• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ramazanda Sağlıklı Beslenme Günlüğüm

İftarda da 5 kaşık az zeytinyağlı taze fasulye 1 kepçe çorba,cacık,1 tane sigara Böreği(eşim yerken çok canım çekti:KK22:)
Birazdan da 2 top dondurma yicem.gece sütümü içmicem ama.
olsun canım, o kadardan bir sey olmaz ;)
Kızlar arkadaslar geliyo fuara gitcez yanıma erik aldım ara öğün yaparım diye birde süt aldm bi pet şişedee tabikii suyumda yanımda en az 1litre bitiriirm spor yapamadm fuara gitcegmz için ama orda efor sarfederim illaki gezerken
iyi eğlenceler canım :KK73:
canlar bu akşam ki menüm
1 küçük kase şehriye çorbası
1kk cacım ve
1 dilim kıymalı böreek 2 tane hurma
çok güzel kuzum :KK52:
İftar menum biraz kactımı ne
1 kaseye yakin yayla corbasi, 1adet biber dolma,2 tane icli kofte,1 tane kadin budu kofte, 1 kasik mantar sote,3 kasik salata
Ara karpuz
:KK57::KK57:
tatlımmm biraz fazla kaçmış gibi evet o_O
biraz sporla telafi etsen iyi olur gibi geldi :KK49::KK49:
ne dersin :KK55:

sahur da yaklaştı diyetcanlarım :KK50:
şaka maka ramazanın 4. günündeyiz.
bir hafta dolmasına az kaldı.
geçmiş ramazanlardan az yediğimizi düşünüyorum ve menülerinizde de görüyorum.
inşallah hayırlı sonuçlar alacağız.

yalnız bir hafta sonunda ödem olur, regli yaklaşan olur, kabızlık yaşayan olur, sonuç olarak tartıda fark göremeyen olur ama ne yapmıyoruz, vazgeçmiyoruz :KK55:
bu maraton bir haftalık değil, bir aylık inşallah.
bir ayın sonunda da sonuç almayan olacağını hiiiiç zannetmiyorum :KK19:
ilk hafta yaklaşırken bu düşüncemi de sizlerle paylaşmak istedim.
iyi sahurlar efenimmmm :KK52:

buarada mor'u çok severim, sizler en çok hangi rengi seversiniz, bana o renkle yazar mısınız :KK48::KK48:

yalnız bir hafta sonunda ödem olur, regli yaklaşan olur, kabızlık yaşayan olur, sonuç olarak tartıda fark göremeyen olur ama ne yapmıyoruz, vazgeçmiyoruz :KK55:

buarada mor'u çok severim, sizler en çok hangi rengi seversiniz, bana o renkle yazar mısınız :KK48::KK48:
Canımmm sevdgm renkle yazdgm yazımla merhabaa diyorumm topiğimizin kurucısı motive edicimiz iyiki varsın tatlım valla full moral veriyosun 1ay sonunda verilen 1 kilo 2kilo bile kardır umarım güzel sonuçlar alcaz :KK49:

Kızlar sahurda yediklerime gelirsek, 2dilim çavdar ekmeği, 1haslanmıs yumurta, 50gram kadar süzme peynir, akşamdan kalan zeytinyaglı salata domatesli cacıklı sogansız, 5zeytin,az maydanoz, birazdan 1bardak sütümü içicem yanına da 15adet kiraz :21:

Canımmm sevdgm renkle yazdgm yazımla merhabaa diyorumm topiğimizin kurucısı motive edicimiz iyiki varsın tatlım valla full moral veriyosun 1ay sonunda verilen 1 kilo 2kilo bile kardır umarım güzel sonuçlar alcaz :KK49:
Sizler de iyi ki varsiniz canimmm :KK68: beni yalniz birakmadiniz :KK19:
Ramazanda normalde gece yemek yendigi icin ve hemen uykuya geçildigi icin kilo alinmasi daha kolay oluyor. Bu sene bu konuda bir degisiklik yaparak kilo almak şöyle dursun, üstüne kilo veriyoruz inşallah:KK49::KK76: her turlu destegim sizlerle kuzum :KK68::KK75:

C

Canim iki kucuk cocukla ramazanda spor yapmam.biraz zor ama yarin 20 dk muzikte oglumla ziplasam.olurmu bende pembe seviyorum
Olur canim neden olmasin, ip atlamak gibi olur. Evde leslie de mi yapamazsin, o da cok faydali oluyor :KK73:

