• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

Canım oruclu iken spor yapman metabolizmanı yavaslatmaktan baska bir işe yaramaz ama iftara 1saat kala falan yapabilirsin ozaman spordan sonra gıda takviyesi alcagın için metabolizma çalışmaya devam etcektir ama bu kadar erken saatlerde yaptıgın spor seni acıktırmak ve metabolizmanı yavaşlatmaktan baska işe yaramaz bide kas kaybı yaşatır. Yinede sen bilirsin cnm
aa ben böyle olduğunu bilmiyordum tatlım.. benim de aksama doğru enerji bitiyor o saatlerde yapmak zor geliyor iftardan sonra da yapamıyorum.hmmm ama metab.yavaslattigini bilmiyordum canım .. napsaM ki şimdi ben.. o zaman hiç spor yapmayacağım.. bilemedim ki...

Günaydın:)
Dün iftarda bezelyeli pilav yedim bir kaç kaşık, tabağımı bitiremedim. Bir tane de tavuk butu yedim haşlanmış. Yoğurtlu semizotu yedim. Tarhana çorbası içtim. Bu kadar. Sahura kadar toplam 3 kase mısır gevreği yedim. Ikiser kiloluk dambillarla kol çalıştım. Bacak çalıştım. Squat yaptım. Mekik çektim. Sahurda da iki haşlanmış yumurta, kepekli ekmek, galeta, bir iki dilim tereyağında pişmiş sucuk, peynir, azıcık da reçel, bir bardak da çay.

Bence şekerden ve tuzdan uzak duralım. Ben kaynamis yumurtama tuz atmiyorum, karabiber ve pulbiber atiyorum tuzu aratmiyor tat olarak.

Ve sizlere önerim yemeklerinizde pulbiberi bolca kullaninn, genelinde degil tabi kendi tabaginiza bolca kirmizi biber dökün. Acı yemek metabolizmayı hızlandırıyor.

Bunun yanı sıra sahurdan yarım saat önce bir fincan yeşil çay için. Ben de gün itibariyle başlayacağım yeşil çaya. Metabolizmayi hizlandiriyor.

Yemeklerimizde lifli gıda eksik olmasın, proteine de dikkat edelim sporumuzu da yapalım. Proteini yeterince almazsak ve spor yapmazsak etlerimiz sarkar kaslarımız erir sıkı bir vücudumuz olmaz. Lifli gıdaların sindirilmesi de daha kolay oluyor. Lif eksik olursa kabızlık yaşarız.

Herkese kolay gelsin.

Yılmayın bıkmayın!

Şimdi zorlanabiliriz ama sağlıklı beslenme alışkanlığımız oturduktan sonra rahatlıcaz.

hersey kolay olana kadar zordur!

Sabır, azim, FIGHT! :)
Canim onerilerin cok guzel. Ben tuzsuz yemeye aliskinim bekarlik zamanimdan, annem babamin tansiyonu vardi o yuzden tuzsuz yagsiz yemeye alistim. Simdi yemeklerim herkese tuzsuz gelir.
Menun genel olarak guzel ama aradaki üç kase misir gevregi ile beraber toplam kac dilim ekmek yemiş oldun :kk77: iftarda corba 1 dilim ekmek, pilavin iki kasigi bir dilim ekmek, misir gevregi kac kasik tukettin bilmiyorum, sahurdaki ekmek galeta da ekmek?

aa ben böyle olduğunu bilmiyordum tatlım.. benim de aksama doğru enerji bitiyor o saatlerde yapmak zor geliyor iftardan sonra da yapamıyorum.hmmm ama metab.yavaslattigini bilmiyordum canım .. napsaM ki şimdi ben.. o zaman hiç spor yapmayacağım.. bilemedim ki...
Ben de simdi arastirdim şu haberi gordum
http://www.milliyet.com.tr/ac-spor-yapmak-kas-kaybina-sebep-oluyor-diyarbakir-yerelhaber-848087/
Orucluyken kas kaybi oldugu icin iftardan 1,5 saat sonra yapin diyor. Evde leslie yapilabilir canim
Canim regl oldugumuzda duzenli yuruyus yapariz artik.

Günaydın bayanlar benim akşamki iftar menum - 1 kepçe tarhana çorbası - 6 kaşık kuru fasulye - 4 kaşık pirinç pilavı - salata - yoğurt
buraya kadar herşeye com güzeldi ama iftardan sonra dayanamayıp tatlı kaçamağı yaptım
sahurda ise -az tereyağını pısmıs 1 yumurta - 1 kk peynir - avuç içinden az büyük pide ve çay
suyu az içtiğimı düşünüyorum bu aksam suyu daha fazla içeceğim tüm bunlara rağmen dün 68.4 olan kilom bugün 68.1 yani -300 gr vermisim bu da beni gaza getirdi
az sonra leslie ile ev yürüyüşümu de yapacağım
herkese kolay gelsin
bugün iftara davetliyiz insallh fazla kacirmam ....
Cok guzel canim, bu aksam da dikkat edersin insallah ;)

Canim ramazandan sonra esim.isten.geldikten sonra kosu bandinds 20_30 dk yuruyecem ama iste lesliede pc yi acamiyorum.oglum hemen atliyo pcye tele falan o yuzden anca muzikte oynarim.yada dedigin gibi ip atlarim ama iki cocuklada cok vaktim olmuyo surekli ayaktayim zaten
Sahurum
1 dilim peynirli borek
Domates biber
1 adet yumurta
Anladim canim, sahurda hafif tutmuşsun. Muzikte oynasan da olur, hareket harekettir, oturmaktan faydalidir kuzum. Allah bagişlasin evlatlarini canim.

kızlar iftardan sonra 1 saat yuruyuş yaptım sahur menum ise
2 dilim peynir 3 dilnim karpuz
1 haşlanmış yumurta karnım ağrıdı o yuzden yiyemedim bu arada ekmek yemedim :KK76:
Yuruyus super kuzum yaa. Sahurda karpuz peynir heh :KK8: evdeki meyveler bitsin ben de karpuz alacagim, en küçüğü bile kaç günde bitmiyor, malum :KK48:

Benim de en sevdiğim renk mor:KK49: kızlar dün çok yoruldum yazamadım, iftarda otur kalktan yediğimi anlamadım. Ama çorba içtim:kk77: azcık da fırında tavuk yedim. Dediğim gibi otur kalktan yiyemedim tam. Sahurda da normal peynir, zeytin, domates, 2 dilim tahıllı ekmek yedim. Sütümü içtimm

Dünden bir sürü yemeğim kaldı, bugün onları bitirelim dedik eşimle, yemek derdin yok:KK50:
Cok guzel canim. Oh bugun dusunmeyeceksin ne pişirsem diye :KK48: hergun ne yemek yapsam diye dusunuyoruz ehehheh :kk77:
Mor kardeşliği desene :KK19:

kızlar şu dakika itibari ile sporumu yapmış bulunuyorum.. oruçlu oruçlu biraz zor oluyor ama yapmam gerekiyor diye düşünüyorum 1 ay önce 65 kilo dayken 1 ay yiyince 68 leri görmeye başladım bu da beni çok mutsuz bir insan yapıyor. neyse zararın neresinden dönersek kadir.. hadi kızlar hep beraber devam... Ramazan sonuna kadar en azından yine 65 yada 64 leri görsem... benim kilom ve boyuma yakın kim var kızlar boy 167 kilom 68
60li kilodaki arkadaslarimiz cok canim. İlk sayfada liste var. Bu hafta persembe ikinci listemiz daha kalabalik olarak guncellenecek.

Kizlar spor meselesini biraz arastirdim, iftardan hemen once veya 1,5 saat sonra yapilmasi tavsiye ediliyor, artik firsatimiz olunca ve oruc tutmadigimiz ozel gunlerimizde spora agirlik veririz diye dusundum.
İftar oncesi kendini iyi hissedenler deneyebilir şahsen benim pilim o zamana bitmiş oluyor.

