Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Reflü ve tedavi yöntemleri

Napıyorsunuz arkadaşlar reflü tedavisi için bendede var ne yesem ağzıma geliyor.Yediklerim hep ağzımda napmak lazım dikkatde etsem oluyo size ne önerdi doktor ney bunun tedavisi ömür boyu ilaç kulllanan varmı

ayın 4ünde endoskopi için gün aldım benneyaptımki mide den çektiğimi kimseden çekmedim yaw. sonunda karar verdim şu endoskopi işine.ne olacaksa,ne çıkacaksa bileyim bir an önce.dua edin bişi çıkmasınn senağlama

2 aydan fazla oldu reflüyle uğraşıyorum.Gebelik nedeniyle doktorlar kısıtlı ilaç yazıyorlar.Yazdıkları ilaçlarda fayda etmeyince durumum dahada zorlaşıyor........ Bana tavsiye edebileceğiniz doğal bir yöntem varmı?Çünkü daha da ilerleyecek bu...

Sabahları yulaf ezmesini süte veya yoğurda karıştırıp yiyin. Bunu aç karnına devam ettirirseniz ne reflü kalır ne gastrit ne de ülser....

Sabahları yulaf ezmesini süte veya yoğurda karıştırıp yiyin. Bunu aç karnına devam ettirirseniz ne reflü kalır ne gastrit ne de ülser....

Hiç duymamıştım gerçekten faydası varmı denedinizmi sizde?İnş. faydalıdır dediğiniz gibidirde rahatlarız en kısa zamanda....

Merhaba ben de 4 aydır reflü hastasıyım. ılk gittiğim doktor asit düzenleyici ve hazım kolaylaştırıcı ilaç verdi. Bunları 14 gün kullandıktan sonra 1,5 ay rahattım, reflüm geçti diye seviniyordum. Sonra tekrar başladı, doktorum tatilde olduğundan bu sefer başka bir doktora gittim. Asit düzenleyici ilacı 1 ay kullanmamı ve hala şikayetlerim varsa gastroloğa gidip endoskopi yaptırmamı istedi. ılacı 1 ay kullandım, şikayetlerim ilacı aldıktan 2-3 gün sonra geçti ama ilaç bitince ertesi gün şikayetlerim aynı şiddetle tekrar başlayınca eczaneden tekrar ilacımı aldım. Onu da 1 ay kullandım. ılacım 2 gün önce bitti. Ve şikayetlerim aynen bu sabah başladı. Bugün de pazar, eczaneler kapalı. Yarına kadar nasıl dayanırım bilmiyorum. Fransa'dayım, henüz sağlık sigortam yok. 1 ay içinde çıkacak sigortam onu bekliyorum. Alır almaz gidip endoskopi yaptırıcam, yoksa ömür ilaçla geçmez.
Ben de annemin önerisiyle hakiki ballı ılık su içiyorum. Onunla biraz iyiyim gibi. Benim de midemle değil problemim. Yemek borumda sıkışma, yanma, batma, yoğun gaz hssi, acı su gelmesi, boğazımda birşey takılı hissi var. Bazen göğsümdeki ağrı o kadar şiddetliki kalp krizi geçiriyorum sanıyorum. Ama midem gayet iyi.
Herkese bol sabır ve şifa diliyorum.

Arkadaşlar bende reflü hastasıyım ve bu hastalığın bendeki tek sebebinin stress olduğu kanısındayım... Doktor tedavisi almıştım ama söylediğiniz gibi ilacı kullandığımda herşey yolunda ama ilaç bittiğinde aynı durum devam ediyor yani ilacın pek bi faydası yok sadece günü iyi geçirmemizi sağlıyor... Şu anda ilaç kullanmıyorum ama gittikçe kötüleşiyor gibi midemdeki asit artık öle bi artıyorki gece uykumdan kaldırıyor... Ankarada tedavi görüp olumlu sonuç alan varmı acaba aranızda... :sm_confused:

arkadaslar ben yaklasik ikihafta önce belirtiler basladi önce iki el bogazimi SIKIYORMUS ibi sonra aci birsu gelip yakiyor bogazimi midem sis inanilmaz sekilde sanki bogazim agriyomus gibi birde nefes darligiki sormayin nefes alirken zorlaniyorum birde gögüs kafesimde bir agri var resmen kemikler aciyor dokununca.sizce bu reflümüdür haa gece tükürügümü yutamiyorum yaaaa.üfff stresden seee yandigimin resmidirrr ...tesekkürlerr

