- Konu Sahibi alevss
Napıyorsunuz arkadaşlar reflü tedavisi için bendede var ne yesem ağzıma geliyor.Yediklerim hep ağzımda napmak lazım dikkatde etsem oluyo size ne önerdi doktor ney bunun tedavisi ömür boyu ilaç kulllanan varmı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sabahları yulaf ezmesini süte veya yoğurda karıştırıp yiyin. Bunu aç karnına devam ettirirseniz ne reflü kalır ne gastrit ne de ülser....
arkadaslar ben yaklasik ikihafta önce belirtiler basladi önce iki el bogazimi SIKIYORMUS ibi sonra aci birsu gelip yakiyor bogazimi midem sis inanilmaz sekilde sanki bogazim agriyomus gibi birde nefes darligiki sormayin nefes alirken zorlaniyorum birde gögüs kafesimde bir agri var resmen kemikler aciyor dokununca.sizce bu reflümüdür haa gece tükürügümü yutamiyorum yaaaa.üfff stresden seee yandigimin resmidirrr ...tesekkürlerr
Arkadaşlar bende reflü hastasıyım ve bu hastalığın bendeki tek sebebinin stress olduğu kanısındayım... Doktor tedavisi almıştım ama söylediğiniz gibi ilacı kullandığımda herşey yolunda ama ilaç bittiğinde aynı durum devam ediyor yani ilacın pek bi faydası yok sadece günü iyi geçirmemizi sağlıyor... Şu anda ilaç kullanmıyorum ama gittikçe kötüleşiyor gibi midemdeki asit artık öle bi artıyorki gece uykumdan kaldırıyor... Ankarada tedavi görüp olumlu sonuç alan varmı acaba aranızda... :sm_confused:
BULUTT HANIM ASLINDA SÜT MİDEYE İYİ GELMESİ LAZIM ŞEKERSİZ SÜT İÇİN VE ILIK OLMASINA DİKKAT EDİN
KAYNAR VE ŞEKERLİ OLMASIN..
EĞERKİ AYNI ŞEKİLDE MİDENİZE ZARARI VARSA Kİ ÇOK BÜYÜK OLUYOR ANLADIĞIM KADARIYLA O ZAMAN DOKTOR ARKADAŞIMIZA BU RAHATSIZLIĞINIZI İLETİN...
VE MİDE İÇİN VE ÖZELLİKLE BESİNLERİN DOKUNMAMASI İÇİN İLAÇLAR VEREBİLİR..
SEVGİLERLE..
ben 1.5 ay once endoskopi cektırdım hıcte oyle korkulacak bırsey değıl sonucta 5 6 dk suren bısey.benım mıdemde sureklı yanmalar vardı yedıklerımı yemek borumda uzun bı muddet hıssedıyordum ve arada fecı bı yanma oluyodu yemek borumu yırtarcasına aksama kadar yakıp gecıyordu vede sureklı geğırme ısteğı oluyodu.doktora gıttım muayeneden 2 gun sonra endoskopı yaptırdım 1 hafta sonra sonucları aldım.hafıf gastrıtım ve ılerlemıs reflum mevcutmus.ılac tedavısıne basladık 1 kutusunu yenı bıtırdım 2.ye basladım.ılacın adı nexium 40 mg ..çok etkılı bı ılac bunu kullanırken sıkayetım yok ama ıkı gun kullanamamıstım o ıkı gunde yıne fenalastım.
Merhaba
Yaklasık 1 aydır öksürüyorum hiçbir şekilde sebebi bulunamadı..
Dönem dönem tıkanıyorum,10 15 dakikalık krizler oluyor
En son reflüden şüphelenmeye başladım,nette arastırdıgımda rastladım özellikle bir kaç gündür ilaç sprey kullanmama ragmen cok arttı,şimdi düşünüyorumda antibiyotik için gece yemek yedikten sonra hemen yatıyordum..
Gittigim 4 doktordan biri bile bana bahsetmedi,bir aydır psikolojim bozuldu resmen...!
Pazartesi günü bu konu için gidecegim tekrar..Bakalım ben söyleyince ne diyecekler,bana şimdilik tavsiye verebilirmisiz?