Kızlar sahurda yediklerime gelirsek, 2dilim çavdar ekmeği, 1haslanmıs yumurta, 50gram kadar süzme peynir, akşamdan kalan zeytinyaglı salata domatesli cacıklı sogansız, 5zeytin,az maydanoz, birazdan 1bardak sütümü içicem yanına da 15adet kiraz :21:
Afiyet olsun canim.
Ben de sutumu ictim, eşim yufakadan gozleme diye tutturdu, ona yapinca ben de yarim yufka ile ispanakli gozleme yemiş oldum :oops:domates salatalik, cok az beyaz peynir yedim.
Ara ogunde de yarim armut, 2 taze kayisi ve 1 kucuk muz yedim. Onun disindaki ogunlerde meyve yemedim, ara ogun meyve ogunu oldu.

Afiyet olsun canim.
Ben de sutumu ictim, eşim yufakadan gozleme diye tutturdu, ona yapinca ben de yarim yufka ile ispanakli gozleme yemiş oldum :oops:domates salatalik, cok az beyaz peynir yedim.
Ara ogunde de yarim armut, 2 taze kayisi ve 1 kucuk muz yedim. Onun disindaki ogunlerde meyve yemedim, ara ogun meyve ogunu oldu.
Afiyet olsun cnm benim gayet dengeli tutmuşsun bence

Kesinlikle pes etmek yok sonuç ne olursa olsun bu kilolardan kurtulacağız kızlar el ele:KK5:
Canım sen de olmasan biz nasıl gaza gelcez ii ki varsın:KK9::KK9:

Günaydın:)
Dün iftarda bezelyeli pilav yedim bir kaç kaşık, tabağımı bitiremedim. Bir tane de tavuk butu yedim haşlanmış. Yoğurtlu semizotu yedim. Tarhana çorbası içtim. Bu kadar. Sahura kadar toplam 3 kase mısır gevreği yedim. Ikiser kiloluk dambillarla kol çalıştım. Bacak çalıştım. Squat yaptım. Mekik çektim. Sahurda da iki haşlanmış yumurta, kepekli ekmek, galeta, bir iki dilim tereyağında pişmiş sucuk, peynir, azıcık da reçel, bir bardak da çay.

Bence şekerden ve tuzdan uzak duralım. Ben kaynamis yumurtama tuz atmiyorum, karabiber ve pulbiber atiyorum tuzu aratmiyor tat olarak.

Ve sizlere önerim yemeklerinizde pulbiberi bolca kullaninn, genelinde degil tabi kendi tabaginiza bolca kirmizi biber dökün. Acı yemek metabolizmayı hızlandırıyor.

Bunun yanı sıra sahurdan yarım saat önce bir fincan yeşil çay için. Ben de gün itibariyle başlayacağım yeşil çaya. Metabolizmayi hizlandiriyor.

Yemeklerimizde lifli gıda eksik olmasın, proteine de dikkat edelim sporumuzu da yapalım. Proteini yeterince almazsak ve spor yapmazsak etlerimiz sarkar kaslarımız erir sıkı bir vücudumuz olmaz. Lifli gıdaların sindirilmesi de daha kolay oluyor. Lif eksik olursa kabızlık yaşarız.

Herkese kolay gelsin.

Yılmayın bıkmayın!

Şimdi zorlanabiliriz ama sağlıklı beslenme alışkanlığımız oturduktan sonra rahatlıcaz.

hersey kolay olana kadar zordur!

Sabır, azim, FIGHT! :)

Günaydın bayanlar benim akşamki iftar menum - 1 kepçe tarhana çorbası - 6 kaşık kuru fasulye - 4 kaşık pirinç pilavı - salata - yoğurt
buraya kadar herşeye com güzeldi ama iftardan sonra dayanamayıp tatlı kaçamağı yaptım
sahurda ise -az tereyağını pısmıs 1 yumurta - 1 kk peynir - avuç içinden az büyük pide ve çay
suyu az içtiğimı düşünüyorum bu aksam suyu daha fazla içeceğim tüm bunlara rağmen dün 68.4 olan kilom bugün 68.1 yani -300 gr vermisim bu da beni gaza getirdi
az sonra leslie ile ev yürüyüşümu de yapacağım
herkese kolay gelsin
bugün iftara davetliyiz insallh fazla kacirmam ....

