Ben Kastamonuluyum bizim oralarda da pilavin ustune tavuk suyuyla yahut mantar suyuyla islatilip, yufka dizilir . Aralarina da yine tavuk ya da mantar etleri didiklenir. Ceviz serpilir.uzerine de tereyag gezdirilir enfestir.. adi da biz ıslama deriz ama banduma da deniyor diger ilcelerde .E
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.
Eskiden annemde derdi yufka ile yerdik pilavı.
Bazen Instagram da görüyorum yufkanın üzerine bulgur pilavı yapıp döküyorlar benim gördüklerim salçalı,soğan,ayran ve turşu ile eminim çok lezzetlidir . Bazı yorumlarda görüyorum böyle yemek mi olur diye iki ekmeği bir arada yiyorsunuz diye vs insanlar yemediği tatlar hakkında böyle yorum nasıl yaparlar anlamıyorum.
Yaaaa çok güzelBarbunyalı taze fasulye
Kıymalı, salçalı sebzeli spagetti
Mevsim salata
Semizotlu cacık
Karışık turşu
Kapya biber turşusu
Acılı ezme turşu
Portakal suyu
islim kebabını çok severimİslim kebabı (kürdan kebabı)
Şehriyeli yayla çorbası
Salçalı sebzeli bulgur pilavı
Havuç tarator
Sumaklı maydanozlu soğan salatası
Karışık turşu
Portakal suyu
İrmik helvası
Aynen cok lezzetli oluyor patlıcanları yaz mevsiminden daha da lezzetli oluyor.islim kebabını çok severim
evet mevsiminde sebzenin tadı başka oluyor tabi. dün pazara uğradık. çok küçük tam kebaplık patlıcanlar gördük. ama almaktan vazgeçtik tadı yavan olur diye.Aynen cok lezzetli oluyor patlıcanları yaz mevsiminden daha da lezzetli oluyor.
Yazdan olabildiğince yapmak lazım aslında kabak dolmalık dışında kurutmadim bu yaz deneyim bendeevet mevsiminde sebzenin tadı başka oluyor tabi. dün pazara uğradık. çok küçük tam kebaplık patlıcanlar gördük. ama almaktan vazgeçtik tadı yavan olur diye.
biz de yazdan yemeklik kabak kurutmuştuk. onunla yemek yaptık. çok güzel oluyor.
Patlıcanlar pazarda güzeldi ama kilosu 100 liraydı tadı nasıl olur bilemem ama mevsiminde ki gibi olmaz.evet mevsiminde sebzenin tadı başka oluyor tabi. dün pazara uğradık. çok küçük tam kebaplık patlıcanlar gördük. ama almaktan vazgeçtik tadı yavan olur diye.
biz de yazdan yemeklik kabak kurutmuştuk. onunla yemek yaptık. çok güzel oluyor.
tavsiye ederim canım güzel oluyor. et veya kıymayla pişiriyoruz.Yazdan olabildiğince yapmak lazım aslında kabak dolmalık dışında kurutmadim bu yaz deneyim bende
70 liraymış sanırım. ama mevsimini beklemek lazım.Patlıcanlar pazarda güzeldi ama kilosu 100 liraydı tadı nasıl olur bilemem ama mevsiminde ki gibi olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?