Canım sahurdan sonra yavas tempolu bi spor yapabilirsin hem yediklerini sindirir daha rahat uyursun ama yarım saatten fazla yapmamanı tavsiye ederim şahsen :) regl günlerimde bende spora agırlık vermek istiyorum su aralar zor oluyor

Ben de oruçluyken sporun hafif tutulması gerektiğini düşünüyorum, benim eşim de sporcu, spor yaparken sürekli su içer ki vücut kaybettiğini geri alsın diye.. Ama ben iftardan sonra 1 buçuk saat de beklemiyorum. Zaten hızlı yürümüyoruz, eşimle bayaa yürüyoruz, hem yediklerimiz sindiriliyor, hem dışarsı cıvıl cıvıl çok güzel oluyor:)

Kizlar spor meselesini biraz arastirdim, iftardan hemen once veya 1,5 saat sonra yapilmasi tavsiye ediliyor, artik firsatimiz olunca ve oruc tutmadigimiz ozel gunlerimizde spora agirlik veririz diye dusundum.
İftar oncesi kendini iyi hissedenler deneyebilir şahsen benim pilim o zamana bitmiş oluyor.
canım aynen ben de öyle iftara az kala yapamam ben de bakalım iftardan sonra yapabilecek miyim .
Spor yapamazsak biz de yoğurt pul biber kürünu mu yapsak metabolizma hızlandırmak için ..

Ben de oruçluyken sporun hafif tutulması gerektiğini düşünüyorum, benim eşim de sporcu, spor yaparken sürekli su içer ki vücut kaybettiğini geri alsın diye.. Ama ben iftardan sonra 1 buçuk saat de beklemiyorum. Zaten hızlı yürümüyoruz, eşimle bayaa yürüyoruz, hem yediklerimiz sindiriliyor, hem dışarsı cıvıl cıvıl çok güzel oluyor:)
Ne guzeelll, eşinle beraber yuruyus yapiyorsunuz, bu konuda avantajliymişsin kuzum, en azindan esin seni teşvik eder =)

canım aynen ben de öyle iftara az kala yapamam ben de bakalım iftardan sonra yapabilecek miyim .
Spor yapamazsak biz de yoğurt pul biber kürünu mu yapsak metabolizma hızlandırmak için ..
Canim yogurt tuketiyoruz iftarda ve mumkun olursa ara ogunde, benim açimdan bu kadari yeterli diye dusunuyorum, sahurda da sut iciyorum, pul biberi de yemeklere koyarim, kullandigim bir baharattir ama kür şeklinde degil.
Sporu da artik zaman gosterecek, iftar sahur arasi zaten kisa, bir seye firsat kalmiyor ama...
Ozel gunlerimde yuklenicem artik canim ne yapalim.

Canım ekmek yemeni tavsiye ederim o şekilde saglıksız bi menü olustrmus oluyosun ekmek yemiceksen de ekmek yerine gecebilcek düzeyde karbonhidrat almalısın unutma vücud enerjisinin %70ini karbonhidrattan karşılıyor
canım iftarda ekmek hakkımı arpa şehriye corbası ile kıymalı börekten kullandığım için no problem:KK53:

:KK73::KK73:Canlarimmm :KK73::KK73:
Hanimiş iftar menuleri :kk77::KK50:
Bizde domates corbasinin 3. Günü :KK48: neyse ki icinde sadece domates sogan sarimsak kekik az zeytinyagi var. Unsuz sehriyesiz oldugu icin domates suyu gibi içiliyor. Eger mercimekli unlu veya sehriyeli olsaydi likir likir icemezdim :KK48:
Z.yagli fasulye, az once yaptigim mercimek köftesi ve normal köfte var bugun.

Mercimek cok faydali. İcinde ostrojen oldugu icin adet oncesinde tuketilmesi, sendrom yaşamamak icin faydali olabilir :KK49: porsiyon kontrolü ile tuketelim insallah :kk77:

Dün akşamdan kalan yemeklerim var benim de rahatım:KK48:ama yine tarhana çorbası yapıcam,taze fasulyem var ve bir de canım tavuk istedi 2 yumurta büyüklüğünde tost makinasında az yağla kızartıcam birde cacık taze fasulye yanında güzel gider.iftardan sora ara olarak 1 porsiyon Sakızlı muhallebi yesem zararı olmaz dimi:KK22:

Back