istememiş demekki önemli birşey değil genede yaptırmasamda aklımda kalıcak hep

ya benim dr. çok iyi özel hastane ama bilmiyorum çok kararsız kaldım çoğunluğunda dr.istememiş demekki önemli birşey değil genede yaptırmasamda aklımda kalıcak hep

doktorun özel hastanede old. Göre büyük ihtimalle hastaneye katkı için istemiştir ben 6. Aydaym ama istemedi ve doktoruma çok güveniyorum.. Ama içinde kalmasın canım istersen devlette daha ucuza yaptırabilirsin

arkadaşlar benim 2 li testim %85 dovnsendorumu riski var diye çıkmışdı benim doktorumda kartal devlet hastanesinde renkli dopler yaptı bebeğin bütün organlarını görüyorlar kan akımının olup olmadığına bakıyorlar eksik bir organı varmı diye bakıyorlar hepsi çok şükür normal çıkmışdı.hiç bir ücret ödemedim.ama yaptırmak şart olan bişey değil 1. bebeğimde yaptırmamışdım.ayrıca 2,li testide kimseye önermem saçma sapan bir test benim dediğim gibi sonucum çok riskli çıkmışdı göbekden su alıcaklardı oda yüksek çıkarsa bebeği alıcaklardı ama ben istemedim yaptırmadım ve bebeğim doğdu şimdi 3 aylık ve çok sağlıklı hiç bir problemi yok

bana da doplaer yaptılar ama hiç aÇIKLama yapmadılar normal ya da değil diye......ben de soramadım çünkü ne olduğunu bilmiyordum. zaten amniyosentezden 2 saat sonra yaptılar neye uğradığımı şaşırmıştım....keşke sorsaydım. tüh........

bi çıkdı kağıdı veriyorlar bilgisayardan onda işaretler var pozitif negetif diye ondanda belli oluyor zaten ama bana doktor hepsini gördüklerini tek tek anlattı normal olduğunu amniyo sentezden sonramı yaptılar dopleri

benim bildiğim bi renkli dopler USG var..onda bebeğin kan akışına,tüm organlarına bakılıyor....biz ona 150 milyon ödedik....onun dışında renkli 4 boyutlu USG var ..onda da bebeğin ellerini ataklarını yüzünü daha net görüyorsun....ona da 90 milyon veriyoruz..4.aydan sonra biz hemen hemen her ay istedik çünkü CD sini veriyordu..
ama sanıyorum ki senden istediği renkli dopler USG....

bende 23. haftamda renkli doppler ve 4 boyutlu ultrasona girdim
ikisine toplam 150 tl de anlaştık bize de 350 tl demişlerdi
kan dolaşımına kalbine ve diğer organlarına bakılıyor yararlı bir uygulama
bence bir de doktorumun 2 boyutlu usg si var 4 boyutluda bebeğimizi görmek
bizi çok heyecanlandırmıştı.....ve cd aldık tabi

bebeği daha ayrıntılı tarayabiliyorlar doopler sayesinde bnce yaptırın hem kime benzediğini de görmüş olursunuz yani o kadar net:)))))

tamam kızlar çok sağolun karar verdim yaptırcam sonradan pişman olmaktansa yaptırmak en iyisi :)

bi çıkdı kağıdı veriyorlar bilgisayardan onda işaretler var pozitif negetif diye ondanda belli oluyor zaten ama bana doktor hepsini gördüklerini tek tek anlattı normal olduğunu amniyo sentezden sonramı yaptılar dopleri

evet amniyosentezen sonra. ama bana çıktı falan da vermediler.zaten doktor hiç umursamıyordu.ben de karşımdakinin yüz ifaesinden çok etkilenirim.üff üffffffff

benım dr nın ultrasonu 4d zaten.baska dr ye gıtmeme gerek kalmıyor.
organları ıncelenıyor canım..
mesela bızım gobek kordonumuzda sorun var ama yapılabılecek bır sey yok.dua edıyoruz Allahtan saglıklı dogmasını ıstemekten baska yapabılecek bırseyımız yok.
yaptırmasaydık bılmeseydık butun bunları rahat stressız hamılelık donemı gecırecektım.suan bıldıgım ıcın uzulmemeye calısıyorum ama elımde degıll..
bu senın verebılecegın karar canım..
inşallah saglıkla kucagına alırsın bebısını..

Ben dün yaptırdım.Üniversitede 150 tl ücreti.Yaşım 36 olduğu için 2 i 3 lü test yaptırmamın anlamı olmadığını söyledi doktorum yaş faktöründen dolayı riskli çıkma ihtimalin yüksek boşuna strese girme dedi.36 yaşında direkt amnio sentez öneriyoruz biz dedi ben istemedim yaptırmak.2 li 3lü testte yaptırmadığımız için dr detaylı ultason ve renkli doppler yaptırabilirsizn dedi.Biz de yaptırdık.yalnız hiç bir şey amnio sentez kadar kesin sonuç vermiyor tabi.renkli doppler detaylı ultrasonla iç organlar kan akışı görülebiliyor.Sonuçlar Allah'a çok şükür iyi çıktı.Doktor sonucun normal çıkmasının down senromu risikini ancak %50 oranında azalttığını kesin bir vei sağlamadığını söyledi.Yani zeka ve bir de omuriikle ilgili bir rahatsızlıkta çok net bir şey vermiyor ancak iç organ taraması açısından bence gerekli 4 ve 3 boyutludan daha çok veri sağlıyor diye biliyorum.:nazar::emir_bebek:

drum bana açıkladı drunuzla neden güselce konuşmuyorsunuzki
böyle böyle bu haftada yaptırman uygundur dedi bende nekadar şartmı dedim
dedi bazı bebekelerde anormla birşey görüyorsak istiyoruz bende benim bebeğimde dedim
saat gibi işliyor bebek hiç gerek yok ama bazı anne babalar istiyorlar bizde bazı durumlarda istiyoruz ama senin için gerekli dğeil bebeğinin kg gelişimi sonra gözle görülür bir anormallik yok dedi size kalmış dedi
güzelce açıkladı

drum bana açıkladı drunuzla neden güselce konuşmuyorsunuzki
böyle böyle bu haftada yaptırman uygundur dedi bende nekadar şartmı dedim
dedi bazı bebekelerde anormla birşey görüyorsak istiyoruz bende benim bebeğimde dedim
saat gibi işliyor bebek hiç gerek yok ama bazı anne babalar istiyorlar bizde bazı durumlarda istiyoruz ama senin için gerekli dğeil bebeğinin kg gelişimi sonra gözle görülür bir anormallik yok dedi size kalmış dedi
güzelce açıkladı

bence size doktorunuz yanlış bilgi vermiş.bunun anormallikle alakası yok.ben 2li ve 3lü teste girdim sonuçlarım Allaha şükür çok güzel çıktı doktorum ayrıntılı ultrasona da gir iç organlarına vs bakalım dedi.Ama şart değilmiş.ben istediğim için gireceğim hem bebişimi daha ayrıntılı görmüş olacağım.yoksa ne alakası var anormallikle.

X