Reenkarnasyona inanır mısınız?

banada mantıksız geliyo
sonuçta tek ruhuz ve ölüp , mahşer günü o ruh ve o beden olarak tekrar dirilicez
o ruh hesaba çekilicek vs vs
bu mantıkla bakarsak ölüp , tekrar başka bi bedende başka bi kişilik olarak yeniden yaşamamız imkansız
arkadaşlarında dediği gibi böyle bişi olsaydı büyük Alimler bunu açıklardı
bence "bu anı daha önce yaşamıştım sanki " hissi beynin oynadığı bi oyun
banada olur arada :)
bu dejavudur , reenkarnasyonal alakası yoktur. zira reenkarnasyonda yoktur.

ben ınanmıyorum reenkarnasyona :delphin: evet bazen hepımıze oluyor bana da oluyor arada yasadıgım seyı daha once yasamıs gıbı.. :uhm: daha bı kac gun once ıftar programlarından bırınde mı yoksa sahur programlarından bırınde mı ne duydum.. CADIARZU yanı tam olarak hatılamıyorum ama ıkısnden bırındeydı.. :delphin: hocayada sordular reenkarnosyon var mıdır? yada bu yasadıgımız seylerı daha once yasıyormusuz gıbı oluyor bazen bu reenkarnasyon mudur dıye.. :uhm: hocanın acıklaması aynen soyleydı.. reenkarnasyon yoktur.. dınımızdede boyle bı sey yanı olup de bı baskasının bedenınde tekrar dunyaya gelme yada daha onceden gelıp de ıkıncı sekılde yasıyormus gıbı bısey yoktur... :delphin: bu tamamen ruya alemı ve bılınc altıyla alakalı bı durum dur.. :gitme: ruya alemı oldukca genıs ve herseyı goruyoruz gorebılırızde ıste bu gorduklerımız bılınc altımıza yerlesır ve aynı veya benzer sekılde karsılastıgımız olaylar ancak bu sekılde acıklanır demıstı.. a.s bana da cok mantıklı geldı.. CADIARZU zaten ınanmıyordum kesın bılen bırınden duymak daha bı kesın hale getırdı..​

ya bi ayette ya bi hadiste okumuştum, ölenler tekrar dünyaya dönmek isteyecekler yaptıkları günahları tekrar etmemek için doğru insan olabilmek için, ama artık çok geç olmuştur anlamındaydı, reenkarnasyon olsaydı böyle bi şi hiç açıklanmazmıydı saçma çok saçma inançlı bi insanın inanmasıda saçma

Déjà vu, dejavü okunur. Ansiklopedilerde şöyle tarif ediliyor:

(Deja vü, halihazırda yaşanılan bir olayı, daha önceden yaşamışlık veya görülen bir yeri daha önceden görmüş olma duygusudur. Fransızca déjà [daha önceden] ve voir [görmek] fiilinin geçmiş zamanda çekimi olan vu’nün birleşiminden türemiştir. Beynin, yorgunluk veya başka sebeplerden dolayı bir görüntü, ses gibi herhangi bir girdiyi, giriş anı sırasında algılayamamasından kaynaklanabilir. Beyin bu girdiyi algıladığında kişi, bu olayı daha önce, yaşadığı hissine kapılabilir. Ayrıca, beynin sağ lobu ile sol lobunun milisaniyeden daha küçük bir zaman farkı ile çalışmasından da, kaynaklanabilir. Bir taraf diğer taraftan önce algıladığı için, geç algılayan taraf, bu olayın daha önce yaşanmış olduğu duygusuna kapılır. Bu durum sinir aksonlarındaki küçük bir sapmadan kaynaklanır.

Dejavü’nun zıttı jamais-vu'dür, Jamevü okunur. Bu durumda insanlar tanıdığı bir çevrede yabancılık çekebilirler. Dejavü’ya benzer sebeplerle ortaya çıkar. Araştırmalara göre insanların %50 den fazlası, hayatlarında en az bir kere, dejavü durumunu yaşamıştır. İnsanların çoğu bir süre sonra, en son ne zaman dejavu yaşadığını unutur.)

