Ramazanda oruç tutarak sağlıklı kilo verme deneyimlerimiz

geliyoorr iftar menüsü ,

1 kepçe tarhana (bi gıdım zeytinyağıyla yapıyorum, önceden tereyağı da koyuyodum ama hiç gerek yok)
2 kaşık sebzeli bulgur pilavı ( yine çok az zeytinyağıyla yaptım , domatesin suyuyla sotelendi soğan ve biber nerdeyse)
2 kaşık Elbistan tava (çok lezzetliydi biraz cebelleştim daha fazla yememek için kendimle )
1 bardak cacık , ikinci bardağı koydum ama bi yudum bile içemedim
tatlı niyetine de 3 hurma

bugünü de kazasız belasız atlattık çok şükür 67.2 yi gördüm bugün bi 66 yı göreydim iyiydi
leslie beni bekler bu akşam 3 gündür ihmal ettim ablayı

Merhaba kızlar bendemi katılsam şu ramazan zayıflama grubuna diye düşünüyorumda ben normalde açlığa dyanamam iyide yerim ama yediğime göre çok kilolu değilimdir. Ama mutlakaki biz kadınlar hep bi fazlalığı vardır. Ama benim şansım norde çok yiyen biri olarak ramazanda yemek yiyemem zorla bi kase çorba ve çok az emek yerim ekmek yok hiç yemiyorum iftar. Sahurdada 1 dilim ekemek ve kahvaltılık bol domates salatalık. ve ben her ramazan sonrası fit bi vucutla bayrama girelim dümdüz bir göbekle

günaydın kızlarrrrr...
istanbulda bu sabah yağmur vardı. çok şükür

iftarda;

bir kase çorba,
her yemekten birer kaşık olmak üzere 1 tabak yemek.
salata
çeyrek pidenin çeyreği pide

sahurda;
salata domates
çeyrek pidenin çeyreği

tatlım baya az yiyiyosun sende hepimiz irademizi sınıyoruz galiba artık hepimize bravo bence ve büyük alkış
İradem tavan yaptı vallahi :) esasen canım çok da istemiyor yemek,yememişken yememek en iyisi arkadaşım
Benim sahur menüme gelince:
4 tane Form un patlamış mısırlı ve pirinç patlaklı yuvarlak bi ürünü varya (nasıl tarif ettim ama) ondan yedim.(paketin tamamı 229 kalori yazıyordu bende nerdeyse yarısını yedim.100 kalori civarı almışımdır kızlar:18:)
1 bardak da yarım yağlı süt içtim(o da 50 kaloriyi geçmez herhalde)..hepsi bu kadarr
iftardan sonra 1,5lt sahurda 1,5lt olmak üzere içtiğim suyu menüye katmıyorum zaten

Son düzenleme:
sahur menümle tekrar karşınızdayım;

2 dilim tam buğday ekmeği
1 kibrit kutusu büyüklüğünde peynir
yarım domates
1 haşlanmış yumurta
1 bardak light süt
1 şeftali

ay çok hoşuma gitti yazılanlar
bende katılabilir miyim?
Acaba katılsam da başarabilir miyim?
Ramazan bitene kadar 2/3 kilo versem razıyım
sonrasında da dikkat eder veririm belki
64 kiloyum 55 olmak isityorum
ama metabolizmam o kadar yavaş ki dikkat etsemde çok zor kilo veriyorum
pofffffffff

Kızlar mahvoldum dün gece Ben adet düzensizliğim için doğum kontrol hapı kullanıyorum o metabolizmayı yavaşlatıyor zaten, ramazan da üstüne gelince daha çok yavaşladı Mecburen müshil aldım yine, önceki gibi. Ama karnıma feci bir ağrı girdi , çıkardım gece Orucum da gitti.. Şu an iyiyim çok şükür ama hala hassas midem. Bundan sonra hayatta içmem o ilacı, mahvetti beni resmen Sabah omlet yedim şu an su içiyorum abartmadan, midem hala hassas

canlar merhaba..bende ramazanda zayıfşlamak isteyen üstelik 2 eylülde nişanı olan bir kızım ve acil 6 kilo vermeliyim önerilerinizi acillllll istiyorummm