Sizler de iyi ki varsiniz canimmm :KK68: beni yalniz birakmadiniz :KK19:
Ramazanda normalde gece yemek yendigi icin ve hemen uykuya geçildigi icin kilo alinmasi daha kolay oluyor. Bu sene bu konuda bir degisiklik yaparak kilo almak şöyle dursun, üstüne kilo veriyoruz inşallah:KK49::KK76: her turlu destegim sizlerle kuzum :KK68::KK75:

Olur canim neden olmasin, ip atlamak gibi olur. Evde leslie de mi yapamazsin, o da cok faydali oluyor :KK73:
Canim ramazandan sonra esim.isten.geldikten sonra kosu bandinds 20_30 dk yuruyecem ama iste lesliede pc yi acamiyorum.oglum hemen atliyo pcye tele falan o yuzden anca muzikte oynarim.yada dedigin gibi ip atlarim ama iki cocuklada cok vaktim olmuyo surekli ayaktayim zaten
Sahurum
1 dilim peynirli borek
Domates biber
1 adet yumurta

Son düzenleme:
Benim de en sevdiğim renk mor:KK49: kızlar dün çok yoruldum yazamadım, iftarda otur kalktan yediğimi anlamadım. Ama çorba içtim:kk77: azcık da fırında tavuk yedim. Dediğim gibi otur kalktan yiyemedim tam. Sahurda da normal peynir, zeytin, domates, 2 dilim tahıllı ekmek yedim. Sütümü içtimm

Dünden bir sürü yemeğim kaldı, bugün onları bitirelim dedik eşimle, yemek derdin yok:KK50:

kızlar şu dakika itibari ile sporumu yapmış bulunuyorum.. oruçlu oruçlu biraz zor oluyor ama yapmam gerekiyor diye düşünüyorum 1 ay önce 65 kilo dayken 1 ay yiyince 68 leri görmeye başladım bu da beni çok mutsuz bir insan yapıyor. neyse zararın neresinden dönersek kadir.. hadi kızlar hep beraber devam... Ramazan sonuna kadar en azından yine 65 yada 64 leri görsem... benim kilom ve boyuma yakın kim var kızlar boy 167 kilom 68

kızlar şu dakika itibari ile sporumu yapmış bulunuyorum.. oruçlu oruçlu biraz zor oluyor ama yapmam gerekiyor diye düşünüyorum 1 ay önce 65 kilo dayken 1 ay yiyince 68 leri görmeye başladım bu da beni çok mutsuz bir insan yapıyor. neyse zararın neresinden dönersek kadir.. hadi kızlar hep beraber devam... Ramazan sonuna kadar en azından yine 65 yada 64 leri görsem... benim kilom ve boyuma yakın kim var kızlar boy 167 kilom 68
Canım oruclu iken spor yapman metabolizmanı yavaslatmaktan baska bir işe yaramaz ama iftara 1saat kala falan yapabilirsin ozaman spordan sonra gıda takviyesi alcagın için metabolizma çalışmaya devam etcektir ama bu kadar erken saatlerde yaptıgın spor seni acıktırmak ve metabolizmanı yavaşlatmaktan baska işe yaramaz bide kas kaybı yaşatır. Yinede sen bilirsin cnm

kızlar iftardan sonra 1 saat yuruyuş yaptım sahur menum ise
2 dilim peynir 3 dilnim karpuz
1 haşlanmış yumurta karnım ağrıdı o yuzden yiyemedim bu arada ekmek yemedim :KK76:
Canım ekmek yemeni tavsiye ederim o şekilde saglıksız bi menü olustrmus oluyosun ekmek yemiceksen de ekmek yerine gecebilcek düzeyde karbonhidrat almalısın unutma vücud enerjisinin %70ini karbonhidrattan karşılıyor

Sahur menüm 1.5 dilim tam buğday ekmeği,1 yumurta,5 zeytin,domates,salatalık,Yeşilçay,biraz kuruüzüm.ve tabiki su.
Kızlar ben çok su içemiyorum iftardan sonra çok zorluyorum anca 5 bardak,sahurda da 2 bardak oluyor sizin nasıl durum?
canim menun guzel. Su konusunda da ben sahura kadar uyumazsam guzel su iciyorum. Uyursam da içebildigim kadar içiyorum. Ama sahurda ezan okunana kadar içmeye çalisiyorum, sonrasinda biraz sıkıntili olsa da... Siskinlik yapiyor baya.
Kesinlikle pes etmek yok sonuç ne olursa olsun bu kilolardan kurtulacağız kızlar el ele:KK5:
Canım sen de olmasan biz nasıl gaza gelcez ii ki varsın:KK9::KK9:
İnsallah canim. Pembe yazmişsin :KK200: inşallah motivasyonumuz yukselerek devam ederiz hep beraber :KK49:

Back
X