Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Reflü ve tedavi yöntemleri

bende 22 yaşındayım geçen yaz öğrendim reflüm olduğunu ayrıca gastrit ve ülser de varsenağlama.çok kötü bir şey ya azcık yememen gereken birşey yesem hemen acı su veya direk yediğim şey ağzıma geliyor çok fazla yesem kusuyorum ama ağzından çok burnumdan geliyor kusmuğum parça parçasenağlama Allah bu sıkıntıyı çeken herkeze şifa versin:çok üzgünüm:

:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:allh kimsee vermesin u hastalığı düşmanıma bile fci biş y ya hafta sonu serum takıldı acıdan sabaha kadar uyutmdı senağlamasenağlama

bu nasıl bi hastalıkdır??geceler haram olduuu:KK43:uyutmuyo, rahatca yayıla yayıla yatırtmıyo, yedirtmiyo, içirtmiyooo.... isyan ediyom vallahi geceleriii ölesim geliyor.hastaneye gitmeyede korkuyorum.saglıkocagına gittim ilaç verdim 3gündür faydasını göremedim.

arkadaslar ben yaklasik ikihafta önce belirtiler basladi önce iki el bogazimi SIKIYORMUS ibi sonra aci birsu gelip yakiyor bogazimi midem sis inanilmaz sekilde sanki bogazim agriyomus gibi birde nefes darligiki sormayin nefes alirken zorlaniyorum birde gögüs kafesimde bir agri var resmen kemikler aciyor dokununca.sizce bu reflümüdür haa gece tükürügümü yutamiyorum yaaaa.üfff stresden seee yandigimin resmidirrr ...tesekkürlerr

slm arkadaslar oncelıkle Allah şifa versin eşim kronık gastrıt reflü ibb ne ararsan var:KK43: yemek yıyemıyo aynı sızın belırtıler avuc dolusu hap ıcıyo ınternette arastırma yaptım ve sunu ogrendım mıde yanması gelınce ıkı yudum ama sadece ıkı yudum ne az ne fazla soguk sut ıcın o an ınanın esımde ıse yaradı hastalıgı gecırmıyo tabıkı ama o an cektıgınız acı gıdıyo bana dua edın olurmu cok gecmıs olaa

Ne yazıkkı ben bu hastalığı 3 senedir çekiyordum bende yoğun şekilde gastirit reflü ve mikrop vardı ilaçlar ,endoskopi,yeme düzeni neler neler yaptım şimdi yine sendeliyor ilk başta insan önemsemiyor ama bu hastalık kendini önemsetiyor dikkatlı olun ve mutlaka ilaçlarınızı kullanın pişman olmassınız.
Sağlıklı günler diliyorum

ben reflü hastasıyım yaklaşık 3 senedir bununla yaşıyorum 3 defada endoskoğpı yapıldıı mıdemde yara yok şükürler olsunki..sadece mide kapakcığım açıkk ben artk bu hastalığı çözdum bana dokunann hiçbirşeyi yemıyorummm çunku yedıkten sonra acısını ağrısını ben çekkıyorum kızartma cola fasffood çıkolata kesınlıkle yasakk.....ve yemek yedıkten sonra hemen yatmıyormm yatarkende başımı azck yuksekte tutmaya çalışıyormm artk bilinçli bir hastayımm ilk başlarda lanet edıyordum aam artık etmıyorm beterın beterı vrdırr yaşşm 22...

nşallh daha ii oluruz arkdşlar bazn kendini öyle hiisttiriyoki hastalık sormayın 2 gün gece gündüz acısını çktim ben en son serum vardıler dozu aşıp ağrı kesicide verdiler ama banamısın demedi öyle bii ağrı daha önce çekmedim

arkadaşlar bendede sol gösümün altında ağrı midemde taş varmış gibi bi his var.boğazımda bi yumruk panik atağımda var organlarımdan gelen her sesi dinler oldum.midem için sabahları aç karnıma bi ilaç içiyorum.yemek yemek bir ısdırap oldu.sol tarafıma anında ağrı saplanıyor.endeskopi korkusuna doktorada gidemedim.sırt ağrısı çok oluyor.halsizlik bulantı.kısacası bu reflüyse eziyetli bir hastalık
hepinize geçmiş olsun.

Arkadaşlar bende 2 ay önce öğrendim reflü hastası olduğumu
Doktorum ilaçlarını kullan 1 ay sonra gel endoskopi yapalım dedi
Ben korkudan gidemiyorum :1no2:
Ağrılar çok feci oluyor bazen dayanamıyorum

Son düzenleme:
bu şikayetlerin bazıları bende var ama sürekli değil bazen iyi gibi oluyorum bazen kötüleşiyo bu reflü mü acaba daha önce endoskopi yaptırdım midende fazla asit var dedi doktor ama o zaman bulantı yoktu 8 sene önceydi 5-6 aydırda bulantı var öksürük mide yanması tekrar endoskopi yaptırmalımıyım bilmiyorum kötüleşince yaptırmaya karar veriyorum iyileşince vazgeçiyorum :çok üzgünüm:

neler size dokunuyor kendinizi gozlemleyin mesela poca midemi acaip yakardi kestim..yagli yemiyorum kizartmaya veda ettim mayonozedee(cok severimde) yemeklerimde yagsiz olur..şakkıdı kirk yilda bir o da gunduz kizartma yerim..birde 7 den sonra yemem kurutulmus meyva atistiririm ama insanlar zorluyor deli oluyorum o saatte azda sofraya oturup yemek yesem butun gece karnim sis ve agri cekiyorum..:1no2:birde asitli meyvalardan,sebzeden uzak durun portakal,mandalina,domates..salata ve domatesi kabuklu tuketmeyin..stresten uzak durmaya calisin genelde psikolojik sebepler etken mide hastaliklarina yediklerimizde tetikleyici..senağlamaben neler cektim ne uykusuz geceler gecirdim endoskopiye girdim ben narkozu aldiktan sonra birsey hissetmedim en azindan midemde ne oldugu biliyorum doktorumunda tavsiyelerini dinliyorum.:jeyyar:..ilac tedavisi yaptik ilaci kestim yine ayni oldu tekrar kullandim ilac..sonra zamanla her sabah kullandigim lansoru kestim..midem kendini korumayi ilacsiz ogrensin aliskanlik yapmasin diye..simdi sukur ilacsiz iyiyim ama dikkat edersem kendime..:1closedeyes:birde pilatesi tavsiye ederim sporda onemli bagisiklik sisteminizi guclendiriyorsunuz..kaydirigubbakcemile5

neler size dokunuyor kendinizi gozlemleyin mesela poca midemi acaip yakardi kestim..yagli yemiyorum kizartmaya veda ettim mayonozedee(cok severimde) yemeklerimde yagsiz olur..şakkıdı kirk yilda bir o da gunduz kizartma yerim..birde 7 den sonra yemem kurutulmus meyva atistiririm ama insanlar zorluyor deli oluyorum o saatte azda sofraya oturup yemek yesem butun gece karnim sis ve agri cekiyorum..:1no2:birde asitli meyvalardan,sebzeden uzak durun portakal,mandalina,domates..salata ve domatesi kabuklu tuketmeyin..stresten uzak durmaya calisin genelde psikolojik sebepler etken mide hastaliklarina yediklerimizde tetikleyici..senağlamaben neler cektim ne uykusuz geceler gecirdim endoskopiye girdim ben narkozu aldiktan sonra birsey hissetmedim en azindan midemde ne oldugu biliyorum doktorumunda tavsiyelerini dinliyorum.:jeyyar:..ilac tedavisi yaptik ilaci kestim yine ayni oldu tekrar kullandim ilac..sonra zamanla her sabah kullandigim lansoru kestim..midem kendini korumayi ilacsiz ogrensin aliskanlik yapmasin diye..simdi sukur ilacsiz iyiyim ama dikkat edersem kendime..:1closedeyes:birde pilatesi tavsiye ederim sporda onemli bagisiklik sisteminizi guclendiriyorsunuz..kaydirigubbakcemile5

Bunları bizimle paşlaytığın için teşekkürler canım a.s.

