Ramazanda oruç tutarak sağlıklı kilo verme deneyimlerimiz

Amanınnnn kimse seni tebrik etmiyo mu gumushumm kuzucummm hepimiz cok azimliyiz kiloları veriyoruz zaten seni da can-ı gönülden tebrik ediyorum arkadasım benim
bakın Klbk14 arkadaşım da kilo çizelgesini yapmış petunia ve gumushumm sizlerde yapıverin ki birbirimizinkini iyi takip edelim kızlar
Bu arada dünkü sahur menüm salata ve haslanmıs makarna ile devam ederken iki tanecik içli köfte ile sonlandı:26: yatmaya gitmesem eminim daha cok yicektimama yatınca da hemen uyuyamadım yaa nerden çıktı bilmiyorum sonradan sonraya bi pis bogazlık türedi bende..İki ay durdum durdum son ayıma girmişken böyle oluverdi
İftar menüme gelince bi haftadır falan çorba + salata yediğim menümü sadece salata yiyerek daha da azaltmıstım,iyi de olmustu 66yı görmeme neden oldu ancak içimde birden bire şöyle bi his uyandı,ben simdi hiç bişi yemeden kilo veriyorum yarın evden gidince ister istemez bişiler yicem ya çabucak kilo almaya başlarsam o zaman ne olacak şimdi azdan yiyim vucüt alışsın diye düşünüyorum sizce ne yapmalıyım kızlar:18:
Bugün iftarda nohut yemeği + salata yicem Sizce doğru mu yapıyorum kızlar yaaa Karpuzu bi iki dilime indirdim hatta bi kac gündür de yemiyorum,onu ne yapmalıyım bilmiyorummenüm böyle olursa sahurda meyve salatası yiyim diyorum şeftali, armut,elma falan..Bana bi akıl veren olsa keşkeee

canım ben gıda üzerine okuyorum.şimdi az çok bildiklerime göre bişey demem gerekirse karpuzun kalorisi 100 gr da 19 kalori.ve buda oldukça az.karpuzu yemende hiç bi sorun yok bence kesmesen iyi olur hatta tatlı krizlerini bile önleyebilir ayrıca hem kalorisi az hem tok tutar :)

teşekkür ederim MYDMR :) o pis boğazlık vucuda tam gerekenleri vermediğinden oluyor yani açlık bilinci oluşuyor.vucüda gerekn besinleri vermen lazım sadece meyve sadece salata falan yedikçe kilo verirsin evet ama sonra başka gıdalar vücuda girince bu sefer verdiğinden fazlasını alırsın.o gıdalrı vücuduna unutturma.o yüzden herşeyden ye ama dozunu bil.karpuzu da kesme.yediğinde kıs ama çeşitten kısma.yoğurt yerine 5 parça yani yaklaşık olarak 150 gr kadar karpuz yiyebilirsin.
diyetisyene gittim diyorum ya hep, hakikaten dolu para verdim ama hayatımı değiştiricek bilgiler öğrendim.gitmesemde öğrenirdim gerçi ama tembellik işte.
neyse diyetisyen verdiği bir günlük normal beslenmeyi paylaşayım fikir olur sanada.

kahvaltı
şekersiz açık çay yada 1 su bardağı yarım yağlı süt
1 dilim peynir yada 1 haşlanmış yumurta
2 dilim tahıllı ekmek yada yarım simit
domates salatalık yeşil yapraklı sebzeler

ara(kahvaltıdan 2 saat sonra)
3 kuru kayısı yada 1 incir yada 1 ceviziçi yada 1 avuç fındık (verilen listede bunlarla aynı değerde olan başka besinle değiştirilebiliyor.)

öğle(aradan 2 saat sonra)
4 köfte kadar et(90 gr) veya tavuk (150gr) veya balık (180gr) veya 8 yemek kaşığı baklagil yemeği
1 kase çorba yada 1 dilim ekmek
1su bardağı ayran yada yarım su bardağı yoğurt
yağsız salata sınırsız(havuç ve kırmızı biber yasak şekerli besinler çünkü onlar)

ara (öğleden 3 saat sonra)
2 porsiyon meyve

akşam(aradan 2 saat sonra)
1.5 porsiyon sebze yemeği yani 9 kaşık(enginar,kereviz,pırasa,bezelye,havuç,pancar tercih edilirse 5 kaşık)
1 kase çorba yada 1 dilim ekmek
1su bardağı ayran yada yarım su bardağı yoğurt
yağsız salata sınırsız(havuç ve kırmızı biber yaska şekerli besinle çünkü onlar)

ara(yemekten 2 saat sonra) en son kışın7den sonra yazın 8den sonra yemek olayı biticek
2 porsiyon meyve ve 1 çay bardağı yarım yağlı süt

