İlköğretim Yorum ve Soruları Rehber öğretmenlerinden yardım istiyorum?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lolo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Lolo

eşim ve oğullarım
Kayıtlı Üye
31 Mart 2008
3.704
10
356
Oğlum 12 yaşında 6. sınıfa gidiyor.
malesef bu gün okuldan kaçtığını öğrendim!
nasıl davranmam gerektiğini bilemiyorum,yanlış birşey yapmak istemiyorum.
olay şöyle gelişmiş
oğlum sabah okula geç kalmış
geç kağıdı almış sınıfa çıkmış
bilişim öğretmeni geç kaldın deyip derse almamış oğlumu
o sırada oğlumun sınıfından okuldan kaçmayı alışkanlık haline getiren bir çocuk daha geç kalmış
o çocuk oğluma derse giremiyoruz gel kaçalım demiş
benim oğlumda tamam demiş
iki akıllı okuldan rahatça çıkıp gitmişler
öğlene kadar gezdik arkadaşımla diyor oğlum
diğer çocuğun evini buldum
çocuğun annesi öyle rahat ki şok oldum
benim oğlum hep kaçıyo zaten diyo
fakat benim kanım dondu bu olayı anladığım an
şimdi ne yapmam gerekiyor ?
nasıl davranıcam oğluma cezamı vermeliyim yoksa oğlumu geç kaldı diye sınıfa almayan öğretmenlemi görüşmeliyim
çok moralim bozuk ve çok sinirliyim
babasına söylesem olaç çok büyür eşim çok sinirlidir
eşimden bu olayı saklamam doğrumu ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun

üstelik bu gün matematik sınavı vardı raporluda değildi matematik öğretmeni aynı zamanda sınıf öğretmeni acaba öğretmenine söylemelimiyim bu durumu

yazımı 20 kişi okumuş biriniz bile cevap vermemişsiniz hiç biriniz annede mi değilsiniz
başınıza böyle birşey gelmemiş olması gelmeyeceği anlamına gelmez
yardım istedim ama kimsenin umurunda olmamış

canım sen öğretmenler deyince kimse yazmamıştır, buraya nadir öğretmen uğruyo istersen aşağıdaki linke aç konuyu

http://www.kadinlarkulubu.com/ogretmenlik-genel-paylasim-f533/

oğluna gelince inan bilmiyorum ki canım o yaşta çocuğum olmadığı için deneyimli değilim, ama genel olarak arkadaş çok önemli bence, sosyal faaliyetlere yazdırarak kötü arkadaşlarından uzaklaştırabilirsin, 12 yaş kritik bi yaş sanırım ilk ergenlik, bence bolca aktiviteye yazdırarak enerjisini boşaltmasını sağlayabilirsin, o zaman okuldan kaçmak gibi kötü alışkanlıklar falan gelmez aklına belki

bölümüm gereği psikoloji ve rehberlik eğitimi alıyorum belki yardımcı olabilirim. oğlunuz size direk kendisimi anlattı sizmi yakaladınız onu anlayamadım? ama ceza vermeyin ilk olarak hocasıyla konusun ve böyle bir şeyin bir daha olmaması için uyarın hocasını. cok üstüne düşmeyin onun size karşı dürüst oılmasını sağlayın cünkü ceza yöntemi cocuğunuzun sizden uzaklaşmasına neden olabilir. ceza verilen şey bu dönemlerde daha cazip gelebilir. bir kereden bişey olmaz bu kadar katı olmayın sadece alışkanlık olmamasını sağlayın

öğretmenler çok fazla ilgisiz
oğlum okuldan elini kolunu sallayarak çıkmış ve kimde fark etmemiş
oğlumun okuldan kaçtığını sınıf öğretmeniyle paylaşmadım
dediğim gibi çok ilgisizler
oğlumda zaten konuşmamı istemiyo anne hatamı süzeltmeye çalışıcam diyo
oğluma kkarşı kesinlikle katı olmadım olmamda
zaten babasına söylemememin sebebide bu babası çok büyük tepki verirdi bu duruma
bu durum beni o kadar çok üzdükü ertesi gün dudağımda uçuk çıktı halada kocaman dudakla geziyorum bütün vicudum şişti stresten
yinede oğluma ciddi bi tepki vermedim

sadece oğlumla konuştum neden böyle birşey yaptığını sordum
bi anlık uydum dedi
aysıca bu olayı anlamam şöyle oldu

ben okula gittim oğlumu almak için normalde her zaman gitmiyorum
çocuklar çıkarken oğlum beni cepten aradı
anne ben evdeyim sen nerdesin dedi
bende ne çabuk gittin eve arkadaşların daha yeni çıktı dedim
koşarak geldim dedi
bende matematik hocanla konuşucam bakalım sınavın nasıl geçmiş dedim
tamam dedi telefonu kapattım
aklıma okula gitmemiş olabileceği geldi
bi çocuğa oğlumu bu gün görüp görmediğini sordum
bu gün kulübe gelmedi dedi
o zaman daha çok içime kuşku düştü
bi süre sonra oğlum yine aradı
öğretmenimle konuştunmu dedi
tepkisini anlamak için öğretmenin karşımda telefonla konuşuyo telefonu kapatsın konuşucam dedim

anne konuşma öğretmenimle dedi
niye oğlum dedim
sana bişey itiraf edicem dedi söyle dedim
ben bu gün okula gitmedim dedi

böyle öğrendim okuldan kaçtığını

Oglunuzun okula gec kalmasinin sebebi ne? Evden gecmi cikiyor?

o gün geç kalktı lafımı dinlemedi
bende ilgilenmedim geç kalsın öğretmeninden tepki görürse bi daha daha düzenli ve hızlı hazırlanır okula diye düşündüm

geç kaldı hadi nasıl sınıfa almadı öğretmen anlayamıyorum normalimi bu yoksa bizim öğretmenlerdemi sorun var acaba

teşekkür ederim

sosyal aktiviteye verdim bu yıl basketbola gönderdim
bronşit oldu aldım kurstan
çok terliyodu ve dikkat etmedi kendisine hala tedavisi sürüyor

belki yüzme kursuna gönderirim

evin tek çocuğu bütün ilgimi oğluma veriyorum oğluma yanlış davranmamak için çocuk psikolojidi kitapları okuyorum
demekki ne kadarda uğraşsan çocuklar hata yapabiliyo

Böyle bir durumda elbette önce çocukla konuşup,konuyu iyice anlamak gerekiyor.bundan sonra da sınıf öğretmeniyle irtibat kurmalısınız diye düşünüyorum.
Oğlunuz artık 2.kademeye geçmiş ve öğretmenden sonra sınıfa girilmemesi gerektiğini bilmesi lazım.Bence bunun üzerinde durun ve böyle bir şeyi yapmasın.Gerçi geç kağıdı almış çocuk aslında öğretmenin alması gerekirdi sınıfa.

oğlumu sınıfa almayan öğretmenle görüşücem yarın

ve haklısınız geç kalmaması lazım bende burnu sürtsün diye hiç yardım etmedim
neyse benimde bu durumun üzerinde biraz daha durmam lazım
fakat yinede görüşücem öğretmeniyle
gerçi okuldan kaçtığını söylemicem anne sakın kimseye söyleme dedi öğretmenlerimin bana olan güveni kırılır dedi bende söylememeye karar verdim

Canim benim.
Oglunun durumuna cok uzuldum.
bence onu son bir kez ikaz edin,
Aksi taktirde cezalandirmaktan baska care birakmadigini soyleyin.
Okula gitmese bile evde odevleri yapmasina cok dikkat edin.
Onu odev yaptigi saatlerde mutlaka televizyon, telefon ve bilgisayardan uzak tutun.
Belli basli anlasmalar yapin.
Yuksek not aldigi zaman ona dergi alabilirsiniz sevdigi bir dergi varsa,
Zayif not alirsada evde temizlik isi verin ona.
Insallah faydasi olur yaa.
bu zamanda erkek cocugu yetistirmek zor.
Pedagoji okurkende bir donem bu cocuklarla ilgili ders aldik.
Hala sorunlari nasil cozulur ogrenmedik, cocuktan cocuga yontemide degisir tabi,
ama suruye katilma piskolojisi hayatlarini yokusa surukluyor.
Bundan onlari kurtarmak cok zor..

