• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanın Bereketi Ağustos ayıında yüzümüzü güldürsün...

:3: selam ben geçenlerde aktara gitmiştim keçiboynuzu kürünü yapıyoruz biz ordaki bayana anlattım işte böyle böyle oda bana arı sütünü önerdi ama ben ozaman keçiboynuzu kürü yaptığım için pek önemsemedim ama şimdi sende yazınca bir kaç yerde de okudum ilgimi çekmedi değil teşekkür ederim canım bilgilerin için :46:

tatlım ben esıme her gun kecı boyunuzu pekmezı yedırıyorum polenden de bu gun aldım denıyıcem B vıtamını folık asıt bebıs ıcın tam tesebbus hazırızz:) Allah yuzumuze baksın Amin

Arı Sütü ve Polen kullanımı hamile kalma, gebe bırakma yönünden kısırlık problemi yaşayan aile bireylerine tavsiye edilen etkin ürünlerdir. Önerilen kürün naturel gebelik veya tedavi yöntemlerinin başarı ihtimalini 3.3 kat civarında artırdığı hesaplanmıştır. Normal gebelikte gerçekleşme ihtimali kat kat artırılmış olurken, tedavi sürecinde ürünlerin kullanımı ise sonuç alma ihtimalini yüzde 46'lara çıkarmaktadır. Oysa, sadece tedavi yöntemlerinin uygulanmasının net başarı şansı ise yüzde 14 (embriyonun tutunması ardından gerçekleşmeyen doğumlar çıkarıldığında) olarak hesaplanmaktadır.

Hamilelik sürecinde düşük riskinin yaşanması ihtimali de arı ürünlerinin kullanılmaya devam edilmesiyle önemli oranda azalmaktadır. Zira, yumurta ve sperm kalitelerinin belirgin yükselişi embriyo'nun tutunması ve sağlıklı gelişimi istikametinde en avantajlı başlangıcı oluşturmaktadır. Ayrıca, anne karnında embriyonun gelişmesinde, bebeğin zihin gelişimi ve fiziksel gelişiminde de etkindir.

Tedavisiz Naturel Gebelik Olasılığında da Yüksek Artış
Kuzey Amerika ve Avrupa orjinli bir çok kaynakta arı sütü ve polen kullanımıyla infertilite sorunu yaşanan sayısız ailenin normal yollarla çocuk sahibi olduğu yer almıştır. Kadında yumurta kalitesi, çapı ve çatlama kapasitesi artışı ile doğurganlığı, erkekte ise sperm kalitesi, hareketliliği ve sayısını artıran yönleri buna neden olmaktadır. Naturel gebelik konusunda çiftlerin sahip oldukları olasılığın da aynı oranda arttığı hesaplanmıştır.

Örneğin herhangi bir çiftte gebelik olasılığı yüzde 3 gibi düşük bir oran olsun, bu oranın arı ürünleriyle ilgili yoğun kür neticesinde yüzde 10'lara çıktığı hesaplanmaktadır.

Arı ürünlerinin gebelik olasılığı üzerindeki etkilerini konu alan bazı üniversite araştırmaları şöyledir:

Kısırlık Tedavisi'nde Arı Sütü ve Polenle Baş Döndürücü Bilimsel Sonuçlar
Midcycle pericoital intravaginal bee h... [Int J Gynaecol Obstet. 2008] - PubMed - NCBI

Bu sitede; Sohag Universitesi'de Jinokoloji Bölümünde Dr.Abdelhafiz ve Dr. Muhamad tarafından yapılan geniş bir deneyden sözediliyor. Buna göre kısırlık tedavisi gören 99 çiftin yarısına arı ürünleri veriliyor. Diğerlerine normal tedavi uygulanıyor. 2 Aylık bir süre sonunda, bu ürünleri kullananlar arasında 23 hamilelik, diğer grupta ise 7 hamilelik gerçekleşiyor. Araştırmanın sonuç kısmı şöyle: Arı ürünlerinin kullanımı gebelik gerçekleşme oranını 3 kattan fazla.. Tam olarak 23/7=3,285 oranında artıran basit ve etkin bir çözümdür.
Royal Jelly for Fertility | Healthy Pregnancy

