• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

Kızlarrr zayıfladıktan sonra hamiş topiklerinde buluşuruz inşallah:anneadayı: hepimiz çok güzel gidiyoruz, irademizi alkışlayalım bence:KK71: ben de bugün sahurda; beyaz peynir, domates, biber, zeytin, 1 dilim tam tahıllı ekmek yedim:cool: 1 bardal sütümü de unutmadım:p iyi sabahlar herkesew

Herkese hayırlı ramazanlar. Ben de bu programa katılmak istiyorum. Kilom 56, ama değişip duruyor nasıl oluyor anlamıyorum. 57 oluyor, 58 oluyor, 55.5 oluyor... 54ü görüp orda kalmak istiyorum. İki haftada 54 olmak, aynı zamanda sıkılaşmak istiyorum. Bunun için yaptıklarımı buraya yazacağım.
Öncelikle isterseniz dün yani 19 haziran cuma günü neler yedim yazayım... Dün iftarda zeytinyağlı sulu kabak yemeği yedim yoğurt çorbası içtim pide yedim bir bardak kola içtim. Iftardan iki saat sonra dondurma yedim. 20 haziran gecesi sahurda da sucuklu yumurta yedim tereyağ reçel peynir ekmek çay vesaire...
Kolayı bırakıyorum içmicem.
ekmek üstüne tereyağ reçel çok kalori ve yedikce yiyesi geliyor insanin, bunu da yapmıcam.
çayı şekersiz içiyorum.
Bugün gidip kahvaltılık gevrek alıp iftarda sahurda onu yicem.
sıkılaşmak için egzersizler yapıcam.
ben çok abur cubur yiyorum... 21 gün yenmediginde bırakmak kolaylasiyomus bu başlık altında bunu öğrendim sevindim 21 gün yemicem abur cubur. En azindan azaltayim...

merhaba kızlar sahurda 1 dilim peynirli börek 2 tanede salatalık yedim o kadar uykuluydum ki gözlerim kapalı yedim bu arada kızlar eğer iftarda fazla kaçırdıysanız size tavsiyem ip atlamak hem bol kalori yaktırıyor hem de sıkılastırıyor ramazan boyu günde 300 tane yeter ben bugun baslıycam 100 ip atlama 65 kaloriden 300 tanesi eder 195 kalori:KK49::21:

Hayırlı ramazanlar herkese... Rabbim oruclarimızı kabul etsin insallh..
ben de aranıza katilmak istiyorum kabuk ederseniz. boyum 167 kilom az önce itibariyla 68.4 .. Ramazan ayı içinde 3- 4 kilo vermek istiyorum. iftarda ve sahurda yediklerimi hergün yazacağım . insallh beni de aranıza kabul ederiz..

Bu arada sabahları leslie ile ev yürüyüşleri programını da uygulamayi düşünüyorum mümkün olduğunca.. kilo vermeme yardimci olacağını ve belki bi ihtimal daha fazla kilo verebilecegimi düşünüyorum. hepimize kolay gelsin şimdiden .. insallh bayrama daha fit bayanlar olarak gireriz ;)