canım çocukların hata yapmasından daha doğal ne olabilir ki, yaptığı en kötü hata bu olsun. termal atletler var sporcular için onlardan kullanabilirsin. ya da müzik aleti çalmaya yönlendirebilirsin ya da bi ingilizce kursunu, okçuluk tarzı dikkat konsantrasyon üzerine bi spor dalıylada uğraşabilir, ama bana sorarsan mutlaka en az bir, imkanın varsa daha fazla aktiviteye katılmalı, hep okul dışında farklı sosyal ortamlar görür, hem ufku daha açık olur, bu aktivitere esnasında sorunlar çıkabilir, onlarında çözüm yoluna bakmak çözülmüyorsa farklı aktivite düşünmek lazım diye düşünüyorum
yoksa okul- ev tarzı bi hayat çocuklar için sıkıcı ve sığ oluyor bu devirde, imkanlar dahilde elimizden geleni yapmamız lazım

şuan çıkmam lazım, sadece benden alıntıladığın kısma cevap verdim, diğerlerini okumadığımdan absürd bi yorum olduysa kusura bakma, dönünce hepsini okuyacağım

Bir öğretmen olarak şunu söyleyebilirim ki bu en çok yapılan hatadır.evet oğlunuz okuldan kaçmış ve öğretmenin güveni kırılır diye sizden saklamanızı istiyor ama sizin onun yalanın arkasında durmanız ona şu mesajı verecektir:Oğlum ben senin yalan söylemenin arkasındayım ve sen zor bir durumda kaldığında kendini kurtarmak için yalan söyle.ve bu çocuk iki gün sonra size karşı bir yanlış yaptığında sizin de güveninizi sarsmamak için size de yalan söyleyecektir.bırakın gerçeği söylesin,onlar daha çocuk..tabiki hata yapacak.önemli olan yaptığı hatayla KENDİnin yüzleşmesidir:.okuldan kaçmış bunun yanlış olduğunun farkında,öğretmenin güvenini sarsacak bir durum olduğunun farkında ..öğretmenine durumu bu şekilde kendi açıklasın..''güven sarstım'' duygusu zaten onun cezası olacaktır sizin ona bir ceza vermenize gerek yok..Bu kadar korumacı olmayın .ona faydanızdan çok zararınız dokunur.öğretmeniyle kendi görüşsün,o an ne düşündüyse hissettiyse söylesin ve sizin güveninizi sarsmak istemezdim çok özür dilerim.bir daha böyle bir şey yapmayacağım zaten yaptığıma çok üzüldüm desin

bu durum gerçekten beni çok yıprattı
inanın ilgisiz bi anne olsam bunu hak ettim dicem ama öyle değil işte
oğlumla sürekli konuşuyorum sıkıldığını hissettiğim zamanlar okul çıkışı oğlumu alıp
gezdiriyorum beraber bir yerlerde oturup sohbet ediyoruz
acaba bana söylemek istediğin bişeyler olabilirmi diye soruyorum
oğlumla arkadaş olmaya çalışıyorum
biraz otoriterim sorumlulukları konusunda biraz baskı yapıyorum
o da iyiliği için
yinede çok baskıcı bi anne değilim
oğlumla kaçan çocuğa niye böyle yaptınız gel bana evini göster bakim dedim
yok yaa eve gidersem annem beni dövücek zaten dedi
ve o çocuk akşama kadar sokaktaydı
ben kesinlikle böyle bir anne olmadım olamamda

fakat oğlumun hala daha ne istediğini anlayamıyorum
tamam bende çocuk oldum hatalar yaptım ama
ben sevgisiz bi ortamda üvey babayla büyüdüm
oğlumun öyle dertleride yok
ne yapsam yaranamıyorum

evet çok haklısın
oğlumun olulu devlet okulu ve çokta iyi bi sınıfta değil oğlumun sınıfından bütün öğretmenler nefret ediyor
kimde bu sınıfa ders vermek istemiyor
sınıf öğretmenide çok sorumsuz