Son düzenleme:
Littlebadgirl bu bilgiyi verdiğin çok iyi oldu çok teşekkür ederim aramıza hosgeldin bu arada gumushumm koca listeyi benim için tek tek yazmışsın yaa ellerine sağlık çok teşekkür ederim Diyetisyen bana da bi liste vermişti gercekten benzer bişi ama benimkinde saat 21.30da meyve falan da vardı,gerci o liste normal uzun sürede zayıflamak için galiba bense üç ayda yirmi kilo vermek gibi bi kaygım oldu çünkü başka sehirde okudugum için evden uzagım ve okullar acılınca bu kadar sıkı yapamam diye oructan önce saat 4 gibi yemeyi bırakıyordum aç yaşamaya alışmıştım,ramazanda biraz duruldum cünkü normalden daha fazla spor yapamıyorum..Şimdi eldeki verilere bakarsak oruc bittikten sonra ve okul açılınca da yürüyüşümü kesin yapcam, yediklerime de dikkat edicem,şu herseyden yiyip az yeme olayını da oturtursam tamam.bi site vardı baska bi topikte paylaşmıslar kalorisepeti diye.orayı yeni kesfettim,zaten ben hep kalori sayımı yöntemiyle kilo verdim yoksa şu diyeti bu diyeti yapamıyorum ben öyle yaa listeye bağlı kalamıyorum.Bi kahvaltım aynı oluyo o da domates salatalık peynir işte tipik kahvaltı (okul zamanı kahvaltıda yediğim simitleri pogacaları cok özledim bu arada)..İştee böylee galiba eylülün 7sine kadar kilom 65in altında olur o da yeter herhalde 60 olamasam da.en iyisi şimdi kendimi herseyden az az yemeye alıştırmak Bu arada kızlar ramazan bitince de bi topikte buluşalım yaa,yine devam edelim listelerimizi yazmaya,ben yazmayı bırakırsam salarım kendimi kesin:18:

Son düzenleme:

çok haklısın canım önemli olan kendi listemizi oluşturabilmek.kendimizi tanımak. ama bu listeler sayesinde ne neyle yenir ne yenirse ne yenmezi öğrendim ben.iphone telefonun varsa kalorimetre programını ücretsiz yükleyebilirsin.bende ordan sayıyıyorum kaloriyi. kilo boyuda girdiğim için günde yediklerimi hesaplayıp şu kadar gr kaybettiniz diye sonuç çıkarıyo :)

dediğin gibi ramazandan sonra yeni bi topikle buluşalım benim için de buraya yazmak motive edici bi durum.yerken bile buraya yazıcam diye ne kadar yediğime dikkat ediyorum aklımda tutuyorum.

Mrb arkadasım :)))
Kilon çok fazla degil ancak 3 günde 1 kilo gercekten başarılı suyu çok içmen çok güzel ilk başlarda çok ödem atılıyo,eylülü bekleme bence 3 kilo degilmi bi haftada verirsin sen bu azimle bence

Bende başka sitelerden hangi yemek kaç kalori diye liste buldum çıktısını almıştım şimdi elimde kağıtla dolasıyorum şunu yersem şu kadar diye kalorisi yüksek bişi görünce yiyesim bile gelmiyo yalnız o siteyi yeni kesfettim bilgilerimi girdim girmesine ama kalori ekleme olayını pek beceremiyorum.yemek seciyorsun bi sürü opsiyon çıkıyor karsına orda takılıp kalıyorum acıkcası henüz kalori ekleyemedim oraya

şimdi yaş 19 olunca bide boy kısa 63 çok fazla kaçıyo canım :):) evet suya zaten bağımlı gibiyim diyette olsamda olmasamda benim şişem hep yanımda olur 1 litrelik.aklıma geldikce içerim çok teşekkür ederim söylediklerin için :) haziran 1 de 66.600 düm şimdi 63 oldum anca yani o bir kiloyu da sonradan dank edince verebildim 3 kiloyu 1 haftada vermem imkansız gibi birşey yani :) inşallah istediğimiz kilolarımıza kavuşuruz yaa tek isteğim bu etek giymek istiyorum 38 bedene sığmak istiyoruuum :):)

