• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi reklamsız yemek yemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

serap85

♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2012
1.888
342
113
10.5 aylık oğlum reklam seyretmeden yemek yemiyor elimizde kumanda reklam arıyoruz doğru olmadığını biliyorum ama yemek yerken ağzını kitliyor açmıyor reklam seyrettiği sürece sorun yok yiyor bu tür sorun yaşayanlar var mı neler yapıyorsunuz

Ben de 25 yaşındayım televizyon izlemeden yemek yemiyorum mecbur kalıp yedimse doymuyorum:D

algılama sorunu olanlardan cevap beklemiyorum aklı başında annelerden bekliyorum

bnm oğlum 20 aylık oda tv izlemeden çok zor yiyor.. yemeğini yiyene kadar izlemesinde ben bisakınca görmüyorum.. yemek bittikten sonrada reklamı değiştiriorum oda oyununa devam ediyor.. :nazar:

Merhaba. Evli değilim , anne de değilim ama geçenlerde aynen bu konuyu işleyen bir yazı okumuştum.
Reklamlar , hızlı akan görüntüler ve basit sahnelerden oluşuyor. O renk cümbüşünün altına güzel bir de müzik eklenince bebeklerin çok ilgisini çekiyor. Reklamlar da zaten bu mantık üzerine kuruluyor. İnsanların aklına kolayca girmek, daha çocukluktan markayı zihne kazımak.. Çizgi fillere de dikkat ederseniz aynısı görürsünüz. Örneğin Pepee.. Bol renk, çok basit çizim ve sürekli bir hareket.. Bu yüzden bebeklerin hemen hepsinde görülüyor bu durum. Pek çok bebek reklamlar çıktığı zaman sakinleşip, odaklanmış şekilde tv ye bakıyorlar.. Eşiniz, reklamların olduğu bir cd yaptırabilir. İçine çocukların hoşuna gidecek reklamlar atılır. Pek çok cd ci de yaptırabilirsiniz bunu.. Böylece siz de rahat edersiniz bebişiniz de uslu uslu mamasını yer :) Bu benim aklıma gelen çözüm, eminim sitemizin güzel annelerinden tecrübeyle sabit öneriler de gelir :)

17 aylık kızım var çizgi flim izliyerek yemek yiyoruz. Tv gün boyu kapalı sadece yemek yerken çizgi flim izliyor. Evet kötü bi alışkanlık ama başka türlü yemiyor!!!

teşekkür ederim yorumlar için televizyon karşısında yedirmeyen anneler nasıl yediriyor dikkatleri çabuk dağılıyor ve sıkılıyor bebekler yemek yerken bu sorunu yaşayan çok anneler var eminim

Back