ben şuan da hiç ekmek yemiyorum ne iftar ne sahur...iftarda çorba bol su salata ve o günki yemeğin tanelerinden yiyor bit ki çayı içiyorum..sahurda da 1 tane haşlanmış yumurta ekmeksiz ve 1 bardak yada 2 bardak light süt içiyorumm...işin kötü tarafı henüz kilo vermedim((

canım sakın içme o hapları
inan anlık çözümden başka bi işe yaramazlar sürekli içersen de çok sorunlar yaratabiliryorlar
bende sen gibi adet düzensizliği yaşıyorum
maalesef ama doğum kontrol hapıylada çözemedim.
böyle gidiyo maalesef
en azında geç oluyorum ama oluyorum buna şükür
metabolizmamda inanılmaz yavaş
napcam bende bilmyirıum
şu yiyip yiyip kilo almayan metabolizması uçar gibi çalışan insanlar varya çok gıcık oluyorum:))
çok kıskanıyorum

Canım benim adet düzensizliğim sürekli adet oluyormuş gibi olmam, yani düzensiz 2 gün olmuyorum, sonra hafif bir kanama oluyor, acayip bişey yani Bunları bana doktor verdi kullanalı 3 ay oluyor. Ramazanda çok problem yaptı ama ramazandan önce böyle değildi, yine metabolizmam iyi çalışıyordu.. Ama yok bundan sonra hayatta içmem bu müshili

Son düzenleme:

umarım düzelirsin ama müsil sinameki vs. bunlar çok fatydalı şeyler değil
şu metabolizma işini de hızlandırsak çok mutlu olıcam
kaderrrrrrrrrrr

umarım düzelirsin ama müsil sinameki vs. bunlar çok fatydalı şeyler değil
şu metabolizma işini de hızlandırsak çok mutlu olıcam
kaderrrrrrrrrrr
Hem de hiç sağlıklı değil! Ramazandan sonra yoluna girecegine inaniyorum ben cunku hicbir zaman boyle olmamistim. Bir yandan haplar yavaslatiyor bir yandan ramazan. Biz olumlu dusunelim canim en iyisi bir de bundan sonra kuru kayisi/kuru incir falan yiyelim dogal yollardan duzeltmeye calisalim

Bu arada aklima geldi nar eksisi bana cok iyi geliyordu. Diyetten once mercimek kofteyle yemistim ve tuvalete cikma konusunda problem yasamamistim. Yine nar eksisi yemeye baslayacagim insallah ise yarar.

Kızlar bu oruç güzel gidiyo da oruç bitince yemeğe saldırmaktan korkuyorum. Şu az yiyip herşeyden yeme olayı canımı sıkıyor Şimdi evde çok sorun olmuyor meyve ağırlıklı yiyorum ama evden uzakta fast fooda yeniden saldırmaktan ve yeniden eski kiloma dönmekten korkuyorum çünkü daha vucudum alışmadı gibi geliyor zayıflığa zaten hazirandan bu yana 12-13 kilo verdim çok az bi zamanda,yeniden geri dönmek de istemiyorum,birden umutsuzluğa kapıldım ne olacak benim bu halim:18:

Bu arada aklima geldi nar eksisi bana cok iyi geliyordu. Diyetten once mercimek kofteyle yemistim ve tuvalete cikma konusunda problem yasamamistim. Yine nar eksisi yemeye baslayacagim insallah ise yarar.

Kilo çizelgesi yapmışsın canım hayırlı olsun
Bende aç karnına elma sirkeli su içiyorum metabolizma için iyi de oluyor

Kilo çizelgesi yapmışsın canım hayırlı olsun
Bende aç karnına elma sirkeli su içiyorum metabolizma için iyi de oluyor
Sag ol canim, insallah 10 kg-13 kg lost'lari gorurum :)
Ben de sirkeli su ictim ama yemekten sonra iciyorum, ac karnina zararli diye duymustum. Zaten onume gelen herseyi ictim boyle oldum :) Ben en iyisi bildigim yoldan gideyim:)))

insülin direncine baktırdın mı canım.bi arkadaşımın da düzensizlii vardı.insülin direnci çıktı.doktor kilo vermesini önerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…