Oglunuzun okula gec kalmasinin sebebi ne? Evden gecmi cikiyor?
canım sen öğretmenler deyince kimse yazmamıştır, buraya nadir öğretmen uğruyo istersen aşağıdaki linke aç konuyu
http://www.kadinlarkulubu.com/ogretmenlik-genel-paylasim-f533/
oğluna gelince inan bilmiyorum ki canım o yaşta çocuğum olmadığı için deneyimli değilim, ama genel olarak arkadaş çok önemli bence, sosyal faaliyetlere yazdırarak kötü arkadaşlarından uzaklaştırabilirsin, 12 yaş kritik bi yaş sanırım ilk ergenlik, bence bolca aktiviteye yazdırarak enerjisini boşaltmasını sağlayabilirsin, o zaman okuldan kaçmak gibi kötü alışkanlıklar falan gelmez aklına belki
o gün geç kalktı lafımı dinlemedi
bende ilgilenmedim geç kalsın öğretmeninden tepki görürse bi daha daha düzenli ve hızlı hazırlanır okula diye düşündüm
geç kaldı hadi nasıl sınıfa almadı öğretmen anlayamıyorum normalimi bu yoksa bizim öğretmenlerdemi sorun var acaba
teşekkür ederim
sosyal aktiviteye verdim bu yıl basketbola gönderdim
bronşit oldu aldım kurstan
çok terliyodu ve dikkat etmedi kendisine hala tedavisi sürüyor
belki yüzme kursuna gönderirim
evin tek çocuğu bütün ilgimi oğluma veriyorum oğluma yanlış davranmamak için çocuk psikolojidi kitapları okuyorum
demekki ne kadarda uğraşsan çocuklar hata yapabiliyo
Bir öğretmen olarak şunu söyleyebilirim ki bu en çok yapılan hatadır.evet oğlunuz okuldan kaçmış ve öğretmenin güveni kırılır diye sizden saklamanızı istiyor ama sizin onun yalanın arkasında durmanız ona şu mesajı verecektir:Oğlum ben senin yalan söylemenin arkasındayım ve sen zor bir durumda kaldığında kendini kurtarmak için yalan söyle.ve bu çocuk iki gün sonra size karşı bir yanlış yaptığında sizin de güveninizi sarsmamak için size de yalan söyleyecektir.bırakın gerçeği söylesin,onlar daha çocuk..tabiki hata yapacak.önemli olan yaptığı hatayla KENDİnin yüzleşmesidir:.okuldan kaçmış bunun yanlış olduğunun farkında,öğretmenin güvenini sarsacak bir durum olduğunun farkında ..öğretmenine durumu bu şekilde kendi açıklasın..''güven sarstım'' duygusu zaten onun cezası olacaktır sizin ona bir ceza vermenize gerek yok..Bu kadar korumacı olmayın .ona faydanızdan çok zararınız dokunur.öğretmeniyle kendi görüşsün,o an ne düşündüyse hissettiyse söylesin ve sizin güveninizi sarsmak istemezdim çok özür dilerim.bir daha böyle bir şey yapmayacağım zaten yaptığıma çok üzüldüm desinoğlumu sınıfa almayan öğretmenle görüşücem yarın
ve haklısınız geç kalmaması lazım bende burnu sürtsün diye hiç yardım etmedim
neyse benimde bu durumun üzerinde biraz daha durmam lazım
fakat yinede görüşücem öğretmeniyle
gerçi okuldan kaçtığını söylemicem anne sakın kimseye söyleme dedi öğretmenlerimin bana olan güveni kırılır dedi bende söylememeye karar verdim
Bir öğretmen olarak şunu söyleyebilirim ki bu en çok yapılan hatadır.evet oğlunuz okuldan kaçmış ve öğretmenin güveni kırılır diye sizden saklamanızı istiyor ama sizin onun yalanın arkasında durmanız ona şu mesajı verecektir:Oğlum ben senin yalan söylemenin arkasındayım ve sen zor bir durumda kaldığında kendini kurtarmak için yalan söyle.ve bu çocuk iki gün sonra size karşı bir yanlış yaptığında sizin de güveninizi sarsmamak için size de yalan söyleyecektir.bırakın gerçeği söylesin,onlar daha çocuk..tabiki hata yapacak.