merhaba kızlar benimdebir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim geçen ay tansiyonum yükseldi doktora gittim bişeyin yok dedi kardioloji şurda bir aydır midem felaket kötü aşırı gaz kalbime baskı yapıyo sanki boğazımda bişey takılı gitmiyo boğar gibi yanma acı su yok ama sanki insanımn boğazı tahrişolurya aynen öyleyim yemek borum sanki tahriş olmuş gibi gaz çıkaramıyorum ben anlamadım neyim olduğunu reflü yada gastirit olabilirmi inanılmaz rahatsız ediyo beni birde reflü olanda iç huzursuzluğu gibi bir his olurmu

yardimci olabildiysem sevindimmma.s. canim benim ilk yanmayla basladi sanki bir ejderha yemek boruma dogru ufluyorduuusenağlama abarti degil gercekten cok canim yaniyordusenağlama sonrasida siskinlik vs.. gastroenterojiye git..birsey varsa erken onlemini al cunku reflu-gastrit-ulser diye devam ediyor.

yardimci olabildiysem sevindimmma.s. canim benim ilk yanmayla basladi sanki bir ejderha yemek boruma dogru ufluyorduuusenağlama abarti degil gercekten cok canim yaniyordusenağlama sonrasida siskinlik vs.. gastroenterojiye git..birsey varsa erken onlemini al cunku reflu-gastrit-ulser diye devam ediyor.

canım benim işte yanma olmuyor şöyle örnek veriyim hani çok böyle çamaşır suyu tuz ruhuyla uğraşırsında soluduğun zaman için tahriş olurya aynı öyle oluyo bende galiba daha çok yeni gaz ve şişkinlik delirtiyor iç huzursuzluğuda cabası gidicem doktora haftaya inşallah birde ben 2 gündür ılık bal şerbeti içiyorum sabah akşam inanılmaz rahatlattı beni hele bugün daha iyiyim sizede tavsiye ederim tarif şöyle yarım su bardağı suya 2 çay kaşığı bal koyup karıştır ılık olcak ama müthiş rahatlatıyo:dance:

kızlar benimde reflüm var hem de çok fena ilaçlar falan işe yaramıyor artık
doktor en son helicol diye bir ilaç verdi...o da iyi gelmiyor ayrıca bu gastrite sebep olan bir mikrop
varmış helicopakterpilori diye ondan varmış bende..test falan yaptı...bana süt çok iyi geliyor
süt yoğurt çok rahatlatıyor...artık öyle hassaski midem yediğim şeyleri midemde hissediyorum
sürekli boğazıma birşey takılıyor...ağzıma acı sular geliyor..her gün yastık kılıfımı değiştiriyorum

benim azcık birşeye canım sıkılsın hemen reflüm tavan yapıyor..
yediklerimin pek etkisi olmuyor..ama dikkatli olmam gerek tabi..

selam kızlar ben kayınvalideme dr araştırmak için bağlandım fakat bir kaç okuduğum yazıda süt önerilmiş. Reflü veya mide rahatsızlığı olan hastaya kesinlikle süt içmemesi söylenir. nedeni: süt ilk başta rahatlatır. Fakat daha sonra gaz ve mide asiti olarak geri döner. nedeni de sütün kesilme olayıdır. sütten olabildiğiniz kadar uzak durun dr tavsiyesi olmadan da hiç bişey kullanmayın. Ve artık reflü ameliyatı var. Ben kayın valideme reflü ameliyatı için dr önerilerine bakmak istedim. Artık ameliyatı da çok basit mide kapakçığının üst kısmına kelepçe takıyorlar ve mide kapakçığının yukarıya çıkması engellerniyor. Mide asidinin yukarıya çıkmasını engellemek için geceleri yüksek yastık deneyin ve bitkisel olarak da papatya çayı rahatlatıcıdır.Yazdıklarım inş faydalı olur. Bunlar dr tavsiyesi ile yazılmıştır. herkese geçmiş olsun.

ah kizlar bu bela benim basimda da var ustelik cocuklugumdan beri.
lisede iken ulsere cevirdi uzun sure tedavi gordum cok sukur iyilestim
ama ara ara nedense aziyor bu meret
ne yesem yemek borum yaniyo bogazima kadar
yedigim hersey zehir gibi sanki
ozellikle geceleyin azitiyor uykumu kaciriyor sinir oluyorum
dun gece yogurt denedim br nebze ferahlatti gibi
ilac kullanmaktan cok bikkinlik gelmis moddayim
bitkisel seyler onerin lutfen.. gece uyuyabilmek istiyorum artik..mafoldumben

selam adalayda bendede var huzursuz yapıyor beni affedersiniz geğirti nefes alamama gibi ve yanma ne alayım ne yiyim ne ilaç alayım teşekkürler

X