Bu sitede; çocuk sahibi olma yeteneği az veya kısırlık tedavisire ihtiyaç duyanlar konusunda, Doğum/Doğurganlık Uzmanı Dr. Randine Lewis, Arı Sütünün doğurganlık üzerindeki etkisi konulu bazı araştırmaları açıklıyor. Genetik Doktoralı Uzman Bogdan Tekavcic'in araştırması bunlardan biri. Bu araştırmaya göre, düzenli arı sütü ve polen kullanıcısı kadınların pek çoğunda yumurtlama dönemi sorunları ortadan kalkmaktadır. Başka bir araştırmada ise aynı ürünlerin erkeklerde sperm sayısını önemli bir oranda arttırdığı tesbit edilmektedir.

Royal Jelly and Fertility | Get Pregnant with Royal Jelly

Bu Sitede Arı Sütünün gebelik yönünde bazı faydaları şöyle yer alıyor:

• Libidoyu yükseltir.
• Yumurta sağlığı ve kalitesine katkıda bulunur.
• Yaşla gelen bazı olumsuzlukları azaltır.

Arı sütünün sperm sayı ve kalitesi üzerindeki etkisini detaylı şekilde gösteren kapsamlı bir deney Fırat Üniversitesi'nde 2006 senesinde gerçekleştirilmiştir. Deney sonucunda olumlu etkinin önemli boyutta olduğu bildiriliyor. Bu Deneyle ilgili yayınlanan araştırma metninin tamamını okumak için buraya tıklayınız..

Erkeklerde Testerasyon yüzde 143 sperm sayısı yüzde 65 artarken, anormal sperm sayısı yüzde 27 Oranında Düşüyor:
Alexandria Üniversitesi'nden araştırmacı S. Elnagar tavşanlar testerasyon seviyesi yüksek sıcaklık ile düşürülen tavşanlar üzerinde yaptığı deneyde, ısı baskısı uygulanan tavşanlara arı sütü verildiğinde tam tersi yönde yani testerasyon miktarının ve fiziksel kondisyonun arttığını tesbit ediyor.

Araştırmaya göre testerasyonun arı sütü verilmeyen deneklerle kıyaslamasında verilen arı sütünün miktarına göre yüzde 124'ten yüzde 143'lere kadar... Sperm miktarlarının yüzde 35'ten yüzde 65'e kadar arttığı tespit edildi. Şekil bozukluğu taşıyan sperm sayılarında ise yüzde 17'den yüzde 27'ye kadar düşüş gözlendi. Deneyde iki ayrı gruba 400mg ve 800mg arı sütü verildi.

tatlım ben esıme her gun kecı boyunuzu pekmezı yedırıyorum polenden de bu gun aldım denıyıcem B vıtamını folık asıt bebıs ıcın tam tesebbus hazırızz:) Allah yuzumuze baksın Amin

inş olur bende alıcam bakalım inş işe yarar ama ben ağustostan çok ümitliyim ya ne bilim işte heray aynıyım :43:

inş olur bende alıcam bakalım inş işe yarar ama ben ağustostan çok ümitliyim ya ne bilim işte heray aynıyım :43:

hakklısın canım ama bende basta cok stres yapıyordum baktım olmuyor artık rahat olmaya karar verdım sen de oyle yap tatlım bız unutunca gelsın sıkılarak beklemek olmuyor hem bızı yıpratıyor hem kolay mutlu olamıyoruz

hakklısın canım ama bende basta cok stres yapıyordum baktım olmuyor artık rahat olmaya karar verdım sen de oyle yap tatlım bız unutunca gelsın sıkılarak beklemek olmuyor hem bızı yıpratıyor hem kolay mutlu olamıyoruz

