• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekoloji Regl olunca her şeyden tiksinmem normal mi?

Kan kokusunu hissediyorsaniz tampon kullanin. Sifir koku
Bize olur mu sorusuna gelince hic oyle hissetmem ya. Her adette carsaf degistircek olsam ohoo, uzun iş

Tanimadigin insanlarin elini kolunu, yuzunu tutup koklamiyorsundur sonucta, yanindan gecerken o koku yayiliyorsa pedini basbaya uzun sure bekletmiştir, ustune başina sinmiştir kokusu da.

Pedini sık degistirdiginden emin ol bence, regl donemi insanin teni kan kokmaz cunku. Yerinde olsam bir doktora danisirdim. Koku hassasiyetim iyidir regl oldugunu bildigim ama kokmayan insanlar cok var, kendimde de oyle bir koku hiç duymadim. Hatta eşime sordum bende oyle bir koku aldin mi diye 😁 alsa soylerdi eminim.
Ben de kendim dahil hiç kan kokanla karşılaşmadım ama, varsa da rahat bir 7- 8 saat değiştirmemiş olur herhalde. 😳🙈

Yahu yumurtaliklarim kaniyor diye kolum neden kan koksun :dondurma:
Anlatamadım zaten ne demek istediğimi rast gele 🙋😅
Tanimadigin insanlarin elini kolunu, yuzunu tutup koklamiyorsundur sonucta, yanindan gecerken o koku yayiliyorsa pedini basbaya uzun sure bekletmiştir, ustune başina sinmiştir kokusu da.

Pedini sık degistirdiginden emin ol bence, regl donemi insanin teni kan kokmaz cunku. Yerinde olsam bir doktora danisirdim. Koku hassasiyetim iyidir regl oldugunu bildigim ama kokmayan insanlar cok var, kendimde de oyle bir koku hiç duymadim. Hatta eşime sordum bende oyle bir koku aldin mi diye 😁 alsa soylerdi eminim.
Ben zaten o dönem fazla tiksindigim ve rahatsız olduğum için günde belki 2 defa duş alırım, ped konusu net zaten😉
Ama demek ki insanlarda bazen ciddi koku hassasiyeti olabiliyor,ben gayet net alırım o kokuyu çevremde yolda yürürken dahi

Regl zamanı kendimden korkuyorum. Aşırı derece sinirli ve gergin oluyorum. Herşeye sinirleniyorum olmayacak şeylere takiliyorum ve çevremdekilerle hep bu dönemde kavga ediyorum. Hatta erkek arkadaşlarımla hep bu dönemde ayrıldım 😂 bende koku olmuyor çok dikkat ederim. Ama kokulara karşı aşırı hassas oluyorum ve midem çok bulanıyor. Ayy resmen eziyet ya. 5 gün kaldı regl ime ve şuan tatlı aşeriyorum

Genişlik mi denir bilemiyorum da, hijyen eksikliği libido abazalığı falan olabilir:KK53:
Hijyen eksikliği konusunda ben de hemfikirim, bunu düşünerekten genişlik (fazla rahatlık) anlamında söyledim. ☺️ Zaten genelde hijyenine dikkat etmeyen insanlar fazlasıyla rahat oluyorlar. Keza sokakta ter kokanlar vs de öyle.

Ben de öyleyim canım hele ilk 3 gün yemek bile yiyemem hele ped değiştireceğim zaman kusmamak için kendimi zor tutuyorum

Hijyen eksikliği konusunda ben de hemfikirim, bunu düşünerekten genişlik (fazla rahatlık) anlamında söyledim. ☺ Zaten genelde hijyenine dikkat etmeyen insanlar fazlasıyla rahat oluyorlar. Keza sokakta ter kokanlar vs de öyle.
Evet benim bi arkadaş bi muhabbet esnasında söylemişti reglden bahsediyorduk ben 2-3 saatte bir değiştiririm bazen çok fazla oluyor saatte 1e iniyor o da ay benim çok gelmez bi tane takarım o dolana kadar değştirmem demişti😧 var öyle insanlar
Ve o insanlar, topluma açık alanlardaki wclerde pedlerini bayrak gibi oraya buraya asan pislerle ölümüne kapışır ıyk😵

ben regl boyunca bulanti yasarim.kasiklarim agrir tam hamile gibiyim.ama ne yasarsam yasayayim asla isyan yok kac gundur ustunden gecmis.kan gelsin diye dua ediyorum insallah hamile degilimdir ;)

Duygusallık ve agresiflik hariç hiç böyle bir etki olmuyor ben de açıkçası. Kendimden asla iğrenmiyorum normal diyen olmuş normal de değil böyle hissetmeniz. Çocukluğunuzdan gelen bi durum olabilir mi regl saklamanız gereken utanılan bi şey olarak kodlandıysa beyninize belki ondan böyle hissediyorsunuzdur.

Regl döneminde normalden bı tık daha bakımlı olmaya gayret edin o zmn daha mutlu hissedersiniz, bende kan korkarim resmen adetim bitene kadar bı şişe parfümü boşaltırım resmen ya🙄 ben bu kokuyu böyle rahat aliyorsam tenim de eşim de rahatsız olur diye hiç yaklasmam🤦
Bide bı markette pazar da çarşı da adetli kadını hemen anlarım, yanımdan fln geçince hemen bı kan kokusu gelir
maalesef benim hic bir seyin kokusunu almayan burnumda kan ve ter ve agiz kokusunu hemen aliyor

Yav millet reglken ilişkiye giriyor sen kendimden rahatsız oluyorum çarşafları değiştiriyorum diyorsun valla ortalık bi domestos bi yumuşatıcı koktu tebrik ederim:KK45:
oha reglken nasıl ilişkiye giriyorlar
ben kimseyi yaklaşmtırmam sdasd bir kere önce kendi sağlığına zararlı orası ne kadar hassaslaşır o dönemde..

Ben kendimi pis hissetmiyorum regl iken duş almak hem rahatlatıyor hemde kendini daha temiz hissediyorsun. Yazın sıcaklıktan dolayı ped pis ve rahatsız hissettiriyor o zamanda tampon kullanıyorum regl oluşum umrumda olmuyor :)

Anlatamadım zaten ne demek istediğimi rast gele 🙋😅

Ben zaten o dönem fazla tiksindigim ve rahatsız olduğum için günde belki 2 defa duş alırım, ped konusu net zaten😉
Ama demek ki insanlarda bazen ciddi koku hassasiyeti olabiliyor,ben gayet net alırım o kokuyu çevremde yolda yürürken dahi
Burnunuza maşallah 🧿🧿🧿

oha reglken nasıl ilişkiye giriyorlar
ben kimseyi yaklaşmtırmam sdasd bir kere önce kendi sağlığına zararlı orası ne kadar hassaslaşır o dönemde..
Ohoo böyle tonla konu var KKda
Daha dün bi üye reglin son günü ilişki yaşamış kan geldi ne kanı acaba diye sormuştu..

hayır olmuyor bende.

sanırım aileden böyle öğretiliyor bazı kadınlara kan pistir regl pistir diye. kadınlık pis bir şey gibi lanse ettiriliyor bu yüzden. içinizde 2 hafta boyunca oluşmuş bi doku nasıl pis olabilir arkadaşlar pis olsa sizi enfekte ederdi zaten orada bebek büyüyemezdi az akıl fikir yahu.

Back