şimdi ben oğluma git konuş nasıl diyebilirim
öğretmeni zaten arkadaşlarını çoğu aynı sende onlara benzemişsin dicek

bu gün sorumluluk vermiş öğretmenler oğlum çok yorulmuş ama kendine güveni gelmiş sanki
konferans salonunda şiir okutmuş öğretmen oğluma oğlum çok sevinmiş
kendine güvenide artmış

şu durumda yanlşış bir şey yapmak istemiyorum

O üzerine düşeni yapsın öğretmen takıp takmamış kendi bileceği iş..ayrıca bir öğretmenin bir sınıftan nefret ediyor olması benim gözümde pek olası bir şey değil..sevmediğiniz öğrenciniz de vardır sevdiğiniz de ama ikisi de öğrencinizdir ve ona karşı sorumlusunuzdur.Şöyle bir tavır sergileyebilir oğlunuz: Öğretmenim ben size bir şey itiraf etmek istiyorum.o GÜN BÖYLE OLDU ve ben şu an çok üzgünüm biliyorum güveninizi sarstım ama size de söylemesem kendimi kötü hissederdim.yaptığımdan da pişmanım(((

canım benim fikrimce o öğretmenle senin ya da öğretmenin konuşması bişeyi değiştirmez, geç kaldıysa ve öğretmen derse almadıysa sonraki dersi beklemeyi kendi otokontrolüyle öğrenmeli, sanırım bir kere olmuş bu olay, zaten hatasını anlamıştır, ama devamlı olan bişeyse onu bilemicem
e-okudan devamsızlıklarını takip edebilirsin ya da yönetim okula gelmeyen çocukları haber veren bi yönetimse o daha güzel, bizim okulda öyle mesela
düzgün çocuklarla arkadaşlık etmeyede yönlendirirsen iyi olur sanırım, bazen haftasonu o arkadaşlarını eve davet etmesi gibi
o yaşta çocuklar için öncelikli olan arkadaşlık çünkü aile değil, ergenliğin yadsınamayacak bi özelliği bu, o yüzden düzgün insanlarla bol sosyal bi ortamı olması lazım bence, tabii düzgün insanlarla mı arkadaşlık ediyo senin uzaktan gözlemlen gerekiyo tabii, kontrolü bırakmadan ama kontrol edildiğini hissettirmeden ve yukardaki yorumumuda yineliyorum, çünkü o tarz aktivitelerde kontrolu daha kolay sağlıyosun, hem kişisel, fiziksel, ruhsal gelişimi içinde faydalı

Son düzenleme:

oğlumun sınıfı okulun en yaramaz sınıfıymış
ve bu yüzden hiç bir öğretmen o sınıfı istemiyormuş
bu lafı öğretmenlerdende duydum malesef

oğlumun okuldan kaçtığı gün matematik sınavı vardı
matematik hocasıda sınıf öğretmeni
acaba bu durumu öğretmenle oğlumun konuşmasını sağlasammı
dün öğretmeninle konuşmalısın dedim
tamam ama sende yanımda ol dedi
dediğim gibi öğretmenleri pek sorumsuz
bu durum öğretmenin oğluma karşı olan tavrını değiştirirmi

evet oğlumun yaptığı hata yapmaması beklemesi lazımdı
evet ilk defa kaçtı okuldan
bende korku oluştu şimdi
her okuldan kaçalım diyen arkadaşına kanıp gidicekmi bu şimdi
konuştuğumda asla bir daha yapmıcam diyo ama benim güvenim çok fazla sarsıldı
bazen tenefüslerde okula gidip oğlumun nasıl olduğunu soruyorum arkadaşlarına

çok akıllı efendi arkadaşlarıda var eve getiriyoda zaten
ben hiç bir zaman niye arkadaşını çağırdın demiyorum
sadece benden habersiz çağırıyo bazen ben evde yokken çağırıyo ona kızıyorum
ve eve gelen arkadaşlarıda gerçekten iyi çocuklar
oğlum girişken sosyal ve kendini ifade edebilen bi çocuk
tek sevmediğim huyu sinirli oluşu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…