Öncelikle Allah herkese hayırlı şifalar versin diyorum.
Ben hemşireyim,tanı koymam ama tarif ettiğiniz belirtiler Reflü Hastalığı ile uyumlu.Size ve diğer bu hastalıktan muzdarip arkadaşlarıma tavsiyelerim;
-Öncelikle bi uzmana başvurun.Önerilen ilaçları düzenli kullanın.
-Az ve öz yeyin.Midenizi tam doldurmayın.
-Gece yatmadan önce yemek yemeyin,yemek yedikten sonra mide boşalıncaya kadar yatmayın.
-Yatarken gögsünüz yukarda olsun,rahat olabildiğiniz şekilde.
- Sıkı giyecekler giymeyin.Karın iç basıncınız artmasın.
-Çikolata,kahve,kola,baharatlı yiyecekler,aşırı acı-yağlı ve tuzlu besinleri (cips vs gibi) tüketmemeye çalışın.
-Stresten uzak durun.Çoğu hastalığın sebebi strestir zaten.
Çok geçmiş olsun dileklerimle.

Son düzenleme:
Arkadaşlar bende reflü hastasıyım ve bu hastalığın bendeki tek sebebinin stress olduğu kanısındayım... Doktor tedavisi almıştım ama söylediğiniz gibi ilacı kullandığımda herşey yolunda ama ilaç bittiğinde aynı durum devam ediyor yani ilacın pek bi faydası yok sadece günü iyi geçirmemizi sağlıyor... Şu anda ilaç kullanmıyorum ama gittikçe kötüleşiyor gibi midemdeki asit artık öle bi artıyorki gece uykumdan kaldırıyor... Ankarada tedavi görüp olumlu sonuç alan varmı acaba aranızda... :sm_confused:

Reflü Hastalığı için önerilen ilaçlar mide asidini baskılayan ilaçlardır ve kullandığınız dönemde size rahatlık sağlayacaktır.Ancak tedavide önerilen;bu ilaçların aksatılmadan ve uzun bir süre kullanılmasıdır.Ama ilacı bitirdiğinizde midenizde olumlu yönde bir düzelme olmuyorsa bilakis rahatsızlıkta tekrardan artış gözlüyorsanız bir uzmana yeniden görünmenizde fayda var.Yukarda da belirttiğim üzre biraz yaşam değişikliğine giderseniz buda tedavinize büyük katkı sağlıyacaktır.Sağlıklı günler dilerim.

BULUTT HANIM ASLINDA SÜT MİDEYE İYİ GELMESİ LAZIM ŞEKERSİZ SÜT İÇİN VE ILIK OLMASINA DİKKAT EDİN

KAYNAR VE ŞEKERLİ OLMASIN..

EĞERKİ AYNI ŞEKİLDE MİDENİZE ZARARI VARSA Kİ ÇOK BÜYÜK OLUYOR ANLADIĞIM KADARIYLA O ZAMAN DOKTOR ARKADAŞIMIZA BU RAHATSIZLIĞINIZI İLETİN...

VE MİDE İÇİN VE ÖZELLİKLE BESİNLERİN DOKUNMAMASI İÇİN İLAÇLAR VEREBİLİR..

SEVGİLERLE..

şuan 8 aylık hamileyim daha öncede mide problemim vardı ama ilaç kullanmadım bu dönemlerde midede ve yemek borusundaki yanma oldukça arttı doktorum rennie die bir şurup verdi soğuk ve şekersiz süt içiyordum doktoruma söyledim süt önce azaltır sonra daha da fazlalaştırır yanmayı dedi denedim gerçektende öyle oldu şimdi şurupla idare ediyorum

slmmm benim de iki senedir reflüm var her türlü ilacı kullandım ama bi etkisi olmadı sadece rennie anlık yanmalar için iyi oluyor reflü ameliyatı diye bir şey duymuştum. acaba kökten çözüm olur mu? bu hastalık yüzünden doğru düzgn yemek yiyemiyorum çok zayıfım senağlama