Kızlarrr zayıfladıktan sonra hamiş topiklerinde buluşuruz inşallah:anneadayı: hepimiz çok güzel gidiyoruz, irademizi alkışlayalım bence:KK71: ben de bugün sahurda; beyaz peynir, domates, biber, zeytin, 1 dilim tam tahıllı ekmek yedim:cool: 1 bardal sütümü de unutmadım:p iyi sabahlar herkesew
İnşallah kuzum. Masallah bize, tum gun yemek yemiyoruz diye iftarda onumuze gelene saldirmiyoruz. Menun de cok guzel :KK60:
Günaydın kızlar Nasılsıniz hepinizi bayagi bir motive gördüm benim yediklerim sabah
1 haslanmis yumurta
1 dilim peynir
Domates salatalık
2 dilim ekmek
Ve çay
İftar
1 kase yayla çorbası
5 6 kaşık patlıcan yemeği
Salata ve 1 kase yoğurt
Gamyoncum harikasin kuzum. Super menu :KK60:
merhaba kızlar sahurda 1 dilim peynirli börek 2 tanede salatalık yedim o kadar uykuluydum ki gözlerim kapalı yedim bu arada kızlar eğer iftarda fazla kaçırdıysanız size tavsiyem ip atlamak hem bol kalori yaktırıyor hem de sıkılastırıyor ramazan boyu günde 300 tane yeter ben bugun baslıycam 100 ip atlama 65 kaloriden 300 tanesi eder 195 kalori:KK49::21:
Canim ben de sahura kadar uyumamistim, baya uykulu yaptim sahuru:KK48:
İp atlamak iyi fikir. Dun yuruyuse niyetlenmistim yagmur bastirdi. Evde de bir sey yapamadim ama gunduz 1,5 saat pazara gidip alisveris yapip donmustum :KK55:

Yeni gelen arkadaşlar konu sahibimiz adına ben hoşgeldiniz diyim;) hafta sonu eşi evde olduğu için sık giremiycekmiş, ama görür görmez ekler listeye:)

Kızlar sorum var size, kayınvalidemler geliyor demiştim ya menü oluşturamıyorum.. Yardımcı olur musunuz?? Bu arada midem kötü, çok yorucu şeyler olmazda çoookkk sevinirim

Herkese hayırlı ramazanlar. Ben de bu programa katılmak istiyorum. Kilom 56, ama değişip duruyor nasıl oluyor anlamıyorum. 57 oluyor, 58 oluyor, 55.5 oluyor... 54ü görüp orda kalmak istiyorum. İki haftada 54 olmak, aynı zamanda sıkılaşmak istiyorum. Bunun için yaptıklarımı buraya yazacağım.
Öncelikle isterseniz dün yani 19 haziran cuma günü neler yedim yazayım... Dün iftarda zeytinyağlı sulu kabak yemeği yedim yoğurt çorbası içtim pide yedim bir bardak kola içtim. Iftardan iki saat sonra dondurma yedim. 20 haziran gecesi sahurda da sucuklu yumurta yedim tereyağ reçel peynir ekmek çay vesaire...
Kolayı bırakıyorum içmicem.
ekmek üstüne tereyağ reçel çok kalori ve yedikce yiyesi geliyor insanin, bunu da yapmıcam.
çayı şekersiz içiyorum.
Bugün gidip kahvaltılık gevrek alıp iftarda sahurda onu yicem.
sıkılaşmak için egzersizler yapıcam.
ben çok abur cubur yiyorum... 21 gün yenmediginde bırakmak kolaylasiyomus bu başlık altında bunu öğrendim sevindim 21 gün yemicem abur cubur. En azindan azaltayim...
Hos geldin canim. Cok guzel kararlar almişsin tebrik ederim. Kola ve asitli içecekler ve de meyve sulari hepsi cok şekerli ve cok zararli. Karaciger yaglanmasi yapiyor. Ben 7 yildir agzima surmuyorum. Hicbir eksikligini de hissetmiyorum. Bunlari temelli birakmamiz dilegiyle.
Hergun menu ve yaparsak spor paylasimlarinizi bekliyorum ;)
Birlikte guzel kilolar verebilmek dilegiyle...
Merhaba bende size katilabilir miyim:oops:
Tabi canim, katildin bile, hos geldin. Her gun menu ve spor yaptiginda spor paylasimini bekliyorum.
Hayırlı ramazanlar herkese... Rabbim oruclarimızı kabul etsin insallh..
ben de aranıza katilmak istiyorum kabuk ederseniz. boyum 167 kilom az önce itibariyla 68.4 .. Ramazan ayı içinde 3- 4 kilo vermek istiyorum. iftarda ve sahurda yediklerimi hergün yazacağım . insallh beni de aranıza kabul ederiz..
Hos geldin canim. Paylaşimlarini bekliyoruz. Hep birlikte zafere ulasacagiz insallah.
Bu topic'te umutsuzluga yer yok En Büyük KK
İftarda ve sahurda dengeli yemeye çalisacagiz ama oldu da fazla kacirdiysak, bir sonraki gun yeni bir gun diyerek telafi edecegiz, yediklerimizle ve sporla :KK49:

:KK54:hepiniz hos geldiniz :KK54: :KK49: :KK55:

Yeni gelen arkadaşlar konu sahibimiz adına ben hoşgeldiniz diyim:KK66: hafta sonu eşi evde olduğu için sık giremiycekmiş, ama görür görmez ekler listeye:)

Kızlar sorum var size, kayınvalidemler geliyor demiştim ya menü oluşturamıyorum.. Yardımcı olur musunuz?? Bu arada midem kötü, çok yorucu şeyler olmazda çoookkk sevinirim
Canim benim cok sag ol :KK68: cok naziksin :KK60:
Geçmiş olsun kuzum, midelerimiz ramazan duzenine alisiyor yavas yavas...

Hmm menü... Benim aklima gelenler, önden tabi ki corba (mercimek veya mercimek havuç vs karisik corba olabilir, ben hepsini duduklude haslayip blenderdan geçiriyorum), ana yemek olarak firinda kofte patates veya tavuk budu patates olabilir. Hunkar begendiyi de tavsiye ederim. Zeytinyagli yapacaksan fasulye veya barbunya olabilir. Misafirler yemegin yaninda pilav ararsa biraz bulgur pilavi yapabilirsin.
Tatli olarak da aslinda dondurma alsaniz, pratik ve serbetlilere gore daha az kalorili olur hem de ferahlatir.
Salata yogurt zaten olur sofrada. Baya çeşit oldu :KK48:
Biz başbaşayken corba + yemek + salata yogurt. Bunu aşmamaya çalisiyoruz ama misafir gelince mecbur yapiliyor, herkesin yeme aliskanligi başka sonucta :kk77:

Evet, seninki daha zor.. Ben küçük ve son gelinim, geçen sene çalışıyorum diye sadece hafta sonları ağırlamıştım, onda da mutfakta yeni olduğum için çok bir beklentileri yoktu ne yalan söyleyeyim:KK48: ama şimdi evdeyim, 1 senedir de mutfaktayım haliyle beklenti büyüdü:eek: ya yemiycem ama çok kararlıyım ben de.. İnşallah bebişlerimiz gelir bizi çok bekletmeden, zayıf hamiş oluruz biz de:anneadayı:
kayınvalide geldi mi kasıyor insanı anlıyorum canım bi çorba bi patatesli tavuk ya da köfte salata pilav yaparsın canım hem oruçlu oruçlu çok yorma kendini.:KK51:inşallah bebişlerimizi Fit bir şekilde kucağımıza alırız inşallah :KK66:

Kizlar benim de niyetim ayni :-) bu kadar olur. Şişman hamile kalip bunalima girmek istemiyorum.
Kendimi o halde düşününce fena oluyorum o yüzden çok gaza geldim canım hedeflerimiz aynıymış gerçekten bu bir işaret olmalı :KK49:hepberaber el ele Zayıflamaya o zman kızlar :KK9:

Bebis isyeyen arkadaslar Allah gonlunuze gore hayirli saglikli evlatlar nasip etsin insallah. O cennet kokusunu icinize cekmeyi Allahim isteyen herkese nasip etsin
Bugun iftara davetliydik
Yarim kase yuksuk corbasi, 1 tane kabak dolma, 3 kasik tavuklu mantarli sote, 2 catal humus ve 1 kase cacik iftardan.sonra cayin yaninda cok iki lokmalik kek oda ev sahibini kirmamak icin.ve masada neler vardi basimi kaldirip bakmadim pilavlar cig kofteler sonra dondurma servisi yapildi tabiki yemedim israr ettiler yok yemiyecem bugune kadar yedik zaten dedim ve kendimi huzurlarinizda alkisliyorum :KK9:
Sizcede menum iyimi
Amin canım inşallah bu duyguyu tatmaya herkese nasip etsin:KK36:
Bu arada tebrik ediyorum iradene bayıldım:KK9:sadece bi hatırlatma yapayım kızlar eğer çorba içiyorsanuz yanında makarna ya da bulgur türü şeyler yemeyin derim çünkü karbonhidrat hakkınızı hem ekmek hem çorba hem de makarna türü şeylerden baya almış olursunuz birini seçerseniz daha güzel olur .

