ooo maşallah sofra çok bereketli olmuşSelamlar herkese
Dün iftar için sarma sararken birden anneme gitme fikri geldi aklıma. Sarma ve kuru biber dolmasını ocağa atıp annemi aradım. Hiçbirşey yapma ben getiriyorum dedim uğraşmasın diye. 1 tepsi de börek yaptım, çorbam da vardı. Kardeşimin eşini aradım aynı binadalar müsaitsen sen de gel diye. O da fırında tavuk patates ve havuç tarator yapmış. Annem de kızım seviyor diye kesme mantı yapmış. Tatlımız hazır. Ailecek yaptık iftarı.
ben de kalburabastıyı çok severim. hatta bayrama ondan yapmak istiyorum. bir de bayrama aklımızda cevizli basma kadayıf var. ama bence kalburabastı daha iyi olacakMutlu pazarlar olsun inşallah hepimize!!!
Kız gene peşimde koşuyor,öğlen namazı kılayım diye zor bıraktım,babasının yanına.
Yine sahur yok bizde.
Uyuduk,uyandık derken saati,davulcuyu,ezanı hiç birini duymamışız. Sağlık olsun inşallah.
Kayınvalide çağırdı. Allahım affetsin istemiyorum gitmek. Kocama da üç,dört defa “sen gidebilirsin” dedim. O da istemedi. Kendi bilir. Kızla bana dokunmasınlar da…
Birazdan markete,pazara,parka gideriz inşallah.
İftar menümüz
Tarhana çorbası-sabah erkenden pişirdim.
Hamburger
Patates
Ayran
Kızımız dışarıda yer,bize de paket yaptırırız.
Kalburabastı harika olmuş, çok çok sevindim!!! Şekli biraz bozuk ama olsun tadını çok beğendim!!! Çok mutlu oldum.
Anneciğimin tarif defterini bulamadım. Evine gidip biraz araştırmak istiyorum aslında. Neyse… Bayram sonrası evine belki gitmek nasip olur inşallah.
Herkesin ellerine sağlık.
Allahım olmayanlara versin inşallah.
Allahım hepimizin dualarımızı, namazlarımızı, oruçlarımızı, tespihlerimizi, ibadetlerimizi kabul etsin inşallah en yakın zamanda.
iftarda salata iptal oldu. yerine cacık, acı biber turşusu, domates olacak.sahur;
beyaz peynir ve chedar peynirle yulaflı muffin
zeytin
domates, yeşil biber, salatalık
iftar;
beyaz peynir ve kaşar peynirli fırın makarna
havuçlu turplu k. lahanalı marul salatası
ara;
cevizli kabak tatlısı
çay
Ellerine sağlık arkadaşım.ben de kalburabastıyı çok severim. hatta bayrama ondan yapmak istiyorum. bir de bayrama aklımızda cevizli basma kadayıf var. ama bence kalburabastı daha iyi olacak
ben de kalburabastıyı kıtır severim. onu da sağlayan hamurundaki sirke zaten.Ellerine sağlık arkadaşım.
Benim anneannem pekmez şerbetli yapardı.
Muhteşem olurdu. Ama ölçüleri hiç aklımda değil tabii ki.
Dışarıda,misafirliklerde ve komşulardan gelenler de çok çok güzel ama ben illa bir tık çıtırlık aradım hep. İnşallah bu tarifle hep tuttururum.
Tabii ki.ben de kalburabastıyı kıtır severim. onu da sağlayan hamurundaki sirke zaten.
senin tarifinin ölçülerini alabilir miyim?
çok teşekkür ederimTabii ki.
1 bardak yoğurt
1 yumurta
1 bardak zeytinyağ
Yarım bardak ayçiçek yağı (bunu koymadım)
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı irmik
4,5 bardak un (ben 3,5 bardak kullandım)
Ceviz
Şerbet
3 bardak şeker
3 bardak su
Kaynadıktan sonra 5,6 dakika sonra kapatılacak.
Kalburabastı sıcak,şerbet ılık.
İnstagramda buldum da her nedense oradan buraya koyamadım.
İnşallah beğenirsiniz arkadaşım.
Rica ederim.çok teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?