- Konu Sahibi Halikarnas
Y kromozomu taşıyan erkek sperm diğerinden daha hızlı hareket eder, ancak X kromozomu taşıyan (kız ) sperm de diğerinden daha uzun yaşar.
buna göre erkek sperm yumurtaya ilk olarak ulaşsa bile içeri girmeye gücü yetmiyormuş....kız (X) spermler sağlam yumurtanın içine çok daha rahat girebiliyorlarmış...
reglinin 16. 17. ve 18. günü yumurta çatlamaya çok yakınlaştığından erkek (Y) sperm yumurtanın içine rahatlıkla dalabiliyorlarmış...
işte erkek spermin daha hızlı hareket etmesi ve regliye yakınlarken çatlamaya yaklaşmış yumurtanın kırılgan olması sebebiyle erkek çocuk olma olasılığı yüksekmiş.
Konuya tam olarak ispatlanmış bir bilimsel açıklama getiremem ama neden buna inandım ve sizlerle paylaşmak gereği duydum bunu anlatmak istiyorum;
kk da genelde bilirler fakat bilmeyenleriniz için söylüyorum, 14 yaşında erkek çocuk annesiyim...
15 yıl önce çok bebek ister olmuştum...ve hamile kalamadığım için de o zamanlar doçent olan dr. Teksen Çamlıbel e başvurmuştum...
yeşilköy int. hospital de beni yumurta takibine aldılar...
bu arada o zamanlar ki eşimle benim iş seyahatlerimiz çok oluyordu....kendi işimiz olduğu için işin başını yalnız bırakmak istemediğimiz den bu işi sırayla ya da iş durumuna göre ağırlıklı ben yapardım...
ve o ay hamile kalma şansımı iş seyahatim nedeniyle kaçırmıştım ...aşırı üzülmüştüm....regl oldum...fakat diğerlerinden farklıydı...kısa ve az olmuştu...ama ben üstünde durmamıştım...
takip eden ayda doktoruma yumurta takibi için gittiğim bir gün bana hamile olduğum müjdesini verdi...
doktorumla bu durumu konuştuk ve bana dedi ki; geç hamile kalınma da regl olunabilirmiş...anlayacağınız reglimin 17. günü hamile kaldım...
Teksen bey ile bebeğin cinsiyeti üzerine en ufak bir konu konuşmadık...
cinsiyet durumunu uzun bir süre sonra bir yerde okudum...ama nerden okuduğumu hatırlamıyorum...bir kadın sağlık dergisi ya da sağlık ansiklopedisi olabilir...kesinlikle hatırlamıyorum ama öyle birşey ciddi bir sağlık yazısıydı...
işte okuduğum zaman kendi kendime dedim ki ...galiba haklılık payları var...
anlayacağınız normal bir gebelik başlangıcım olsaydı aklımda bile kalmayacak bir yazı değişik bir gebelik başlangıcım olduğu için beni çok etkiledi ve hiç bir zaman unutmadım...
Son düzenleme: