Günaydın:)
Dün iftarda bezelyeli pilav yedim bir kaç kaşık, tabağımı bitiremedim. Bir tane de tavuk butu yedim haşlanmış. Yoğurtlu semizotu yedim. Tarhana çorbası içtim. Bu kadar. Sahura kadar toplam 3 kase mısır gevreği yedim. Ikiser kiloluk dambillarla kol çalıştım. Bacak çalıştım. Squat yaptım. Mekik çektim. Sahurda da iki haşlanmış yumurta, kepekli ekmek, galeta, bir iki dilim tereyağında pişmiş sucuk, peynir, azıcık da reçel, bir bardak da çay.
Bence şekerden ve tuzdan uzak duralım. Ben kaynamis yumurtama tuz atmiyorum, karabiber ve pulbiber atiyorum tuzu aratmiyor tat olarak.
Ve sizlere önerim yemeklerinizde pulbiberi bolca kullaninn, genelinde degil tabi kendi tabaginiza bolca kirmizi biber dökün. Acı yemek metabolizmayı hızlandırıyor.
Bunun yanı sıra sahurdan yarım saat önce bir fincan yeşil çay için. Ben de gün itibariyle başlayacağım yeşil çaya. Metabolizmayi hizlandiriyor.
Yemeklerimizde lifli gıda eksik olmasın, proteine de dikkat edelim sporumuzu da yapalım. Proteini yeterince almazsak ve spor yapmazsak etlerimiz sarkar kaslarımız erir sıkı bir vücudumuz olmaz. Lifli gıdaların sindirilmesi de daha kolay oluyor. Lif eksik olursa kabızlık yaşarız.
Herkese kolay gelsin.
Yılmayın bıkmayın!
Şimdi zorlanabiliriz ama sağlıklı beslenme alışkanlığımız oturduktan sonra rahatlıcaz.
hersey kolay olana kadar zordur!
Sabır, azim, FIGHT! :)