hiç sorma canım ben 5 yıllık evliyim yaklaşık 4 aydır ciddi ciddi çocuk düşünüyoruz okumadığım yer kalmadı doktorada gittim bir sorun yok diyor en son hsg film istedi ama ben korktuğum için yaptırmakta kararsızım en son doktora gittiğimde doktora dedim ki 5 yılda hiç kaza olmaz normal değilim diyorum işte kendimi çokkasıyorum istemeden kendi ailemde çok üzülüyor her ne kadar kafama takmıyorum desemde takıyorum ama bilmiyorum ramazandan dolayımı içimde garip bir huzur var sanki bu ay olucakmış gibi ümitliyim :43: inş Allahım duyar sesimizi hepimizin bebişleri olur inş

ay hadi inş teyze yap tabi beni ben teyze olmak istiyorum. benim oğlumda iyiymiş 235gr olmuş sıpam 18+6 haftalık çıktı gelişimi çok güzel dedi. kızlar oğlumun kafasında kist çıktı doktor önemli değil 7, ayda geçer dedi ama dualarınızı eksik etmeyin olurmu:(((

pembeşimmmm ve bütün arkadaşlarımm.
yeni topiğimiz hayırlı olsun, bereketli olsun inşallah. ben de takıldım peşinize.. banane banane bırakmam sizi :36: iyi haberleriniz, müjdelerinizi duymak istiyorum. :16:

ay hadi inş teyze yap tabi beni ben teyze olmak istiyorum. benim oğlumda iyiymiş 235gr olmuş sıpam 18+6 haftalık çıktı gelişimi çok güzel dedi. kızlar oğlumun kafasında kist çıktı doktor önemli değil 7, ayda geçer dedi ama dualarınızı eksik etmeyin olurmu:(((

ohhh teyzesinin sıpası :1: ben pek anlamam haftalara göre gramajdan cahilliğime ver ama maşallah diyim.
içini ferah tut seastirem. bak doktorda önemli deil demiş. allahın izniyle sağlıkla doğar inşallah annesi.

ohhh teyzesinin sıpası :1: ben pek anlamam haftalara göre gramajdan cahilliğime ver ama maşallah diyim.
içini ferah tut seastirem. bak doktorda önemli deil demiş. allahın izniyle sağlıkla doğar inşallah annesi.

gayet iyiymiş kilosu haftasına göre gelişimi içinde çok güzel dedi teyzesi. amin inş. Allahım hepimizin evlatlarına sağlık sıhat versin inşş

Kizlar benbisey sorucam; adetlerim gec oluyor genelde, yumurtlama gunumu tam bilemiyorum dolayisiyla. Yumurtlamanin oldugu gunler akintinin sekli degisiyormus ya. Ben bu ay yumurtlamadim mi acaba. Cunku o tarif edilenler gibi bi akintim olmuyor. Kontrol ede ede kafayi yicem. Sizler bu akintiyi fark edebiliyor musunuz???

Kizlar benbisey sorucam; adetlerim gec oluyor genelde, yumurtlama gunumu tam bilemiyorum dolayisiyla. Yumurtlamanin oldugu gunler akintinin sekli degisiyormus ya. Ben bu ay yumurtlamadim mi acaba. Cunku o tarif edilenler gibi bi akintim olmuyor. Kontrol ede ede kafayi yicem. Sizler bu akintiyi fark edebiliyor musunuz???

tatlım benden sana tavsiye hiç takip etme öyle şeyleri ben öyle yaptım valla hiç ilgilenmediğim içinde bilemiyorum sorduğun soruya yanıt veremicem

Kizimda bende takip etmedim, hatta hamile oldugumu ogrendigimde cok sasirmis, nasil olcak diye uzulmustum. Ama simdi ikincide oyle olmuyor. Bazi problemlerim ortaya cikti ve insan korkuyor, korktukca telas ediyor, Allah im herkese sifa versin insallah, geri cevirmesin dualari. Amiiin

Bismillahirrahmanirrahim Ağustos Listemiz Allah yüzümüzü güldürsün Amin

EY YARABBİM..!!Ellerimiz bomboş,ellerimizde bir tek 'yok'var.Ve biz'yok'tan var ettiğin bu ellere,senin sonsuz keremine el açmaktayız...!!Çünkü bende 'var' yok;SEN de ise'yok'yok..Dualarımızı yoktan vara,günahlarımızı vardan yoka çevir..!!Ve bizleri dua edebilme lütfundan mahrum etme.. AMİN