bende 1 yildir var bu hastalik. ne yemek yiyebiliyorum, ne de yedigimden bisey anliyorum. 1 yildir hayatim zehir oldu. 1 yil once depresyonmus stresmis boyle seyler yoktu bende, gayet pozitif hayati seven neseli sen sakrak biriydim ama reflu olduktan sonra yava yavas nesem kacmaya basladi, resmen depresyondayim ve agridan acidan dolayi stresteyim. stres refluyu getirir derler ama bende tersi oldu, reflu stresi getirdi.
2defa farkli doktorda endoskopi yapildi, reflu ve gastrit yok dediler. bakteri varmis, antibiyotik kullandim 1 hafta. gecmedi, sikayetlerim ayni. asit azaltici haplardan gunde 4-5 tane iciyorum, maksimum olcusu gunde 5. ben maksimumu zorluyorum ama yine de inanilmaz kotuyum. haplai eksik alirsam acillik oluyorum. lanet olsun bu hastaliga. hayatim karardi.

çoook geçmiş olsun. bende de raflü var ağrı kramp ve boğazda sızlama oluyor. hıçkırık tutuyor :) takılı değilde sanki bogazım dolu hissediyorum

bnde reflü hastasıyım.pehriz ilstesi uyguluyorum tabi nekadar uyuyosam :KK70: sütü ve yoğurdu eksik etmiyorum.. doktor tedavisi şart

bende de reflü var, baharatlı, acılı, kızartma tarzı şeyler yememem lazım, asitten uzak durmam lazım ama hiç dikkat etmiyorum, yapım gereği kolay kolay kafam da rahat olmaz stres her zaman had safhada, mide bulantıları, yanmaları olduğu zaman rennie içiyorum, 49 kiloyum, eğer diyet yaparsam reflüden dolayı iyice zayıflarım, başlarda dikkat ediyodum ama artık pek de umrumda deil, eskiden bi kızartma yesem hemen başlıyodu bulantılar, yanmalar ama artık pek dikkat etmememe rağmen o kadar sıkıntı olmuyo, bunun bi çözümü yoksa ömür boyu diyetle yaşayamam, ha nolur belki o kadar kafama göre yiyemem ama bi bardak koladan, ne bilim lahmacundan, cipsten de vazgeçmicem zaten ne kadar dikkat edersen et bi stres anında yine aynı şeyler oluyo, biliyorum yanlış yapıyorum ama yiyecek konusunda o kadar dikkatli davranmıyorum, dediğim gibi şikayetlerim de buna rağmen eskisi gibi deil, çünkü artık "aman bende reflü var, şunu yersem kesin dokunur" diye strese sokmuyorum kendimi...gerçekten bunun kalıcı bi tedavisi yok mu, rennie şikayet anında etkili oluyo ama kalıcı çözüm istiyorum 19 yaşındayım, ömür boyu diyet yapmak istemiyorum...

bende de reflu var bı bu kalmıstı zaten ama bunada sukur ben tatıldeyken mıdemde acayıp agrı kasılmalar vardı sureklı bogazımda bıseyler hıssedıyodum mıde bulantısı asırı sekılde vardı sankı mıdeme bıseyler batıyodu sonra saglık ocagına gıttım neyse doktor lanzedınle trıbudat verdı tatılden donunce yıne gıttım doktra lanzedıne devam et dedı ama ben hepsıne devam edıyorum bde gavıscon verdı ama 2 kere kullandım yemek yedıkten sonra hep bogazımda hıssedıyorum sureklı bulantı var ama ben en buyuk nedenın stres oldugnu dsunuyorum eskıye gore cok az yemek yıyorum ve cok zayıfladım Allah hepmıızn yardımcısı olsun herkese gecmıs olsun . .

