Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2025)

geçen yıl da konuşmuştuk seninle
benim büyük kızım da peynir asla elleyemez kenarından geçmez sofrada yakınına oturmaz

çok sağol canım

Dün eşim meseideydi annem bize gel dedi. Yufka ekmek üzeri köy tavugu ve sulu bulgur pilavi vardi(salcasiz tavuk suyuna)
Kivircik salatasi
Turp ve kuru sogan
Yeşillik
Turşu
Ayran ve icecekler vardi.

Yufkali bulgur pilavi bizde gelenekseldir. Siniye yufka serer üstüne sulu bulgur pilavi üstüne de tavuk efsane olur kuru soğan ile. Yemek ne kadar güzelse anıları da o kadar içimizi acıtir bazen. Kurban oldugum babam korona zamanı ramazan da bırakıp gitti bizi ve cokseverdi pilavi. Gerçi onu hatirlatmayan tek bir şey ve tekbir gün yok ama neyse .. oyle iste....

Dusmesen diyorum aklıma surekli
Sen bana gelince ben kendime gelemiyorum.

E
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Eskiden annemde derdi yufka ile yerdik pilavı.

Bazen Instagram da görüyorum yufkanın üzerine bulgur pilavı yapıp döküyorlar benim gördüklerim salçalı,soğan,ayran ve turşu ile eminim çok lezzetlidir . Bazı yorumlarda görüyorum böyle yemek mi olur diye iki ekmeği bir arada yiyorsunuz diye vs insanlar yemediği tatlar hakkında böyle yorum nasıl yaparlar anlamıyorum.

Ev yapımı tavuk şiş(buttan yaptım göğüs kuru oluyor)
Sumaklı maydanozlu soğan salatası
Pişmiş soğan salatası
Tablacı salatası
Mevsim salata
Köz patlıcan ve köz biber salatası (sarımsaklı yoğurtlu)
Mor lahana salatası
Karışık turşu
Kola
Yeşillik (roka,tere ,nane ve maydanoz)
Kazandibi (hazır)

Meze ağırlıklı oldu lokanta gibi

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun babanızın
Bizde de yapılır yufka üstü pilav afiyet olsun

Allah razi olsun. Sadece tavuklu değil ki , sizin gördüğünüz gibi salcalisi, domates biberlisi, mercimeklisi , etlisi de yapılır zaten mühim olan pilav yufkanin üstüne dökülsün ekmekleri islatacak kadar sulu olsun yeter. Inanin çoğu yemekten daha lezzetli bizim için özellikle kalabalıkta.

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun babanızın
Bizde de yapılır yufka üstü pilav afiyet olsun
Allah razı olsun tesekkur ederim. Ic anadolu da . Sivas, corum,Kırşehir ankara gibi yerlere cok yapilir diye biliyorum

Ben de her yemeğin yanina yesillik cok severim. Tere , yeşil soğan, su teresi(ıspatan derler) , hardal otu , hashas otu. Yeterki ot olsun bayilirim.bu özelliğimiz de Babamdan.

Ben de her yemeğin yanina yesillik cok severim. Tere , yeşil soğan, su teresi(ıspatan derler) , hardal otu , hashas otu. Yeterki ot olsun bayilirim.bu özelliğimiz de Babamdan.
Su teresi de çok bilinmez ben sivas lıyım sizde yakın bir yer yada Sivaslı mısınız

Bende ki normal tere, su teresi henüz çıkmamıştır biz gerdeme deriz çok lezzetli oluyor burada su teresi demezler pek kibar ismi su teresi

Hardal otunuda babam çok sever bizde alıştık haslsyıp sarımsaklı ekşili yemesi çok güzel oluyor geçenlerde sanki pazarda var gibiydi yanlış duymadıysam belki çıkmıştır.

Herkese merhaba
Eşim bugün iftarı iş yerinde yapacak. O sebeple yemeği önceden hazırladım. Alıp gitti. Oğlum ve kızımla birlikte iftar yapacağız. Bu yıl çok hızlı geçiyor
Yemekler azar azar yapsam bile kalıyor. Bugün her şeyi daha az yaptım inşallah tutturdum
Bugün iftarda
Mercimek çorbası
Fırında ciğer
Şehriye pirinç pilavı
Çoban salata
Revani( dünden)
Damla sakızlı muhallebi

Hayırlı İftarlar

Su teresi de çok bilinmez ben sivas lıyım sizde yakın bir yer yada Sivaslı mısınız
biz ıspatan deriz. ankaralıyım ben. madımak , ıspatan , hardal , cıtlık cok severiz hele de yufka ile. bide böreklik otlar var dağ bayır toplar yanıç yaparız . herkesin gözleme içli dediği şey. biz yanıç deriz.
geneli su teresi diye bildiği için öyle dedim. yoksa bizde de ıspatan dır adı. hardal sevilmez mi hiç .

Bizde de saç böreği derler bir tanıdığım ama bu gözleme demişti bir ara evimde gördüğü börege hayır biz gözleme demeyiz demiştim hayır hayır börek değil bu gözleme demişti

Nurlar içinde uyusunlar inşallah tüm kayıplarımız.

Allahım büyük sabırlar versin inşallah arkadaşım.

Bizde de saç böreği derler bir tanıdığım ama bu gözleme demişti bir ara evimde gördüğü börege hayır biz gözleme demeyiz demiştim hayır hayır börek değil bu gözleme demişti
Bizim gozleme dediğiniz kat kat yağlı olan. Herkesin katmer dedigi
Nurlar içinde uyusunlar inşallah tüm kayıplarımız.

Allahım büyük sabırlar versin inşallah arkadaşım.
Amin insallah. Cümle gelmis gecmislerimiz insallah . Giden canından can olunca aci da büyük açtığı boşluk da. Tıkandığim , kelimelerin boğazımda düğümlendigi en büyük çaresizliğim babam.

eline sağlık canım. yok bu tarifi normal unla yaparım artık

O kadar iyi anlıyorum ki…

O boşluk asla dolmuyor,özlem asla bitmiyor…

Allah rahmet eylesin canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…