önemli olan yaptığı hatayla KENDİnin yüzleşmesidir:.okuldan kaçmış bunun yanlış olduğunun farkında,öğretmenin güvenini sarsacak bir durum olduğunun farkında ..öğretmenine durumu bu şekilde kendi açıklasın..''güven sarstım'' duygusu zaten onun cezası olacaktır sizin ona bir ceza vermenize gerek yok..Bu kadar korumacı olmayın .ona faydanızdan çok zararınız dokunur.öğretmeniyle kendi görüşsün,o an ne düşündüyse hissettiyse söylesin ve sizin güveninizi sarsmak istemezdim çok özür dilerim.bir daha böyle bir şey yapmayacağım zaten yaptığıma çok üzüldüm desin
O üzerine düşeni yapsın öğretmen takıp takmamış kendi bileceği iş..ayrıca bir öğretmenin bir sınıftan nefret ediyor olması benim gözümde pek olası bir şey değil..sevmediğiniz öğrenciniz de vardır sevdiğiniz de ama ikisi de öğrencinizdir ve ona karşı sorumlusunuzdur.Şöyle bir tavır sergileyebilir oğlunuz: Öğretmenim ben size bir şey itiraf etmek istiyorum.o GÜN BÖYLE OLDU ve ben şu an çok üzgünüm biliyorum güveninizi sarstım ama size de söylemesem kendimi kötü hissederdim.yaptığımdan da pişmanımevet çok haklısın
oğlumun olulu devlet okulu ve çokta iyi bi sınıfta değil oğlumun sınıfından bütün öğretmenler nefret ediyor
kimde bu sınıfa ders vermek istemiyor
sınıf öğretmenide çok sorumsuz
şimdi ben oğluma git konuş nasıl diyebilirim
öğretmeni zaten arkadaşlarını çoğu aynı sende onlara benzemişsin dicek
bu gün sorumluluk vermiş öğretmenler oğlum çok yorulmuş ama kendine güveni gelmiş sanki
konferans salonunda şiir okutmuş öğretmen oğluma oğlum çok sevinmiş
kendine güvenide artmış
şu durumda yanlşış bir şey yapmak istemiyorum
O üzerine düşeni yapsın öğretmen takıp takmamış kendi bileceği iş..ayrıca bir öğretmenin bir sınıftan nefret ediyor olması benim gözümde pek olası bir şey değil..sevmediğiniz öğrenciniz de vardır sevdiğiniz de ama ikisi de öğrencinizdir ve ona karşı sorumlusunuzdur.Şöyle bir tavır sergileyebilir oğlunuz: Öğretmenim ben size bir şey itiraf etmek istiyorum.o GÜN BÖYLE OLDU ve ben şu an çok üzgünüm biliyorum güveninizi sarstım ama size de söylemesem kendimi kötü hissederdim.yaptığımdan da pişmanım(((
canım benim fikrimce o öğretmenle senin ya da öğretmenin konuşması bişeyi değiştirmez, geç kaldıysa ve öğretmen derse almadıysa sonraki dersi beklemeyi kendi otokontrolüyle öğrenmeli, sanırım bir kere olmuş bu olay, zaten hatasını anlamıştır, ama devamlı olan bişeyse onu bilemicem
e-okudan devamsızlıklarını takip edebilirsin ya da yönetim okula gelmeyen çocukları haber veren bi yönetimse o daha güzel, bizim okulda öyle mesela
düzgün çocuklarla arkadaşlık etmeyede yönlendirirsen iyi olur sanırım, bazen haftasonu o arkadaşlarını eve davet etmesi gibi
o yaşta çocuklar için öncelikli olan arkadaşlık çünkü aile değil, ergenliğin yadsınamayacak bi özelliği bu, o yüzden düzgün insanlarla bol sosyal bi ortamı olması lazım bence, tabii düzgün insanlarla mı arkadaşlık ediyo senin uzaktan gözlemlen gerekiyo tabii, kontrolü bırakmadan ama kontrol edildiğini hissettirmeden ve yukardaki yorumumuda yineliyorum, çünkü o tarz aktivitelerde kontrolu daha kolay sağlıyosun, hem kişisel, fiziksel, ruhsal gelişimi içinde faydalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?