Makarnalar Ravioli

JuLaL

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2009
3.117
1
42
İyi Ravioli yapmak için püf nokta:

Hamuru yoğurduktan sonra 10 dk acıkta, 15 dk folyoya sarıp buzdolabında bekletmelı hazırladıktan sonrada içlerini koyduktan kestıkten sonra yanı 30 dk ta uzerını bezle ortup buzdolabında bekletmeli..

Ravioli:
1 su bardagı irmik
1 su b. Bugday unu
1 tatlı kaşıgı zaytinyaği
1 “ “ tuz
2 yemek kaşığı su

Unu tepecık yapın yumsurtaları kırıp yavas yavas suyu ekleyıp yavasca yoğurun top halıne gelınceye kadar..
2-3 mm acın

canım ben bu ismini ilk kez duyuyorum. mantı tarzında bişey mi oluyor. ?

nasıl tüketiliyor??

bir de "içlerini koymaktan sonra" diye birşey demişsin.içleri nasıl ?????

bilgilendirirsen sevinirim. değişik tariflere açığımdır. teşekkkürler.

Merhaba, tam anlatamamısım biraz acemiliğime geldi yemek tarifi açmakta yeni olduğum için..

Bu tarife fransızların mantısı diyebiliriz. Anca bizimkiler gibi küçük değil daha büyük ve yarım ay seklinde yapıp kapatıyorlar. Ayrıca içine patates haşlamasından peynir,et, soğanlı kıyma vs.. herşeyi koyabiliyorsunuz. Tamamen hayal gücünüze bağlı.. Ben pazılı patetesli ve kıymalı kaşarlı denedim.. Gayette güzel oldular. Fransa ve Amerika'Da üzerine yoğurt dökmeden sadece tereyağı yakıp gezdiriyorlar..

Ama tercih sizin..

Afiyet Olsun..cokacimcoook

canım söylediğin tarif değişik bişey,karışımda yumurta olmaması enteresan ama hemen deniyecem..bende 100gr.una 1 yumurta hesabıyla yapıyorum genelde 250gr.una 3 yumurta kırıp iyice yoğuruyorum ve yarım saat bekletip merdaneyle açıyorum küçük kare şeklinde kesip içine rendelenmiş eski kaşar peyniri koyup kapatıyorum yine bir on dakka bekletip sıcak suda haşlıyorum üzerine toz biberle erittiğim tereyağını döküyorum harika oluyor,bende bunu italyan bir arkadaştan öğrenmiştim,onlar bunu çok sık yaparlarmış,hatta bunu yapmak için makinasıda var...

Evet aslında en azından 1 yumurta olursa daha sıkı bir hamur elde edebiliriz.. Senin tarifini de not aldım yarın denemeyi düşünüyorum. ikimizin tarifinin karışımı da güzel olucak gibi gözüküyor bilgilendirdiğin için çokk teşekkür ederim canım.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…