Boyun o kadar da kısa değil canım yaa bende 166yım (üç santimcik fark var dur kıss kısa yapma bizi) ben biraz iri kemikliyim 60 kilo olsam da 38 beden giyebilir miyim diye düşünüyorum acaba basenlerimden gecer mi ben hazirandan bu yana şu gördüğün 14 kiloyu verdim sen niye bi haftada üç kilo vermeyeceksin bence yaparsın ramzanda zaten ac kalıyoruz iftarda ve sahurda da az yersen olur bu iş derim ben,sen burayı takip etmeye bak bence

ahh inşallah canım benim vallahi tek isteğim o.:)60 kiloda bende giremem de ilk hedef 60 benim sonra 55 de bırakıcam tabi o kadarı görürsem.ay vallahi bravoooo 14 kilo az buz bi kilo değil :):) vallahi okudukca azim geliyo. zayıflıyosam yüzde 90 ı bu sitenin verdiği azimdendir :)

tatlım hoşgelmişsin aramıza :)hemen hemen aynı boydayız benden 1 cm uzunsun.okumaya devam et topiğimizi.bende azim yaptım buraya yazdıkça.bi de biz az yemenin yanında kendimizce sporlar da yapıp hız veriyoruz kilo verme işine.callanetics,jillian ve leslie vs. egzersizlerle destekliyoruz çoğumuz.yani müzik açıp göbek atmak bile işe yarıyo maksat aktivite olsun yaşın küçük olunca avantajın büyük daha kolay kilo verirsin.fit olucaz inşallah hepimiz

hoşbulduk canım :):) ramazandada oruçlu oruçlu hiç yapılmıyor açıkcası spor :) iftardan sonrada bir ağırlık oluyoki sorma gitsin :):) ama bugünden itibaren onada başlıycam diyet yolunda herşey mübahtır misali :):)

ben ramazana girdiğimden beri 2 kilo almısım malesef diet,spor yapamıyorum malesef mumkun değil

bence 2 kilodan daha fazlasını verirsin canım ramazan bitene kadar :) üzülme yani:) spor neden yapamıyosun benim gibi üşendiğinden mi yoksa :):)

canım üşenmeyin.bahane arayınca o kadar çok varki.işleyen demir ışıldar diye boşuna dememişler.motive et kendini.
mesela yemekten sonra öyle ağırlık çöküyoki ama akşam oturmak ne mümkün.yemekten hemen sonra bulaşık yıkıyorum ardından akşam namazını kılıyorum ardından meyve falan hazırlıyorum.sonta yatsı namazı.yarım saat kadar sonrada spor yapıyorum.12yi geçiyo saat.sonrada yat tekrar sahura kalk,sabah kalk işe git derken baya efor harcıyorum ben.oturmak nedir bilemiyorum yani.ramazan bitince en azından uykum düzene girecek.daha rahat olurum.

üşenmeyin arkadaşım üşendikçe yağ bağlıyoruz.üşendiğin zaman zayıf güzel hallerini falan getir aklına,yada çok kilolu hayal et kendini.bak o zaman nasıl korkup da yapacaksın sporu :)

Son düzenleme:

valla öyle güzel söyledin kiii :):)şimdi yürüyüşten geldim oruç moruç dinlemedim tartıda 62.500 ü bugün gördüm nihayet.haklısın annemden bulaşıkları devralmam lazım sanırım annem mutlu ben mutlu :):) sporumada başlıycam bu akşamdan itibaren :) çok teşekkürler :)

aniii coşmuş buralar yeni gelenler hoş gelmiş sefa gelmiş . 27 dk jillian 25 dakika eliptik bisiklet hareketi ( alet yok da ben var gibi yaptım :) ) yaptım kızlar bugün ara vermeden . öldüm acık biraz da temizlik yaptım , akşama da leslie ablamla yürürüm 3-4-5 mil ne kadar yapabilirsem , arkadan da 10 dk twist , heyyyyytt be bugün iftarda sadece meyve var bana , kendime ceza verdim.
yaptığım spordan sonra tartıya çıktım bir de ne göreyim 64.9 tabi su kaybı o biliyorum ama yine de mutlu oldum...
trt de iyi fikir diye bi program var , bugün bi diyetisyen vardı. günde en az 3 bin adım atın diyo. yarım saatlik bi süreymiş o da .ve harcanan kalori sadece 200 alırken ne kolay da harcarken niye bu kadar zor bu hain kaloriler

bi de kilo cetvelini koymam için bana kim yol gösterebilir. geçen yeltendim de yapamadım . MYDMR edebilir bence

bende bu akşam leslie yapmayı düşünüyorum vee streç film sarıcam bacaklarıma kalın çünkü çok fazla bide böyle deneyelim yaa.ooh moralini hep yüksek tut su kaybı yada değil önemli olan moralinin yüksek olması :):) kendimize iyiliğide kötülüğüde kendimiz yaparız kızlar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…