Reenkarnasyon,Bu bâtıl inanç, daha çok Hindu ve Budistlerde görülür. Ölen kimsenin ruhu başkasına geçmez. Geçtiğini bildiren hiçbir âyet veya hadis yoktur. Hiçbir âlim de böyle bir şey söylememiştir. Kur'an-ı kerimde ölüm ve dirilişle ilgili birçok âyet-i kerime vardır. Hiçbirinde ruhun başka bir insana veya başka bir mahluka geçtiğini gösteren bir ifade yoktur. Zaten Allahü teâlâ insanlara ruh hakkında kâfi bilgi vermemiştir. İsra suresinin (Sana ruh hakkında soranlara, de ki, "Ruh Rabbimin işlerindendir, size az bir bilgi verilmiştir") mealindeki 85. âyeti de ruhun mahiyetini bilmenin imkansız olduğunu gösteriyor.

Bir de, (İki defa ölüp iki defa dirilmek) ifadesinden ruhun başka birisine geçtiğini ancak zındık söyler.

Kur’an-ı kerimde buyuruldu ki:
İlk insan çamurdan, sonrakiler, nutfeden yaratıldı. Nutfe kan pıhtısı, et olur, sonra can verilir. Herkes ölür, kıyamette dirilir. (Müminun 12-16)

Bekara suresinin (Allah sizi ölü iken diriltti. Sonra öldürecek, sonra diriltecek, nihayet Ona döndürüleceksiniz) mealindeki 28. âyetini, Beydavi ve diğer tefsirler şöyle açıklıyor:

Çocuğun ana rahminde can verilmesinden önceki hâli için ölü, can verilmesine de diriltme denmiştir. Yani insan, bir defa ana rahminde, bir de kabirden sonra diriltiliyor. İki ölü hâli vardır. Biri ana rahmindeki canlılıktan önceki durumu, bir de kabirdeki hâli. Yani hepsi iki ölüm, iki diriltmedir.

Kâfirler ahirette (Ey Rabbimiz, bizi iki defa öldürdün, iki defa dirilttin) diyecekler. (Mümin 11),

Ve dünyaya tekrar gönderilmelerini isteyecekler, iyi amel işleyeceklerini söyleyecekler. (Secde 12)

Kendilerine dünyadan geldikleri bildirilerek istekleri reddedilecek (İbrahim 44)

Ve denecek ki: (Size, düşünebilenin düşünebileceği, öğüt alabileceği kadar ömür vermedik mi? Size, [Peygamber, kitap, akıl, ihtiyarlık, ölüm gibi] uyarıcılar gelmedi mi?) [Fatır 37]

(Kâfirlerden birine ölüm gelince, "Rabbim, beni geri çevir, tâ ki, yapmadan bıraktığımı tamamlar, iyi iş işlerim" der. Hayır; bu söylediği boş laftır. Tekrar diriltilecekleri güne kadar arkalarında geriye dönmekten onları alıkoyan bir engel vardır.) [Müminun 99-100]

Duhan suresinin 56. âyet-i kerimesinde (İnsan ilk ölümden başka bir ölüm tatmaz) ifadesi, tek ölüm olduğunu açıkça gösteriyor. Kur'an-ı kerimde, (İki defa ölüp iki defa dirilmek) ifadesine benzeyen başka ifadeler de vardır. Mesela ikisi şöyledir:

(Geceleyin sizi öldüren [ruhunuzu alan], gündüzün de ne işlediğinizi bilen; sonra belli ecel tamamlansın diye gündüzün sizi dirilten [uyandıran] Odur.) [Enam 60],

Allah, eceli gelenlerin ölüm anında, eceli gelmeyenlerin de uyku esnasında ruhlarını aldığı ve bunda düşünenler için bir ders olduğu bildiriliyor. (Zümer 42)