Bismillahirrahmanirrahim ağustos lıstesı

Pembemasal - 13 ağustos

Zuzu4742 3 agustos

Karanfil 3 agustos

Banu_K 5 ağustos

Meyra_nur 2 ağustos

Juliaa 16 ağustos

RomaRoma 8 ağustos

Taliha 10 ağustos

Merym 9 ağustos

Rumeysagul 6 ağustos

Zuzu19 1 ağustos

Berro 6 ağustos

Serpil_melis 14 ağustos

Nagishe 2 ağustos

Sengelen 3 ağustos

Deryaf 21 ağustos

Boswer 18 ağustos

Gulceeonur 21 ağustos

Melzanur 13 ağustos

Felicita_e 13 ağustos

Mavikedilerim 23 ağustos

Edavut 8 ağustos

İzmir_li 6 ağustos

Sanem55 10 ağustos

İrmegan 10 ağustos

54 julye Beklemede

Aysemm061 11 ağustos

7nerebitirin 18 ağustos

Elifdem 15 ağustos

Tugram1 14 ağustos

Acemiperi 23 ağustos

Rankara 29 temmuz

Gunes0001 21 ağustos

Ebru_1907 25 ağustos

Pantenol 22 ağustos

Dersperate20 8 ağustos

"Lâ Tâhzen, İnnallâhe Meâssabirin " Üzülme! Allah sabır edenlerle beraberdir.
Kızlar herkez bat tarıhını yazarsa Listeye ekliyelim Bismillahirrahmanirrahim

kızlar uzun zamandır giremedim bat a 3 gün kaldı test yapsam çıkar mı ne dersiniz.

ben de bu ay yumurtlama testi alıcam.kiminle konuştuysam iyi olur dedi. hatta bir arkadaşım sadece bunu kullanmış ve ilk ayında hamile kalmış.öncesinde düşük yapmasına rağmen...
bu testlerin markaları oluyormu?önerebileceğiniz varmı?
BAT:29 Ağustos

Son düzenleme:
selam arkadaşlar uzun zamandır sizleri takip ediyorum ama aranıza yeni katıldım benide aranıza alırsınız sevinirim :) öncelikle Allahım hepinizin gönlüne göre versin dualarınız kabul olsun inşallah. bende 14 aydır evliyim 1 seneye yakındır korunmuyoruz ve malesef çocuğumuz olmadı ilk gittiğim doktorum hiçbir sorunumun olmadığını söyledi ama klomen verdi 2 ay kullandım hiç yumurtam olmadı daha sonra doktorumu değiştirdim yumurtlama sorunum olduğunu söyledi ve ilk olarak rahim filmi çekelim dedi çektirdim ve çok şükür bi sorun çıkmadı eşimdede bi sorun yok doktorda serophene verdi adetn 5.günü başla 5 gün iç günde bir tane dedi bir hafta sonra kontrole gittim 1tane 14mm yumurtam oldu doktorum 3 güne 18mmye gelir dedi ve 3gün sonrasına ovitrelle verdi iğne vurulabilmesi için 18 mm olması gerekiyomuş heralde neyse o ay olmadı iğneden 14 gün sonra adet oldum normal adetime 10 gün fln vardı tekrar gittim doktora yine 5. gün ilaca başlayıp bir hafta sonra kontrole gittim bu sefer 18 mm boyunda 1 tane 3-4 tanede küçk yumurtalarım olmuştu çok güzel dedi doktor ve ayın 25inde ovitrelleyi vvuruldum normal adetim 20si fln ama ilk iğneden 14 gün sonra adet olmuştum şimdi hangi tarihe kadar beklicem acaba çok heyecanlıyım. bide çoğunuz iğneden sonra kasık ağrılarınız olduğunu yazmışsınız bende hiç öyle bişe olmadı bu yumurtamın çatlamadığı anlamına mı geliyo :( umarım bu ay olmuştur mübarek ramazan ayında Allahım dualarımızı kabul etsin. çok konuştum sanırım yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleme:
Back