Yeni gelen arkadaşlar konu sahibimiz adına ben hoşgeldiniz diyim:KK66: hafta sonu eşi evde olduğu için sık giremiycekmiş, ama görür görmez ekler listeye:)

Canım yogurt çorbası yaparsan midene iyi gelir içinede az bakliyat grubu haşlayıp at yanınada bulgur pilavı ve fırında soslu tavuk harika olabilir

canım hoş bulduk çok naziksin..
menu konusuna gelince ben olsam ne yapardım ...
yayla çorbası
ana yemek olarak da ben kiymayla aynı köfte harcı gibi hazırlıyorum içine bol sarımsak ama ekmek içi yok bunu bir tepsiye elimle bastırıyor üzerine 1 bardak Salçalı su ve etrafına domates dizi fırına - bir nevi kolay tepsi kebabı - hem çok lezzetli oluyor hemde pratik yanına da patates püresi ya da pilav ohhh misss
yiyemiyoruz ya bari balla Dora balla Dora anlatalım salatası cacigi derken bisürü yemek . zaten tikaniyo insan
hadi sana kolay gelsin tatlım . tavsiye ederim ama hem görsel olarak hem lezzet olarak hoş oluyor...

Hos geldin canim. Cok guzel kararlar almişsin tebrik ederim. Kola ve asitli içecekler ve de meyve sulari hepsi cok şekerli ve cok zararli. Karaciger yaglanmasi yapiyor. Ben 7 yildir agzima surmuyorum. Hicbir eksikligini de hissetmiyorum. Bunlari temelli birakmamiz dilegiyle.
Hergun menu ve yaparsak spor paylasimlarinizi bekliyorum :KK66:
Birlikte guzel kilolar verebilmek dilegiyle...

Tabi canim, katildin bile, hos geldin. Her gun menu ve spor yaptiginda spor paylasimini bekliyorum.

Hos geldin canim. Paylaşimlarini bekliyoruz. Hep birlikte zafere ulasacagiz insallah.
Bu topic'te umutsuzluga yer yok En Büyük KK
İftarda ve sahurda dengeli yemeye çalisacagiz ama oldu da fazla kacirdiysak, bir sonraki gun yeni bir gun diyerek telafi edecegiz, yediklerimizle ve sporla :KK49:

:KK54:hepiniz hos geldiniz :KK54: :KK49: :KK55:
canım hosbuldum çok teşekkürler. az biraz temizlik yaptım yoruldum canım da şöyle bir çay keyfi yapmak istemişken senin ismin çok hoşuma gitti .. :KK66:

Canim benim cok sag ol :KK68: cok naziksin :KK60:
Geçmiş olsun kuzum, midelerimiz ramazan duzenine alisiyor yavas yavas...

Hmm menü... Benim aklima gelenler, önden tabi ki corba (mercimek veya mercimek havuç vs karisik corba olabilir, ben hepsini duduklude haslayip blenderdan geçiriyorum), ana yemek olarak firinda kofte patates veya tavuk budu patates olabilir. Hunkar begendiyi de tavsiye ederim. Zeytinyagli yapacaksan fasulye veya barbunya olabilir. Misafirler yemegin yaninda pilav ararsa biraz bulgur pilavi yapabilirsin.
Tatli olarak da aslinda dondurma alsaniz, pratik ve serbetlilere gore daha az kalorili olur hem de ferahlatir.
Salata yogurt zaten olur sofrada. Baya çeşit oldu :KK48:
Biz başbaşayken corba + yemek + salata yogurt. Bunu aşmamaya çalisiyoruz ama misafir gelince mecbur yapiliyor, herkesin yeme aliskanligi başka sonucta :kk77:

Canım yogurt çorbası yaparsan midene iyi gelir içinede az bakliyat grubu haşlayıp at yanınada bulgur pilavı ve fırında soslu tavuk harika olabilir

canım hoş bulduk çok naziksin..
menu konusuna gelince ben olsam ne yapardım ...
yayla çorbası
ana yemek olarak da ben kiymayla aynı köfte harcı gibi hazırlıyorum içine bol sarımsak ama ekmek içi yok bunu bir tepsiye elimle bastırıyor üzerine 1 bardak Salçalı su ve etrafına domates dizi fırına - bir nevi kolay tepsi kebabı - hem çok lezzetli oluyor hemde pratik yanına da patates püresi ya da pilav ohhh misss
yiyemiyoruz ya bari balla Dora balla Dora anlatalım salatası cacigi derken bisürü yemek . zaten tikaniyo insan
hadi sana kolay gelsin tatlım . tavsiye ederim ama hem görsel olarak hem lezzet olarak hoş oluyor...

Kızlar fikirleriniz için teşekkür ederim, tepsi kebabını ve hünkar beğendiyi bi dahaki misafirlerim için menüye koydum. Kayınvalidem kırmızı et ve patlıcan yemiyor onlara yapamam;) fırında tavuk yapıyım, bulgur pilavı ve yoğurtlu çorba:)) barbunya zeytünyağlı, zaten buzluğumda taze var, hemen yapıyorum onu:) salata cacık falan. Dondurma da iyi fikir ben yerim:) onlar ramazanda sütlü nuriyelerini alıp gelirler fix;) ben sevmiyorum zaten onu, yemiycem :) midem hala fene, ama bence de yoğurt çorbası rahatlatır.. Cacık yerine karpuz kesmem daha mantıklı ama sanırım, çorba da yoğurtlu ya.. Hepinize güzel fikirleriniz için teşekkür ederim canlar;) ben mutfağa giriyorum, hepimize kolay gelsiiinnn

Kızlar fikirleriniz için teşekkür ederim, tepsi kebabını ve hünkar beğendiyi bi dahaki misafirlerim için menüye koydum. Kayınvalidem kırmızı et ve patlıcan yemiyor onlara yapamam:KK66: fırında tavuk yapıyım, bulgur pilavı ve yoğurtlu çorba:)) barbunya zeytünyağlı, zaten buzluğumda taze var, hemen yapıyorum onu:) salata cacık falan. Dondurma da iyi fikir ben yerim:) onlar ramazanda sütlü nuriyelerini alıp gelirler fix:KK66: ben sevmiyorum zaten onu, yemiycem :) midem hala fene, ama bence de yoğurt çorbası rahatlatır.. Cacık yerine karpuz kesmem daha mantıklı ama sanırım, çorba da yoğurtlu ya.. Hepinize güzel fikirleriniz için teşekkür ederim canlar:KK66: ben mutfağa giriyorum, hepimize kolay gelsiiinnn
Cacık yerine karpuz kesmen mantıklı canım yeteri kadar protein var zaten menünde :) hadi kolay gelsin ozaman Hoppa

Ben sahur menümü yazmamışım..1 dilim tam buğday ekmeği,1 dilim peynir,4 zeytin,1 haşlanmış yumurta,1 domates ve 1 salatalık,yarım avuç da kuru üzüm yedim
Cok guzel canim.
canım hosbuldum çok teşekkürler. az biraz temizlik yaptım yoruldum canım da şöyle bir çay keyfi yapmak istemişken senin ismin çok hoşuma gitti .. :KK66:
Kolay gelsin canim, bu ismi ben de seviyorum. Adi ustunde çay keyfi =)

Back
X