Bu iki âyet-i kerimede, insan uyurken ruhunu Allahü teâlânın aldığı açıkça bildiriliyor. Ruhunu almakla onu öldürmüş olmuyor. Şimdi hangi zındık, (Uyuyan ölür, ruhu başkasına geçer) diyebilir? Tek ölüm ve tek dirilişin olduğunu bildiren âyet-i kerimelerden üçü şöyledir:

(İnsan önce bir şey değilken kendisini yarattığımızı düşünmez mi?) [Meryem 67]

(Resulüm, senden önce de hiçbir beşere ebedilik vermedik. Şimdi sen ölürsen, sanki onlar ebedi mi kalacaklar, her canlı ölümü tadacaktır.) [Enbiya 34, 35]

(Ölümden sonra elbette diriltileceksiniz desen, kâfirler "bu sihir" derler.) [Hud 7]

hayır bu reenkarnasyona uğrayanların % 80 i de önceki hayatlarında ya kral oluyorlar yada kraliçe zemuszemus

kuzenim falcıya gittiginde bayan kuzenime daha önceki hayatını, trafik kazasında kan kaybından öldügünü ve suan onun ruhunu tasıdıgına dair seyler söylemişti kuzenim yaklasık bir hafta kendine gelememişti kaydirigubbakcemile3 inanmadıgını söylesede bu kdr etkilenmesi cok tuhaf gelmişti sırnaşık şey

Dejavu da şuradan kaynaklanıyor. ınsan belli olayları yıllar önceden rüyasında görüyor. Ben bu mekanda bu şekilde olamam diyerekten önemsemiyor ve unutuyorsunuz. Olay olduğunda ya da olaydan belli bir süre sonra o olayı anahatlarıyla rüyanızda gördüğünüzü anlıyorsunuz.
Nerden mi biliyorum başıma böyle çok olay geldi de o yüzden. Olay olup bitince rüyamı hatırlıyorum.

Dejavu da şuradan kaynaklanıyor. İnsan belli olayları yıllar önceden rüyasında görüyor. Ben bu mekanda bu şekilde olamam diyerekten önemsemiyor ve unutuyorsunuz. Olay olduğunda ya da olaydan belli bir süre sonra o olayı anahatlarıyla rüyanızda gördüğünüzü anlıyorsunuz.
Nerden mi biliyorum başıma böyle çok olay geldi de o yüzden. Olay olup bitince rüyamı hatırlıyorum.
evet bende bu şekilde biliyorum

ben pek inanmıyorum.reankarnasyon diye bişey olsaydı neden atatürk'ün veya peygamberimizin ruhu gelmiyor tekrar...saçma...insnlanların ruhu bir kere dünyaya gelir ve herkes ondan sorumludur.çünkü mahşet günü bedenler değil ruhlardan hesap saorulacak.aynı ruhu 1 den fazla kişinin kullanması bu yüzden bana mantıksız geliyor.

CADIARZUben pek inanmıyorum.reankarnasyon diye bişey olsaydı neden atatürk'ün veya peygamberimizin ruhu gelmiyor tekrar...saçma...insnlanların ruhu bir kere dünyaya gelir ve herkes ondan sorumludur.çünkü mahşet günü bedenler değil ruhlardan hesap saorulacak.aynı ruhu 1 den fazla kişinin kullanması bu yüzden bana mantıksız geliyor.

inanmam islamda yoktur saçmalıktır inanana da hayret ederim:mymeka::mymeka:

böyle birşeyin olması mümkün değil
zira koca kainatı tek bır OL ile yaratan yaratan neden aynı bedene ıkı kere ruh versın kı
bı tane daha yaratamaz mı?
sacmalık...

inanmıyorum ve inanlarada inanamıyorum
koca bir saçmalık

alkisalkisalkis
açıkçası ben de çok saçma buluyorum,buna inanırsak ahirete inanamayız bence,çünkü ölenler dönüp dönüp geri gelecek,cennet cehennem de yok o zaman.
yanlış anlamayın kızlar kendim bu şekilde yorumluyorum,yani olayların içinden bu şekilde çıkıyorum

Back