- Konu Sahibi demlicaykeyfi
-
aa ben böyle olduğunu bilmiyordum tatlım.. benim de aksama doğru enerji bitiyor o saatlerde yapmak zor geliyor iftardan sonra da yapamıyorum.hmmm ama metab.yavaslattigini bilmiyordum canım .. napsaM ki şimdi ben.. o zaman hiç spor yapmayacağım.. bilemedim ki...Canım oruclu iken spor yapman metabolizmanı yavaslatmaktan baska bir işe yaramaz ama iftara 1saat kala falan yapabilirsin ozaman spordan sonra gıda takviyesi alcagın için metabolizma çalışmaya devam etcektir ama bu kadar erken saatlerde yaptıgın spor seni acıktırmak ve metabolizmanı yavaşlatmaktan baska işe yaramaz bide kas kaybı yaşatır. Yinede sen bilirsin cnm
Canim onerilerin cok guzel. Ben tuzsuz yemeye aliskinim bekarlik zamanimdan, annem babamin tansiyonu vardi o yuzden tuzsuz yagsiz yemeye alistim. Simdi yemeklerim herkese tuzsuz gelir.Günaydın:)
Dün iftarda bezelyeli pilav yedim bir kaç kaşık, tabağımı bitiremedim. Bir tane de tavuk butu yedim haşlanmış. Yoğurtlu semizotu yedim. Tarhana çorbası içtim. Bu kadar. Sahura kadar toplam 3 kase mısır gevreği yedim. Ikiser kiloluk dambillarla kol çalıştım. Bacak çalıştım. Squat yaptım. Mekik çektim. Sahurda da iki haşlanmış yumurta, kepekli ekmek, galeta, bir iki dilim tereyağında pişmiş sucuk, peynir, azıcık da reçel, bir bardak da çay.
Bence şekerden ve tuzdan uzak duralım. Ben kaynamis yumurtama tuz atmiyorum, karabiber ve pulbiber atiyorum tuzu aratmiyor tat olarak.
Ve sizlere önerim yemeklerinizde pulbiberi bolca kullaninn, genelinde degil tabi kendi tabaginiza bolca kirmizi biber dökün. Acı yemek metabolizmayı hızlandırıyor.
Bunun yanı sıra sahurdan yarım saat önce bir fincan yeşil çay için. Ben de gün itibariyle başlayacağım yeşil çaya. Metabolizmayi hizlandiriyor.
Yemeklerimizde lifli gıda eksik olmasın, proteine de dikkat edelim sporumuzu da yapalım. Proteini yeterince almazsak ve spor yapmazsak etlerimiz sarkar kaslarımız erir sıkı bir vücudumuz olmaz. Lifli gıdaların sindirilmesi de daha kolay oluyor. Lif eksik olursa kabızlık yaşarız.
Herkese kolay gelsin.
Yılmayın bıkmayın!
Şimdi zorlanabiliriz ama sağlıklı beslenme alışkanlığımız oturduktan sonra rahatlıcaz.
hersey kolay olana kadar zordur!
Sabır, azim, FIGHT! :)
Ben de simdi arastirdim şu haberi gordumaa ben böyle olduğunu bilmiyordum tatlım.. benim de aksama doğru enerji bitiyor o saatlerde yapmak zor geliyor iftardan sonra da yapamıyorum.hmmm ama metab.yavaslattigini bilmiyordum canım .. napsaM ki şimdi ben.. o zaman hiç spor yapmayacağım.. bilemedim ki...
Cok guzel canim, bu aksam da dikkat edersin insallahGünaydın bayanlar benim akşamki iftar menum - 1 kepçe tarhana çorbası - 6 kaşık kuru fasulye - 4 kaşık pirinç pilavı - salata - yoğurt
buraya kadar herşeye com güzeldi ama iftardan sonra dayanamayıp tatlı kaçamağı yaptım
sahurda ise -az tereyağını pısmıs 1 yumurta - 1 kk peynir - avuç içinden az büyük pide ve çay
suyu az içtiğimı düşünüyorum bu aksam suyu daha fazla içeceğim tüm bunlara rağmen dün 68.4 olan kilom bugün 68.1 yani -300 gr vermisim bu da beni gaza getirdi
az sonra leslie ile ev yürüyüşümu de yapacağım
herkese kolay gelsin
bugün iftara davetliyiz insallh fazla kacirmam ....
Anladim canim, sahurda hafif tutmuşsun. Muzikte oynasan da olur, hareket harekettir, oturmaktan faydalidir kuzum. Allah bagişlasin evlatlarini canim.Canim ramazandan sonra esim.isten.geldikten sonra kosu bandinds 20_30 dk yuruyecem ama iste lesliede pc yi acamiyorum.oglum hemen atliyo pcye tele falan o yuzden anca muzikte oynarim.yada dedigin gibi ip atlarim ama iki cocuklada cok vaktim olmuyo surekli ayaktayim zaten
Sahurum
1 dilim peynirli borek
Domates biber
1 adet yumurta
Yuruyus super kuzum yaa. Sahurda karpuz peynir hehkızlar iftardan sonra 1 saat yuruyuş yaptım sahur menum ise
2 dilim peynir 3 dilnim karpuz
1 haşlanmış yumurta karnım ağrıdı o yuzden yiyemedim bu arada ekmek yemedim
Cok guzel canim. Oh bugun dusunmeyeceksin ne pişirsem diyeBenim de en sevdiğim renk morkızlar dün çok yoruldum yazamadım, iftarda otur kalktan yediğimi anlamadım. Ama çorba içtim azcık da fırında tavuk yedim. Dediğim gibi otur kalktan yiyemedim tam. Sahurda da normal peynir, zeytin, domates, 2 dilim tahıllı ekmek yedim. Sütümü içtimm
Dünden bir sürü yemeğim kaldı, bugün onları bitirelim dedik eşimle, yemek derdin yok
60li kilodaki arkadaslarimiz cok canim. İlk sayfada liste var. Bu hafta persembe ikinci listemiz daha kalabalik olarak guncellenecek.kızlar şu dakika itibari ile sporumu yapmış bulunuyorum.. oruçlu oruçlu biraz zor oluyor ama yapmam gerekiyor diye düşünüyorum 1 ay önce 65 kilo dayken 1 ay yiyince 68 leri görmeye başladım bu da beni çok mutsuz bir insan yapıyor. neyse zararın neresinden dönersek kadir.. hadi kızlar hep beraber devam... Ramazan sonuna kadar en azından yine 65 yada 64 leri görsem... benim kilom ve boyuma yakın kim var kızlar boy 167 kilom 68
canım evet ben de araştırdım haklısınız ben iftardan sonra yapayım sporumu en iyisi tabi insallh yapabilirimBen de simdi arastirdim şu haberi gordum
http://www.milliyet.com.tr/ac-spor-yapmak-kas-kaybina-sebep-oluyor-diyarbakir-yerelhaber-848087/
Orucluyken kas kaybi oldugu icin iftardan 1,5 saat sonra yapin diyor. Evde leslie yapilabilir canim
Canim regl oldugumuzda duzenli yuruyus yapariz artik.
Canım sahurdan sonra yavas tempolu bi spor yapabilirsin hem yediklerini sindirir daha rahat uyursun ama yarım saatten fazla yapmamanı tavsiye ederim şahsen :) regl günlerimde bende spora agırlık vermek istiyorum su aralar zor oluyoraa ben böyle olduğunu bilmiyordum tatlım.. benim de aksama doğru enerji bitiyor o saatlerde yapmak zor geliyor iftardan sonra da yapamıyorum.hmmm ama metab.yavaslattigini bilmiyordum canım .. napsaM ki şimdi ben.. o zaman hiç spor yapmayacağım.. bilemedim ki...
canım aynen ben de öyle iftara az kala yapamam ben de bakalım iftardan sonra yapabilecek miyim .Kizlar spor meselesini biraz arastirdim, iftardan hemen once veya 1,5 saat sonra yapilmasi tavsiye ediliyor, artik firsatimiz olunca ve oruc tutmadigimiz ozel gunlerimizde spora agirlik veririz diye dusundum.
İftar oncesi kendini iyi hissedenler deneyebilir şahsen benim pilim o zamana bitmiş oluyor.
Ne guzeelll, eşinle beraber yuruyus yapiyorsunuz, bu konuda avantajliymişsin kuzum, en azindan esin seni teşvik eder =)Ben de oruçluyken sporun hafif tutulması gerektiğini düşünüyorum, benim eşim de sporcu, spor yaparken sürekli su içer ki vücut kaybettiğini geri alsın diye.. Ama ben iftardan sonra 1 buçuk saat de beklemiyorum. Zaten hızlı yürümüyoruz, eşimle bayaa yürüyoruz, hem yediklerimiz sindiriliyor, hem dışarsı cıvıl cıvıl çok güzel oluyor:)
Canim yogurt tuketiyoruz iftarda ve mumkun olursa ara ogunde, benim açimdan bu kadari yeterli diye dusunuyorum, sahurda da sut iciyorum, pul biberi de yemeklere koyarim, kullandigim bir baharattir ama kür şeklinde degil.canım aynen ben de öyle iftara az kala yapamam ben de bakalım iftardan sonra yapabilecek miyim .
Spor yapamazsak biz de yoğurt pul biber kürünu mu yapsak metabolizma hızlandırmak için ..
canım iftarda ekmek hakkımı arpa şehriye corbası ile kıymalı börekten kullandığım için no problemCanım ekmek yemeni tavsiye ederim o şekilde saglıksız bi menü olustrmus oluyosun ekmek yemiceksen de ekmek yerine gecebilcek düzeyde karbonhidrat almalısın unutma vücud enerjisinin %70ini karbonhidrattan karşılıyor
Ozaman süpersinn canımm harika bi dengeleme yapmışsınncanım iftarda ekmek hakkımı arpa şehriye corbası ile kıymalı börekten kullandığım için no problem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?