Popüler Konu Ramazanda İftar ve Sahur Menülerimiz(2025)

Nohutlu etli ekşili sarımsaklı bamya
Yoğurt sarımsaklı makarna üzerine sarımsaklı kıymalı sos.
Mevsim salata
Sumaklı soğan ve turp
Karışık turşu
Yeşillik (nane,tere, maydanoz ve roka)

Canım uzun zamandır denk gelmiyorduk
nasılsın
kedin iyileşti mi

Sahur icin de melemen yaptim , yumurtasi kirilacak sadece . Gece kalkip yapmaktansa haftaici kizim da sabahci oldugu icin uykusuzluk zorluyor o yuzden olabildikce sahur icin planli olmaya calisiyorum ya da zaman almayacak seyler yapiyorum.

Mutfağı, yemek yapmayı seviyorsunuz gibi his var içimde. Nevreste bu arkadaşı ağımıza düşürelim mi yemek yarışması için . Güzel sunum yapar gibi his var içimde

Son düzenleme:
Merhaba
Dün sahurda tost yaptım bugün yine tost istediler. Kaç gündür yumurta haşlıyorum bugün tereyağlı istediler.
Tost yapacağım, tereyağlı yumurta ve kahvaltılıklar herkese hayırlı sahurlar

Ya ben iftara ev sahibini çağırdım üst katında oturuyor kadın ama yemekte
Mercimek çorbası
Sarma
Lahmacun
Et sote
Salata
Tatlı uyarmi yoksa lahmacun iyi gitmez mi
Hem lahmacun hem et sote ikiside ana yemek ya lahmacunu iptal edin ya et soteyi eger et sote yaparsanız yanına pilav yeterli.Lahmacun yaparsanız pilava filan gerek yok.Salata meze tarzı, yeşillik yeterli.

Gunaydin
Dün ablamlar annemlere gelmiş iftarı burda açalım hep beraber demisler son dakka belli oldu bizi de çağırdılar tabiysi
Benim cok yemegim var o kadar ugrastim ziyan olur(kahvaltilik olacakti) gelmesem mi acep diye nazlansam da israrlara dayanamadim gittim

Mercimek corbasi
Sarmisakli yogurtlu erişte üzerine tereyağlı bol pul biber soslu
Kadinbudu köfte
Közlenmiş kapya biber salatasi (sirke limon zeytinyagi sosu ile)
Ramazan serbeti ve icecekler
Veeeeeeee
Ev baklavasi

Allah hepimizin tuttuğu oruclari , ettigi dualari kabul etsin insallah

Eklentiler

• IMG-20250311-WA0009.webp
    52,5 KB · Görüntüleme: 5
Günaydınnnn!!!

Pazarımız bereketli olsun inşallah! Bugün burada pazar kuruluyor. Birazdan çıkıp dolaşırım. Okul bahçesindeyim daha.

Sahurda kız hiç uyanmadı,o kadar üzüldüm ki acaba bana küstü mü diye! Bir iki lokma zorla yedim. Normal zamanda çıt çıkarınca uyanırdı ama kalkmadı. Dün gündüz biraz kızmıştı bana. Küstü sanırım diye çok üzüldüm.

Tam abdest alırken ayaklarımı yıkamadan “anneciğim” sesini duyunca rahatladım,hemen koşup sarıldım,geri uyuttum.

Mutfağa geri döndüm.

Rahat rahat sahurumu yaptım.

Sahur menümüz
Tavada peynirli göz yumurta.
Zeytin
Kuruyemişler
Tahin pekmez petek bal
Hurma

İftar menümüz
Tarhana çorbası
Peynirli börek
Nohutlu börek
Elma hoşafı
Bu yine anneciğimle ikimizin baş başa iftar menümüz.
Bol bol su.

Kıza kavurmalı bulgur pilavı. Kızımız böreği yemekte istemiyor.

Tatlı olarak da dünkü komşu pastasını bitirelim inşallah.

Gideyim pazara da yufkaları alayım.

Herkesin ellerine sağlık.
Allahım olmayanlara versin inşallah.
Allahım hepimizin dualarımızı, namazlarımızı, oruçlarımızı,tespihlerimizi,ibadetlerimizi kabul etsin inşallah en yakın zamanda.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…