ben 1.5 ay once endoskopi cektırdım hıcte oyle korkulacak bırsey değıl sonucta 5 6 dk suren bısey.benım mıdemde sureklı yanmalar vardı yedıklerımı yemek borumda uzun bı muddet hıssedıyordum ve arada fecı bı yanma oluyodu yemek borumu yırtarcasına aksama kadar yakıp gecıyordu vede sureklı geğırme ısteğı oluyodu.doktora gıttım muayeneden 2 gun sonra endoskopı yaptırdım 1 hafta sonra sonucları aldım.hafıf gastrıtım ve ılerlemıs reflum mevcutmus.ılac tedavısıne basladık 1 kutusunu yenı bıtırdım 2.ye basladım.ılacın adı nexium 40 mg ..çok etkılı bı ılac bunu kullanırken sıkayetım yok ama ıkı gun kullanamamıstım o ıkı gunde yıne fenalastım.

niaşnlımdada böyle bişi var.. caresi var mı arkdslar cok üzülüyorum.. cok yanıyor midesi acı cekıyor.. ülser ve reflü var mış.ilac kullanıyor ama agrısıda oluyor..
Allah kimseye vermesin ..

Merhaba
Yaklasık 1 aydır öksürüyorum hiçbir şekilde sebebi bulunamadı..
Dönem dönem tıkanıyorum,10 15 dakikalık krizler oluyor
En son reflüden şüphelenmeye başladım,nette arastırdıgımda rastladım özellikle bir kaç gündür ilaç sprey kullanmama ragmen cok arttı,şimdi düşünüyorumda antibiyotik için gece yemek yedikten sonra hemen yatıyordum..
Gittigim 4 doktordan biri bile bana bahsetmedi,bir aydır psikolojim bozuldu resmen...!
Pazartesi günü bu konu için gidecegim tekrar..Bakalım ben söyleyince ne diyecekler,bana şimdilik tavsiye verebilirmisiz?

Merhaba
Yaklasık 1 aydır öksürüyorum hiçbir şekilde sebebi bulunamadı..
Dönem dönem tıkanıyorum,10 15 dakikalık krizler oluyor
En son reflüden şüphelenmeye başladım,nette arastırdıgımda rastladım özellikle bir kaç gündür ilaç sprey kullanmama ragmen cok arttı,şimdi düşünüyorumda antibiyotik için gece yemek yedikten sonra hemen yatıyordum..
Gittigim 4 doktordan biri bile bana bahsetmedi,bir aydır psikolojim bozuldu resmen...!
Pazartesi günü bu konu için gidecegim tekrar..Bakalım ben söyleyince ne diyecekler,bana şimdilik tavsiye verebilirmisiz?

boğazın gıcıklanyor, yırtılıyor gbi oluyorsa yutkunurken bile acı çekiyorsan reflü olabilir canım. bende sürekli boğaz şikayetiyle antibiyotik kullanırdım ama reflüymüş. nexium diye bir ilaç yazdı doktorum onu kullanıyorum. ara sıra bırakıyorum ama tekrarlıyor yine kullnamaya başlıyorum. reflünün tedavisi yok maalesef yediklerine çok dikkat etmen gerekiyor. asitli içecekler içme kızartma türü şeyler hamur işleri yemiyeceksin. salça domatesten uzak dur fazla tüketme.geçmiş olsun.

Evet hatta cigerlerim kaşınıyor diyordum,bir haftadır sabahları istifra ediyorum,rahatlıyorum,şimdi taşlar yerine oturmaya başladı.
Ben tatile gittigimde basladı,daha önceden alerjik bronşit için aşı tedavisi gördüm ama iyileşmiştim.Biz o ilerledi diye düşündük,havuz suyu enfeksiyonu dedik,asitli içecekleri içtikçe arttı,sinüzitim de var ıslak saçtan oldu dedim,hepsi için ilaç kullanmama ragmen öksürük bitmedi. Üstelik tek şikayetim öksürüktü ne halsizlik ne ateş,son bir haftaya kadar hiçbiri olmadı. Birden olması tuhaf değilmi,belkide bogazımda hafif tahriş olunca mide asitide eklenmiştir.. Bilmiyorum,pazartesi ilk işim doktora gitmek olacak. şimdilik asit pompası inhibitörü kullanmaya basladım,sanki rahatladım..
Yurtta kaldıgım için,malesef yediklerime dikkat edemem,asırı baharatlı,yağlı,salçalı yemekler yemeye mecburum..

X